Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vješalica

#18176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Sad će se ibretiti kako je to užas :run:
A vodili raspravu nedavno o držanju vozila uz desnu ivicu kolovoza i kako nepoštivanje dovodi do pizdarija
sale07

#18177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

Mene je frajer neki dan malo falilo da udari, tri trake, ja iz desne usao u srednju a on iz lijeve krenuo u srednju, pretpostavljam da sam usao u mrtvi ugao. Sreca meni nije bilo nikog u desnoj traci pa sam se uspio malo pomjeriti i po sireni. Lik se vratio u svoju traku i onda kad smo se izjednacili dize ruku i izvinjava se, jer je bio svjestan da je napravio gresku RESPECT :bih:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Nije on napravio grešku ako si mu u mrtvom, uvijek se ti udesi okarakterišu kao obostana krivica, nijedan ni drugi se niste uvjerili da je sigurno prestrojavanje.
sale07

#18179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

liaar wrote:Nije on napravio grešku ako si mu u mrtvom, uvijek se ti udesi okarakterišu kao obostana krivica, nijedan ni drugi se niste uvjerili da je sigurno prestrojavanje.
Cisto sumnjam, jer ja sam vec bio 100% usao u srednju traku i vozio par metara
drug_profi

#18180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ako si bio potpuno u traci onda je on morao da te vidi u nekom od retrovizora. Ne smije imati slijepu tačku na taj ugao. Što znači da bi on bio kriv.
zdruzdjo

#18181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Veeeliki UPDATE

Nedima filipovica
Ocrtana parking mjesta. Znaci sad u pamet.

Tempuser od sada na vrh pa namotaj polukruzno. Sigurnije je.
:izet:
Travnički Noćni Šetač

#18182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Par drugačijih situacija nego obično, a inače redovne gluposti na cestama...

basicm

#18183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

zdruzdjo wrote:Veeeliki UPDATE

Nedima filipovica
Ocrtana parking mjesta. Znaci sad u pamet.

Tempuser od sada na vrh pa namotaj polukruzno. Sigurnije je.
:izet:
Moglo bi se izganjati da to neko nitrom brise, ne moze nisu pitali dozvolu.
Koshpa

#18184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Koshpa »

Image
tempuser

#18185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

I opet ce biti sranje, ne zbog ovih parkiranih na ocrtanim poljima nego zbog debila tipa ovaj sa skodom fekalijom i oni kojima je to ok.
drug_profi

#18186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

tempuser wrote:I opet ce biti sranje, ne zbog ovih parkiranih na ocrtanim poljima nego zbog debila tipa ovaj sa skodom fekalijom i oni kojima je to ok.
Sad bi trebalo insistirati da drot obidje svaki dan i da popise sve koji su nepropisno parkirani. AKo je moglo bez ovih mjesta, onda nema opravdanja za dodatna uvaljivanja.
Ili postaviti zardinjere.
tempuser

#18187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

drug_profi wrote:
tempuser wrote:I opet ce biti sranje, ne zbog ovih parkiranih na ocrtanim poljima nego zbog debila tipa ovaj sa skodom fekalijom i oni kojima je to ok.
Sad bi trebalo insistirati da drot obidje svaki dan i da popise sve koji su nepropisno parkirani. AKo je moglo bez ovih mjesta, onda nema opravdanja za dodatna uvaljivanja.
Bi da ima drzave i da nam policija nije kao drzava! Haj hebo mene, levat, veze nemam s voznjom, ali se postavlja pitanje na koji dezurni organ na forumu nikad nije odgovorio, sta be se desilo da je zbog auta nepropisno parkiranog u raskrsnici frajeru umjesto mene izletilo dijete!?
drug_profi

#18188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ne bih ja da se petljam u vašu raspravu, ali kažem da bih ovu škodu ja sad sa merakom kaznio.
tempuser

#18189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

drug_profi wrote:Ne bih ja da se petljam u vašu raspravu, ali kažem da bih ovu škodu ja sad sa merakom kaznio.
Ko ce da je kazni????? :-) Moje natezanje sa organima je pocelo uptavo od toga da je drot na uvidjaju krenuo sa ubjedjivanjem da su auti propisno parkirani, ukljucujuci kombi, koji BTW ni danas ne bi bio propisno parkiran, i meni je za cilj bio da se to istjera na cistac, a ne da se rastjera parking, ali policija je rjesila da pocisti ulicu. Mozes misliti kako bi tek sad bilo?!
Nema to veze sa raspravom, nego sa vrlo mogucom situacijom, samo ce perspektiva na klixu biti drugacija, nece kriviti dijete kao sto su krivili tempusera nego majmuna koji je pogresno parkirao i lika koji je pokupio dijete, a sustinski nikakve razlike nema, stvarni uzrok je isti.
vauvau

#18190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

tempuser wrote:
drug_profi wrote:
Bi da ima drzave i da nam policija nije kao drzava! Haj hebo mene, levat, veze nemam s voznjom, ali se postavlja pitanje na koji dezurni organ na forumu nikad nije odgovorio, sta be se desilo da je zbog auta nepropisno parkiranog u raskrsnici frajeru umjesto mene izletilo dijete!?
To je u domenu ŠBBKBB, time se ozbiljni ljudi ne bave. :thumbup: Ili drugim riječima, nije majka privremenog korisnika karala što je naslijepo izletio, već što se vadio. :)
tempuser

#18191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Konstatuje ozbiljan covjek, pardon ozbiljan organ koji me je ne tako davno pitao sta bi bilo da sam umjesto automobilu izletio prijatelju na motoru! Cime li se on tad bavio ako se ozbiljni ljudi ne bave ŠBBKBB? Nije li cijeli koncept preventivnog djelovanja zasnovan na ŠBBKBB? :-)
Ostavljas isti utisak kao kolega ti sa uvidjaja i onda se kao ljutite kad pricaju viceve o vama i sto ste postali jedinica mjere za glupost! :D
Travnički Noćni Šetač

#18192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Da vidimo malo ima li išta novo na cestama....

condy

#18193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Juce bio u Zagrebu i primjetio sam da su zagrepcani zivcani zbog guzvara ko sarajlije :-D

Izgleda da je to tako u vecim gradovima.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image
Niz bradinu nekad jutros
Pa ti pretici uzbrdo :mrgreen:

Policija na janjetini kod Haska, uredno prijavljen, niko ga ni pogledao nije :bih:
Rugafet

#18195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

Najnormalnije.
alibaba_i_30_godina

#18196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alibaba_i_30_godina »

Jučer stojim na semaforu kod (Holiday) Inna u pravcu Ilidže i čekam da se upali zeleno. U tom trenutku prilazi neki taxi, zaobilazi nas sve trakom koja je ujedno i pruga, prolazi kroz crveno kod muzeja i napravi polukrug prema gradu i ode još brže nego je sve ovo izveo. U svemu tome policija hladno stoji na semaforu u pravcu grada i skreće prema željezničkoj.

Što bi naši ljudi rekli, oni ni habera, a lik napravi nekoliko prekršaja u par sekundi. :oops: :run:

Nekako mi lakše kako sam ovo sada napisao, k'o da je nervoza nestala. :lol:
NediM17

#18197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ovih dana me strasno nerviraju sjekaci krivina i gazenje po liniji. Je li toliko tesko drzati auto u svojoj traci? Kad im izleti autobus ili kamion, onda panika.
nepass1

#18198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

6.40 udes na alipasinom u pravcu prema gradu. Odmah kolaps u pm
arslanica

#18199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

jedva prešla od Nedžarića prema DHLu ...

a mangup iza mene po sireni, isto kao da mogu preletiti sve one ispred sebe ...
preludezalude

#18200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

NediM17 wrote:Ovih dana me strasno nerviraju sjekaci krivina i gazenje po liniji. Je li toliko tesko drzati auto u svojoj traci? Kad im izleti autobus ili kamion, onda panika.
Mene tako jednom davno zaustavi policajac zbog sjecenja krivine. U stvari to je bilo samo prelazak tocka u suprotnu traku za mozda 1 metar. Pregledna krivina i nema vozila iz suprotnog smjera. Ali policajac me ipak kulturno kaznio zbog prelaska preko pune linije.
Post Reply