Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sorted

#18126 Re: Zeničani

Post by sorted »

To je vec bila specificna situacija i u takvim okolnostima moguce su greske ljekara i pogresna dijagnoza obzirom da nisu imali uvid u karton, historiju bolesti itd.. Eh to znam kako je u uk od osam godina vani tamo sam proveo dvije i definitivno su top drzava po skupoci zdravstvenih usluga u evropi, a jedino po procentu zdravstvenog za nezaposlene nisu gori od amerike, ali visina cijena im je tu negdje. Tetka ti je vjerovatno imala zdravstveno za zaposlene pa odatle i takva vrsta usluge, ali kad vidis kakvi su izdaci za to zavrtice ti se u glavi. I kod njih postoji takva vrsta privilegovanja koliko god pricali o demokratiji i ravnopravnosti. A bez zdravstvenog mogla je lezat danima slagirana pred ambulantom i niko je ne bi pogledo dok ti familija ne donese kesh. Kod nas jos ima gledanja kroz prste i te neke socijalne price, ali u sustini vise je pozitivnog samo sto se mi drzimo samo negativnog pa sve je crno nista ne valja treba bjezat bla bla...a da u parizu ili birmingemu provedete jedan dan u cekaonici za "obican svijet" sa arapima i crncima puno vise bi cjenili svoju ambulanticu u ze.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18127 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
sorted wrote:Vi sto vam je sve tamo bolje zasto dolazite ovdje pravit zube.
Procentualno ubjedljivo najvise ljudi bez zdravstvenog osiguranja upravo na tom divnom zapadu. U odnosu na skupocu zdravstva tamo ovo u nas je jos socijalna drzava.
Al hajd nek smo mi rupa nista ne valja treba bjezat bla bla.. :roll:
Neka ih nek dolaze :mrgreen:
Najjace je kad traze da se fakture malo uvecaju ne bi li ostetili zdravstveni sistem drzave u kojoj zive :D pa ti onda ti isti krenu pricat kako treba organizovat drzavu :D

Ne svi naravno, daleko od toga.
kamen spoticanja

#18128 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:
sorted wrote:Vi sto vam je sve tamo bolje zasto dolazite ovdje pravit zube.
Procentualno ubjedljivo najvise ljudi bez zdravstvenog osiguranja upravo na tom divnom zapadu. U odnosu na skupocu zdravstva tamo ovo u nas je jos socijalna drzava.
Al hajd nek smo mi rupa nista ne valja treba bjezat bla bla.. :roll:
Neka ih nek dolaze :mrgreen:
Najjace je kad traze da se fakture malo uvecaju ne bi li ostetili zdravstveni sistem drzave u kojoj zive :D pa ti onda ti isti krenu pricat kako treba organizovat drzavu :D

Ne svi naravno, daleko od toga.
Znam neke stomatologe koji su 17 puta izvadili isti zub :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18129 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Znam neke stomatologe koji su 17 puta izvadili isti zub :mrgreen:
Jebo termite za nas narod. Japan bi surduknuli.
kamen spoticanja

#18130 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Znam neke stomatologe koji su 17 puta izvadili isti zub :mrgreen:
Jebo termite za nas narod. Japan bi surduknuli.
Tako nekako
sorted

#18131 Re: Zeničani

Post by sorted »

Image

:thumbup: :izet: Image
kakavdanakneiskustvu

#18132 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

clio_dci120 wrote:
sorted wrote:
clio_dci120 wrote:Zavisi u kojoj si drzavi...
Ja imam primjer u svojoj porodici, mozdani udar, sve pokriveno i jos ti drzava sredi banju da se lakse kreces...sve na trosak drzave! U BiH istoj toj osobi (u KBZ) rekli da ima tumor na mozgu i dan danas ima nalaz, a tumora hvalu Bogu nije bilo...znaci pogresna dijagnoza.
Treba se birati gdje se ide!
Ako tamo zivi sta je trazio u kbz? Ili kazes da je kao bh drzavljanin imao lijecenje u drugoj drzavi na njen racun?
To ti je neko prico bajke. Tamo haveru bez zdravstvenog se mozes samo slikat ili izvalit kesh.
Nisu bajke, blizi je clan pordice u pitanju (moja tetka). Ima dvojno drzavljanstvo, u BiH joj na odmoru pozlilo, odveli je u KBZ (nisu nista naplatili jer je ponijela strane dokumente), a ta drzava ima potpisan sporazum sa BiH. U Zenici dali nalaz da ima veliki tumor na mozgu. Mi se svi sjebali, kasnije se ispostavilo da hvala Bogu nije se radilo ni o kakvom tumoru. Samo jak stres.
Ja nekoliko godina poslije licno bio kod nje u posjeti kada su dosli iz nekakve komisije da preureduju banju, imala mozdani pa postavili one nekakve rampe za lakse kretanje, promjenili kadu i sl. sve besplatno. Da ti dalje ne pricam o uvjetima u bolnicama.

U pitanju je Velika Britanija i moja rodica (njena cerka) radi kao medicinska sestra. Zaklinje su i njihov NHS. I dan danas i mi i ono ne mogu doco sebi kako su mogli u KBZ reci da ima tumor kojeg nije bilo, ipak je to ozbiljna stvar.

trebalo ih je tuziti,i ja sam danas dozivio stres,sok,nadam se da nije to sta naslucuju
Kralj Tvrtko I.

#18135 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Pitanje

Gdje napraviti dioptrijske naocale?
Ima li neko iskustva?
Freamon Lester

#18136 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Kralj Tvrtko I. wrote:Pitanje

Ima li neko iskustva?
Mislim da ljudi ovdje hvale Brunu. Pitaj kamenog. On je stomatolog. Zub, oko sve je to u glavi. :D
clio_dci120

#18137 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo i ja hocu nove uzimati, dosada sam uzimao u Lensu (tamo kod Zenicanke je sada) i prezadovoljan sam...Ove posljednje nosio haman evo deset godina, vrijeme mijenjati. Kod njega su svi isti okvirovi ko u optikama u Rajvosa, samo dosta jefitniji. I stvarno je covjek nagodan i razuman, meni hebet puta ispalo staklo, nezogdno mi bude, nece ni da naplati kad ga stavi (mislim na staklo :D ). Mozes se sve sa njim dogovoriti.
Mene zanima drzi li iko u nicaZe RayBan program, kontao sam se pocastiti nekim njihovim okvirom, ali gdje imaju originali, u Sarajevu fakat odvale zara cijene, dosta skuplje nego na
oficijelnoj stranici RB-a.

Edit: Bruno je samo doktor, ne radi naocale.
kamen spoticanja

#18138 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Pitanje

Ima li neko iskustva?
Mislim da ljudi ovdje hvale Brunu. Pitaj kamenog. On je stomatolog. Zub, oko sve je to u glavi. :D
U pet deka :mrgreen:
bruno brine o mojim ocima
a menscini da ima u onoj ordinaciji i izrada naocala
Casual's

#18139 Re: Zeničani

Post by Casual's »

clio_dci120 wrote:Evo i ja hocu nove uzimati, dosada sam uzimao u Lensu (tamo kod Zenicanke je sada) i prezadovoljan sam...Ove posljednje nosio haman evo deset godina, vrijeme mijenjati. Kod njega su svi isti okvirovi ko u optikama u Rajvosa, samo dosta jefitniji. I stvarno je covjek nagodan i razuman, meni hebet puta ispalo staklo, nezogdno mi bude, nece ni da naplati kad ga stavi (mislim na staklo :D ). Mozes se sve sa njim dogovoriti.
Mene zanima drzi li iko u nicaZe RayBan program, kontao sam se pocastiti nekim njihovim okvirom, ali gdje imaju originali, u Sarajevu fakat odvale zara cijene, dosta skuplje nego na
oficijelnoj stranici RB-a.

Edit: Bruno je samo doktor, ne radi naocale.
Takodje sve preporuke za Lens. :thumbup:
Bruno nema svoju optiicku radnju.
channel10

#18140 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mittal, kotao, hladni radijatori, JP Grijanje, tisina?
Throttle

#18141 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Dosta prijatelja je zbavilo naocale u optici Sven, pored Pasalic mesnice na kamenom mostu za nekih 50-tak KM cini mi se.. hvale ga da je najpovoljniji i da su okviri relativno kvalitetni, savitljivi, ne pucaju itd...
Ja nisam u tim vodama pa se ne kuzim bas al eto, nije lose otici i pogledat, ovi moji su zadovoljni i uslugom i kvalitetom
kamen spoticanja

#18142 Re: Zeničani

Throttle

#18143 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Mozda je bario neciju kcerku na fakultetu :)
Freamon Lester

#18144 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Ljudsko smece...
kamen spoticanja

#18145 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
Ljudsko smece...
Popichkar'o se valjda s fudom ozbiljno
poslije srao onim omladincima u patroli...umalo fasov'o nije
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18146 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Šteta što ga nisu ispendrečili. Kako je lik samo odvratan. Samo se fali kako guzi studentice, još malo malo pa kao nudi nekome da mu namjesti neku. :roll:
Not My Idea

#18147 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Eh, pa njega da svaki dan privode po 6 sati, malo je. Klošar s dna kace. Ne znam nikog da ima lijepo mišljenje o njemu, kreten 1/1.

malo da se vratim na ranije stranice, ko vam je ta Aida Baručija i što je to navodno ona trn u oku zenicanima? :mrgreen:
clio_dci120

#18148 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ona je testni vozac Skode na testnoj stazi "bulevar circuit". :)
Fakat Octavia je haman zastitno lice zelenih.☺
kamberovica polje

#18149 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

clio_dci120 wrote:Ona je testni vozac Skode na testnoj stazi "bulevar circuit". :)
Image
Slučajnost? Mislim da ne. :D
wasabi

#18150 Re: Zeničani

Post by wasabi »

kamberovica polje wrote:
clio_dci120 wrote:Ona je testni vozac Skode na testnoj stazi "bulevar circuit". :)
Image
Slučajnost? Mislim da ne. :D
a i prevod same rijeci 'skoda' je zastitno lice zelenih
Post Reply