Deseti, Prater, pa oko Gürtela, cigiši gril na Donauinsel... mojne menipirmin wrote:Na stranu rasizam pa ne mozes gledati ljude raznih rasa, gdje je to geto u Becu, cisto da znam?512MB wrote: Geto stajl je u Beču i Grazu, za nas koji cijenimo prirodu, sunce, mir, slobodu, dobro vino i nasmijane žene je Salzburg kao stvoren. Ne znam koji je k..c onom Mozartu bio da onako kenja po Salzburgu, ebo ga Beč![]()
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#18151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- pirmin
#18152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj sad fino potrazi znacenje pojma "geto" pa se malo prekontaj. Bio jednom u Becu, jos cuo koju "pametnu" i to je to?512MB wrote:Deseti, prater, pa oko Gürtela, cigiši gril na donauinsel... mojne menipirmin wrote:Na stranu rasizam pa ne mozes gledati ljude raznih rasa, gdje je to geto u Becu, cisto da znam?512MB wrote: Geto stajl je u Beču i Grazu, za nas koji cijenimo prirodu, sunce, mir, slobodu, dobro vino i nasmijane žene je Salzburg kao stvoren. Ne znam koji je k..c onom Mozartu bio da onako kenja po Salzburgu, ebo ga Beč![]()
Ja zivim na Gürtelu vec 16 godina, evo me sad na Donauinselu, grila i crno i bijelo. Opusteno do jaja, niko nikome ne smeta.
U desetom jeste masa stranaca ali nicim nisu odvojeni od ostatka grada.
Geto na Prateru?
Kad se budem vracao sa DI bas cu potraziti da vidim uzivo. Mozda se sta promjenilo od nedelje.
- konjislav
#18153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imaš ti i odjel za održavanje u IT sektoru.SaraFina wrote:Radio Sarajevo wrote:Toliko dugo u Americi, a još ne znaš napisati pravilno jednu jedinu englesku riječ koju si ovdje koristioRugafet wrote:Ja samo znam da mi je odlazak iz BiH najbolji potez u životu. Američki život mi paše kako god okrenem, na stranu što mlatim zelembaće kao mutav, nego onako uopšte, sva ta opuštenost, ležernost, osmjesi gdje god da se pojaviš ko da si sultan, daju ti osjećaj važnosti i hrane ego,onda sve mi je dostupno na dva klika (odjeća, obuća, tehnika, auta, sa somange) onda ishrana, na koju većina kuka,( inače sam svaštojed) meni sve leži malo je reći, od mexicano chili umaka, Taco Bell-ova, raznoraznih burgera, piletina, turky-ja, onih debelih ogromnih pica da svime pa kad zalijem sa 3litra sprajta kao konjina. Ša čovjek više da poželi, uglavnom ja baš u državama uživam..
![]()
Ima i IT struĆnjaka u Salzburg- u i MinKenu a mucaju na njemačkom. Ali dobro u IT branši njemački je sporedan. I u "održavanju" oĆigledno
Ja mislim da je IT sektor 'srodan' sa 'održavanjem'
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
doboj71
#18155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dzemala bjedicaRugafet wrote:O vidi Doboj. Ćuprijska možda?
- 512MB
#18156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bajo moj, minimum desetak puta godišnje sam kod vas u Beču, što po raznim seminarima što turistiĆki. A i sam sam 4 godine tamo obitavao zbog posla... Tako da mojne meni i crno i bijelo grila...pirmin wrote:Haj sad fino potrazi znacenje pojma "geto" pa se malo prekontaj. Bio jednom u Becu, jos cuo koju "pametnu" i to je to?512MB wrote: Deseti, prater, pa oko Gürtela, cigiši gril na donauinsel... mojne meni
Ja zivim na Gürtelu vec 16 godina, evo me sad na Donauinselu, grila i crno i bijelo. Opusteno do jaja, niko nikome ne smeta.
U desetom jeste masa stranaca ali nicim nisu odvojeni od ostatka grada.
Geto na Prateru?
Kad se budem vracao sa DI bas cu potraziti da vidim uzivo. Mozda se sta promjenilo od nedelje.
-
elcaliente
#18157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro je dok grilaju sta da pocnu rostiljati onda ce biti problem.
- dječak sa šibicama
#18158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tuca ljudi, Lucija i Snupi se tuku.
Ovaj, dijaspora se svadja oko beckih getta, citam sa velikim zanimanjem.
-
muzicar_iz_parka
#18159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Austrijo i Bogu si teška. : 
-
Guadalajara
#18160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
dječak sa šibicama wrote:Tuca ljudi, Lucija i Snupi se tuku.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- Rugafet
#18162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pametnjakoviću, garantujem da velika većina onih koji su otišli nije rasprodala svu imovinu u BiH i krenula u bijeli svijet onako napamet pa sad nema gdje da se vrati. Tako da najmanji problem je vratiti se. Otišao probao ne ide vratim se i ćao. Ne potpisuje se nikakav izgon ili nekakva zabrana povrataka. Tako da ne znam okud ti to da nam je ružno patimo se a ne vraćamo.dječak sa šibicama wrote:Glavu dajem da pojedinci imaju po dva nicka, pod jednim pisu "nigdje ko u Bosni, necu ja nigdje, lazu da narod ide, ne ide, Bosna suncem okupana", a pod drugim "vala, mlatim ove eure dolare, pun sam ko brod, niko sretniji od mene sto sam otisao, kupujem jahtu za koji dan, pisaj po sirotinji"
Svako ima neku svoju zabavu, koliko god bolesna bila
Da mlatim pare i zaradjujem u USA toliko da sam tu u BiH mogao samo sanjati o tome...Ne čekaj lažem
- Rugafet
#18163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Soliteridoboj71 wrote:Dzemala bjedicaRugafet wrote:O vidi Doboj. Ćuprijska možda?
- pirmin
#18164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja gledam da se samo svadjam uzivo.dječak sa šibicama wrote: Ovaj, dijaspora se svadja oko beckih getta, citam sa velikim zanimanjem.
Prije nekih 15 godina se zakacim online sa likom.
Kasnije ga vidim, on tezi invalid u kolicima i to me bas sjebe.
A za Bec me zanimalo gdje je geto.
Ne zna jer ga nema, lupa jer mrzi Cigane jbg.
- pizarro
#18165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
wien je pravo mocan
ali mora se priznati da ima podosta balkanaca
-
paladinka
#18166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima podosta ali ghettos-a nema , ima dijelova gdje ima puno stranaca ali to nije ghetto u pravom smislu . Bec je siguran grad kad se gleda ukupno.pizarro wrote:wien je pravo mocan![]()
-
elcaliente
#18167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uvjek je u Becu bilo stranih radnika a pogotovo sa balkana.
Kada god im je trebala jeftina radna snaga dovlacilili su radnike sa nasih prostora.
A kada im to nije bilo dovoljno onda su ekploatisali i nasa prirodna bogastva
Sta ces kada su pametni uvjek bili a mi njihovi konjusari.
Kada god im je trebala jeftina radna snaga dovlacilili su radnike sa nasih prostora.
A kada im to nije bilo dovoljno onda su ekploatisali i nasa prirodna bogastva
-
paladinka
#18168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno posla ima , ali recimo momentalno ima nasih ljudi koji imaju firme po Becu , pa dovode nase ljude za mizeriju. Cak sta vise daju puno losije uslove nego austrijske firme.elcaliente wrote:Uvjek je u Becu bilo stranih radnika a pogotovo sa balkana.
A kada im to nije bilo dovoljno onda su ekploatisali i nasa prirodna bogastva![]()
-
elcaliente
#18169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma naravno ali shvatila si ponetu.paladinka wrote:Naravno posla ima , ali recimo momentalno ima nasih ljudi koji imaju firme po Becu , pa dovode nase ljude za mizeriju. Cak sta vise daju puno losije uslove nego austrijske firme.elcaliente wrote:Uvjek je u Becu bilo stranih radnika a pogotovo sa balkana.
A kada im to nije bilo dovoljno onda su ekploatisali i nasa prirodna bogastva![]()
Sve te firme su odvrni zavrni i ti sto sada imaju firme su dosli ko jeftina radna snaga i sada samo rade ono kako su naucili.
-
doboj71
#18170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haha, onaj prvi, 12 sprat.Da nismo zemljaci?Rugafet wrote:Soliteridoboj71 wrote:Dzemala bjedicaRugafet wrote:O vidi Doboj. Ćuprijska možda?
-
paladinka
#18171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno , a hajd da nesto u austriji ne funkcionira, nevalja drzava, a sami nula socijalnog razmisljanja.
- Rugafet
#18172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čekaj, prvi od Bosna prevoza? Ili drugi gdje je Simo Suljin živio...Bez obzira u kojem si znamo se 100%doboj71 wrote: Haha, onaj prvi, 12 sprat.Da nismo zemljaci?
-
doboj71
#18173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haha gdje simu nadje.taj soliter.zavisi koje si godiste.ako hoces javi na ppRugafet wrote:Čekaj, prvi od Bosna prevoza? Ili drugi gdje je Simo Suljin živio...Bez obzira u kojem si znamo se 100%doboj71 wrote: Haha, onaj prvi, 12 sprat.Da nismo zemljaci?
-
espn
#18174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znaju smeće odvoziti kako treba a bili bi Evropski Beč i Berlin.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-ko ... /190815022

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-ko ... /190815022
-
Nivelacija
#18175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bosna je top za zivjeti.
10x bolja od hladne Njemacke.
A to sto je moda sada biti lazni svabo druga je stvar, bila je moda je traperica, dugih kosa i ostalih ubleha.
10x bolja od hladne Njemacke.
A to sto je moda sada biti lazni svabo druga je stvar, bila je moda je traperica, dugih kosa i ostalih ubleha.