SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#18176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa postporođajna depresija se ne mora desiti momentalno od rođenja bebe, može biti i 7 dana nakon rođenja, može i mjesec nakon rođenja...
- Cherry-Cherry
#18177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U porodilištu danas rodiš, sutra kući. Samo gledaju kako da te šutnu. Moraš ubaciti u džep medicinskoj sestri, ako hoćeš da ti malo pomogne... Neće tamo niko ništa primijetiti.Opal_89 wrote:Pretpostavimo da je zena provela 2-3 dana u porodilistu. Je li niko tamo nije vidio njenu averziju ili odnos prema djetetu kada su joj dali isto u narucje? Nemoguce da je tamo bila nasmijana i uplakana od srece i da je odjednom zahladila prema djetetu kada je otisla preko praga bolnice.
Ne znam mozda grijesim, ali posao institucije, u ovom slucaju Opce bolnice, je bio da obavijesti nekoga dalje ako se kod njih nalazi neuracunljiva osoba i ako su to prepoznali. Obaveza doktora nije samo da pregleda u kakvom stanju otpusta dijete nego i majku. Je li moguce da za vrijeme svog boravka gore niko nije primijetio njeno psiholosko stanje?
- JThomas
#18178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neuračunljivost se dokazuje, isto kao i krivica. obratno se pretpostavlja, tj. uračunljivost i nevinost. nema tog opisa djela po kojem se može pretpostavljati neuračunljivost i postavljati kao pravilo, ni pravno ni životno. i među serijskim ubicama je puno više uračunljivih i odgovornih nego neodgovornih.
-
BadBoy
#18179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa koliko vidim, niko je ovdje ne opravada i oslobađa krivice već samo iznose moguće razloge. Niko ne zna sve okolnosti slučaja i na tome i treba da ostane.
-
Opal_89
#18180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa majka mu stara šta rade toliki psiholozi i socijalni radnici u bolnicama? Završavaju ljudima penzije? Po meni bi policija trebala ispitati osoblje porodilišta kako i pod kojim uslovima je otpustila majku i dijete. Nažalost, stanje nam je takvo da danas ljudi rade sve rutinski i pro forme, ali treba ispitati sve okolnosti. Doduše sad zamišljam da je ovo sve CSI
previše gledam serije. Ovaj slučaj je privukao dodatnu pažnju jer nije u pitanju neka maloljetnica ili žena s ulice koja se htjela riješiti neželjenog djeteta, već o ženi koja ima već dvoje djece. Samo zdravlja i pameti, sve ostalo nam je suvišno. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bolje što ga je ostavila u kontejneru nego da ga je zlostavljala, mučila i ubila ko onog Smaju što su 
- Logovan
#18182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nego, kako se uopšte zove?
Samo inicijale nalazim.
Samo inicijale nalazim.
- Thorgerson
#18183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Postporodjajna depresija - ovaj pojam nasi ginekolozi na Jezeru ne poznaju, tj. nece da ga poznaju, dakle nesto sto se u svijetu smatra sasvim normalnim i sto se lijeci.
Kod nas? Vidi je, budala, glumi, ovako, onako.
Ljudi dragi vi nemate pojma sta neke zene urade nakon porodjaja i u kakvom su stanju?
Ovo mi je od poznanika zena koja se bacila sa zgrade, dijete od 3 mjeseca imala:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /160214036
Mislite da je neko s njom porazgovarao, poslije poroda, mislite da je neko prepoznao te simptome? Jok, kod nas ti dodje punica, svkerva i oni te lijece, i eto onda se bacis sa zgrade.
A ove stvari su izljecive. Dakle, to je jedna prolazna faza u koju zena upadne i koja se moze izlijeciti, hormoni divljaju, sta ja znam. Nekada traje 3 mjeseca, nekada 6, nekada cak i do dvije godine. Neke zene odbijaju djecu, smatraju ih nekakvim stranim tijelima, ne zele da ih gledaju. Ili im nije do zivota nikako i izvrse samoubistvo - to su najtezi slucajevi i mali je postotak istih. Ali se desava, i u svijetu i kod nas.
Ali to ovi nasi ne znaju, jer zena rodi i oni dijete i zenu sutnu i eto. To je to.
Ja uopste ne pravdavam ovu zenu, samo kazem da ta zena ne moze nikako biti u normalnom stanju. Ne mora znaciti da je luda, sizofrenicna, ali moze biti u pitanju depresija i ko zna u kakvom je stanju bila, i da s njom treba da porazgovaraju odgovarajuce sluzbe. Kazem opet ovi na jezeru to ne znaju, jer sa tim zenama niko ziv ne prica. Ponasaju se prema njima ko da su krave i kobile. A citam komentare po fb, jbt niko, ali bas niko da napise normalno, ubij, zakolji, objesi...
Kod nas? Vidi je, budala, glumi, ovako, onako.
Ljudi dragi vi nemate pojma sta neke zene urade nakon porodjaja i u kakvom su stanju?
Ovo mi je od poznanika zena koja se bacila sa zgrade, dijete od 3 mjeseca imala:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /160214036
Mislite da je neko s njom porazgovarao, poslije poroda, mislite da je neko prepoznao te simptome? Jok, kod nas ti dodje punica, svkerva i oni te lijece, i eto onda se bacis sa zgrade.
A ove stvari su izljecive. Dakle, to je jedna prolazna faza u koju zena upadne i koja se moze izlijeciti, hormoni divljaju, sta ja znam. Nekada traje 3 mjeseca, nekada 6, nekada cak i do dvije godine. Neke zene odbijaju djecu, smatraju ih nekakvim stranim tijelima, ne zele da ih gledaju. Ili im nije do zivota nikako i izvrse samoubistvo - to su najtezi slucajevi i mali je postotak istih. Ali se desava, i u svijetu i kod nas.
Ali to ovi nasi ne znaju, jer zena rodi i oni dijete i zenu sutnu i eto. To je to.
Ja uopste ne pravdavam ovu zenu, samo kazem da ta zena ne moze nikako biti u normalnom stanju. Ne mora znaciti da je luda, sizofrenicna, ali moze biti u pitanju depresija i ko zna u kakvom je stanju bila, i da s njom treba da porazgovaraju odgovarajuce sluzbe. Kazem opet ovi na jezeru to ne znaju, jer sa tim zenama niko ziv ne prica. Ponasaju se prema njima ko da su krave i kobile. A citam komentare po fb, jbt niko, ali bas niko da napise normalno, ubij, zakolji, objesi...
- Cherry-Cherry
#18184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod nas se malo pažnje poklanja psihičkim problemima. Zato su ljudi najpametniji u davanju savjeta: izađi i prošetaj, diši duboko, nemoj se sekirati, popij kamilicu, Bog dijeli nafaku... Pa kad se desi ovako nešto onda ubij, zapali, rasčereči...
Blam je kod psihologa i psihijatra otići. Ali je ok otići kod hodže da salije stravu.
Blam je kod psihologa i psihijatra otići. Ali je ok otići kod hodže da salije stravu.
- Tercius
#18185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opal_89 wrote:Pa majka mu stara šta rade toliki psiholozi i socijalni radnici u bolnicama? Završavaju ljudima penzije? Po meni bi policija trebala ispitati osoblje porodilišta kako i pod kojim uslovima je otpustila majku i dijete. Nažalost, stanje nam je takvo da danas ljudi rade sve rutinski i pro forme, ali treba ispitati sve okolnosti.
-
lijepa u dusi
#18186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko mi je zao te bebe, toliko mi je zao i to dvoje djece... Mene bi iskreno bilo strah s takvom osobom prenociti, da mi je 100 puta mati.
- azurna_obala
#18187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka je beba živa i zdrava.
Žena očito nije dobro, i sreća u nesreći je da nije uradila nešto gore djetetu.
Žena očito nije dobro, i sreća u nesreći je da nije uradila nešto gore djetetu.
- zateznistub
#18188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo je pustilo na slobodu!
Kaže nema zakonske osnove za predlaganje pritvora!
Pa pobogu
Pa pobogu
- liaar
#18189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Napiši sve, a to jest' da je optužena za pokušaj čedomorstva i da će se braniti sa slobode.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- ultima_palabra
#18190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ima li? Nema opasnosti od ponavljanja kd, od uticaja na svjedoke... ako smatraju da nema ni opasnosti od bijega, onda je to to.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- zateznistub
#18191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Halo ba, pokušaš ubistvo i puste te da se braniš sa slobode...liaar wrote:Napiši sve, a to jest' da je optužena za pokušaj čedomorstva i da će se braniti sa slobode.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
samo još da joj vrate dijete jer nema zakonske osnove i opet će dijete u kontejner...
- zateznistub
#18192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Super zakonodavstvo!ultima_palabra wrote:Pa ima li? Nema opasnosti od ponavljanja kd, od uticaja na svjedoke... ako smatraju da nema ni opasnosti od bijega, onda je to to.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- liaar
#18193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebo majku al' ti živiš u zabludi čovječe.
Haj' se malo zadaj pa nađi kako izgleda puštanje na slobodu u ovim slučajevima.
Osumnjičeni je ograničen, ne smije izaći iz grada, pušta se da bi našla advokata da se može braniti. U čitavoj planeti je normalno da se osumnjičeni pusti da se brani sa slobode, sa mjerama zabrane kretanja i slično. Al' eto, to kod nas nije normalno.
Osumnjičeni je ograničen, ne smije izaći iz grada, pušta se da bi našla advokata da se može braniti. U čitavoj planeti je normalno da se osumnjičeni pusti da se brani sa slobode, sa mjerama zabrane kretanja i slično. Al' eto, to kod nas nije normalno.
- insomnia78
#18194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro sad. Ima ona jos dvojeultima_palabra wrote:Pa ima li? Nema opasnosti od ponavljanja kd, od uticaja na svjedoke... ako smatraju da nema ni opasnosti od bijega, onda je to to.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A uznemirenje javnosti?ultima_palabra wrote:Pa ima li? Nema opasnosti od ponavljanja kd, od uticaja na svjedoke... ako smatraju da nema ni opasnosti od bijega, onda je to to.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- Bloo
- Globalna šefica
#18196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaš i sam da moraš jasno i decidno definisati osnove za pritvaranje_BataZiv_0809 wrote:A uznemirenje javnosti?ultima_palabra wrote:Pa ima li? Nema opasnosti od ponavljanja kd, od uticaja na svjedoke... ako smatraju da nema ni opasnosti od bijega, onda je to to.zateznistub wrote:Evo je pustilo na slobodu!
Pa pobogu
- zateznistub
#18197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj ja živim u zabludi jer mi je van pameti da neko ko je osumnjičen za pokušaj ubistva bude pušten na slobodu.liaar wrote:Jebo majku al' ti živiš u zabludi čovječe.
Svašta
- muha_sa
#18198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jadnica. Pukla zena i sta ce neg svoje tek rodjeno djete u kontejner. Kako je skontala da ga treba bacit u sasvim deseto naselje.
Moguce da u njenoj mahali nema kontejnera.
Moguce da u njenoj mahali nema kontejnera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ZnamBloo wrote: Znaš i sam da moraš jasno i decidno definisati osnove za pritvaranje
-
BadBoy
#18200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za ovo krivim medije najviše. Uvijek je naslov ložionički tipa "Pušten/a na SLOBODU". Isto kao da je sudija odmah došao na lice mjesta, pogledao okolo, potapšao vinovnika i rekao "haj ti kući oprošteno ti je sve".liaar wrote:Jebo majku al' ti živiš u zabludi čovječe.