Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#18176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u prijasnjoj administraciji je ipak postojao kakav takav plan u slucaju epidemije iz vedrog neba, no novopridosli despot je to sve bacio u korpu za smece po prelasku na vlast, typ ono sam sebi dovoljan 
- karanana
#18177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Eto on doso 2016-2017 i odmah prvo sto je uradio reko dajte mi sve planove za pandemije sto su napravljeni i odmah da ste ih spalili. Onda sve te tamo doktore za pandemije i citavo to odjeljenje protjerajte i ne zelim da iko ikad bilo kakvu pandemiju pomene. Sve pogasite vezano za to.
Da to mu je jedna od tacaka predizborne kampanje. Vrlo bitna.
Kaze don lemon.
Kaze don lemon.
- jeza u ledja
#18178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Previse provodis vremena po drustvenim mrezama selebritija.caros wrote: ↑04/06/2020 01:50 Naravno da je liberalna mašinerija radila za Bernieja. Nije bilo mjesta na internetu na kojem se nije pralo na ruke sa Berniejem. Njegov poraz je jednak porazu iz 2016. godine.
Ameriku je najteže pogodilo jer je 'najkapitalističkija' država svijeta. Ne sumnjam da će se zato Americi biti najlakše oporaviti od svega.
Najveći nemiri su upravo zbog propagande na socijalnim mrežama koja je direktni produkt liberalnog preseravanja. Dovoljno je pogledati na ovaj 'blackouttuesday' ili kako se već zvalo. Kompanije su doslovno bile primorane staviti crnu sliku ili nešto na sličan način jer su bile preplavljenje komentarima woke selebritija. Pogledaj društvene mreže 'većih' glumaca, muzičara i svega ostalog - čista propaganda koja je poslužila kao gorivo za nemire.
I naravno da sve ovo navedeno iznad pravi još veću polarizaciju. Trump je mogao biti lako uklonjen na ovim izborima, no ovako će ovaj kompletan aktivizam dodatno homogenizirati bazu bijelaca, koji su svakako najbrojniji u državi. A kada ponovo bude izabran vjerovatno će da uslijedi i neki civil war s obzirom na sve što se dešava.
Ti si fakat prvi koji kaze da su mediji bili za Bernijea.
Bernijevci se ovdje (a i javno) satrase da se zale na manjak prisustva u MSM medijima ili manjak pozitivnih vijesti o njemu. Korporativni mediji nece socijalistu i to.
Ti ovdje pises potpuno suprotno.
De se dogovorite. NOrod je jasno stavio do znanja da ih ta prica ne zanima. A ovi neredi ce ih samo vise odgurati od njih.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#18179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
typ je ono olicenje I, My, Me and Myself niti pozna, niti daje priznaje svemu sto je ono vezano za Others tj. DJL presjednik!
- jeza u ledja
#18180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakav Don Lemon?karanana wrote: ↑04/06/2020 02:48 Eto on doso 2016-2017 i odmah prvo sto je uradio reko dajte mi sve planove za pandemije sto su napravljeni i odmah da ste ih spalili. Onda sve te tamo doktore za pandemije i citavo to odjeljenje protjerajte i ne zelim da iko ikad bilo kakvu pandemiju pomene. Sve pogasite vezano za to.
Kaze don lemon.
Eto tu sve sa linkom na sam dokument.
A u 2018oj je rasformirano nesto sto se zove: “ National Security Council Directorate for Global Health Security and Biodefense” koji sluzi upravo zanove svrhe.
Formirano u 2014oj.
Prema tome
- ultima_palabra
- ultima_palabra
#18182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dosta agencija izgubilo finansiranje zbog famoznog zida. Pa su se onda dovijali kako znaju i umiju.
Zanimljivo da je CDC zbog rezanja troskova morao ukinuti radno mjesto izaslanika u Kini, odnosno njihovom CDCu
Zanimljivo da je CDC zbog rezanja troskova morao ukinuti radno mjesto izaslanika u Kini, odnosno njihovom CDCu
- jeza u ledja
#18183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Blizu su Rusije.
Hladna klima, duge noci, depresija, alkoholizam pogotovo kod domicilnih (kojih je ja mislim najveci procenat u Americi). Plus svakakvih cudaka se tamo nagomilalo. Dobra zarada, velike subvencije, al djaba kad je klima uzas.
- jeza u ledja
#18184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa da, kresali su sta su stigli da bi nadomjestili manjak para jer su skresali poreze. Plus su povecali vojni budzet, plus zid. Fak jea.ultima_palabra wrote: ↑04/06/2020 03:10 Dosta agencija izgubilo finansiranje zbog famoznog zida. Pa su se onda dovijali kako znaju i umiju.
Zanimljivo da je CDC zbog rezanja troskova morao ukinuti radno mjesto izaslanika u Kini, odnosno njihovom CDCu![]()
I onda kao sta su mogli napravit bolje... doktori maske nemaju kakve treba. Al zato policija, najmodernije oruzje.
- ultima_palabra
#18185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro, ali ovo su ubistva, ne samoubistvajeza u ledja wrote: ↑04/06/2020 04:06Blizu su Rusije.![]()
Hladna klima, duge noci, depresija, alkoholizam pogotovo kod domicilnih (kojih je ja mislim najveci procenat u Americi). Plus svakakvih cudaka se tamo nagomilalo. Dobra zarada, velike subvencije, al djaba kad je klima uzas.
- ultima_palabra
#18186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da ljudi ne razumiju kakvi amateri sad vode federalnu vladu. Da nije federalno uredjenje, mislim da bi se Amerika pocela urusavati. Bukvalno kao da si doveo Novalica i Jelku da vode USAjeza u ledja wrote: ↑04/06/2020 04:08Pa da, kresali su sta su stigli da bi nadomjestili manjak para jer su skresali poreze. Plus su povecali vojni budzet, plus zid. Fak jea.ultima_palabra wrote: ↑04/06/2020 03:10 Dosta agencija izgubilo finansiranje zbog famoznog zida. Pa su se onda dovijali kako znaju i umiju.
Zanimljivo da je CDC zbog rezanja troskova morao ukinuti radno mjesto izaslanika u Kini, odnosno njihovom CDCu![]()
I onda kao sta su mogli napravit bolje... doktori maske nemaju kakve treba. Al zato policija, najmodernije oruzje.(al dobro to je zaostavstina Bushovih pizdarija)
I ono malo kompetentnih je napustilo administraciju u prvih godinu dana, ostali su samo klimoglavci. Mislim da je Mnuchin jedini koji je od pocetka tu.
- General War
#18187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bogami, ja sam sa licnom kartom u federalnom dijelu, i da ti pravo kazem isti Q...puna usta Bosne...a vidi dokle ces doci kao Bosanac. Ali ustav BiH je rasisticki ( posebno PC ili Federalni) gdje tacno mozes vidjeti gdje je problem...Ustav USA NIJE...mozemo i ja i ti biti rasisti, nacionalisti...ali ako je zakon kako treba mozemo samo to za sebe zadrzati jer ce ti rebnuti kaznu da se pusis ili strpat u zatvor, i dobiti nogu u guzicu sa posla...kao ona teta prije neki dan sto je okrivila crnaca sto je htio samo da veze cuku a ona prijavila napad pa jos na rasnoj osnovi...vidi kako je prosla.banjaluka078 wrote: ↑03/06/2020 22:22Care, iz pozicije nacionalne manjine u RS-u, a ovdje sam "svoj na svom", ja ti samo mogu reći blago tebi što si negdje gdje si u većini. Jer nemaš pojma kako je kad tvoja prava i jednakosti počinju i završavaju na papiru, kad institucije čine sve da tvoj kolektiv ne postoji, nemaš pravo na kulturu, jezik, istoriju, nastavu. Kad bi bili najsretniji da fizički ne postojim i podsjećam na taj dio istorije. Ali da, preCjednik me voli i čestita mi Bajram u po' dnevnika. I svakom svojom akcijom čini da osjetim upravo svaki atom mržnje koju nosi prema manjinama. Ja znam kako je Palestincu, crncu, Marokancu...među bijelim svijetom u zemljama u kojima su rođeni i imaju, na papiru, svako pravo. Ali probaj da naglas tražiš svoje pravo, probaj imati posao, karijeru... U Americi pola milenijuma na crnca gledaju kao na roba, alatku, biće na dvije noge bez razuma. Mene gledaju kroz 600 godina turske vladavine i njihovog guslanja o njoj.General War wrote: ↑03/06/2020 21:02 Pazi bogati...ne odovoris na pitanje sta tacno vidis da su crnci ugrozeni u USA naspram drugih vec mi nesto prisivas?
Nope...napisao sam mjesec dana na odmor cisto da uporede...a ne pricam to bezveze.
Ufff...vanredno stanje...onako, nista ne znaci, ni zabranu okupljanja...
Uvjeren sam da je problem rasizma prema crnicma preuvelican i iskoristen za druge agende...niti ista vidim da rasizam ima ikakav uticaj na ovaj slucaj osim policajca sto je pretjerao i za to treba odgovarati...a evo i drugacijeg primjera:Nisam ja bogom dan, ali imam pravo reci...jel ti se ne svidja...poljubi pa ostavi...ti promjenio, ja promjenio...Birmingham police officer recovering after being shot several times Wednesday; Warrants issued for hospitalized suspect
https://www.al.com/news/2020/03/birming ... stody.html
Nikakve ama bas nikakve veze nema ustav s ovim dogadjajem, opet te pitam sta tacno vidis u cemu su crnci uskraceni za svoja prava u USA?
Prijatelju na Bosanskom si forumu ako hoces sa amerikancima bas da ragovaras glede i unatoc ovog issue-a...a da ne dozvoljavas da neko kaze svoje misljenje jer toboze njie u americi...ne znam ko je od nas dvojice pogrijesio mjesto.
Možda tebi ova paralela nema smisla, ali vjeruj da je iz moje pozicije ista stvar.
Nemoj pisati o nepravdama koje nisi osjetio na svojoj koži, nemaš pojma kako je.
S obzirom na posao koji radim okruzen sam i crncima i bijelcima decenijama unazad...mozda je to tvoja percepcija da crncima daju samo poslove branja pamuka..ali to jednostavno nije istina, meni je nadredjeni crnac iako sam ja na viskokoj poziciji on je na jos vecoj i ama nikakvih problema nema izmedju nas. ja se jos nisam nasao u toj poziciji da se neko vrednuje obzirom na porijeklo ili rasu.
Ne moras ziviti u Americi da bi bio neki strucnjak za ustavno pravo...lijepo kazem ustav USA ne poznaje Crnac-bijelac odnose.
- General War
#18188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno, da je teza indijanaca otrcana...sta se sve desavao dok Kolumbo nije ni bio u planu...
- General War
#18189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
@Jeza u ledja
"Poljubi i ostavi"... mislim da promjenu adrese stanovanja...jesi li ti rodjen u Americi ili ne...ako nisi sto si Bosnu napustio? retoricko pitanje...ne interesuje me...vec poenta je da si otisao tamo gdje mislis da je bolje... kakve veze imaju roditelji...pokusavas proturiti tezu da se jos tamo u lancima hoda...eto i ti kao amerikanac prostudiraj okolnosti nastanka LIberije.
Nista dubokoga nema u mojoj izjavi vec onako kako vidim, apsolutno nista sto bi ovakvu frku napravilo...i jos jedan pokusaj kapitalizacije jednog kriminalnog akta ( ai to mi nepoznato za okolnosti kako je zavrsio pod policajcem, kad se sjetim kasnijih vido zapisa iz 2015 kad je policija ubila nekakvog rmplaiju ni krivog ni duznog pa onda kasnije video zapisi pokazase da bas nije bio dobricina kako se prezentovalo) na upgrade-y nekakvog novog " Affirmative action".
Nisi ti nista odgovorio osim svog vidjenja koje je u suprotnosti sa samim sobom, branis ustav kad su protesti a vamo problem ti kad neko koristi zakonska sredstva prisle...
"Poljubi i ostavi"... mislim da promjenu adrese stanovanja...jesi li ti rodjen u Americi ili ne...ako nisi sto si Bosnu napustio? retoricko pitanje...ne interesuje me...vec poenta je da si otisao tamo gdje mislis da je bolje... kakve veze imaju roditelji...pokusavas proturiti tezu da se jos tamo u lancima hoda...eto i ti kao amerikanac prostudiraj okolnosti nastanka LIberije.
Nista dubokoga nema u mojoj izjavi vec onako kako vidim, apsolutno nista sto bi ovakvu frku napravilo...i jos jedan pokusaj kapitalizacije jednog kriminalnog akta ( ai to mi nepoznato za okolnosti kako je zavrsio pod policajcem, kad se sjetim kasnijih vido zapisa iz 2015 kad je policija ubila nekakvog rmplaiju ni krivog ni duznog pa onda kasnije video zapisi pokazase da bas nije bio dobricina kako se prezentovalo) na upgrade-y nekakvog novog " Affirmative action".
Nisi ti nista odgovorio osim svog vidjenja koje je u suprotnosti sa samim sobom, branis ustav kad su protesti a vamo problem ti kad neko koristi zakonska sredstva prisle...
- corolla02
#18190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
divljaci i jedni i drugi i treci; ko se rodi gladan, ostaje gladan...
- sinuhe
#18191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Digao se naaaarod. 
- jeza u ledja
#18192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti se ocigledno pravis da ne razumijes - nije problem u Ustavu, a ni u zakonima - vec u selektivnom primjenjivanju istih od strane institucija drzave.General War wrote: ↑04/06/2020 05:43 @Jeza u ledja
Nisu protesti protiv Ustava, vec za primjenu Ustava.
Dakle nije mi problem kad neko koristi zakonska sredstva prisile (usput zakon i ustav su razlicite stvari i mogu biti proturjecne, tj. zakon moze biti neustavan ako ga Vrhovni sud takvim proglasi i ukine), problem je kad neko zloupotrebljava i prekoracuje zakonski i ustavno definisane odrednice djelovanja, ili kad ih uopste ne koristi, ili kad ih koristi selektivno.
Primjer koji si ti naveo o vanrednom stanju se ne odnosi na desavanja ovih dana, tj. nema veze sa ovim. Uopste se u stvari ne odnosi na primjenu sile. A sve i kad bi vazio, takvo vanredno stanje, tj. privremeno suspendiranje izmedju ostalog i Bill of Rights - on bi morao biti proglasen takvim od strane Kongresa. Sto naravno danas nije slucaj, tj. takvo nesto nije na snazi. Video koji je postavljen naravno odnosi se na vec minula desavanja, ne na neku fiktivnu buducnost.
U Americi se naravno nisam rodio al sam proveo skoro pola zivota ovdje. I naravno da sam dosao ovamo jer je ovdje bolje. Sta si pametno htio reci s tim?
Sta s Liberijom zelis da prostudiram? Znas li da i tamo stoljecima vlada rasizam i da je upravo ta jako mala manjina (cesto svjetlije puti) upravljala tom drzavom sve do rata. Mislim da je i ona zena predsjednik sada potomak tih ljudi.
Koja je poenta? Da je crncima u Americi bolje nego crncima i Africi, jel to? Bolje je i mnogim, ako ne i vecino bijelih Evropljana nego sto bi im bilo u raznim zemljama Evrope. Sta sad? Hoces njih tjerat nazad u kakvu evropsku zabit kad se zale na politicku korektnost i prekomjernu osjetljivost na vlastiti rasizam?
Odgovorio sam ti na ono sto si me pitao. Ako te zanima na koji su nacin institucionalno ugrozeni crnci - imas moj odgovor 51st Stateu.
Umjesto da ovdje saljes crnce na odmor u Afriku sjedi malo porazgovaraj otvoreno o ovim problemima sa tim sefom, ako je Amerikanac.
- rajv0sa
#18193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi đenerala bejagi liberala kao briga ga za bliskoistočne narode a crnce bi slao u Afriku , cccc pa kako to 
-
sumirprimus
#18194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mojne zajebavat generale, valja bit crnac tamo kad te drotovi zaustave. vjerujem da nijednom od njih nije svejedno.
murija im je luda svakako, al opet su prema crncima jos agresivniji , ne moraju svi biti, al dovoljan procenat onih koji ce i potegnut bez sekunde razmisljanja.
ubiju covjeka na pravdi boga, zbog poziva na 20 dolara falsifikat nema dalje.
i taj momak sto spominjes prije par godina zbog par kesica cipsa izgubi glavu e ako je to tezi prestup jebga onda...
murija im je luda svakako, al opet su prema crncima jos agresivniji , ne moraju svi biti, al dovoljan procenat onih koji ce i potegnut bez sekunde razmisljanja.
i taj momak sto spominjes prije par godina zbog par kesica cipsa izgubi glavu e ako je to tezi prestup jebga onda...
-
°u°
#18195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izbor Obame znači samo da je za njega bilo spremno glasati na prvom izboru 131,241,669, a na drugom 129,085,409 ljudi, oko trećine.ultima_palabra wrote: ↑03/06/2020 19:26Ne znam kakav je to argument, ako je Obama bio predsjednik znaci rasizam ne postoji? I Sinan Hasani je bio predsjednik SFRJ, jel to znaci da su Albanci bili ravnopravni?General War wrote: ↑03/06/2020 19:21Tromblon wrote: ↑03/06/2020 15:01 https://youtu.be/38i9bJBP5vM
Rasizam nikad nije iskorijenjen. Zadnjih 300, 400, 500 godina se tlači, ubijani briše sa lica zemlje jal je domaći urođenik ili uvezeni rob iz afrike. Do prije 50 godina u busu se ljudi nisu smjeli voziti zajedno. Zgurali ih u geta i siromašna predgrađa, kljukali krekom i tuvili im u glavu da su manje vrijedni i da nemaju šanse.
Konzervativna fašistička kolijevka genocida, rasizma i ugnjetavanja. Najgori licemjeri na planeti. Ups, možda su Englezi gori.
Čim si tamnoput kriv si i vozdra.![]()
Ja ba, Obama se ofarbao u bijelo da bi postao predsjednik,
niko nikogaa ni nasta ne prisiljava, sve je slobodna volja...Putin je zato demokrata.
Svi njihovi višestoljetni problemi su i dalje isti.
- Kaligrafija
#18196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mene interesuje sta je sa cvajom, jel prava ili nije!?
-
Neregistrirani
#18197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sumirprimus wrote: ↑04/06/2020 07:44 mojne zajebavat generale, valja bit crnac tamo kad te drotovi zaustave. vjerujem da nijednom od njih nije svejedno.
Upravo to. Policija im je svakako brza na obaracu, ali kad su crnci u pitanju, predrasuda cini da "prvo pucaju, onda pitaju".
Ako i dodju do suda, jako rijetko bivaju osudjeni.Police killed at least 104 unarmed black people in 2015, nearly twice each week.
•Nearly 1 in 3 black people killed by police in 2015 were identified as unarmed, though the klix number is likely higher due to underreporting
•36% of unarmed people killed by police were black in 2015 despite black people being only 13% of the U.S. population
•Unarmed black people were killed at 5x the rate of unarmed whites in 2015
•Only 13 of the 104 cases in 2015 where an unarmed black person was killed by police resulted in officer(s) being charged with a crime. 4 of these cases have ended in a mistrial or charges against the officer(s) being dropped and 4 cases are still awaiting trial or have a trial underway. Only 4 cases (Matthew Ajibade, Eric Harris, Paterson Brown Jr., and William Chapman) have resulted in convictions of officers involved, with a fifth case (Walter Scott) resulting in the officer pleading guilty.
•Of the 4 cases where the officer(s) involved have been convicted and sentenced, none were sentenced to serve more than 4 years in prison. Only 1 of 2 officers convicted for their involvement in Matthew Ajibade's death received jail time. He was sentenced to 1 year in jail and allowed to serve this time exclusively on weekends. The officer who killed Paterson Brown was sentenced to only 3 months in jail. Deputy Bates, who killed Eric Harris, was sentenced to 4 years in prison and Officer Cobb, who killed William Chapman, was sentenced to 2.5 years in prison. Officer Slager, who killed Walter Scott and pled guilty, has yet to be sentenced.
https://mappingpoliceviolence.org/unarmed
https://www.nbcnews.com/news/nbcblk/pol ... le-n982741
-
Maxxtro
#18198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Covjek je nastavio traziti zatvor za njih NAKON sto ih je DNK analiza OSLOBODILA KRIVICE. Stani samo na sekundu, promuckaj malo tom glavom. Cak i ako nije rasisticki motiv iza toga, cak ako se radi samo o nekoj bolesnoj sujeti gdje je covjek iskreno pogrijesio prije pa nije htio priznati da je pogrijesio, on bi radije da cetvero NEDUZNIH ljudi zaradi SMRTNU kaznu nego da prizna da je POGRIJESIO!90minut wrote: ↑03/06/2020 23:21 Pa šta sad?
Koliko si ti puta trazio smrtnu kaznu za silovanje djeteta i slicno kod nas?
Jesi se tad zapitao da li je sve u redu i da li je pravi krivac?
Kao da je Trump znao pozadinu covjek vjerovao policiji..
I dobro ti je i rekao imam svoja mišljenja ne ravnamo se po tebi da ako bi ovaj skocio s zgrade i ti bi tako se vi ravnate s Trumpom neko vam nekad rekao da je rasista i svi u glas prave one neznalice raspadnute.
A ako jos imas ikakve sumnje da je rasizam u pitanju:
- 1973: The US Department of Justice — under the Nixon administration, out of all administrations — sued the Trump Management Corporation for violating the Fair Housing Act. Federal officials found evidence that Trump had refused to rent to black tenants and lied to black applicants about whether apartments were available, among other accusations. Trump said the federal government was trying to get him to rent to welfare recipients. In the aftermath, he signed an agreement in 1975 agreeing not to discriminate to renters of color without admitting to discriminating before.
- 1980s: Kip Brown, a former employee at Trump’s Castle, accused another one of Trump’s businesses of discrimination. “When Donald and Ivana came to the casino, the bosses would order all the black people off the floor,” Brown said. “It was the eighties, I was a teenager, but I remember it: They put us all in the back.”
- 1988: In a commencement speech at Lehigh University, Trump spent much of his speech accusing countries like Japan of “stripping the United States of economic dignity.” This matches much of his current rhetoric on China.
- 1989: In a controversial case that’s been characterized as a modern-day lynching, four black teenagers and one Latino teenager — the “Central Park Five” — were accused of attacking and raping a jogger in New York City. Trump immediately took charge in the case, running an ad in local papers demanding, “BRING BACK THE DEATH PENALTY. BRING BACK OUR POLICE!” The teens’ convictions were later vacated after they spent seven to 13 years in prison, and the city paid $41 million in a settlement to the teens. But Trump in October 2016 said he still believes they’re guilty, despite the DNA evidence to the contrary.
- 1991: A book by John O’Donnell, former president of Trump Plaza Hotel and Casino in Atlantic City, quoted Trump’s criticism of a black accountant: “Black guys counting my money! I hate it. The only kind of people I want counting my money are short guys that wear yarmulkes every day. … I think that the guy is lazy. And it’s probably not his fault, because laziness is a trait in blacks. It really is, I believe that. It’s not anything they can control.” Trump at first denied the remarks, but later said in a 1997 Playboy interview that “the stuff O’Donnell wrote about me is probably true.”
- 1992: The Trump Plaza Hotel and Casino had to pay a $200,000 fine because it transferred black and women dealers off tables to accommodate a big-time gambler’s prejudices.
- 1993: In congressional testimony, Trump said that some Native American reservations operating casinos shouldn’t be allowed because “they don’t look like Indians to me.”
- 2000: In opposition to a casino proposed by the St. Regis Mohawk tribe, which he saw as a financial threat to his casinos in Atlantic City, Trump secretly ran a series of ads suggesting the tribe had a “record of criminal activity [that] is well documented.”
- 2004: In season two of The Apprentice, Trump fired Kevin Allen, a black contestant, for being overeducated. “You’re an unbelievably talented guy in terms of education, and you haven’t done anything,” Trump said on the show. “At some point you have to say, ‘That’s enough.’”
- 2005: Trump publicly pitched what was essentially The Apprentice: White People vs. Black People. He said he “wasn’t particularly happy” with the most recent season of his show, so he was considering “an idea that is fairly controversial — creating a team of successful African Americans versus a team of successful whites. Whether people like that idea or not, it is somewhat reflective of our very vicious world.”
- 2010: In 2010, there was a huge national controversy over the “Ground Zero Mosque” — a proposal to build a Muslim community center in Lower Manhattan, near the site of the 9/11 attacks. Trump opposed the project, calling it “insensitive,” and offered to buy out one of the investors in the project. On The Late Show With David Letterman, Trump argued, referring to Muslims, “Well, somebody’s blowing us up. Somebody’s blowing up buildings, and somebody’s doing lots of bad stuff.”
- 2011: Trump played a big role in pushing false rumors that Obama — the country’s first black president — was not born in the US. He even sent investigators to Hawaii to look into Obama’s birth certificate. Obama later released his birth certificate, calling Trump a ”carnival barker.” (The research has found a strong correlation between “birtherism,” as this conspiracy theory is called, and racism.) Trump has reportedly continued pushing this conspiracy theory in private.
- 2011: While Trump suggested that Obama wasn’t born in the US, he also argued that maybe Obama wasn’t a good enough student to have gotten into Columbia or Harvard Law School, and demanded Obama release his university transcripts. Trump claimed, “I heard he was a terrible student. Terrible. How does a bad student go to Columbia and then to Harvard?”
- Trump launched his campaign in 2015 by calling Mexican immigrants “rapists” who are “bringing crime” and “bringing drugs” to the US. His campaign was largely built on building a wall to keep these immigrants out of the US.
- As a candidate in 2015, Trump called for a ban on all Muslims coming into the US. His administration eventually implemented a significantly watered-down version of the policy.
- When asked at a 2016 Republican debate whether all 1.6 billion Muslims hate the US, Trump said, “I mean a lot of them. I mean a lot of them.”
He argued in 2016 that Judge Gonzalo Curiel — who was overseeing the Trump University lawsuit — should recuse himself from the case because of his Mexican heritage and membership in a Latino lawyers association. House Speaker Paul Ryan, who endorsed Trump, later called such comments “the textbook definition of a racist comment.” - Trump has been repeatedly slow to condemn white supremacists who endorse him, and he regularly retweeted messages from white supremacists and neo-Nazis during his presidential campaign.
- He tweeted and later deleted an image that showed Hillary Clinton in front of a pile of money and by a Jewish Star of David that said, “Most Corrupt Candidate Ever!” The tweet had some very obvious anti-Semitic imagery, but Trump insisted that the star was a sheriff’s badge, and said his campaign shouldn’t have deleted it.
- Trump has repeatedly referred to Sen. Elizabeth Warren (D-MA) as “Pocahontas,” using her controversial — and later walked-back — claims to Native American heritage as a punchline.
- At the 2016 Republican convention, Trump officially seized the mantle of the “law and order” candidate — an obvious dog whistle playing to white fears of black crime, even though crime in the US is historically low. His speeches, comments, and executive actions after he took office have continued this line of messaging.
- In a pitch to black voters in 2016, Trump said, “You’re living in poverty, your schools are no good, you have no jobs, 58 percent of your youth is unemployed. What the hell do you have to lose?”
- Trump stereotyped a black reporter at a press conference in February 2017. When April Ryan asked him if he plans to meet and work with the Congressional Black Caucus, he repeatedly asked her to set up the meeting — even as she insisted that she’s “just a reporter.”
- In the week after white supremacist protests in Charlottesville, Virginia, in August 2017, Trump repeatedly said that “many sides” and “both sides” were to blame for the violence and chaos that ensued — suggesting that the white supremacist protesters were morally equivalent to counterprotesters that stood against racism. He also said that there were “some very fine people” among the white supremacists. All of this seemed like a dog whistle to white supremacists — and many of them took it as one, with white nationalist Richard Spencer praising Trump for “defending the truth.”
- Throughout 2017, Trump repeatedly attacked NFL players who, by kneeling or otherwise silently protesting during the national anthem, demonstrated against systemic racism in America.
- Trump reportedly said in 2017 that people who came to the US from Haiti “all have AIDS,” and he lamented that people who came to the US from Nigeria would never “go back to their huts” once they saw America. The White House denied that Trump ever made these comments.
Speaking about immigration in a bipartisan meeting in January 2018, Trump reportedly asked, in reference to Haiti and African countries, “Why are we having all these people from shithole countries come here?” He then reportedly suggested that the US should take more people from countries like Norway. The implication: Immigrants from predominantly white countries are good, while immigrants from predominantly black countries are bad. - Trump denied making the “shithole” comments, although some senators present at the meeting said they happened. The White House, meanwhile, suggested that the comments, like Trump’s remarks about the NFL protests, will play well to his base. The only connection between Trump’s remarks about the NFL protests and his “shithole” comments is race.
- Trump mocked Elizabeth Warren’s presidential campaign, again calling her “Pocahontas” in a tweet before adding, “See you on the campaign TRAIL, Liz!” The capitalized “TRAIL” is seemingly a reference to the Trail of Tears — a horrific act of ethnic cleansing in the 19th century in which Native Americans were forcibly relocated, causing thousands of deaths.
- Trump tweeted that several black and brown members of Congress — Reps. Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), Ayanna Pressley (D-MA), Ilhan Omar (D-MN), and Rashida Tlaib (D-MI) — are “from countries whose governments are a complete and total catastrophe” and that they should “go back” to those countries. It’s a common racist trope to say that black and brown people, particularly immigrants, should go back to their countries of origin. Three of four of the members of Congress whom Trump targeted were born in the US
- General War
#18199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Stacu zajebavat, "obey the law"sumirprimus wrote: ↑04/06/2020 07:44 mojne zajebavat generale, valja bit crnac tamo kad te drotovi zaustave. vjerujem da nijednom od njih nije svejedno.
..nema bas toliko trigger happy koliko se protura prica...a cini mi se da je jedan i mrki od one cetvorice policajaca...
- General War