Čuj to!? Ja još ne nađoh neku prognozu koja je dovoljno tačna.quarterback wrote:bice tesko izabrati iz pregrst aplikacija koje ispunjavaju te usloveEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
Android OS
Moderator: Benq
-
Dzontra_Volta
#18126 Re: Android OS
-
quarterback
#18127 Re: Android OS
pa o tome se i radiDzontra_Volta wrote:Čuj to!? Ja još ne nađoh neku prognozu koja je dovoljno tačna.quarterback wrote:bice tesko izabrati iz pregrst aplikacija koje ispunjavaju te usloveEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
ni jedna nije dovoljno tacna a medju tim netacnim treba jos imati obavijesti kao accuweather i da je na nasem
ja bih molio ako neko ima calculator, al na nasem
- supercali
#18128 Re: Android OS
Pa realno lakse to je nauciti 20 rijeci cloudly windy rain clear sunny i sl nego naci to isto na nasem jezikuEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
- Maharadza
#18129 Re: Android OS
Ma ne treba čak ni to kada u 90% slučajeva te prognoze imaju i one ikone/sličice za sunčano, oblačno, kišovito vrijeme itd. pa čak ne treba ni čitati , vidiš po slici kakvo će vrijeme biti! Mada mogu potvrditi da me niti jedna ta weather app nije oduševila!supercali wrote:Pa realno lakse to je nauciti 20 rijeci cloudly windy rain clear sunny i sl nego naci to isto na nasem jezikuEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
-
febo_acm
#18130 Re: Android OS
supercali wrote:Pa realno lakse to je nauciti 20 rijeci cloudly windy rain clear sunny i sl nego naci to isto na nasem jezikuEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
-
febo_acm
#18131 Re: Android OS
febo_acm wrote:supercali wrote:Pa realno lakse to je nauciti 20 rijeci cloudly windy rain clear sunny i sl nego naci to isto na nasem jezikuEvelinda wrote:Koja je najtacnija aplikacija za vijeme da ima obavjesti kao accoweather ali da je na nasem jeziku?
![]()
![]()
![]()
![]()
- malwarebyte
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18133 Re: Android OS
pozzzz
Upalim iksperiju i stoji samo ovaj screen, ne može se ništa kliknut' itd itd

kaj da delam?
Upalim iksperiju i stoji samo ovaj screen, ne može se ništa kliknut' itd itd

kaj da delam?
- Quaresma
#18134 Re: Android OS
udji u recovery, valjda je i za sony isto kao i za druge telefone
volume up + power tipke drzis zajedno dok se ne pojavi recovery mode, i onda šaltaš gore dole sa tipkama volume up-down, izaberes factory reset i clean dalvik cache mislim
nakon toga bi trebao proraditi, s tim da sa ovim gubiš sve što imaš na telefonu
volume up + power tipke drzis zajedno dok se ne pojavi recovery mode, i onda šaltaš gore dole sa tipkama volume up-down, izaberes factory reset i clean dalvik cache mislim
nakon toga bi trebao proraditi, s tim da sa ovim gubiš sve što imaš na telefonu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18135 Re: Android OS
ne more, probao i volume up i down, opet me baci na isti screen... ne mogu ni spojit' mob sa pcom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18136 Re: Android OS
Neće ni ovako jebo nanu...
- Maharadza
#18137 Re: Android OS
Cortana apk procurio za android (beta verzija ali kod mene uredno radi na lollipopu):
https://drive.google.com/file/d/0B4PACB ... RUX1E/view
http://www.androidauthority.com/cortana ... ad-626478/

https://drive.google.com/file/d/0B4PACB ... RUX1E/view
http://www.androidauthority.com/cortana ... ad-626478/
- Qler
#18138 Re: Android OS
daj ako si skinuo uploadaj pa mi na PM posalji.. ovjde kaze preslo kvotu 
- R9..
- south
#18141 Re: Android OS
kakav glup potez MS!
kako oni misle uspjeti i osvojiti trziste ako i one aplikacije radi kojih ljudi prelaze na WP (here maps, cortana..) sve prebace na konkurenciju
A ista konkurencija nece, ne napraviti, nego i ne dozvoliti da sam MS napravi najobicniju youtube aplikaciju.
mada MYTUBE I METROTUBE su bolje i od oficijalne app
ali ne radi se o tome......
kako oni misle uspjeti i osvojiti trziste ako i one aplikacije radi kojih ljudi prelaze na WP (here maps, cortana..) sve prebace na konkurenciju
A ista konkurencija nece, ne napraviti, nego i ne dozvoliti da sam MS napravi najobicniju youtube aplikaciju.
mada MYTUBE I METROTUBE su bolje i od oficijalne app
- Maharadza
#18142 Re: Android OS
Pa i viral pro pop up player na androidu je bolji po meni od nativne youtube aplikacije, osim za 360° klipove koje možeš gledati samo na nativnoj app.south wrote:kakav glup potez MS!![]()
![]()
A ista konkurencija nece, ne napraviti, nego i ne dozvoliti da sam MS napravi najobicniju youtube aplikaciju.![]()
mada MYTUBE I METROTUBE su bolje i od oficijalne appali ne radi se o tome......
Inače, sasvim je logično da će softverska kompanija kao MS gledati da svoje aplikacije/programe izbaci za sve platforme, a pogotovu će to uraditi za dominirajuću platformu (80% tržišnog udijela). Uz to, ko kaže da će MS vječno ostati na wp, a ako je iko poznat po tome što zna napustiti neke projekte, čak i sopstvene (zune) i prilagoditi se onda je to MS.
- Qler
#18143 Re: Android OS
MS je prije svega software company, i oni hoce sto vise korisnika da navuku na svoje servise. Sad WP ce davati pogodnosti neke sa njihovim servisima ali je njima bitno da onedrive ima 100 miliona korisnika a ne samo sa WP-a i slicno... a onda kad se navuces na njihove servise i usluge, onda ce i odredjen broj ljudi i preci na WP radi toga... u glavnom, para je tu bitna, samo i jedino..
- Qler
#18144 Re: Android OS
eto prestize me pitar 
a satya rece da nece odustati tako lako od mobilnogg trzista, jer realno, tu je buducnost, desktop i tablet trziste ili opada ili stagnira...
a satya rece da nece odustati tako lako od mobilnogg trzista, jer realno, tu je buducnost, desktop i tablet trziste ili opada ili stagnira...
- Maharadza
#18145 Re: Android OS
Ma tableti su mrtvi, odnosno imam osjećaj da će postati beznačajno tržište uzimajući u obzir da služe ugl za entertainment (multimedija i igre) a kako phableti počinju zauzimati sve više % tržišta onda otpada i potreba za dodatnim glomaznim gadget-om koji ionako služi samo za zabavu, mada kinezeri naravno uvijek idu.Qler wrote:eto prestize me pitar
Mada bi 'hibridi' kao surface i onaj dell venue serija tableta (full windows podrška) mogli napredovati jer imaš faktički tablet kojeg vrlo lahko možeš pretvoriti u lapaš dodavanjem tastature (i to kakve hoćeš, nisi zaglavio sa jednom kao kod običnog lapaša) a touchscreen laptopi su također sve popularniji.
-
channel10
#18146 Re: Android OS
Ljudi kako da prebacim slike sa telefona na komp, a da mi ne skine svaku mogucu slicicu sa telefona?
Realno na telefonu ima mozda 500-600 slika, a komp mi skida preko 3000 slika gdje je skinuto po nekoliko puta jedna te ista slika, gdje mi skida svaki tumbnail itd... Kako da skinem samo slike iz albuma?
Realno na telefonu ima mozda 500-600 slika, a komp mi skida preko 3000 slika gdje je skinuto po nekoliko puta jedna te ista slika, gdje mi skida svaki tumbnail itd... Kako da skinem samo slike iz albuma?
- SpecialOffer
#18147 Re: Android OS
Ja to radim ovakao kad zelim samo slike oz nekog albuma da prebacim na comp.channel10 wrote:Ljudi kako da prebacim slike sa telefona na komp, a da mi ne skine svaku mogucu slicicu sa telefona?
Nadjes oreko comp. folder na telefonu DCIM i tamo nadjes onda folder u kojem se nalaze slike koje zelis prebaciti. Kopiras slike i onda zalijepis u folder na compu gdje zelis i to je to.
-
channel10
#18148 Re: Android OS
Evo sad cu pokusati pa ti javim je li uspjelo 
edit:svaka ti cast, uspjelo je
. Poceo brisati slike od onih 3000 i nesto i vidim ne ide. Ovako skinuo za koju minutu. Sve ukupno 400 slika. Hvala 
edit:svaka ti cast, uspjelo je
- valter.ba
#18149 Re: Android OS
Ulazem kviska i trazim pomoc prijatelja
. Zakljucao se tablet i ne mogu nigdje da nadjem kombinaciju tipki da udjem u safe mode kako bih uradio factory reset. Uglavnom za sve normalne tablete to je kombinacija power button+volume down ali ne i na mom DMTECH tabletu. Pregledao youtube ali nista. Probao sam i reset iglom kroz rupicu ali jok
. Ako neko ima ideju za kombinaciju tipki neka javlja
. Hvala
PS
Mail na koji je registrovan zaboravljen, djeca jbg
PS
Mail na koji je registrovan zaboravljen, djeca jbg
-
quarterback
#18150 Re: Android OS
probaj duze drzanje power dugmeta