Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zaitsev
#18151 Re: Zeničani
Neko za pivu? Bujrum u Bonaparte... 
- cenecimoveocino
#18152 Re: Zeničani
Gdje u Zenici ima kupit maskicu za telefon,nesto sam cuo ima negde naprave kalup tacno po zeljenom telefonu?
- Zaitsev
#18153 Re: Zeničani
Koji telefon je u pitanju?cenecimoveocino wrote:Gdje u Zenici ima kupit maskicu za telefon,nesto sam cuo ima negde naprave kalup tacno po zeljenom telefonu?
- cenecimoveocino
#18154 Re: Zeničani
Samsung A3 2017Zaitsev wrote:Koji telefon je u pitanju?cenecimoveocino wrote:Gdje u Zenici ima kupit maskicu za telefon,nesto sam cuo ima negde naprave kalup tacno po zeljenom telefonu?
-
kakavdanakneiskustvu
#18155 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Šteta što ga nisu ispendrečili. Kako je lik samo odvratan. Samo se fali kako guzi studentice, još malo malo pa kao nudi nekome da mu namjesti neku.
izuzetno iritantan lik
- kamen spoticanja
#18156 Re: Zeničani
Eno kupila je nove naocaleNot My Idea wrote:
malo da se vratim na ranije stranice, ko vam je ta Aida Baručija i što je to navodno ona trn u oku zenicanima?
pa se sebi na fb divi
-
kakavdanakneiskustvu
#18157 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Eno kupila je nove naocaleNot My Idea wrote:
malo da se vratim na ranije stranice, ko vam je ta Aida Baručija i što je to navodno ona trn u oku zenicanima?![]()
pa se sebi na fb divi
sigurno je i lajkala svoju sliku
- Norm
#18158 Re: Zeničani
...i to orginal garant a vi nosajte kineske laznjake i hejtajte jekakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Eno kupila je nove naocaleNot My Idea wrote:
malo da se vratim na ranije stranice, ko vam je ta Aida Baručija i što je to navodno ona trn u oku zenicanima?![]()
pa se sebi na fb divi
-
kakavdanakneiskustvu
#18159 Re: Zeničani
...i to orginal garant a vi nosajte kineske laznjake i hejtajte jeNorm wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Eno kupila je nove naocalekamen spoticanja wrote:
pa se sebi na fb divi
ne znam ni ko je doticna,ali ne bi me iznenadilo da je ona prva lajkala svoju sliku,obicno to takvi to urade
- kamen spoticanja
#18160 Re: Zeničani
Hajd u klinac danak
is'o sam maksuz da vidim jel lajkala
i nije
is'o sam maksuz da vidim jel lajkala
i nije
-
clio_dci120
#18162 Re: Zeničani
Imali li iko iz rudnika i Mittala da mi nesto pojasni?
Kakva se tosinoc huka tolika cula, cesto se cuje u posljednje vrijeme, kao da Boeing proljece iznad Zenice (ne znam kako bi drugacije opisao) i to se cuje bas haman u centru grada (npr. Kod Hrvatskog doma). Bas strasno iritantno po psihu covjeka. Znaci ja je cujem kroz petokomorne prozore.
Pitam ovo gore jer nedavno me jedan inzinjer iz Mitala ubjedivao da je to neko ventilator od rudnika i da kao Mital nema veze sa tim? Znam da ima rudnik nekakav ventilator, ali on valjda radi samo kada je ljeto
Kakva se tosinoc huka tolika cula, cesto se cuje u posljednje vrijeme, kao da Boeing proljece iznad Zenice (ne znam kako bi drugacije opisao) i to se cuje bas haman u centru grada (npr. Kod Hrvatskog doma). Bas strasno iritantno po psihu covjeka. Znaci ja je cujem kroz petokomorne prozore.
Pitam ovo gore jer nedavno me jedan inzinjer iz Mitala ubjedivao da je to neko ventilator od rudnika i da kao Mital nema veze sa tim? Znam da ima rudnik nekakav ventilator, ali on valjda radi samo kada je ljeto
- commendatore
#18163 Re: Zeničani
jebat je - forkulja koja nikakvo znanje ne prodaje nafurana ko da je aristotelovo dijete u pm.... a ne obican ĆATO - da ĆATO poliklinike.... ne hejta je niko mene prvo boli kurcina za njom - samo sam je stavio u kontekst toga kako moze se reci neko jako solidno zivi dok neko ko je 33g placao s ledja osiguranje za ono sto ga sljeduje ne moze dobiti jebenu inekciju za bolove iza 19h navece a da ne plati jednu dnevnicu.... bićeš i ti jednog dana jeban sa zdravljem prika - kad tad pa će ti na nos izać štošta iz ovog usranog sistema - nije se rodio ni jedan hadalj na 2 noge a da je umro celicnog zdravlja.....Norm wrote:
...i to orginal garant a vi nosajte kineske laznjake i hejtajte je...libo nju neka stvar za nas
...i komentare
...a tako haman i treba...
- Norm
#18165 Re: Zeničani
...drug moj ja radim 25 godina i izdvajam za zdravstveno a idem privatno ljekaru tako da znam kakvo je stanje...i moje je zdravlje itekako naruseno, ali ko reaguje? bitne su fontane i zastita cuka, ggm da nam bude 'lijepo' i svi sutU...a ona samo koristi nasu letargiju i strah...pa za cuke se skupi vise 'insana' nego za proteste protiv zagadenja ili NEgrijanja ili placanja hebene participacije iako nam svima odbija za zdravstvo...moj post je sarkazam jer znam da ce vise 'ljudi' njoj lajkat profil i reci joj kako joj je dobra skoda nego podrzati moje 'palamudjenje' da smo jadni i da moramo ustati i nesto poduzeti...ko nas Yebe...commendatore wrote:jebat je - forkulja koja nikakvo znanje ne prodaje nafurana ko da je aristotelovo dijete u pm.... a ne obican ĆATO - da ĆATO poliklinike.... ne hejta je niko mene prvo boli kurcina za njom - samo sam je stavio u kontekst toga kako moze se reci neko jako solidno zivi dok neko ko je 33g placao s ledja osiguranje za ono sto ga sljeduje ne moze dobiti jebenu inekciju za bolove iza 19h navece a da ne plati jednu dnevnicu.... bićeš i ti jednog dana jeban sa zdravljem prika - kad tad pa će ti na nos izać štošta iz ovog usranog sistema - nije se rodio ni jedan hadalj na 2 noge a da je umro celicnog zdravlja.....Norm wrote:
...i to orginal garant a vi nosajte kineske laznjake i hejtajte je...libo nju neka stvar za nas
...i komentare
...a tako haman i treba...
-
clio_dci120
#18166 Re: Zeničani
Naplata parkinga vracena do 20h...znaci od 20h do 08h bepslatno.
-
Kralj Tvrtko I.
#18167 Re: Zeničani
Nije to taj rudnicki ventilator jer u rudniku radi non stop cak i sada. A ovo sto si cuo se cuje samo nekad. I cuje se iz Mitala. A taj inzinjer laze.clio_dci120 wrote:Imali li iko iz rudnika i Mittala da mi nesto pojasni?
-
clio_dci120
#18168 Re: Zeničani
Ma i mislio sam da mulja nesto, zato sam i pitao.
Inace kad sam vec spomenuo rudnik, fakat je steta one upravne zgrade rudnika da propada onako, mislim na onaj ko crkveni toranj. Zgrada bi mogla biti samo takva turisticka atrackija. Bilo bi dobro sa dogovorm sa Gradom i visim instancama pokrenuti proceduru stavljanja na listu spomenika nacionalne kulture i napraviti muzej rudarstva. Moglo bi se sve finansirati medjunarodnim grantovima. Meni je to uvijek bila najzanimljiva gradjevina u nicaZe.
Inace kad sam vec spomenuo rudnik, fakat je steta one upravne zgrade rudnika da propada onako, mislim na onaj ko crkveni toranj. Zgrada bi mogla biti samo takva turisticka atrackija. Bilo bi dobro sa dogovorm sa Gradom i visim instancama pokrenuti proceduru stavljanja na listu spomenika nacionalne kulture i napraviti muzej rudarstva. Moglo bi se sve finansirati medjunarodnim grantovima. Meni je to uvijek bila najzanimljiva gradjevina u nicaZe.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18169 Re: Zeničani
Ma kakac rudnik, to je iz Mitala...ispustaju paru
a inzinjer u Mitalu, e to ne postoji...davno su oni otisli iz Mitala
.
- avenija
#18170 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Ma i mislio sam da mulja nesto, zato sam i pitao.
I sto se tice one buke od neku noc, to je prvi put da se od rudnika culo, barem ja , ono ispustanje pare iz Mittala kada pukne kotao nije bilo tu noc kada si pitao.
- avenija
#18171 Re: Zeničani

Mislis na ovaj toranj? Ovo rudniku treba oduzet
Pa u ovom dijelu grada u 500 metara imamo i pravoslavnu i katolicku crkvu i ovaj toranj rudnika, preko 100 godina stare crkve
-
kakavdanakneiskustvu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18173 Re: Zeničani
Samo totalna budala ce kupiti tu stan....mislim lokacija je muwhahahakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/grad-ze ... /170318009
- BlackCaviar
#18174 Re: Zeničani
Ima li ko ovdje stručan povodom roštiljanja u gradu, 30tak metara od MUP-a? Jel to uopšte dozvoljeno? 
-
clio_dci120
#18175 Re: Zeničani
Da, mislim na ovu zgradu, buduci da rudnik nema sredstva za sanaciju i eventualno osnivanje muzeja, najbolje bi bilo da se uspostavi da li partnerstvo izmedju rudnika i grada (i rudnik bi tu imao koristi od funkcionisanja muzeja) ili cak da se rudnik obesteti i zgrada prepusti na upravljanje novoosnovanom muzeju, odnosno gradu (sto je manje izgledna opcija). Znam da ovaj prijedlog u mnostvu drugih problema i prioriteta izgleda nadrealan, ali je zaista velika steta da ovakva jedna interesantna gradjevina propada iz dana u dan. A i muzej rudarstva bi bio odlican potez, bas bi imao neku simobliku u ovome gradu. U inostranstvu sam hodao po muzejima i tematski muzeji su pun pogodak. Ovako bi se zastitila i ova gradjevina, a i grad bi dobio zanimljiv muzej. Sta god da bude u zgradi, istu bi svakako trebalo u sto skorije vrijeme obnoviti. Novac bi se mogao obezbjediti kroz medjunarodne projekte i grantove.avenija wrote:
Mislis na ovaj toranj? Ovo rudniku treba oduzet![]()
Pa u ovom dijelu grada u 500 metara imamo i pravoslavnu i katolicku crkvu i ovaj toranj rudnika, preko 100 godina stare crkve
Takodjer, npr. ne bi bilo lose da KPZ Zenica u okviru svojih mogucnosti takodjer napravi muzej u kojem bi bila predstavljena historija KPZ-a. I to bi bio pun pogodak. Uvijek sam mislio da su muzeji nerenatabilni, ali kada sam obisao neke svjetske metropole uvidio sam da itekako mogu raditi. Nismo mi svjetska metropola, ali mislim da bi tematski muzeji uz zanimljive postavke mogli raditi.
U Zagrebu je neki doktor pokrenuo probni projekat muzeja psihijatarske bolnice, gdje su bile izlozene razne sprave, pomogala i osobne stvari nekih ponznatih pacijenata i prvi rezultati su bili odlicni.
Ovako ovaj muzej sto imamo fakat meni prvom nije zanimljiv (mada je u zadnje vrijeme bilo nekih zanimljivih postavki). Sta god neko mislio, vecini nije zanimljivo buljenje u stecke i sl...