Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam jednu pitanje za vas.
U posljednja 3-4 dana na sport klubovima na digitalnoj i eurosportu se svako malo poremeti slika na 1-2 sekunde i onda bude uredu. Pomalo to iritira covjeka, a ne znam u cemu je problem? Mozete li mi pomoci oko ovog ??
Analogna poskupi sa 13,9 na 15??? Jel bilo igdje obavjestenje, najava da ce se to desiti?? Ukinuse mi kanale sto su valjali i digose cijenu, cisti bezobrazluk.
zubi wrote:Analogna poskupi sa 13,9 na 15??? Jel bilo igdje obavjestenje, najava da ce se to desiti?? Ukinuse mi kanale sto su valjali i digose cijenu, cisti bezobrazluk.
zubi wrote:Analogna poskupi sa 13,9 na 15??? Jel bilo igdje obavjestenje, najava da ce se to desiti?? Ukinuse mi kanale sto su valjali i digose cijenu, cisti bezobrazluk.
Nema na cemu , sa novim signalom dolazi i do poskupljenja analogne tj za odrzavanje KKS sa 13,9 na 15KM , ali ako ti usluga radi kako treba , ne vidim razlog da zbog 1,1KM mijenjas operatera , ali opet to je tvoja licna stvar.
U cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
U cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
Poštovani, da mislite ozbiljno sa ovim malom slijedeći mjesec uvedite makar jedan kanal koji se spominje ovdje na forumu u programsku semu pa će mo shvatiti da uvažavati mišljenja korisnika.
kloniran wrote:
to ti je tzv unaprijeđena programska shema
Ma nema to drug veze sa programskom shemom , to ti je za odrzavanje kablovske, nekome odgovara ovaj prelazak zbog novih paketa , nekome ne..
kako nema, unaprijedise programsku shemu i cini mi se 6 kanala izbacise iz iste
al haj uveli su sk eto ko malo su unaprijedili
ukinuli su mi fox crime sa analogne, valjda da predjem na digitalnu da bih ga imala... ne pada mi na pamet, i ko da to nije bilo dovoljno, sad cu za losiji izbora kanala da placam vise??? mislim stvarno, ako imaju namjeru da otjeraju korisnike, na dobrom su putu.
zubi wrote:
ukinuli su mi fox crime sa analogne, valjda da predjem na digitalnu da bih ga imala... ne pada mi na pamet, i ko da to nije bilo dovoljno, sad cu za losiji izbora kanala da placam vise??? mislim stvarno, ako imaju namjeru da otjeraju korisnike, na dobrom su put.
Na digitalizaciju se i ide , jer samo je pitanje vremena kada ce se ugasiti analogna.
zubi wrote:
ukinuli su mi fox crime sa analogne, valjda da predjem na digitalnu da bih ga imala... ne pada mi na pamet, i ko da to nije bilo dovoljno, sad cu za losiji izbora kanala da placam vise??? mislim stvarno, ako imaju namjeru da otjeraju korisnike, na dobrom su put.
Na digitalizaciju se i ide , jer samo je pitanje vremena kada ce se ugasiti analogna.
u bih je sve pitanje vremena, tako da se ne sekiram, jos dosta vode ce da protekne do tad...
poenta je
U posljednja 3-4 dana na sport klubovima na digitalnoj i eurosportu se svako malo poremeti slika na 1-2 sekunde i onda bude uredu. Pomalo to iritira covjeka, a ne znam u cemu je problem? Mozete li mi pomoci oko ovog ??
Hajde neko da pomogne oko ovog. Mozes i ti pomoci.
arelinho wrote:
Hajde neko da pomogne oko ovog. Mozes i ti pomoci.
Pogledaj da li su dzekovi na spliteru u redu i da li su zavrnuti do kraja , isto tako provjeri dzek koji ulazi u tv jer najcesce on zna praviti probleme sa slikom. Ako je to sve ok i ako kabal nije nigdje ostecen ili nagnjecen , javi se nicku @HS ili pozovi 1360 da izadju tehnicari da provjere u cemu je problem.
Sto se tice analogne kablovske, Blic net ju je ugasio ili je u procesu gasenja i prebacivanja na digitalu i oni su za sada jedini koji to rade na prostoru BiH a i sire. U hrvatskoj, srbiji, crnoj gori za sada niko ne radi.
MTV wrote:Sto se tice analogne kablovske, Blic net ju je ugasio ili je u procesu gasenja i prebacivanja na digitalu i oni su za sada jedini koji to rade na prostoru BiH a i sire. U hrvatskoj, srbiji, crnoj gori za sada niko ne radi.
To bi i bila najbolja opcija s obzirom da bi se ukidanjem analogne omogućio prostor za preko 1000 digitalnih kanala, a pošto se ne plaća analogna već mjesečno održavanje mreže, onda bi svim analognim korisnicima mogli ponuditi D3 Mini resivere sa paketom od 60 kanala koje su imali na analognoj po toj istoj cijeni od 15 KM i nazvati ga Basic paket.
MTV wrote:Sto se tice analogne kablovske, Blic net ju je ugasio ili je u procesu gasenja i prebacivanja na digitalu i oni su za sada jedini koji to rade na prostoru BiH a i sire. U hrvatskoj, srbiji, crnoj gori za sada niko ne radi.
To bi i bila najbolja opcija s obzirom da bi se ukidanjem analogne omogućio prostor za preko 1000 digitalnih kanala, a pošto se ne plaća analogna već mjesečno održavanje mreže, onda bi svim analognim korisnicima mogli ponuditi D3 Mini resivere sa paketom od 60 kanala koje su imali na analognoj po toj istoj cijeni od 15 KM i nazvati ga Basic paket.
O ovome sam ja ranije pričao. Ovo bi bilo najbolja stvar da se uradi. Jer analogija je odavno prevaziđena, a i oni je nazivaju održavanje tako da nikakvih smetnji nema da se to implementira.
ima gubitak korisnika koji ne zele placati dodatne tv u kuci, a kod telemacha ne postoji mogucnost kao sto je bilo na hs da kupis sebi modul ili reciver i da ne placas za dodatni tv
Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih šest faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Sedma faza puštanja signala planirana je za 27.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U sedmoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ADILA GREBE, AVDE SMAJLOVIĆA, DERVIŠA NUMIĆA, DOBOJSKA, DRINSKA, EJUBA ADEMOVIĆA, FEHIMA EF.ČURĆIĆA, GORNJO VAKUFSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HUMSKA, HUSINJSKA, IVANJSKA, MRAKUŠA, MUHAMEDA RIDŽANOVIĆA, NOVA, NOVOPAZARSKA, NURUDINA GACKIĆA, ORAŠAČKA, PAVLA LUKAČA, PODGAJ, RADNIČKA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAMOBORSKA, SKENDERIJA, SKENDERIJA ČIKMA, SOUKBUNAR, STOLAČKA, TEKIJA, TEREZIJA, TEREZIJE, ZMAJA OD BOSNE
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih šest faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Sedma faza puštanja signala planirana je za 27.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U sedmoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ADILA GREBE, AVDE SMAJLOVIĆA, DERVIŠA NUMIĆA, DOBOJSKA, DRINSKA, EJUBA ADEMOVIĆA, FEHIMA EF.ČURĆIĆA, GORNJO VAKUFSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HUMSKA, HUSINJSKA, IVANJSKA, MRAKUŠA, MUHAMEDA RIDŽANOVIĆA, NOVA, NOVOPAZARSKA, NURUDINA GACKIĆA, ORAŠAČKA, PAVLA LUKAČA, PODGAJ, RADNIČKA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAMOBORSKA, SKENDERIJA, SKENDERIJA ČIKMA, SOUKBUNAR, STOLAČKA, TEKIJA, TEREZIJA, TEREZIJE, ZMAJA OD BOSNE
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Napokon je i moja ulica dosla na red.
Samo da Vam javim da odmah posaljete ekipe na teren u ulicu Avde Smajlovica u ulaze u zgradama da postave pojacala i srede konektore i ostale stvari jer ce doci do problema sa signalom, pa da budete spremni da preduhitrite probleme da Vas veliki broj korisnika nebi zvao odmah isti dan ili u narednim danima.
I tako... poslije 2 mjeseca i dalje nista.
od druge polovine februara do evo kraja aprila.
suvisno je bilo sta pisati jer konkretan odgovor se nece dobiti.
docdr wrote:I tako... poslije 2 mjeseca i dalje nista.
od druge polovine februara do evo kraja aprila.
suvisno je bilo sta pisati jer konkretan odgovor se nece dobiti.
Ista situacija.. Da kompletnu infrastrukturu mijenjaju do sad bi zavrsili..