Tercius wrote:
Ja kao posmatrac tih monologa nisam u mogucnosti da razdvojim obijest od stvarne zgrozenosti u tim komentarima,nejse.Da psuju,kunu,jebu majke,ujne,tetke,strine,babe i ostale postapalice ne cude ni mene, medjutim tako zivopisni opisi procedura narodne pravde koja treba biti primjenjena je meni bolesna sta god da joj je razog.Pa se samo pitam sta bi bilo da nas je jedno 28 milona u ovom gradu i da imamo neki amandman gdje nam Ustav garantuje posjedovanje nekog oruzja bez kontrole,polutanere,focake i snadzaklije bi sisali na celavo, a kerove bi davno potamanili kao i ove mentalno oboljele, a sebija bi nam haman bila ko majka zmajeva,u oluji rodjena,prva od njenog imena,kraljica prvih ljudi i velikog zelenog mora
ti kao posmatrac, i to insajder, kada si cuo ili vidio da je ovaj narod nesto uradio, osim tipkanja po tastaturi?
sjecas li se, nedavno je to bilo i trajalo je danima, sedmicama, kad su bili pozivi da se zapali skola i lincuje citav razred djece, i to sve orkestrirano i dirigvano od strane akademskih gradjana, uz pomoc svakog medija i drustvene mreze?
sta se desilo? za promjenu - nista.
mislim
sta narod 'suje bakiru i cim ga casti - i opet ni na izbore ne izlazi
a ovo virtualno herojstvo i krvozednost su
mada si u pravu u jednom, ovi to kazes "normalni" polude kad ih obuzme pravednicki bijes

i postanu gori 100 puta od onih koji su kao nenormalni i bezosjecajni, neempaticni
verbalno naravno
u ovom slucaju je dijete dobro

prvenstveno zahvaljujuci covjeku koji ga je cuo
uostalom ima puno komentara koji upravo pisu o psihickim problemima i da se ne zna sve zasto itd ...