Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#18151 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Latakija: Odbijen napad snaga sirijskog režima i Rusa na mjesto Kensaba u Latakiji. 30 režimskih vojnika poginulo i 4 borca opozicije.
MMM1977

#18152 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Rusija, na vrhuncu moći, nije mogla da uradi ništa u jebenom Afganistanu ali će Tursku poravnati za dva dana. Sve uz pomoć Kurda. :-)
fosna2014

#18153 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Ja mislim da ovdje neki mijesaju kruske i jabuke. Rusija i Turska nece ratovati!

Bezveze lupetate.
MMM1977

#18154 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

fosna2014 wrote:Ja mislim da ovdje neki mijesaju kruske i jabuke. Rusija i Turska nece ratovati!

Bezveze lupetate.
Pa biće do Rusa, ako reaguje na turske akcije u Siriji, a kojih će sigurno biti, onda će i ratovati. Na kraju krajeva, Rusiji je rat jedini spas od kolapsa, ovako ih USA mezi ono laganini. Samo im rat može pokrenuti ekonomske procese, pa ne mislite valjda da su se oni sjetili Assada nakon 4 godine rata tek tako.
Kikibombona

#18155 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:SAA oslobađa svoju zemlju pa i nisam nešto protiv toga, iako su metode veoma upitne. S druge strane Kurdi koriste situaciju da ugrabe što više teritorije. To je trenutno ali ne zaboravimo kako se situacija okrene, pa sama SAA koja danas izgleda kao vrhunska armija, prije 6 mjeseci bila na koljenima.

Međutim, taj balon zvani SAA/Kurdi/Rusija/Iran će se raspasti vrlo skoro. SAA bez Rusije i Irana ne vrijedi ništa, Rusija je ekonomski na koljenima, Iran se neće igrati sada kada su mu napokon skinute sankcije. Kurdi su nevažni, kao što su uvijek i bili.

I ne zaboravite, mnoge igre se igraju iza kulisa, a znamo ko su velemajstori tih igara. Biće ovdje kmečanja a ne sumnjam da će i u tome prednjačiti Kiki, baš onako kako je kmečao kad su bile borbe za Kobane i prizivao u pomoć Tursku koju ismijava na svakom koraku.

U eventualnom sukobu Turske i Rusije deblji kraj će izvući Rusija. Ako ne poravnaju Tursku u roku godinu dana, a neće, moći će samo kamenje da baca na Tursku, drugo neće imati šta. Rusija je propala država i taj sukob bi je razorio iznutra vrlo brzo.

Slobodno nastavite sa širim slikama, crvenim linijama itd, nećete dugo.
:shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
MMM1977

#18156 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Šta je bilo Kiki?
Maystor

#18157 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Pričaš gluposti cijelo veče i onda još pitaš "šta je bilo?".

:lol:
MMM1977

#18158 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Maystor wrote:Pričaš gluposti cijelo veče i onda još pitaš "šta je bilo?".

Kikija, sta se ti javljas koji qrac.
Maystor

#18159 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

MMM1977 wrote:

'nako. Dosadno mi, pa te podyebavam.
Martinez_

#18160 Re: Sirija vol. 2

Post by Martinez_ »

MMM1977 wrote:
fosna2014 wrote:Ja mislim da ovdje neki mijesaju kruske i jabuke. Rusija i Turska nece ratovati!

Bezveze lupetate.
Pa biće do Rusa, ako reaguje na turske akcije u Siriji, a kojih će sigurno biti, onda će i ratovati. Na kraju krajeva, Rusiji je rat jedini spas od kolapsa, ovako ih USA mezi ono laganini. Samo im rat može pokrenuti ekonomske procese, pa ne mislite valjda da su se oni sjetili Assada nakon 4 godine rata tek tako.
Pa nek Turska onda ne ulazi u Siriju i gotova priča.

Rusija bi ih samlela na sto i jedan način, ne budalite zaboga. Ali Americi nije u interesu takav jedan otvoreni sukob, zato neće pustiti Erdogana s lanca.

Tursa je ta koja je u opasnosti ovakvim razvojem događaja, neoosmanisti su stvorili mnogo neprijatelja i nijednog saveznika koji bi ih branio. Erdogan prvo nema tako ubedljivu većinu ni među svojim narodom, plus što ima jak separatizam na svom tlu, plus jako porozne granice.

Jednom rečju uništava sve što je Ataturk stvorio. Uništava državu u neuspelom pokušaju stvaranja imperije
Last edited by Martinez_ on 16/02/2016 21:26, edited 1 time in total.
Kikibombona

#18161 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kao sto sam najavljivao, sada je i zvanicno
SDF Spokesman Talal Silo: Our forces will not go for Azaz.
Isto tako, najavili su napade na ISIL i probijanje prema istoku.
MMM1977

#18162 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Maystor wrote:
MMM1977 wrote:

'nako. Dosadno mi, pa te podyebavam.
Ako te to čini sretnim...
DaysleepeR

#18163 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Kikibombona wrote:Kao sto sam najavljivao, sada je i zvanicno
SDF Spokesman Talal Silo: Our forces will not go for Azaz.
Isto tako, najavili su napade na ISIL i probijanje prema istoku.
pametno. i vratili lopticu turcima.
MMM1977

#18164 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Martinez_ wrote:
MMM1977 wrote:

Bezveze lupetate.
Pa nek Turska onda ne ulazi u Siriju i gotova priča.

Rusija bi ih samlela na sto i jedan način, ne budalite zaboga. Ali Americi nije u interesu takav jedan otvoreni sukob, zato neće pustiti Erdogana s lanca.

Tursa je ta koja je u opasnosti ovakvim razvojem događaja, neoosmanisti su stvorili mnogo neprijatelja i nijednog saveznika koji bi ih branio. Erdogan prvo nema tako ubedljivu većinu ni među svojim narodom, plus što ima jak separatizam na svom tlu, plus jako porozne granice.

Jednom rečju uništava sve što je Ataturk stvorio. Uništava državu u neuspelom pokušaju stvaranja imperije
Da, isto kao što je samljela Afganistan...

Turci imaju puno pravo štititi Turkmene u Siriji nad kojim Rusi vrše zločin. Ili spriječiti stvaranje kurdske države koja će sutra biti raj i skrovište PKK terorista.

A Rusi eto neka ih zaustave sa svoja 4 aviona.
Martinez_

#18165 Re: Sirija vol. 2

Post by Martinez_ »

MMM1977 wrote:

Turci imaju puno pravo štititi Turkmene u Siriji nad kojim Rusi vrše zločin. Ili spriječiti stvaranje kurdske države koja će sutra biti raj i skrovište PKK terorista.

Jaoo pa ti govoriš o pravu, haha.

Pa ima i Rusija pravo da pomogne predsednika Asada i vlast jedne države u obračunu sa teroristima svih fela. Rusi mogu poravnati Tursku za par sati, a da ovi ne mogu uzvratiti ni promil. To ti u startu objašnjava neke stvari. Dopremiće Rusi štagod treba, bilo kuda, na silu kroz Bosfor ili slobodno preko Iraka/Jermenije itd.

Ne sanjajte snove. Kad vidiš kako Rusi komanduju operacijama u Siriji sa tako malo, zamisli tek šta bi radili pojačaju li se? A prejaka Turska samo stoji i gleda...
Kikibombona

#18166 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote: pametno. i vratili lopticu turcima.
Izuzetno mudro. Odmah sam pomislio da ce tako napraviti. Jucer su aktivisti iz Efrina o tome pisali, a danas je i zvanicno potvrdjeno.

Turci su vjerovatno smatrali da ce Kurdi ici na Efrin. Ubili su se ponavljajuci da nece dozvoliti pad Efrina. I evo, sada im kazu da na Efrin nece ici. I Ameri ih sada lakse mogu pritisnuti. Eto, rekli ste da ne idu na Efrin i poslusali su vas, nemojte dalje zatezati. :D

Sada u miru mogu ici na spajanje kantona! :D

Zarobljeno oruzje u Tel Rifatu

Image

Inace, poceo napad na Shadadi, ISIL bastion u provinciji Hasaka/kanton Cizire!

Oficijelni tviter nalog SDF
When #Shadadi battle began the end of #ISIS will begin, it will cut road #Mosul to #Raqqa.
SDF advance on shaddadih front #ISIS fronts collapse
Propobunjenicki izvori navode da SDF sprema ofanzivu i na Idlib. :D

I u gradu Alepu ih napadaju iz okruzenog kvarta! :D
MMM1977

#18167 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Martinez_ wrote:
MMM1977 wrote:

Jaoo pa ti govoriš o pravu, haha.

Pa ima i Rusija pravo da pomogne predsednika Asada i vlast jedne države u obračunu sa teroristima svih fela. Rusi mogu poravnati Tursku za par sati, a da ovi ne mogu uzvratiti ni promil. To ti u startu objašnjava neke stvari. Dopremiće Rusi štagod treba, bilo kuda, na silu kroz Bosfor ili slobodno preko Iraka/Jermenije itd.

Ne sanjajte snove. Kad vidiš kako Rusi komanduju operacijama u Siriji sa tako malo, zamisli tek šta bi radili pojačaju li se? A prejaka Turska samo stoji i gleda...
E moj ti, ne vode se ratovi tako kako misliš. Imaju Rusi pravo pomagati Asadu ali nemaju pravo bombardovati bolnice, škole i pijace.

Šta objašnjava stvari, to što si ti rekao? Pa zašto ne sravniše Afganistan? Dopremiće oni moj kurac, mrdnuti ne mogu a da to USA ne odobri, to ti najbolje pokazuju rute njihovih letova prema Siriji, još malo pa će preko Antartika dopremati pojačanja.

Rusija je okružena sa svih strana, pa Nato im se ušetao u dvorište a oni šute i trpe. Doduše, pokazali su silu anektirajući Krim, sutra će tako da se raduju kada se vrate u St. Petersburg.

Ali tebi ne zamjerim na rusofiliji, ti si Srbin pa je to normalno. Ali ne uzdiži ih živ bio zbog toga što pobjeđuju tamo neka plemena nego moli boga da ne dođu u situaciju da ratuju sa ozbiljnim vojskama.
ioannes

#18168 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

https://youtu.be/KKXlCiAz9Tg

Min. 0:52
Šta je ovo ...lažni tigar ima dvojnika :lol:
MMM1977

#18169 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Kad će početi spajanje sa kurdskim kantonom Darmštad? Treba sve to spojiti, gdje god žive tri Kurda treba proglasiti kanton i sve to pospajati.
Martinez_

#18170 Re: Sirija vol. 2

Post by Martinez_ »

MMM1977 wrote:
E moj ti, ne vode se ratovi tako kako misliš. Imaju Rusi pravo pomagati Asadu ali nemaju pravo bombardovati bolnice, škole i pijace.

Šta objašnjava stvari, to što si ti rekao? Pa zašto ne sravniše Afganistan? Dopremiće oni moj kurac, mrdnuti ne mogu a da to USA ne odobri, to ti najbolje pokazuju rute njihovih letova prema Siriji, još malo pa će preko Antartika dopremati pojačanja.

Rusija je okružena sa svih strana, pa Nato im se ušetao u dvorište a oni šute i trpe. Doduše, pokazali su silu anektirajući Krim, sutra će tako da se raduju kada se vrate u St. Petersburg.

Ali tebi ne zamjerim na rusofiliji, ti si Srbin pa je to normalno. Ali ne uzdiži ih živ bio zbog toga što pobjeđuju tamo neka plemena nego moli boga da ne dođu u situaciju da ratuju sa ozbiljnim vojskama.
Pa nisu ni Ameri dobili Vijetnam pa šta? Pa ne bi se Rusi išli pentrat po čukama u Anadoliji, e svašta i od tebe. To bi bio kratak i smrtonosan udar spolja dok preživeli Turci ne bi podigli belu zastavu.

Ameri i Rusi niti su, niti će ratovati. Njihov rat znači apokalipsu.

Rat Turske i Rusije znači uništenje Turske.

Natamburali su ih Rusi 9 od 10 puta u povijesti, sad otkad su nuklearna sila išlo bi to još lakše.

Mislim kome nije jasno nakon Gruzije, Krima i Sirije šta i kako Rusi postižu sa tako malo angažovanih snaga....nek pokušava iskušati sreću, pa neka oseti. Reforme, trening a sad već i praksu kroz koju su prošle ruske snage unazad deceniju, kod svakog razumnog čoveka izazivaju strahopoštovanje. Izuzev Amerike, sve ostale na planeti bi samleli
MMM1977

#18171 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Hehe, ne vrijedi se objašnjavati. Rusi su za mene ljut pas ali povodac drži neko drugi.
Kikibombona

#18172 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Kad će početi spajanje sa kurdskim kantonom Darmštad? Treba sve to spojiti, gdje god žive tri Kurda treba proglasiti kanton i sve to pospajati.
Spajati dok se ne spoji

Image

I onda povesti islamski svijet putem demokratije, sekularnosti... pustiti zene da izadju iz kuca... vjeru vratiti u dzamije i crkve... itd...
jefff

#18173 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Turska i danas granatira Kurde kao odgovor na njihove provokacije.
Turkish military retaliates to PYD fire in northern Syria

KİLİS – Doğan News Agency

The Turkish military has continued to shell the positions of Syria’s Democratic Union Party (PYD) in northern Syria for the fourth day, stating that it was retaliating to fire coming from the region.

Fire was opened from PYD positions in northern Syria on the morning of Feb. 16, after which Turkish artillery units deployed near the Akçabağlar village in Kilis province began to shell the region at around 10 a.m.

The sound of the shelling was also heard from the city center.

Security measures have also been stepped up across the border.

Turkey’s army over the weekend shelled People’s Protection Units (YPG) targets, the military wing of the PYD, which Ankara has dubbed as a terrorist organization and an extension of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), after the group seized an air base north of Aleppo.
Novak20

#18174 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Sve u svemu uspješan dan za SAA.

Image
MMM1977

#18175 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

E moj Kiki, ti i tvoja geostrategija... a to za žene i islamski svijet si u pravu, svi jedva čekaju da ih Kurdi, taj nebeski narod, obrazovan i nadasve napredan, povedu naprijed.
Locked