Sve udure, samo poriv je mutan kod vas pravednika, hajmo unazad ali po hronoloskom redu onako kako ste jelte civilizacijski napredni I univerzalni svjetski.Sara03 wrote:Najebali? Vjerovatno pod tim misliš ubijeni, prognani, mučeni, istrebljeni za sva vremena? Slažem se.The 51st State wrote:Bla bla..., dakle nije bio. Armeni su najebali I normalno da ce upirati, a zasto je nas prosjecan balvan upro bas za taj zlocin, pored tolike palete zlocina na ovoj planeti I budali je jasno, istorijski nametnuti kompleks .
Mozete nastaviti.
Paleta zločina?Pa sam genocid je paleta
zločina. Evo, nećemo o genocidu, teško ti na dušu pada; 'ajmo onda o masovnim ubistvima, teškim tjelesnim, mučenju, silovanju, progonu itd.
- Ovaj turbobaliluk toliko uzima maha pred činjenicama, uz branjenje muslimanske bratije (jer to je najvažnije, zar ne), koja te inače prodala za polovnog Golfa dvojku. Pretežak sindrom, a valja živjeti sa njim.
Republika Turska
-
The 51st State
#18151 Re: Republika Turska
- Sara03
#18152 Re: Republika Turska
Za neke je pravda selektivna, za druge nije.
-
aratet
#18153 Re: Republika Turska
https://www.slobodnaevropa.org/a/28575727.htmlTurska: Darvinova teorija evolucije se uklanja iz udžbenika
Darvinova teorija evolucije uskoro će biti izbačena iz udžbenika za školu u Turskoj, jer je kontroverzna i teško ju je razumeti, izjavio je šef nacionalnog odbora za obrazovanje Alparslan Durmus.
On je rekao da će poglavlje "Početak života i evolucija" biti potpuno izbačeno iz standardnih udžbenika biologije za školu i da će samo studenti koji odluče da upišu fakultet imati priliku da uče o Darvinovoj teoriji evolucije, prenosi Rojters.
Zamenik premijera Turske Numan Kurtulmus ranije je izjavio da je Darvinova teorija iz 19. veka "zastarela i trula" i da nije neophodno učiti o njoj.
Durmus je dodao da će promene u školskom planu i programu biti uvedene u školskoj 2017/18 godini i da je izbacivanje pomenutog poglavlja iz udžbenika biologije u skladu sa "turskim vrednostima".
Teoriju evolucije Čarlsa Darvina odbijaju i hrišćani i muslimani, koji tvrde da je Bog stvorio svet, onako kako je zapisano u Bibliji i Kuranu.
-
Mohamad Sissoko
#18154 Re: Republika Turska
Ako ne zelis vidjeces uskoro sta se moze desiti.Iznenadices se.Sara03 wrote:Šta ako ne želim?Mohamad Sissoko wrote:Samo ti ostavi Bosnjake i genocid na miru.
Pretpostavljam da ideš na kartu negiranja.![]()
Žalim, al' to ovdje nije slučaj. Svoje nepresušne frustracije, nedostatak adekvatne komprehenzije i argumentacije bolje ostavi kod kuće.
Kako rekoh, pusti Bosnjake i genocid na miru.
- Sara03
#18155 Re: Republika Turska
Šta će se desiti uskoro, a da ja to ne želim?Mohamad Sissoko wrote:Ako ne zelis vidjeces uskoro sta se moze desiti.Iznenadices se.Sara03 wrote:Šta ako ne želim?Mohamad Sissoko wrote:Samo ti ostavi Bosnjake i genocid na miru.
Pretpostavljam da ideš na kartu negiranja.![]()
Žalim, al' to ovdje nije slučaj. Svoje nepresušne frustracije, nedostatak adekvatne komprehenzije i argumentacije bolje ostavi kod kuće.
Kako rekoh, pusti Bosnjake i genocid na miru.
-
Mohamad Sissoko
#18156 Re: Republika Turska
O tom potom.Sara03 wrote: Šta će se desiti uskoro, a da ja to ne želim?
- arzuhal
#18157 Re: Republika Turska
Odličan odgovorsunceKOtepsija wrote:“Let’s see if we can fill up the Blue Mosque first, before Hagia Sophia,” stated the Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, giving a diplomatic answer to those who want to see the conversion of Hagia Sophia into a mosque.
Erdogan attended a ceremony for the reopening of İstanbul’s Ortaköy Mosque, which has been under renovation for the last three years. “There is the Sultanahmet (Blue) Mosque next to Hagia Sophia but remains empty during regular daily prayers. We should fill this mosque not only during congregational prayers but also at other times. You should accomplish this first,” said the Turkish premier in his speech.
In May 2013, he had given the same response at the meeting of his party when members of the Justice and Development Party had raised the issue for the first time.
- arzuhal
#18158 Re: Republika Turska
sveti arhijerejski sinod spc-a na aparatimaaratet wrote:https://www.slobodnaevropa.org/a/28575727.htmlTurska: Darvinova teorija evolucije se uklanja iz udžbenika
Darvinova teorija evolucije uskoro će biti izbačena iz udžbenika za školu u Turskoj, jer je kontroverzna i teško ju je razumeti, izjavio je šef nacionalnog odbora za obrazovanje Alparslan Durmus.
On je rekao da će poglavlje "Početak života i evolucija" biti potpuno izbačeno iz standardnih udžbenika biologije za školu i da će samo studenti koji odluče da upišu fakultet imati priliku da uče o Darvinovoj teoriji evolucije, prenosi Rojters.
Zamenik premijera Turske Numan Kurtulmus ranije je izjavio da je Darvinova teorija iz 19. veka "zastarela i trula" i da nije neophodno učiti o njoj.
Durmus je dodao da će promene u školskom planu i programu biti uvedene u školskoj 2017/18 godini i da je izbacivanje pomenutog poglavlja iz udžbenika biologije u skladu sa "turskim vrednostima".
Teoriju evolucije Čarlsa Darvina odbijaju i hrišćani i muslimani, koji tvrde da je Bog stvorio svet, onako kako je zapisano u Bibliji i Kuranu.
- sunceKOtepsija
#18159 Re: Republika Turska
inace jedan dio Ajasofije je otvoren za klanjace jos od davne 1991.
nedavno je imenovan i stalni imam-kako izgleda unutra i s vana vidi se u videu

nedavno je imenovan i stalni imam-kako izgleda unutra i s vana vidi se u videu

- Sara03
#18160 Re: Republika Turska
Kad već insinuiraš nešto, onda to i reci. Ako si naumio nekoga isprozivati, imaj bar malo petlje.Mohamad Sissoko wrote:O tom potom.Sara03 wrote: Šta će se desiti uskoro, a da ja to ne želim?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18161 Re: Republika Turska
Eh kad su mogli citavu crkvu koja je fakticki i nastala u turskoj unistiti
Te nece moci jednu gradjevinu prisvojiti
Ili darvina protjerati
Obrenovici su od njih uzeli moto
Danju osudjuj nocu rusi i protjeruj
Te nece moci jednu gradjevinu prisvojiti
Ili darvina protjerati
Obrenovici su od njih uzeli moto
Danju osudjuj nocu rusi i protjeruj
- cyprus
#18162 Re: Republika Turska
Uskoro i kod nas

- Sara03
#18164 Re: Republika Turska
Baš se maloprije pitam kada će se ova zabrana uvesti i u našem SDA sultanatu. 
- Kejn
#18165 Re: Republika Turska
Šta tebe boli briga kako je u našem sultanatu. Nisi BošnjakSara03 wrote:Baš se maloprije pitam kada će se ova zabrana uvesti i u našem SDA sultanatu.
- Sara03
#18166 Re: Republika Turska
Kejn wrote:Šta tebe boli briga kako je u našem sultanatu. Nisi BošnjakSara03 wrote:Baš se maloprije pitam kada će se ova zabrana uvesti i u našem SDA sultanatu.Možeš slobodno otići na teritorije UZP republike HZ HB ili u genocidni entitet RS. Možda se tamo lakše uklopiš sa svojim svjetonazorima.
Neka hvala, tačno čovjek ne zna gdje je gore; u ovom Bošnjakistanu, ili u tim zločinačkim, genocidnim tvorevinama. Nisam više etnički, ni vjerski podobna, tako da se ni u jednom od ta tri isprdka ne uklapam. Složićeš se, da se bolje uklapate vi - napaćeni nacionalisti.
Volim kad me prozivate, al' više od toga volim kad me ne prozivate u situacijama koje vam po svim principima odgovaraju; no, kad se zada udarac na Bošnjake, eh, onda pokažete sve boje i nijanse, istovjetne u onih nacionalista protiv kojih se tako zdušno borite, a u biti ste isti par opanaka.
Ma živio vam taj vaš etničko-vjerski nacionalizam!
- Kikibombona
#18167 Re: Republika Turska
Na opste zadovoljstvo Mohameda Sisoka i ostale ekipe kojoj je SDA upalila svjetlo i izvela ih iz komunistickog mraka.cyprus wrote:Uskoro i kod nas![]()
I mi se krecemo unazad kao i Turci.
A normalna raja napusta brod i odlazi daleko...
Zato ova zgadija uzima izbore. Doslo vrijeme hodza i popova.
-
The 51st State
#18168 Re: Republika Turska
treba sve teorije izucavati.
-
breuer
#18169 Re: Republika Turska
ove njihove (Turske, Srpske, Bošnjačke) tvrdnje su najbolji dokaz Darwinovog učenja, čovjek je definitivno, u najmanju ruku, blizak rođak majmunov...cyprus wrote:Uskoro i kod nas![]()
-
hhaarree
#18170 Re: Republika Turska
Recite mi da je ovo photoshopcyprus wrote:Uskoro i kod nas![]()
ma jebo majku samo se drogirat treba, ovo malo zivota sto je ostalo provest zacakljenih ociju
- Kikibombona
#18171 Re: Republika Turska
Ne mozes izucavati ono sto nije u skladu sa islamom. Darvin je Alahov neprijatelj, nevjernik i ateista.The 51st State wrote:treba sve teorije izucavati.
Koji ce ti vrag nauka o postanku kada je Alah u Kur'anu objavio ljudima kako je nastao svijet i covjek!?
Sve pise u Kur'anu, ne moze neki ateisticki 'naucnik' znati bolje od Alaha.
Ovakvi ljudi nam trebaju uciti djecu na casovima biologije!
https://m.youtube.com/watch?v=L0xY0C-stBU
- Kejn
#18172 Re: Republika Turska
Sara, ja mislim ti si jedna od onih ljudi koji ni u jednoj sredini nisu podobni i koji su u svakom društvu manjina....što dovoljno govori o tebi, a ne u sredini u kojoj obitavaš.
-
hhaarree
#18173 Re: Republika Turska
Mozemo li preispitat malo i ove komunjarske teorije o tzv. "klimatskim promjenama"? Na geografiji uce o nekakvim zracnim omotacima oko svijeta pa kao nesto se tu sjebalo, to samo dragi Bog zna i ja mislim da se u to ne trebaju mjesati kojekakvi zapadnjacki "naucnici". Uostalom ovaj nas svijet je ravna ploca, ne znam o kakvim kuglama oni pricaju i ispiraju mozak jadnoj djeci 
- uglavnomja
#18174 Re: Republika Turska
zahiraga odradio posao medju studentima, priprema za izbacivanje darwina
sjedeci korak - izbacivanje medicine i doktora
hodzi pa se lijeci
i plati naravno
a pare iz plata idu zzo za isplatu plata i honorara zasluznim clanovima sda
sebijinim stazama evolucije - od covjeka do majmuna
sjedeci korak - izbacivanje medicine i doktora
hodzi pa se lijeci
a pare iz plata idu zzo za isplatu plata i honorara zasluznim clanovima sda
sebijinim stazama evolucije - od covjeka do majmuna
- Sara03
#18175 Re: Republika Turska
Hajmo onda uzeti takvu logičko-hipotetičku postavku.Kejn wrote:Sara, ja mislim ti si jedna od onih ljudi koji ni u jednoj sredini nisu podobni i koji su u svakom društvu manjina....što dovoljno govori o tebi, a ne u sredini u kojoj obitavaš.
Dakle, Srbin iz RS-a koji ne negira genocid, je dio društvene manjine, što dovoljno govori o njemu, a još više o sredini u kojoj on obitava.
U tom slučaju, slažem se.