AMERIKA
- sinuhe
#18151 Re: AMERIKA
Kucam imena naših žena. Javlja se Epsteinu neka Jelena i pokazuje sise. U Ameriku bi ali treba joj viza. Novac joj slati u Barcelonu 
- jeza u ledja
#18152 Re: AMERIKA
Sad kad si ustanovio sta nije, onda fino i koncizno napisi sta ti mislis da jeste i kako mislis da je to funkcionisalo u vezi Trumpa.JovicSA wrote: ↑03/02/2026 14:47A jok, bio je Ajatolahov igrač jer su sve oko njega bili većinom Jevreji...i ona Maxwell savjetnica i jebačica po potrebi.jeza u ledja wrote: ↑03/02/2026 00:08 Sta zelis tacno reci u vezi Trumpa?
Da su ga postavile elite? Da je pedofil i da postoje dokazi o tome, te da je ucjenjen od strane nekog treceg (Izrael? Rusija? milijarderi?). Zelis li reci da je sve ovo dio bio plana jos od ranih 2000-ih?
Da li mislis da je Epstein Mosadov ili tako neciji igrac i da je sva operacija jedan veliki reket?
To te pitam. Sta konkretno zelis reci?
Ili samo nagadjas da se tu nesto krije, ali ne znas u kojoj mjeri?
Ako je ovo drugo, pa jebiga svi mi nagadjamo da tu ima jos stosta.
Ako je nesto ili sve od ovog prvog, onda se izjasni pa da o tome palamudimo.Logično!
Pa mozemo o tome sta je logicno.
-
plavi_E
#18154 Re: AMERIKA
Nekoliko zadnjih stranica rasprava o Trampu u stilu "u cijeg oca je veca cuna". A stvar je jasna. Trampa su na vlast doveli glasaci koji su vecinski glasali za njega. To vise govori o tim glasacima nego o Trampu. Tramp je u tom izboru najmanje kriv. Sutra nek Bosnjaci na svoje celo izaberu Ramu Isaka tu bi Ramo bio najmanje kriv. Ramo je bosnjacki ekvivalent Trampu. Svijet je pun raznih "Trampova" i "Ramova" da li ce doci do izrazaja ili ne najvise ovisi o svijesti i savjesti zajednice.
Vijest da su Klintonovi spremni dati izjavu u vezi Epstajna je poprilicno neprimjecena a mogla bi biti prava bomba. Zavisi od toga da li Klintoni hanuma mu daju izjavu da pokusaju da se be operu ili smatraju da vise nemaju sta izgibiti i da sad zele da javnosti pokazu sta oni imaju a sto mozda ni Epstajn nije imao. Klinton bi stvarno bio glup ako nije neki snimak zasteko u svoju arhivu u stilu "zlu ne trebalo".
Vijest da su Klintonovi spremni dati izjavu u vezi Epstajna je poprilicno neprimjecena a mogla bi biti prava bomba. Zavisi od toga da li Klintoni hanuma mu daju izjavu da pokusaju da se be operu ili smatraju da vise nemaju sta izgibiti i da sad zele da javnosti pokazu sta oni imaju a sto mozda ni Epstajn nije imao. Klinton bi stvarno bio glup ako nije neki snimak zasteko u svoju arhivu u stilu "zlu ne trebalo".
- dale cooper
#18155 Re: AMERIKA
jeza u ledja wrote: ↑03/02/2026 00:08 Sta zelis tacno reci u vezi Trumpa?
Da su ga postavile elite? Da je pedofil i da postoje dokazi o tome, te da je ucjenjen od strane nekog treceg (Izrael? Rusija? milijarderi?). Zelis li reci da je sve ovo dio bio plana jos od ranih 2000-ih?
Da li mislis da je Epstein Mosadov ili tako neciji igrac i da je sva operacija jedan veliki reket?
To te pitam. Sta konkretno zelis reci?
Ili samo nagadjas da se tu nesto krije, ali ne znas u kojoj mjeri?
Ako je ovo drugo, pa jebiga svi mi nagadjamo da tu ima jos stosta.
Ako je nesto ili sve od ovog prvog, onda se izjasni pa da o tome palamudimo.
Pa eto hajde da koncentrišemo samo na ovo podebljano. Do sada objavljeno daje indicije i stvara osnovanu sumnju da je Trump povezan sa tim lancem kojeg je vodio Epstein, a koji ukljucuje i druge osoba. I ta osnovana sumnja bi trebala biti dovoljnja da se traži kompletno obajvljivanjejeza u ledja wrote: ↑03/02/2026 00:14 Takodje ako imas neki email, sliku ili citat iz ovih silnih dokumenata i zelis o tome raspravljati de postavi pa cemo o tome. Sta to znaci, na sta upucuje, itd.
Ne samo neke insinuacije i sugestije, “otvori oci”, “sta se krije iza zavjese”, “citaj izmedju redova”, najlakse tako.
Jedan od velikih problema sa svim ovim je obim i kolicina informacija.
fajlova i da se onda imenuje neko ko će to detaljno sve pretresti i istražiti. Da se jednom za sva vremena razjasni da li je postojao pedofilski lanac i sex trafficking lanac povezan sa Trumpom i drugim ljudima čija se imena spominju u Epstein fajlovima.
Što se tiče Epsteina i čiji je bio igrač teško je zasigurno reći, ali ono što je do sada objavljeno sugeriše da je imao kontakte sa bivšim CIA čelnicima Wiliamom Burnsom i Jamesom Woolseyem. Na nekoj od prethodnih stranica sam postavio link koji govori i o povezanosti sa ruskim obavještajnim službama i političim zvaničnicima. Što se tiče Mossada nisam naišao na neko konkretno ime osim izjava nekog bivšeg CIA obavještajaca koji tvrdi da je radio neke stvari i za Mossad. Ono što ga možda više veže je njegovo prijateljstvo sa Robertom Maxwellom (ocem ove njegove suradnice Ghisaline) koji je imao veze sa Mossadom. Eh sad da li je bio agent neke od tih službi zasigurno, to ne može za sada niko reći, tajne službe to neće sigurno okriti, ali mnogo realnije je da je bio posrednik jer se nalazio i imao pristupa različitim krugovima ljudi i kao takav je bio koristan svima.
Sve su ovo stvari koje su poznate do sada iz objavljenog, ali sve ovo navodi na zaključke koji su ipak nešto malo više od pukog nagađanja ili
insinuacija kako ti kažeš. Samo što je potrebno da neko zvaničan dobije nefiltrirani pristup svim dokumentima i do kraja istraži i rasvijetli stvari.
Ali nikome to nije u interesu, a ponajmanje sadašnjoj administraciji.
Last edited by dale cooper on 03/02/2026 22:21, edited 4 times in total.
-
A_A_AKCIJA
- DaysleepeR
#18157 Re: AMERIKA
E moji muslimani
- skupljac_zeljeza
#18158 Re: AMERIKA
A što? Valjda bi to trebao biti problem kralja kao "čuvara dva Harema". Iznevjerio je emanet. Platno Kabe nije nikakva svetinja osim dijela sa ajetima. Zar nije h.Omer rekao: "Neću oblačiti Kabu dokle god u mojoj državi ima gladnih." Čak i sama Kaba neće preživjeti Kijametski dan. Neće oskrnaviti Zabranjenu kuću niko osim njen stanovnik, a njeni stanovnici su muslimani. Kada to učine snaći će ih propast. Zatim će se pojaviti čovjek iz Habeša (Abesinije) zvani Zu Suvajkaten, razvaliće Kabu kamen po kamen, pokrasti njene nakite i zguliti njen ogrtač.To će se dogoditi na kraju vremena....
-
A_A_AKCIJA
#18159 Re: AMERIKA
Još malo na temu Trumpa i Epsteina
Svjedočanstvo na sudu, dato pod zakletvom, koje govori da je Trump prijetio svjedokinji smrću, ako bude govorila o seksualnom zlostavljanju od strane Epsteina
Svjedočanstvo na sudu, dato pod zakletvom, koje govori da je Trump prijetio svjedokinji smrću, ako bude govorila o seksualnom zlostavljanju od strane Epsteina
-
A_A_AKCIJA
#18160 Re: AMERIKA
Da unaprijed odgovorim.
Twitter nalozi koji su objavili ovo, pripadaju USA kongresmenima, a ne nekim teoretičarima zavjere
Twitter nalozi koji su objavili ovo, pripadaju USA kongresmenima, a ne nekim teoretičarima zavjere
- DaysleepeR
#18161 Re: AMERIKA
Ako moram elaborirati onda imas veliki problem...skupljac_zeljeza wrote: ↑03/02/2026 22:43A što? Valjda bi to trebao biti problem kralja kao "čuvara dva Harema". Iznevjerio je emanet. Platno Kabe nije nikakva svetinja osim dijela sa ajetima. Zar nije h.Omer rekao: "Neću oblačiti Kabu dokle god u mojoj državi ima gladnih." Čak i sama Kaba neće preživjeti Kijametski dan. Neće oskrnaviti Zabranjenu kuću niko osim njen stanovnik, a njeni stanovnici su muslimani. Kada to učine snaći će ih propast. Zatim će se pojaviti čovjek iz Habeša (Abesinije) zvani Zu Suvajkaten, razvaliće Kabu kamen po kamen, pokrasti njene nakite i zguliti njen ogrtač.To će se dogoditi na kraju vremena....
Mozes li zamisliti situaciju u kojoj Vatikan proda Torinsko Platno?
-
A_A_AKCIJA
#18162 Re: AMERIKA
Šališ se?DaysleepeR wrote: ↑03/02/2026 23:02 Mozes li zamisliti situaciju u kojoj Vatikan proda Torinsko Platno
Haj u ChatGPT ubaci da ti da primjere korupcije u Vatikanu i prodaje svetinja, pa nam javi
Keyword: Simonia
Bolan, prodavali kosti svetaca. Haj što su prodavali, nego podmetali lažne, pa prodaju pešes lubanja
- Capajebo
#18163 Re: AMERIKA
Inace se skupila ulema, i nakon vijecanja odlucila da prodaju Epsteinu platno. Da se ovo desilo, onda bi stajalo ovo "e moji muslimani".DaysleepeR wrote: ↑03/02/2026 23:02Ako moram elaborirati onda imas veliki problem...skupljac_zeljeza wrote: ↑03/02/2026 22:43A što? Valjda bi to trebao biti problem kralja kao "čuvara dva Harema". Iznevjerio je emanet. Platno Kabe nije nikakva svetinja osim dijela sa ajetima. Zar nije h.Omer rekao: "Neću oblačiti Kabu dokle god u mojoj državi ima gladnih." Čak i sama Kaba neće preživjeti Kijametski dan. Neće oskrnaviti Zabranjenu kuću niko osim njen stanovnik, a njeni stanovnici su muslimani. Kada to učine snaći će ih propast. Zatim će se pojaviti čovjek iz Habeša (Abesinije) zvani Zu Suvajkaten, razvaliće Kabu kamen po kamen, pokrasti njene nakite i zguliti njen ogrtač.To će se dogoditi na kraju vremena....
Da li mogu zamisliti da neki Vatikanac zarad licnog interesa proda dio Torinskog platna, apsolutno. Kroz historiju se vise puta desavalo da raznorazni predmeti budu prodavani.
-
preludezalude
#18164 Re: AMERIKA
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /260203175
Ko o cemu, kurva o postenju.
Pa ameri su krajem 2. svjetskog rata prebacili stotine nacistickih naucnika da rade u USA.
Ko o cemu, kurva o postenju.
Pa ameri su krajem 2. svjetskog rata prebacili stotine nacistickih naucnika da rade u USA.
- jeza u ledja
#18165 Re: AMERIKA
Zar ima neko ovdje ko ne misli da je Trump umjesan u silovanja maloljetnica?dale cooper wrote: ↑03/02/2026 21:20 Pa eto hajde da koncentrišemo samo na ovo podebljano. Do sada objavljeno daje indicije i stvara osnovanu sumnju da je Trump povezan sa tim lancem kojeg je vodio Epstein, a koji ukljucuje i druge osoba. I ta osnovana sumnja bi trebala biti dovoljnja da se traži kompletno obajvljivanje
fajlova i da se onda imenuje neko ko će to detaljno sve pretresti i istražiti. Da se jednom za sva vremena razjasni da li je postojao pedofilski lanac i sex trafficking lanac povezan sa Trumpom i drugim ljudima čija se imena spominju u Epstein fajlovima.
Nemam se ja sta koncentrisat, nek se tim bavi onaj kome je to posao. Mi se ovdje svi manje-vise slazemo oko toga pa nema neke potrebe da se oko toga raspravljamo.
Po svemu sudeci Epstein je imao veze i sa Izraelcima (naturally) i sa Rusima, i sa Arapima, i sa americkim sluzbama. Pa jbt sama cinjenica da su mu prijatelji bili dva predsjednika, najbogatiji milijarderi, premijeri, kraljevi, govori koliko je bio povezan.dale cooper wrote: ↑03/02/2026 21:20 Što se tiče Epsteina i čiji je bio igrač teško je zasigurno reći, ali ono što je do sada objavljeno sugeriše da je imao kontakte sa bivšim CIA čelnicima Wiliamom Burnsom i Jamesom Woolseyem. Na nekoj od prethodnih stranica sam postavio link koji govori i o povezanosti sa ruskim obavještajnim službama i političim zvaničnicima. Što se tiče Mossada nisam naišao na neko konkretno ime osim izjava nekog bivšeg CIA obavještajaca koji tvrdi da je radio neke stvari i za Mossad. Ono što ga možda više veže je njegovo prijateljstvo sa Robertom Maxwellom (ocem ove njegove suradnice Ghisaline) koji je imao veze sa Mossadom. Eh sad da li je bio agent neke od tih službi zasigurno, to ne može za sada niko reći, tajne službe to neće sigurno okriti, ali mnogo realnije je da je bio posrednik jer se nalazio i imao pristupa različitim krugovima ljudi i kao takav je bio koristan svima.
No nije to ono sto je pitanje. Ovdje se postavlja hipoteza da je on radio kao postavljeni agent Mossada da bi ucjenjivao politicare i mocne ljude, a sve u svrhu promoviranja interesa cionista. I onda jos iznad toga, postavlja se hipoteza da je sam Trump kao predsjednik projekt te tajne Mossadove mreze. Znaci od 1990-ih pa do danas. I da je kao takav spremljen i formiran da bi promovirao interese Izraela. Ako se ne varam ti si sam rekao da je on "postavljen". Ko ga je bolan postavio? To mene zanima da odgovoris. Ne ova kamilica iznad. Cuj pa eto mozda je povezan sa CIA-om, mozda sa KGB-om, ali eto bas za Mossad nisi naisao nista konkretno. Daaj ba.
Tvoj nastup od prije par stranica i ovo iznad pokazuje ono na sta sam ciljao - kad podjemo konkretno onda se pazi sta ce se reci.
Nije samo pitanje insinuiranja, vec sta se insinuira. Da se nesto krije iza zavjese mozemo svi pretpostaviti. Da je Trump vise u svemu tome takodje nije tesko pretpostaviti. Da je Epstein ucjenjivao druge materijalima to vec znamo. Da je Epstein imao veze sa Izraelcima i raznim drugim babarogama isto znamo. No velika je razlika izmedju insinuacije da "ima nesto vise" i insinuacije da je Epstein bio tajni agent i da je cijela Trumpova administracija dio velikog projekta. Izmedju jednog i drugog postoji more opcija.dale cooper wrote: ↑03/02/2026 21:20 Sve su ovo stvari koje su poznate do sada iz objavljenog, ali sve ovo navodi na zaključke koji su ipak nešto malo više od pukog nagađanja ili
insinuacija kako ti kažeš. Samo što je potrebno da neko zvaničan dobije nefiltrirani pristup svim dokumentima i do kraja istraži i rasvijetli stvari.
Ali nikome to nije u interesu, a ponajmanje sadašnjoj administraciji.
Posto ti ne zelis konkretno, evo da je pomognem sa svojim misljenjem - mislim da je besmisleno tvrditi da je Trump bio dio nekog projekta. Ko to tvrdi taj je izgubio dodir sa stvarnoscu. Takodje ne vjerujem da je Epstein bio dio nekog projekta (ali me vise nista ne bi iznenadilo). Pod “dio projekta” mislim na tezu da je tajni agent treniran i postavljen samo u svrhu ucjenjivanja. I iz ovih silnih njegovih emaila se to moze zakljuciti. (Ali ostavljam prostor da je i to moguce, mada bi to bilo u rangu holivudskih filmova). Da je mesetario i saradjivao sa raznim sluzbama, to je vec lakse zamisliti. Da je proturao neke informacije Izraelu, Rusima, Arapima, i to mi nije tesko zamisliti na osnovu ovoga sto znamo do sad. Da je Epstein ucjenjivao Trumpa, ili imao mogucnost da ucijeni, to je vrlo vjerovatno. Kao sto je vjerovatno da je upravo zbog takvog znanja "sam sebi" oduzeo zivot. (Bilo zbog Trumpa, bilo zbog drugih mocnika, ili sve zajedno.)
Sve ovo zajedno je za mene samo jedna grozna epizoda u moru epizoda i ove nocne more koju prezivljavamo 10 godina sa Trumpom. Lik je odgovoran za toliko zla nanesenog milionima ljudi, direktno i indirektno, tako da nisam samo fokusiran na bas Epstein slucaj. Recimo za mene je upravo obratno, Epstein je distrakcija od ovoga sto se radi u Minnesoti, sto se radi u vezi izbora, sto se radi na medjunarodnom planu. To su stvari koje doticu vecinu nas.
Za dokaze i sudjenja su odgovorni sudovi, politicari. Vec smo prosli kroz bruku kriminalnih slucajeva i procesa sto se tice Trumpa. Liku je presudjeno na vise nacina, i opet nista. Ne zelim vise da se necemu nadam na tom planu. Prosao je voz. Lik ce umrijeti sretan i zadovoljan za par godina, a mi cemo zivjeti sa posljedicama njegovog zla.
- DaysleepeR
#18166 Re: AMERIKA
I to porediš sa ovim?A_A_AKCIJA wrote: ↑03/02/2026 23:08Šališ se?DaysleepeR wrote: ↑03/02/2026 23:02 Mozes li zamisliti situaciju u kojoj Vatikan proda Torinsko Platno
Haj u ChatGPT ubaci da ti da primjere korupcije u Vatikanu i prodaje svetinja, pa nam javi
Keyword: Simonia
Bolan, prodavali kosti svetaca. Haj što su prodavali, nego podmetali lažne, pa prodaju pešes lubanja![]()
Šta piše u ovom mailu?
- DaysleepeR
#18167 Re: AMERIKA
Pa ko je prodao? Židovi?Capajebo wrote: ↑03/02/2026 23:08Inace se skupila ulema, i nakon vijecanja odlucila da prodaju Epsteinu platno. Da se ovo desilo, onda bi stajalo ovo "e moji muslimani".DaysleepeR wrote: ↑03/02/2026 23:02Ako moram elaborirati onda imas veliki problem...skupljac_zeljeza wrote: ↑03/02/2026 22:43
A što? Valjda bi to trebao biti problem kralja kao "čuvara dva Harema". Iznevjerio je emanet. Platno Kabe nije nikakva svetinja osim dijela sa ajetima. Zar nije h.Omer rekao: "Neću oblačiti Kabu dokle god u mojoj državi ima gladnih." Čak i sama Kaba neće preživjeti Kijametski dan. Neće oskrnaviti Zabranjenu kuću niko osim njen stanovnik, a njeni stanovnici su muslimani. Kada to učine snaći će ih propast. Zatim će se pojaviti čovjek iz Habeša (Abesinije) zvani Zu Suvajkaten, razvaliće Kabu kamen po kamen, pokrasti njene nakite i zguliti njen ogrtač.To će se dogoditi na kraju vremena....
Da li mogu zamisliti da neki Vatikanac zarad licnog interesa proda dio Torinskog platna, apsolutno. Kroz historiju se vise puta desavalo da raznorazni predmeti budu prodavani.
I sama vaša opravdanja ove situacije da neko može mimo volje miliona vjernika prodati ovakav jedan predmet je sasvim dovoljan razlog da se napiše "e moji muslimani".
- Rothmans
#18168 Re: AMERIKA
Dosadan si ba. Naslo se par ljudi za pare da to zavrse i cao. I tebi da se javi ovakav neki paralija vjerovatno bi mu supka dao.DaysleepeR wrote: ↑04/02/2026 08:09Pa ko je prodao? Židovi?Capajebo wrote: ↑03/02/2026 23:08Inace se skupila ulema, i nakon vijecanja odlucila da prodaju Epsteinu platno. Da se ovo desilo, onda bi stajalo ovo "e moji muslimani".DaysleepeR wrote: ↑03/02/2026 23:02
Ako moram elaborirati onda imas veliki problem...
I sama vaša opravdanja ove situacije da neko može mimo volje miliona vjernika prodati ovakav jedan predmet je sasvim dovoljan razlog da se napiše "e moji muslimani".
- DaysleepeR
#18169 Re: AMERIKA
E, ako je tako - onda ništa.
- Rothmans
#18170 Re: AMERIKA
Pa sta si mislio ?
- DaysleepeR
#18171 Re: AMERIKA
-
Hendrix
#18172 Re: AMERIKA
Ovo je stvarno parodija kako se ova nevjerovatna sramota islamskog svijeta stavlja pod tepih. Ono neko sredio, lafo sa strane. Halo ba znamo svi kako je strogo kontrolisana SA i sad da neko odradi platno s Kabe i proda Zidovu tek tako?! Pa ja nisam jebenu radnu vizu mogao dobiti za vrijeme hadza kao da ne bi dzaba odradio hadz i otiso Britanac umjesto mene. Tamo muha ne moze proletit da policija ne zna i kraljevska familija.DaysleepeR wrote: ↑04/02/2026 08:22Zapravo je tačno onako kako sam mislio.
Ako sam ne poštuješ vlastite svetinje, ne znam zašto očekuješ da će ih neko drugi poštovati.
Ovo je tolika sramota i ofiraza, pazi e zidov koristi platno kabe kao tepih?!? Daj ba jednostavno poklopite se i to je to. Priznas poraz i cao. Saudija Izraelska kolonija i idemo dalje jel.
-
breuer
#18173 Re: AMERIKA
jedina razlika između Vatikana i Kabe je što je Vatikan nakon silnih rekonstrukcija ostao jedno od najljepših arhitektonskih zdanja ljudske civilizacije, za što se za okolinu Kabe baš ne može reći...zloban bi rekao da se tamo slavi nešto drugo, a ne bog...
- DaysleepeR
#18174 Re: AMERIKA
Ma ništa to ba jarane kontaš.Hendrix wrote: ↑04/02/2026 09:04Ovo je stvarno parodija kako se ova nevjerovatna sramota islamskog svijeta stavlja pod tepih. Ono neko sredio, lafo sa strane. Halo ba znamo svi kako je strogo kontrolisana SA i sad da neko odradi platno s Kabe i proda Zidovu tek tako?! Pa ja nisam jebenu radnu vizu mogao dobiti za vrijeme hadza kao da ne bi dzaba odradio hadz i otiso Britanac umjesto mene. Tamo muha ne moze proletit da policija ne zna i kraljevska familija.DaysleepeR wrote: ↑04/02/2026 08:22Zapravo je tačno onako kako sam mislio.
Ako sam ne poštuješ vlastite svetinje, ne znam zašto očekuješ da će ih neko drugi poštovati.
Ovo je tolika sramota i ofiraza, pazi e zidov koristi platno kabe kao tepih?!? Daj ba jednostavno poklopite se i to je to. Priznas poraz i cao. Saudija Izraelska kolonija i idemo dalje jel.
Sve je u dure.
Nema ništa pogrešno u tome da se platno sa Kabe proda liku koji će ga koristiti ko tepih i po kojem će se valjati drogiran i pijan sa golim maloljetnicama.
Sve je to normala. Ne znaš ti šta se sve iz Vatikana prodavalo eeee
-
A_A_AKCIJA
#18175 Re: AMERIKA
Relax,.dudeDaysleepeR wrote: ↑04/02/2026 09:11 Ma ništa to ba jarane kontaš.
Sve je u dure.
Nema ništa pogrešno u tome da se platno sa Kabe proda liku koji će ga koristiti ko tepih i po kojem će se valjati drogiran i pijan sa golim maloljetnicama.
Sve je to normala. Ne znaš ti šta se sve iz Vatikana prodavalo eeee
Naravno da je sve pogrešno u tome. Niko ne spori.
Samo to nije baš bruka muslimana.
To je bruka onih koji čuvaju sveta mjesta muslimana.
Ljudskog ološa koji koristi vjeru u ime materijalne koristi ima svuda