"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#18126 Re: "Majstori" parkiranja
Kantolalni poslanici imaju godisnje parking naljepnice, ne znam za opcinske vjecnike, ali me ne bi cudilo da i oni imaju slicnu privilegiju na teritorij opstine, a ima tu itaj neki imunitet.
-
530i
#18127 Re: "Majstori" parkiranja
thekupus wrote:Auto je vlasništvo njegovog oca, Britanca. Znam da ga voze kod nas najmanje od 2007,a možda i od ranije. Naravno, Denis od kad je napunio 18. Zvanično, Challenger posjeduje jedan skuter.bitanga_sa_otesa wrote:tek ga je uvezao,polako dok ga registrujemayab wrote:I otkud mu pravo da legalno vozi auto registriran u Velikoj Britaniji ???
Što je opet prekršaj...roba se mora uvesti ako je tu više od 90 dana...
- mayab
#18128 Re: "Majstori" parkiranja

Sve se može kad se hoće
- ElRe
#18129 Re: "Majstori" parkiranja
Jutros u intervalu od 10-11, tri pauka sa plijenom na potezu MDvor - Narodno pozoriste.
-
united bosnae
#18130 Re: "Majstori" parkiranja
Jos jedan papak koji je parkirao (reg oznaka J21-E-241) na pjesackoj stazi kod zgrada "Nova Otoka" izmedju GRAS-a i Ch Vile. Papak je sa papankom odskakutao na svojim papcima do obliznje slasticarne i neobavezno ostavio svoje papansko vozilo na sred pjesacke staze.

i jos jedna

i jos jedna

-
preludezalude
#18131 Re: "Majstori" parkiranja
To je jos gora opcija... voznja tudjeg auta na stranim tablicama.thekupus wrote:Auto je vlasništvo njegovog oca, Britanca. Znam da ga voze kod nas najmanje od 2007,a možda i od ranije. Naravno, Denis od kad je napunio 18. Zvanično, Challenger posjeduje jedan skuter.bitanga_sa_otesa wrote:tek ga je uvezao,polako dok ga registrujemayab wrote:I otkud mu pravo da legalno vozi auto registriran u Velikoj Britaniji ???
- drndalo
#18132 Re: "Majstori" parkiranja
Jako malo ljudi je zaista operisano od voznje... I puno se toga moze rijesiti treningom... Ako neko hoce da nauci, i ako nadje nekoga ko mu hoce i zna pokazati...Black swan wrote:neke se stvari ne mogu naučiti
postoji prirodni afinitiet prema nečemu
i prirodni talenat za nešto
Sta ocekivati od ljudi koji poloze, a da nisu za polaganje morali znati paralelno parkirati? A to ih se ni ne ispituje... Samo guzno parkiranje na parkinzima...
- kloniran
#18133 Re: "Majstori" parkiranja
to je izgleda postala normalna pojavaunited bosnae wrote:Jos jedan papak koji je parkirao (reg oznaka J21-E-241) na pjesackoj stazi kod zgrada "Nova Otoka" izmedju GRAS-a i Ch Vile. Papak je sa papankom odskakutao na svojim papcima do obliznje slasticarne i neobavezno ostavio svoje papansko vozilo na sred pjesacke staze.
i jos jedna
a kad zavrse onda stazom nastave do grasa
- relax11
#18134 Re: "Majstori" parkiranja
drndalo wrote:Jako malo ljudi je zaista operisano od voznje... I puno se toga moze rijesiti treningom... Ako neko hoce da nauci, i ako nadje nekoga ko mu hoce i zna pokazati...Black swan wrote:neke se stvari ne mogu naučiti
Sta ocekivati od ljudi koji poloze, a da nisu za polaganje morali znati paralelno parkirati? A to ih se ni ne ispituje... Samo guzno parkiranje na parkinzima...
Ma kakvo nase polaganje, da nisam vidio jutros svojim ocima ono sto sam vidio, ne bi nekom vjerovo da mi je pricao
Znaci djevojka, zena hoce da se parkira i ima u sredini prazan prostor izmedu su auta, i ne ulazi u rikverc vec naprijed, ali to je parking mjesto toliko veliko da kombi komotno moze stat, ali ona svaki put pride svojim dijelom autu drugom da ne moze otvoriti vrata, nakon 5 minuta i 10 pokusaja covjek dolazi pita trebal pomoc i parkira joj auto
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18135 Re: "Majstori" parkiranja
i zamisli kad se takva uhvati glavne ulice

- drndalo
#18136 Re: "Majstori" parkiranja
Ja nisam vjerovao drugu cija kcerka je polozila i nije losa sto vidjoh, ali njena raja, cak i muska znaju u gradu i po 3-4 prazna paralelna mjesta proci, trazeci negdje gdje mogu vertikalno... Da im neko ne bi trubio dok se parkiraju a ne znaju...
- van Basten
#18137 Re: "Majstori" parkiranja
ja nisam vjerovao kad mi je zenin brat koji je polagao prije nekoliko god pricao kako za vrijeme obuke uopste nije vjezbao paralelni parking i kako mu to ni na polaganju nije trebalo
- Daryl Dixon
#18138 Re: "Majstori" parkiranja
a la selamet
- thekupus
#18139 Re: "Majstori" parkiranja
Istina, mene je (jos prije 5 godina) instruktor odveo 2 casa, tj. 90 minuta da vjezbamo paralelno, ali mi je rekao da toga nema na ispitu.van Basten wrote:ja nisam vjerovao kad mi je zenin brat koji je polagao prije nekoliko god pricao kako za vrijeme obuke uopste nije vjezbao paralelni parking i kako mu to ni na polaganju nije trebalo
Valjda veliki broj ljudi padne.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#18140 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam prije mjesec i po zakonski dogurao da skinem slovo P, mada sam prešao veliku bruku kilometara, položio 25.09.2015.
I nema paralelnog, to je zasigurno, baš sam i pitao instruktora što, kaže ne isplati se, krše kandidati auta, valja to popravljat itd.
Što u neku ruku i razumijem, veliki broj njih radi sa svojim autima.
Zato kad sam položio, napravio poligon sebi i pokušavao
I nema paralelnog, to je zasigurno, baš sam i pitao instruktora što, kaže ne isplati se, krše kandidati auta, valja to popravljat itd.
Što u neku ruku i razumijem, veliki broj njih radi sa svojim autima.
Zato kad sam položio, napravio poligon sebi i pokušavao
- kloniran
#18141 Re: "Majstori" parkiranja
u dobro staro vrijeme je bio poligon na butmiru, al zatvorise dusmani
zato sad i imamo bruku mladih koji ne znaju bocno parkiranje
- drug_profi
#18142 Re: "Majstori" parkiranja
Pa moraš znati paralelno jbt. Izađi na neki prazan plac i postavi štapove, vježbaj...
Neshvatljivo je kako je ta obuka sve skuplja i skuplja, a sve manje se nauči.
Neshvatljivo je kako je ta obuka sve skuplja i skuplja, a sve manje se nauči.
-
moonca
#18143 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam van BIH polagala i nije bilo paralenog parkiranja .
Dugo nisma ni pokusavala, no sada sam ok. Nije tesko '
Ovaj video najbolje objasnjava sta treba raditi.
Dugo nisma ni pokusavala, no sada sam ok. Nije tesko '
Ovaj video najbolje objasnjava sta treba raditi.
- triconja
#18144 Re: "Majstori" parkiranja
To gore nego kad ja nisam vozio dvije godine od polaganja nikako pa trebo uparkirat u rikverc, znaci moro sam zavrtat retrovizor da izadjem koliko sam zajeborelax11 wrote:drndalo wrote:Jako malo ljudi je zaista operisano od voznje... I puno se toga moze rijesiti treningom... Ako neko hoce da nauci, i ako nadje nekoga ko mu hoce i zna pokazati...Black swan wrote:neke se stvari ne mogu naučiti
Ma kakvo nase polaganje, da nisam vidio jutros svojim ocima ono sto sam vidio, ne bi nekom vjerovo da mi je pricao
Znaci djevojka, zena hoce da se parkira i ima u sredini prazan prostor izmedu su auta, i ne ulazi u rikverc vec naprijed, ali to je parking mjesto toliko veliko da kombi komotno moze stat, ali ona svaki put pride svojim dijelom autu drugom da ne moze otvoriti vrata, nakon 5 minuta i 10 pokusaja covjek dolazi pita trebal pomoc i parkira joj auto
-
tempuser
#18145 Re: "Majstori" parkiranja
I u ratu kad se polagalo bio poligon na parkingu na Ciglanama (sad ICMP), polagalo se paralelno parkiranje, drzanje pravca prilikom promjene brzine, zaustavljanje na crti.kloniran wrote:u dobro staro vrijeme je bio poligon na butmiru, al zatvorise dusmani
- muha_sa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18147 Re: "Majstori" parkiranja
da je u ratu ostavio ne bi je nasao .neko bi je nalozio za 2 min

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18148 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo je normslna scena zimi a i ljeti, pogotovo u opštini centar, stari grad, a odnedsvno i u istocnoj bosni.muha_sa wrote:
-
Zoya
#18149 Re: "Majstori" parkiranja
Ja nikad nisam ni imala o paralenom parkiranju,i nisam polagala u Bosni. Nije lijepo da me se ovako ismijava 
-
Throttle
#18150 Re: "Majstori" parkiranja
Ja ove stvari pošutam pretežno, ispred zgrade gdje sam stanovao nije označen parking, stavljaj sta hoces, parking je javni. Jedino kad padne dosta snijega pa neko izlopata 3 kubika, onda ne diram
Jednom kiša pljušti, utakmica neka u Zenici, pred zgradom ludilo, lokalni kabadahija mesar ostavio dvije kartonske kutije, čuva parking. Izadjem, nabijem nogom i uparkiram se. Kad izadje, kaze meni dolaze gosti, imaju Mercedesa od 100.000, moraju se parkirat. Rekoh, kad imaju tako skupog mercedesa, imaju i za platit parking, okrenem se i odem
Uplatiš, ljudi ti ocrtaju i ne uzima ti niko mjesto. A ove primitivne fore, stolice, kante, kamen-cigla-i ostali gradjevinski materijal ne priznajem
Jednom kiša pljušti, utakmica neka u Zenici, pred zgradom ludilo, lokalni kabadahija mesar ostavio dvije kartonske kutije, čuva parking. Izadjem, nabijem nogom i uparkiram se. Kad izadje, kaze meni dolaze gosti, imaju Mercedesa od 100.000, moraju se parkirat. Rekoh, kad imaju tako skupog mercedesa, imaju i za platit parking, okrenem se i odem
Uplatiš, ljudi ti ocrtaju i ne uzima ti niko mjesto. A ove primitivne fore, stolice, kante, kamen-cigla-i ostali gradjevinski materijal ne priznajem