Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#18151 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hahahahah aj Kikanoviću

- ZyzzSar
#18152 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa nije centar da mora biti masivanchannel10 wrote:Daj Bože da ga ovakvog puste na parket jer niti ima kila niti može ista odigrati protiv bilo kojeg igrača u NBA.Logovan wrote:channel10 wrote:Ovaj Musa neće ni minute odigrati u NBA ligi.![]()
Kako misliš?
Onako realno, on ne moze igrati niti u jačim ekipama u Evropi, a o NBA da i ne govorimo.
drazan petrovic nije bio puno veci od njega pa je jedan od najboljih evropskih kosarkasa koji je igrao u NBA
- spree
#18153 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kikan od onog Izraela voli uzeti ove trice za kraj i uvijek zavrse nekim airballom
.
-
channel10
#18154 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam da li će ovakav na parket, ali sa njim su u Sarajevo došla dva trenera koliko sam negdje pročitao, što znači da na njega ozbiljno računaju. Ako ne zaigra odmah u NBA ligi, onda će nekad kasnije, sljedeće godine.[/quote]Logovan wrote:Daj Bože da ga ovakvog puste na parket jer niti ima kila niti može ista odigrati protiv bilo kojeg igrača u NBA.channel10 wrote:channel10 wrote:Ovaj Musa neće ni minute odigrati u NBA ligi.![]()
Kako misliš?
Ne bih rekao da su došli treneri da ga treniraju, nego ljudi koji će ga ispratiti na terenu, a beli se pokazao u ove dvije tekme. Pokazao je da može igrati na prosječnom amaterskom nivou i sad njega pustiti da igra sa nigerima
Nije centar, ali nije vala ni za playa u NBA. Brzina slaba, sut jako slabo ide i onda se čovjek zapita sto ce im uopšte.
Last edited by channel10 on 16/09/2018 22:04, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#18155 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa nije centar da mora biti masivanZyzzSar wrote:Daj Bože da ga ovakvog puste na parket jer niti ima kila niti može ista odigrati protiv bilo kojeg igrača u NBA.channel10 wrote:channel10 wrote:Ovaj Musa neće ni minute odigrati u NBA ligi.![]()
Kako misliš?
Onako realno, on ne moze igrati niti u jačim ekipama u Evropi, a o NBA da i ne govorimo.
drazan petrovic nije bio puno veci od njega pa je jedan od najboljih evropskih kosarkasa koji je igrao u NBA[/quote]
petrovic je itekako na dobio na masi i snazi kad je presao u nba
- ZyzzSar
#18156 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa hipotetski govorim, znam da nema sanse da djedovic vise zaigra, ali dok je bio tu znao nas je nositi do pobjede u dosta utakmica protiv jakih protivnikakakavdanakneiskustvu wrote:
kAkav bolan đedovic,on nije nas ima 3-4 godine
zar je karahodžić bilo kakv kvalitet za reprezentacije?
karahodzic mozda nije za prve, ali valjao bi za klupe, ne pratim njegove nastupe, ali znam da se pisalo o njemu
-
kakavdanakneiskustvu
#18157 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
nema taj karahodžić mjesta u reprezentaciji,toliko je kvalitetan,takvih kao on imaju i druge reprezentacije
- animus
#18158 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo sve prebaciti u invalidsku reprezentaciju da tamo igeaju kosarku. Ja gore u zivotu nisam gledao. Sta je ovo boze mili. Jebo ja sve svoje ako nebi imao bolji procenat suta od njih.
- Logovan
#18159 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma jok, sumnjam da ga treniraju, ali prate ga, na oku im je.channel10 wrote: Ne bih rekao da su došli treneri da ga treniraju, nego ljudi koji će ga ispratiti na terenu, a beli se pokazao u ove dvije tekme. Pokazao je da može igrati na prosječnom amaterskom nivou i sad njega pustiti da igra sa nigerimabi bilo jako neozbiljno. Da se barem pokazao suterski pa hajde, ali nista ne pokazati
Nije centar, ali nije vala ni za playa u NBA. Brzina slaba, sutra jako slabo ide i onda se čovjek zapita sto ce im uopšte.
-
channel10
#18160 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bolje da nisu došli da ga gledaju jer nije ništa pokazao i samo se ukopao sa ovakvom igrom.
Last edited by channel10 on 16/09/2018 22:12, edited 2 times in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18161 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ja sam to napisao i definitvno ovaj Repesa nije Duletu do koljena.....ali nije Repesa kriv sto su nam uglavnom svi igraci van forme i sto nam je sut katastrofalan...trice 4/20, slobodna 24/38 i svojke 22/43.....sut katastrofa!!! Musa 30%! Vecina ih treba gledati kako igra Kikanovic.....da je Jusuf pod kosem igrao glavom a ne misicima dao bi 40 poena. Ali dobro u obadvije utakmice se pokazalo koliko nam je vazan Gordic i savez treba traziti kaznu za njega ili za Buducnost ako ga nije pustila. Penava takodje jede govna, Sulejmanovic, Halilovic je stalno povrijedjen......jebi ga sad nam makar vise nece biti bitno hoce li doci NBA igraci i ako nista ovaj plasman nam je donio da budemo nosioci grupe za kvalifikacije za EP!spree wrote:Da je bio Dule mislim da bi dobili ove dvije. Jbg osim dvojice nema kvaliteta, a kad vec nema kvaliteta trebali bi igrati dobro timski, medjutim tu smo jos veca kriza.
- hrasno38
#18162 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako su ovako igrali i protiv Finske onda su ljudi koji su mi rekli da su oni zasrali 100% u pravu!channel10 wrote:Pa bolje da nisu došli da ga gledaju jer nije ništa pokazao i sam se ukopao sa ovakvom igrom.
- Romanista 101%
#18163 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da bi trebali malo realnije gledati na nasa 2 najbolja igraca. Nisu to Radja i Kukoc, vec samo Nurkic i Musa. I niste vise. To su za nase okvire super-star igraci, ali u usporedbi sa nekim drugim zemljama, oni su samo prosjecni. I sto je najgore skoro nikad ne odigraju najbolje za reprezentaciju. Mi nismo u stanju dobiti osrednje evropske ekipe, nemamo mi sta traziti na SP. Plus sto su u zdnjih 6-7 godina mnogi otisli puno dalje nego mi. Dovoljno pogledati kako se radi u Finskoj, Ceskoj, Sloveniji. Ljudi ne sjede, vec RADE, i to ozbiljno. I moramo priznati da nemamo tim koji bi nas odveo na SP, treba sacekati neku bolju generaciju, promjeniti savez i modernizovati citav sistem u i oko reprezentacije.
-
kakavdanakneiskustvu
#18164 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam da li će ovakav na parket, ali sa njim su u Sarajevo došla dva trenera koliko sam negdje pročitao, što znači da na njega ozbiljno računaju. Ako ne zaigra odmah u NBA ligi, onda će nekad kasnije, sljedeće godine.[/quote]channel10 wrote:Daj Bože da ga ovakvog puste na parket jer niti ima kila niti može ista odigrati protiv bilo kojeg igrača u NBA.Logovan wrote:channel10 wrote:Ovaj Musa neće ni minute odigrati u NBA ligi.![]()
Kako misliš?
Ne bih rekao da su došli treneri da ga treniraju, nego ljudi koji će ga ispratiti na terenu, a beli se pokazao u ove dvije tekme. Pokazao je da može igrati na prosječnom amaterskom nivou i sad njega pustiti da igra sa nigerima
Nije centar, ali nije vala ni za playa u NBA. Brzina slaba, sut jako slabo ide i onda se čovjek zapita sto ce im uopšte.[/quote]
pa on i nije play,sad je silom prilika igrao playa ove dvije tekme
-
channel10
#18165 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znam samo da je pravo tanak i da on nije sigurno za NBA lige.
- Radio Sarajevo
#18167 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je. NA SP ide samo 12 ekipa iz Evrope, a mi smo daleeeeeeko od prvih 12 u Evropi.Romanista 101% wrote:Mislim da bi trebali malo realnije gledati na nasa 2 najbolja igraca. Nisu to Radja i Kukoc, vec samo Nurkic i Musa. I niste vise. To su za nase okvire super-star igraci, ali u usporedbi sa nekim drugim zemljama, oni su samo prosjecni. I sto je najgore skoro nikad ne odigraju najbolje za reprezentaciju. Mi nismo u stanju dobiti osrednje evropske ekipe, nemamo mi sta traziti na SP. Plus sto su u zdnjih 6-7 godina mnogi otisli puno dalje nego mi. Dovoljno pogledati kako se radi u Finskoj, Ceskoj, Sloveniji. Ljudi ne sjede, vec RADE, i to ozbiljno. I moramo priznati da nemamo tim koji bi nas odveo na SP, treba sacekati neku bolju generaciju, promjeniti savez i modernizovati citav sistem u i oko reprezentacije.
Sjetite se samo prošlog Eurobasketa i kakva je to košarka bila, pa onda uporedite s našim amaterima, i sve će vam se samo kazati. A Slovenija se vjerovatno neće plasirati...
- bingov buraz
#18168 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa podbacio,Juka razvalio,Kikan dobar ali tradicionalno začouka kad se lomi utakmica.
Od ostalih Atić daje znakove života,drugi u skladu sa mogućnostima tu se nema šta ni očekivati.
Peti faul za Juku vrlo navučen,dodao je loptu ranije ali nisu sudije krive za poraz nego nesposobni Bukva i Bukvići iz saveza koji nisu uspjeli dovesti amera na poziciji pleja valjda jako teško naći takvog u Europi :zzzz
Mi da smo slobodna bacali nekih 70% kroz kvalifikacije imali bi tri pobjede više.Opet stvar glave.
Od ostalih Atić daje znakove života,drugi u skladu sa mogućnostima tu se nema šta ni očekivati.
Peti faul za Juku vrlo navučen,dodao je loptu ranije ali nisu sudije krive za poraz nego nesposobni Bukva i Bukvići iz saveza koji nisu uspjeli dovesti amera na poziciji pleja valjda jako teško naći takvog u Europi :zzzz
Mi da smo slobodna bacali nekih 70% kroz kvalifikacije imali bi tri pobjede više.Opet stvar glave.
- AmiĐa_Idriz
#18169 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E nije Kikan zakočio u Francuskoj protiv Izraela 
-
svi u napad
#18170 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hrasno sve statisticki objasnio. Los sut i los trener ne donose pobjedu. Steta sto Dule nije bio tu. On bi bar stvorio atmosferu. No sta je tu je. Iako sam rekao da ih necu gledati nisam bio od rijeci. Iskreno mene vise boli poraz u Finskoj gdje smo bili katastrofalni. Laku noc sviraci.
- hrasno38
#18171 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Juka razvaliobingov buraz wrote:Musa podbacio,Juka razvalio,Kikan dobar ali tradicionalno začouka kad se lomi utakmica.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18172 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pišu na sportsportu da je Musa povrijedio ahilovu, valjda nisu u pravu jer ako jesu i ako je pokidana onda...
- bingov buraz
#18173 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Juka 19 koševa,15 skokova,2 asistencije,3 ukradene,3 blokade.Indeks efikasnosti + 24.Izvukao je njihovih faulova hrpu i svaki put probao 2+1,što mu je i pokvarilo procent.
Da,ja to zovem razvaljivanje.
Da,ja to zovem razvaljivanje.
- bingov buraz
#18174 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bila bi ogromna šteta,Musa je valjda i igrao rovit,za Nurkića se govorilo da se neće ni odazvati više.Samo za to zaslužuju poštovanje.
Ona bavarska pičoka se rijetko spomene,čak ima komentara "pametan,šta mu je to Bosna dala"
I Nurkić i Musa bi mogli birati za koju zemlju hoće da igraju,kao da njima nije nuđeno.
Ona bavarska pičoka se rijetko spomene,čak ima komentara "pametan,šta mu je to Bosna dala"
I Nurkić i Musa bi mogli birati za koju zemlju hoće da igraju,kao da njima nije nuđeno.
- Better Man
#18175 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam gledao, ali evo vidim da je bilo jadno i bijedno. Sramota od naših košarkaša. Danas nisu ni stasali kao košarkaši odmah da im je igrati u NBA. Jedan Toni Kukoč ili Dražen Petrović, pa Dino Rađa su otišli u NBA kad u Evropi nisu imali više šta osvojiti. Znači sve su u Evropi u klupskoj košarci osvojili šta se moglo osvojiti i plus s repkom bivše države isto i onda su otišli u NBA i pokazali klasu, a Toni Kukoč je imao sreću da završi u tad najboljem NBA klubu i kruniše karijeru s 3 NBA prstena i to ne kao statista, već jako bitan igrač i u nekim utakmicama odlučujuči i glavni.
Last edited by Better Man on 17/09/2018 23:59, edited 1 time in total.