Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Crvene_brigade

#18151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Helena2014 wrote:Zadnji dogovor prije odlaska u Mostar

Sastanak Bakira Izetbegovića i Željka Komšića u Sarajevu

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA i Željko Komšić, lider Demokratske fronte, sastali su se danas u zgradi Predsjedništva BiH

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sastanak ... /141114038
Pitam se koliko bi glasova dobila obmana nazvana Demokratska fronta da su clanovi i glasaci znali za ovakvu izdaju i prevaru Zeljka Komsica.

Siguran sam da mnogi nisu mogli ni zamisliti koaliciju sa SDS-om i SDA.

Postavlja se pitanje kako ce sad reagovati SBB i mediji bliski ovoj stranci? :bih:

Siguran sam da nam predstoji zanimljiv politicki i medijski period.
Marko Zarko

#18152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Šuška se da će dosta SBB-ovaca preći u DF, dosadila vječita opozicija valjda...a i brate što je Fahro potonuo s podrškom Čoviću i Dodiku, ali momentalno...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Marko Zarko wrote:Šuška se da će dosta SBB-ovaca preći u DF, dosadila vječita opozicija valjda...a i brate što je Fahro potonuo s podrškom Čoviću i Dodiku, ali momentalno...
clanstranke

#18154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Crvene_brigade wrote:
Helena2014 wrote:Zadnji dogovor prije odlaska u Mostar

Sastanak Bakira Izetbegovića i Željka Komšića u Sarajevu

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA i Željko Komšić, lider Demokratske fronte, sastali su se danas u zgradi Predsjedništva BiH

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sastanak ... /141114038
Pitam se koliko bi glasova dobila obmana nazvana Demokratska fronta da su clanovi i glasaci znali za ovakvu izdaju i prevaru Zeljka Komsica.

Postavlja se pitanje kako ce sad reagovati SBB i mediji bliski ovoj stranci? :bih:

Siguran sam da nam predstoji zanimljiv politicki i medijski period.
Zlatko jesi to ti, dina ti?!
Banksy

#18155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

clanstranke wrote:
Crvene_brigade wrote:

Dok vam dođe iz guzice u glavu da je ovo i razmišljanje prosječnog DF glasača, biće kasno.
Zato požurite s namirivanjem, brzo će proći (ako ih uopće bude) vaše 4 godine.
shibonja

#18156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

Zeljko Komsic je olicenje postenja ,pravednosti,istinski borac za Bosnu i Hercegovinu,davno se dokazao i pokazao,ni jedan mu ravan nije..a ovi sdp gubitnici mogu samo da mu pljuju pod prozor!
Koalicija sa SDA je jedina moguca trenutno,izborna volja gradjana se mora postovati,ko to nece da vidi njegov problem,lako je uzet glasove i pobjeci u upoziciju,ali ne Zeljko se prihvatio posla i zelim mu svu srecu svijeta a i narodu koji ga je izglasao,i onom ko nije isto tako! :bih:
Nomo

#18157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

Zeljko = Tito :thumbup: sretno zeljane ljiljane samo gazi fasiste .
zeljkob

#18158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zeljkob »

Željko Komšić je izdao Hrvate. U DF-ima članova Hrvata. Ustupanjem svih mjesta Draganu Čoviću, Željko se odrekao svog Hrvatstva a pomnožio sa nulom sve svoje hrvatske članove. Šta je s ostalim Hrvatima koji nisu u DF-u ili HDZ-u? Komšić je obečao da će se boriti za sve građane u BiH bez obzira što je on Hrvat, a sad ih množi sa nulom odnosno prizna samo Čoviću i članovima HDZ-a njihovo hrvatstvo.
Prema tome sve su to ublehe i računica za svoju guzicu.
clanstranke

#18159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Banksy wrote:
clanstranke wrote:
Crvene_brigade wrote:

Dok vam dođe iz guzice u glavu da je ovo i razmišljanje prosječnog DF glasača, biće kasno.
Razumijem, ali prije nego odgovoriš meni pogledaj postove crvenog brigadira. Uništi temu svojim bistrim i britkim razmišljanjima. I ranije sam priželjkivao opoziciju DF-a(ima i na forumu), to se nije promijenilo. Namirivanje, ako ga bude, prepuštam onima koji su tu zbog toga. Ipak, ovdje još niko nije skočio, sve stranke još uzvikuju hop, hop... a kao i prije izbora, dežurni forumaši pokopavaju DF. Ja sam prvi spreman uzeti lopatu i zatrpati tu stranku ako se pokaže da su se glavni kadrovi pripremili samo za pozicioniranje. A šta ćete vi ako bude drugačije?!
shibonja

#18160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

Dajte nam jos kmekavaca :D

ps:ove crvene kmere su mi na ignore,ne qvotajte ih,da ih slucajno ne procitam :-D
drug_profi

#18161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ako nista pokazuje da mu je drzava vaznija od stranke pa i vlastite politicke karijere. Od toga sta sad radi i sta ce raditi u ovom mandatu ovisi da li ce 2018. traziti kakav posao na trzistu rada ili ce i dalje biti politicar.
ja bih volio da su ostali opozicija ali priliku da se makne Dodo i drzava pokrene prema NATO nije smio propustiti.
lerdi

#18162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Za ovo što je uradio Željko treba imati hrabrosti. Podradio je stranku državi i za to mu svako treba čestitati. Nije Željko spreman dati Čoviću ministarska mjesta rezervisana za Hrvate zato što ga voli već da bi relaksirao situaciju u državi. Ova država se mora gurnuti naprijed kako se zna i umije jer više vremena za nadmudrivanja nema. Dobili smo šansu ovom incijativom i mnogi nisu ni svjesni koliko je bitno da istu iskoristimo. Ako ćemo pokrenuti MAP te staviti ponovo u funciju SSP, a samim tim krenuti prema euroatlanskim integracijama nek se DF sutra ugasi. Samo u ovo sve se mora jako pametno i hladne glave ući. Nadam se da Željko neće dopustiti da se potpisano razvlaći u nedogled.
zeljkob

#18163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zeljkob »

Pa dobro jel' mislite da niko od neČovičevih hrvata nije glasao za DF? A sad više nema hrvtata u BiH osim HDZ-hrvata (među njima i Komšić).
Adriatic

#18164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

zeljkob wrote:Pa dobro jel' mislite da niko od neČovičevih hrvata nije glasao za DF? A sad više nema hrvtata u BiH osim HDZ-hrvata (među njima i Komšić).
Upravo ovo je poenta svega.
Čovićeva politika i ima za cilj da odjebe sve Hrvate koji nisu sa područja Hercegovine i dijelova Mostara.
Nejasna je samo šutnja tih Hrvata, jer će oni po svoj prilici platiti najveću cijenu.
clanstranke

#18165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

zeljkob wrote:Pa dobro jel' mislite da niko od neČovičevih hrvata nije glasao za DF? A sad više nema hrvtata u BiH osim HDZ-hrvata (među njima i Komšić).
U pitanju si dao i odgovor. Ima hrvata i mimo HDZ-a i glasali su, između ostalih, i za DF, ali njhovi glasovi ne vrijede kao glasovi Čovićevih jer nacionalističko, čitaj interesno i kriminalno kolo, ne priznaje one koji mu ne pripadaju. Svu krivicu za to staviti Komšiću na leđa je kao kada bi Amerika bombardovala BiH zbog IDIL-a. Čovjek pokušava da uradi nešto, hajde da vidimo šta će napraviti, nemojmo sanduk zakivati a "leš" još u povoju.
zeljkob

#18166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zeljkob »

Znaš šta je, Čović je davno pročitana knjiga ali mi se čini da je Komšić crtani roman. Pa taj isti Čović čitavo vrijeme puljuje po Komšiću a on sada se pravi lud, ko' za dobrobit države. Koje države, za dobrobit sebe i možda još dvojice jarana. Pa gdje bi bio da nije napravio stranku (radi raje). Na političkom smetljištu.
lerdi

#18167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Nije stvar toga jel neko glasao ili nije. Definitivno je da su Hrvati glasali za DF ali insistiranjem na bar jednom ministarskom mjestu rezervisanom za Hrvate samo se daje alibi Čoviću da odbije sporazum koji može otkočiti zastoj BiH zato jer je on "legitiman". Znamo mi ovdje svi da je to šuplja priča ali je ta priča naišla na plodno tlo u nekim krugovima MZ i vidimo šta se zbog toga i još nekih drugih stvari desilo protekle 4 godine. Ja lično znam Hrvata koji je glasao za DF i koji je i sam član DF-a pa nema ništa protiv ovoga jer je svjestan da je bitnije otkoćiti državu neko nadmudrivati se sa Čovićem. Dvije decenije nam prođoše u tom nadmudrivanju a mi se metra nismo pomakli. Kako budemo prilazili EU tako će se i ove stvari oko kvota rješavati jer će kad tad morati doći na red samo što će sigurno tada klima u samoj državi biti puno povoljnija i opuštenija.
Crvene_brigade

#18168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

lerdi wrote:Nije stvar toga jel neko glasao ili nije. Definitivno je da su Hrvati glasali za DF ali insistiranjem na bar jednom ministarskom mjestu rezervisanom za Hrvate samo se daje alibi Čoviću da odbije sporazum koji može otkočiti zastoj BiH zato jer je on "legitiman". Znamo mi ovdje svi da je to šuplja priča ali je ta priča naišla na plodno tlo u nekim krugovima MZ i vidimo šta se zbog toga i još nekih drugih stvari desilo protekle 4 godine. Ja lično znam Hrvata koji je glasao za DF i koji je i sam član DF-a pa nema ništa protiv ovoga jer je svjestan da je bitnije otkoćiti državu neko nadmudrivati se sa Čovićem. Dvije decenije nam prođoše u tom nadmudrivanju a mi se metra nismo pomakli. Kako budemo prilazili EU tako će se i ove stvari oko kvota rješavati jer će kad tad morati doći na red samo što će sigurno tada klima u samoj državi biti puno povoljnija i opuštenija.

Sigurno ces otkociti zemlju sa SDS-om i Seseljevim malim Milankom Mihajlicom sa kojima je Zeljko Komsic sklopio koaliciju o podjeli fotelja. :thumbup:

U Sarajevu je završen susret zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, a pred sutrašnji sastanak Izetbegovića sa Draganom Čovićem liderom HDZ BiH.

Nakon sastanka Zeljko Komšić je izašao na drugi izlaz, pa se vjeruje da se neće obratiti medijima.

Od sramote, izdaje i prevare ucijenjeni Zeljko Komsic bjezi i od novinara.

I za kraj, pitaj glasace politicke obmane nazvane Demokratska fronta jesu li glasali da bi Zeljko Komsic pravio vlast sa SDS-om, Seseljevim radikalima i Bakirom Izetbegovicem?
kandelabar

#18169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

crvene brigade
lerdi wrote:Nije stvar toga jel neko glasao ili nije. Definitivno je da su Hrvati glasali za DF ali insistiranjem na bar jednom ministarskom mjestu rezervisanom za Hrvate samo se daje alibi Čoviću da odbije sporazum
Sigurno ces otkociti zemlju sa SDS-om i Seseljevim malim Milankom Mihajlicom sa kojima je Zeljko Komsic sklopio koaliciju o podjeli fotelja. :thumbup:
Mirko Sarovic iz SDS-a bio najbolji ministar iz trgovine i ekonomskih odnosa zasto ne uzeti Savez za promjenu umjesto sirovinskih stavova DOdika koji 8g nije mako ni cm od secesije referenduma i gluposti,a krčmil se krčmi..
Radio Sarajevo

#18170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

Crvene_brigade wrote:Sigurno ces otkociti zemlju sa SDS-om i Seseljevim malim Milankom Mihajlicom sa kojima je Zeljko Komsic sklopio koaliciju o podjeli fotelja. :thumbup:

U Sarajevu je završen susret zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, a pred sutrašnji sastanak Izetbegovića sa Draganom Čovićem liderom HDZ BiH.

Nakon sastanka Zeljko Komšić je izašao na drugi izlaz, pa se vjeruje da se neće obratiti medijima.

Od sramote, izdaje i prevare ucijenjeni Zeljko Komsic bjezi i od novinara.

I za kraj, pitaj glasace politicke obmane nazvane Demokratska fronta jesu li glasali da bi Zeljko Komsic pravio vlast sa SDS-om, Seseljevim radikalima i Bakirom Izetbegovicem?
Ja sam na državnom nivou glasao za DF i ne smeta mi ova koalicija, jer znam sabrati dva i dva, za razliku od tebe koji očigledno ili ne znaš računati, ili si p(l)aćenik, a vjerovatno oboje.
Havatar

#18171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
clanstranke wrote:
Crvene_brigade wrote:

Crvene brigade je prosječni glasač SDP
Crvene_brigade

#18172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

"Prvi mačić u vodi bio je Fahro Radončić koji je mislio da je stavljajući za isti, predizborni hastal Dragana Čovića i Željka Komšića nacrtao buduću vlast u postoktobarskoj BiH. I jeste, ali bez njega - Radončića. Dok se Radončić sekirao za Čovića, a ono za svoju rezervnu fotelju - predsjednika Vlade BiH na šta je računao, za to isto vrijeme učenik Zlatka Lagumdžije, Komšić, dogovorit će se sa Čovićem preko leđa Damira Marjanovića (kojeg je izbacio iz mogućnosti kandidovanja za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda) i kao predizbornog toplog zeca ponudio kandidata Antu Popovića koji je politički poginuo za stolicu Dragana Čovića..."

Dio komentara Semira Halilovica na procitane (pred)izborne prevare ucijenjenog Zeljka Komsica i njegove politicke obmane nazvane Demokratska fronta.
rajvosa1

#18173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

@crvene brigade: pa objavi onda čime je ŽK ucijenjen
Crvene_brigade

#18174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Reakcije na odluku Komšićeve stranke da koalira sa SDA, SDS i Seseljevim radikalima

Dr. Zarko Papić: Da su sada izbori, DF bi prošao mnogo gore!

Demokratska fronta napravila je ozbiljnu grešku ulazeći u koaliciju s narodnjačkim, nacionalnim strankama, ali ostaje da se vidi hoće li oni i zaista ući u vlast, kazao je jučer u izjavi politički analitičar Žarko Papić.

Sve koalicije preživjele su samo najjače narodnjačke stranke desnog centra, koje su neka vrsta konstante, jer kada izgube na jednim, dobiju na sljedećim izborima, ocjenjuje analitičarka Ivana Marić.

- DF se neće uspjeti izboriti u ovoj koaliciji, ako ona zaista i zaživi. Moraju biti vrlo oprezni, jer su na sebe preuzeli nezahvalnu ulogu. To se neće dopasti njihovim članovima, u čijim redovima ima veoma nezadovoljnih. Predviđam da bi nakon vanrednog kongresa, SDP mogao jačati i da će oni koji su nekada prelazili iz SDP-a u DF, sada prelaziti iz DF-a u SDP – prognozira Marić.

Demokratska fronta do sada je imala retoriku usmjerenu protiv SDA i drugih narodnih stranka, a sada su odjednom postali saveznici, dodaje ona.

- Za razliku od narodnih stranaka koje se ne stide da priznaju međusobno koaliranje, iz ponašanja i izjava iz DF-a vidi se da nemaju čistu savjest pa kriju da je u pitanju koalicija, nego govore o dokumentu koji su prihvatili SDA i Savez za promjene - naglasila je Marić.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz podsjeća da je svako onaj ko je koalirao sa SDA prošao kao bos po trnju. Sporan potez - U ovom trenutku, teško je procijeniti da li je ovakva odluka DF-a i Željka Komšića najbolji potez. Shodno rezultatima koje su postigli, a koji ih obavezuje, mislim da su i pokazali političku odgovornost prema biračima - smatra Kazaz, dodajući da „postoji mogućnost da DF nametne svoju političku volju SDA, premda je to ipak malo vjerovatno“.

Svakodnevno se javljaju ugledne osobe koje su do jucer podrzavale Zeljka Komsica sve dok on nije izdao i prevario clanstvo i glasace.
rajvosa1

#18175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Crvene_brigade wrote:Reakcije na odluku Komšićeve stranke da koalira sa SDA, SDS i Seseljevim radikalima

Dr. Zarko Papić: Da su sada izbori, DF bi prošao mnogo gore!

Demokratska fronta napravila je ozbiljnu grešku ulazeći u koaliciju s narodnjačkim, nacionalnim strankama, ali ostaje da se vidi hoće li oni i zaista ući u vlast, kazao je jučer u izjavi politički analitičar Žarko Papić.

Sve koalicije preživjele su samo najjače narodnjačke stranke desnog centra, koje su neka vrsta konstante, jer kada izgube na jednim, dobiju na sljedećim izborima, ocjenjuje analitičarka Ivana Marić.

- DF se neće uspjeti izboriti u ovoj koaliciji, ako ona zaista i zaživi. Moraju biti vrlo oprezni, jer su na sebe preuzeli nezahvalnu ulogu. To se neće dopasti njihovim članovima, u čijim redovima ima veoma nezadovoljnih. Predviđam da bi nakon vanrednog kongresa, SDP mogao jačati i da će oni koji su nekada prelazili iz SDP-a u DF, sada prelaziti iz DF-a u SDP – prognozira Marić.

Demokratska fronta do sada je imala retoriku usmjerenu protiv SDA i drugih narodnih stranka, a sada su odjednom postali saveznici, dodaje ona.

- Za razliku od narodnih stranaka koje se ne stide da priznaju međusobno koaliranje, iz ponašanja i izjava iz DF-a vidi se da nemaju čistu savjest pa kriju da je u pitanju koalicija, nego govore o dokumentu koji su prihvatili SDA i Savez za promjene - naglasila je Marić.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz podsjeća da je svako onaj ko je koalirao sa SDA prošao kao bos po trnju. Sporan potez - U ovom trenutku, teško je procijeniti da li je ovakva odluka DF-a i Željka Komšića najbolji potez. Shodno rezultatima koje su postigli, a koji ih obavezuje, mislim da su i pokazali političku odgovornost prema biračima - smatra Kazaz, dodajući da „postoji mogućnost da DF nametne svoju političku volju SDA, premda je to ipak malo vjerovatno“.

Svakodnevno se javljaju ugledne osobe koje su do jucer podrzavale Zeljka Komsica sve dok on nije izdao i prevario clanstvo i glasace.
Nisam glasao za DF niti bih, ali kad vidim f...ng Papić i Kazaz kako vaze...
Post Reply