FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
HB_BHF

#18126 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

"Službeno: Messi ima povišenu temperaturu i ne trenira, Xavi je na fizioterapiji, dok Song trenira individualno."

Haha pa jesu li ih toliko razmontirali :D. E moj Lionele...
kory_galaktikos

#18127 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

HB_BHF wrote:"Službeno: Messi ima povišenu temperaturu i ne trenira, Xavi je na fizioterapiji, dok Song trenira individualno."

Haha pa jesu li nas toliko razmontirali :D. E moj Lionele...
hahahah sad ce to bit razlog sto nije igro :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18128 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

http://www.zonalmarking.net/2013/02/27/ ... the-break/

Odlična analiza.

Najzanimljiviji dio:
Iniesta – Fabregas problems

At the risk of repeating what was said following the Milan game, Roura’s continued use of Fabregas and Iniesta in these roles was hugely surprising. Iniesta stayed nearer the touchline while Fabregas floated around in a more central position, but they often got in each others’ way, and Iniesta seems unable to influence the game significantly while Fabregas is taking up his space.

There was one perfect example of the problem, after 10 minutes. Pinto claimed the ball and immediately chucked it long to Iniesta, for Barcelona to break three-against-three. Fabregas started slightly inside of Iniesta, but then made a lazy, casual run into the same ‘vertical’ piece of space as him. He needed to either burst through the middle to provide the potential for a forward pass in behind the defence, or charge to the outside (as Ozil would certainly have done) to stretch the play and allow Iniesta to come inside. In the end, he offered nothing, and Iniesta had to check back, winning a foul from Khedira.

That problem – two players on top of each other – would never have happened under Pep Guardiola. He was insistent on training drills involving ‘boxes’ which forced Barcelona to always cover space effectively – when one man came into your zone, you moved out into another zone. It provides the man in possession with a number of options on the ball, it stretches the play and therefore the opposition defence, and it distributes players across the pitch evenly so Barcelona can press effectively immediately (something also lacking this season). It’s far from unique, and in many ways very basic, but clever spatial distribution was a key part of Guardiola’s strategy, yet so absent here.

Amazingly, using Fabregas and Iniesta so close seems to constrain Barcelona in three separate ways – it doesn’t provide a permanent third central midfielder to help dominate the middle of the pitch, it doesn’t stretch the opposition enough laterally, and it doesn’t offer penetration in behind the defence. Alvaro Arbeloa stuck tight to Iniesta – getting booked towards the end of the first half, which made that approach less possible after the break, but generally coped with him well.

Villa was desperately needed on the left. It was interesting that Messi had commented on Villa’s impact against Sevilla at the weekend, saying, “With Villa up front in the second half, Sevilla’s centre backs couldn’t move forward, which gave me more space.” He hasn’t always worked well with Villa, but would surely have been disappointed to see him on the bench here.
skenderija04

#18129 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Na kraju ipak ispade da Pep nešto zna ;-) Nisam nešto bio očaran ni ovim Titom niti igrom Barcelone u prvom dijelu sezone... iako se mora priznati da je preuzeo tim u nezgodnom momentu.
Sad neke stvari postaju jasnije oko Guardiole. Otisao je jer nije mogao kontrolisati neke igrace. Sjeti se da su na klupu isli i Pique i Cesc i Alves.... Otisao je jer je znao da je tesko izbaciti tri ili cetiri igraca. Shvatio je da on smetnja. Dolazi Tito, koji je bio trener u nizim kategorijama vecini od "nezadovoljnih" . Pocinje sezona i osim par Titovih rokada , imamo i voljni momenat igraca koji hoce da dokazu da mogu osvojiti i bez Pepa. Na kraju, ispalo je kako je ispalo.

PD.

Rosell i Bartomeu otputovali u New York. Kada Barto ide znaci da je neka odluka u pitanju. Vidjecemo u toku dana ali bi moglo biti vijesti.
sumirprimus

#18130 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ej jebaji ga sad sve neke teorije zavjera...
skenderija04

#18131 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:ej jebaji ga sad sve neke teorije zavjera...
Nisu zavjere. Nisam napisao nista sto se ne zna.
veljaca

#18132 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

- evidentno je da Barcelona ne igra u zadnjih nekoliko utakmica kao prije. Da li su razlog motivi ili protivnici koji se prilagodjavaju Barceloni ( i najcesce ne igraju svoju igru ) - to znaju samo oni ....
- sinosnju utakmicu je prelomio prestrogo i diskutabilno dosudjen penal ... nisu se dzaba zalili na ovog sudiju prije utakmice .... u 2-3 situacije mogao je isto tako svirati prestrogo i diskutabilno penal za Barcelonu, ali nije ...
- u prvoj utakmici Barcelona je trebala ( ali ko im je kriv sto nije ) pobijediti Reala sa 2-3 gola razlike ...
- sto se tice trenera - nisam ni ja da se Tito sada u ovoj situaciji kada se bori za zivot - remeti, ali evidentno je da ovaj Ro(u)ra nema autoriteta ...
- meni sinosnji poraz nije toliko tesko pao, jer ipak je +16, a jako me interesuje pristup protiv Milana. To je utakmica sezone za Barcelonu. Mislim da ce tu biti lakse, jer nema ovog naboja El-Clasica ...
- opet ponavljam, Barcelona kod mene ima toliko kredita, da im se mogu oprostiti i ove greske ...
- u sljedecu sezonu ( a mislim da tako i rade ) uci sa novim prvenstveno stoperom, a ako dodje Nyemar, bice opet sve kao prije godinu-dvije ...
pakica_

#18133 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

veljaca wrote: - u sljedecu sezonu ( a mislim da tako i rade ) uci sa novim prvenstveno stoperom, a ako dodje Nyemar, bice opet sve kao prije godinu-dvije ...
nekako mislim da je ipak golman prioritet.. pa onda dobar stoper, desni bek i pjanic hehe a alexisa umotat u 100 eura i poklonit ga celiku!
ultima_palabra

#18134 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Slažem se da je penal prelomio utakmicu... ono s čim se ne slažem (kao i 99% ljudi koji su gledali) da je prestrog i diskutabilan :D
pakica_

#18135 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

ultima_palabra wrote:Slažem se da je penal prelomio utakmicu... ono s čim se ne slažem (kao i 99% ljudi koji su gledali) da je prestrog i diskutabilan :D
da je nakon tog realovog sviran penal poslije starta nad pedrom, bio bi itekako strog i diskutabilan :P
helem, bilo, proslo, sad ide bruka na merdabeu :D inshallah, njihova :lol:
HB_BHF

#18136 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

kory_galaktikos wrote:
HB_BHF wrote:"Službeno: Messi ima povišenu temperaturu i ne trenira, Xavi je na fizioterapiji, dok Song trenira individualno."

Haha pa jesu li nas toliko razmontirali :D. E moj Lionele...
hahahah sad ce to bit razlog sto nije igro :lol:
Haha ma to je poslije utakmice. Tako je kad trčiš 10 minuta, oznojiš se i onda stojiš, pa te onaj vjetar i hladan zrak udari... Sad Aspirin +C i biće bolje. :D
E moj Lionele... On bi trebao čitati malo više novine da vide šta ljudi sve pišu u njemu. To ako mu nije dovoljna motivacija, ja ne znam onda . :D
HB_BHF

#18137 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:Na kraju ipak ispade da Pep nešto zna ;-) Nisam nešto bio očaran ni ovim Titom niti igrom Barcelone u prvom dijelu sezone... iako se mora priznati da je preuzeo tim u nezgodnom momentu.
Rosell i Bartomeu otputovali u New York. Kada Barto ide znaci da je neka odluka u pitanju. Vidjecemo u toku dana ali bi moglo biti vijesti.
Barto je kralj. Dobro si to rekao. On se zove samo u kriznim situacijama. Tako je bilo i 2007. kad je trebalo dovesti Pepa :D.
Keep calm and trust Barto... :D
armin071

#18138 Re: FC Barcelona

Post by armin071 »

sumirprimus wrote:ej jebaji ga sad sve neke teorije zavjera...
Ma najlakse je zavjerama opravdati poraz. Ali Barca je definitivno ispuhala. Nije da oni ne znaju nego jednostavno pola igraca je totalno demotivisano. I kada na drugoj strani imas dinamitne Realove igrace poraz je neminovan. Od valjanja lopte po sredini terena nema vise fajde i to je samo za statistike. Barci sada treba ime na klupi koje ce pokusati unijeti neke promjene u igri i malo motivisati igrace (ako je to uopste moguce vise). E sad da li ima takvo dovoljno zvucno ime pitanje je...
samo_ti

#18139 Re: FC Barcelona

Post by samo_ti »

Treba trener, nabiti nogom Pedra, Sancheza i Bousketsa, dovesti golmana, stopera, jednog veznog i napadaca :D
Eto sta njima treba.
sumirprimus

#18140 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

treba sad ko u onim amerićkim flimovima,dovest pepeta za ovo utakmica što slijedi,da im održi koji motivacijski govor,da reli d trups,i ono ko titani,do konačne pobjede...
il ko pele i silvester stalon kontra švaba...
skenderija04

#18141 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:treba sad ko u onim amerićkim flimovima,dovest pepeta za ovo utakmica što slijedi,da im održi koji motivacijski govor,da reli d trups,i ono ko titani,do konačne pobjede...
il ko pele i silvester stalon kontra švaba...
:D Da je samo do toga.........
tendzera

#18142 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

Najbolje bi bilo da se ugasi ovaj klub, ;-)
pa da se osnuje novi ,jer jbg nije mala stvar ispasti iz kupa,
to je velika sramota :twisted:
sumirprimus

#18143 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

a sto ne bi bilo,uvijek upali u filmovima...
ono i suzu znam radosnicu pustit... :mrgreen:
jebga pepe je valjda tek od ljeta bajernov,ako je drug...ša mu fali... :D
skenderija04

#18144 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:a sto ne bi bilo,uvijek upali u filmovima...
Mozda si u pravu. Sigurno ima Skype.....
DonVito

#18145 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

tendzera wrote:Najbolje bi bilo da se ugasi ovaj klub, ;-)
pa da se osnuje novi ,jer jbg nije mala stvar ispasti iz kupa,
to je velika sramota :twisted:
Nije Messi bio voljan dont sikiriki 8-) Milan gola ne moze dati u gostima dajem glavu.
sumirprimus

#18146 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:
sumirprimus wrote:a sto ne bi bilo,uvijek upali u filmovima...
Mozda si u pravu. Sigurno ima Skype.....
nije to to mora bti uživo...
ono da Hin zgusne,uhvati ga(mesija,cesca,bilo koga) za ramena, i kaje jer ti to možeš....
ultima_palabra

#18147 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

pakica_ wrote:
ultima_palabra wrote:Slažem se da je penal prelomio utakmicu... ono s čim se ne slažem (kao i 99% ljudi koji su gledali) da je prestrog i diskutabilan :D
da je nakon tog realovog sviran penal poslije starta nad pedrom, bio bi itekako strog i diskutabilan :P
helem, bilo, proslo, sad ide bruka na merdabeu :D inshallah, njihova :lol:
Ono što je diskutabilno je zašto Mallenco nije dijelio žute kartone za one padove Albe, Fabregasa, Pedra... gora gluma od Twilighta i Expendablesa zajedno :-)
skenderija04

#18148 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nesto ovako :D

sumirprimus

#18149 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

pajebga onda bi moro i di mariu iŠČerat,po kratkom postupku... :)
DonVito

#18150 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Alba je los glumac 8) nego kako ih nije sramota onako njih 3, 4 od muke nahrnuli na Pepea koji ih moze zubima nosati..

Pepe se nasmijao i kulturno postupio sto nije nasjeo na provokacije domaci muka.
Last edited by DonVito on 27/02/2013 13:21, edited 1 time in total.
Post Reply