Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#18126 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Jeli to neko svirao kraj utakmice? Zar se ova kriza završila? Ja bih sačekao da se ovaj maraton završi pa bih tek onda izvlačio tuđe komentare.

____

Konvoj stigao:

Image
Avetinho

#18127 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Maraton? Po brzini kojom je Igorko Strelkovko izjurio iz Ukrajine, rekao bih da je sprint. Ni Usain Bolt ga nije mogao stici.
Last edited by Avetinho on 22/08/2014 17:24, edited 1 time in total.
zilog

#18128 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Jeli to neko svirao kraj utakmice?
Kada i zavrsi utakmica, ide prica da savez treba odluciti o ponavljanju utakmice, pa zalba UEFA, FIFA, MUFA... :lol: :lol: :lol:
muzicar_iz_parka

#18129 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?

Mada malo i čudna igra od strane Porošenka, kao priznaje da je humanitarna pomoć, ali ne može garantovati za sigurnost konvoja na području koje ne kontroliše UA vojska, a "Crveni krst" nije htio pratiti konvoj ako nema garancija obije strane (ukrajinska vlast i pobunjenici).
Challenger__

#18130 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?

:lol: :lol: :lol:
ILVIIR

#18131 Re: AW: Ukrajina

Post by ILVIIR »

zilog wrote:
Martinez_ wrote:Ti živiš u 90im godinama prošlog veka...
Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389. :lol: :lol: :lol:
Lol
Avetinho

#18132 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?

Mada malo i čudna igra od strane Porošenka, kao priznaje da je humanitarna pomoć, ali ne može garantovati za sigurnost konvoja na području koje ne kontroliše UA vojska, a "Crveni krst" nije htio pratiti konvoj ako nema garancija obije strane (ukrajinska vlast i pobunjenici).
Google ti je prijatelj.
Ukraine accuses Russia of invasion after aid convoy crosses border
But a senior security chief said Ukrainian forces would not attack the trucks, and had allowed them in, even without proper clearance, to avoid "provocations".
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... IS20140822
AleksoMKD

#18133 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Odlicno pitanje.

Mada svima nama je jasno da karte i jedni i drugi crtaju za potrebe propagande.
Avetinho

#18134 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

AleksoMKD wrote:
Odlicno pitanje.

Lose pitanje.

Zasto im je trebao humanitarni konvoj, ako nisu opkoljeni?

Sto se tice propagande, gdje ces bolju od bjezanije vrhuske pobunjenika, mahom Rusa, nazad u Majcicu.
ILVIIR

#18135 Re: AW: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Challenger__ wrote:- Udaljenost grada Luganska od pograničnog prelaza Izvarino je 55 KM, što je manje od sat vremena vožnje;

- kako se konvoj počeo približavati Lugansku, centar grada je postao meta Ukro-artiljerije - izvor

- zbog dejstva artiljerije po gradu, ulice su puste, na njima nema građana:

Image

- uprkos dejstvu artiljerije, konvoj je ušao u Lugansk:

Image

- o svemu ovom izvještava Britanac Graham W. Phillips, dopisnik RT iz Luganska, grada na jugoistoku Ukrajine koga su "oslobodili" baroni Minhauzeni iz Kijeva - LINK
Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zarade :-)
AleksoMKD

#18136 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Avetinho wrote:
AleksoMKD wrote:
Odlicno pitanje.

Lose pitanje.

Sto se tice propagande, gdje ces bolju od bjezanije vrhuske pobunjenika, mahom Rusa, nazad u Majcicu.
Ma ovaj "konvoj bratske pomoci" je obicni PR Putina i ekipe. Sa njim idu novinari, prelazi granicu gde ga pretrazuju Ukrajinski granicari i sto posto ga slede sve sluzbe.

100% sam siguran da je u kamionima samo hrana, voda i medicinska oprema. (OK 99% ipak je Putin u pitanju)
Ako zele da daju oruzje svojoj strani mogu komotno prebacit tenkovsku diviziju preko dela granice koji kontrolisu njihovi i niko ne bi nista video.

Cak se mozda i nada da ce neko zapucati na konvoj.
General War

#18137 Re: Ukrajina

Post by General War »

zilog wrote:
Martinez_ wrote:Ti živiš u 90im godinama prošlog veka...
Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389. :lol: :lol: :lol:
Image
AleksoMKD

#18138 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image

Prvi T-80 u ovom konfliktu. Navodno napusten od Ukrajinske posade pa zarobljen od pro-Ruskih milicija.

Normalno Ukrajinska strana kaze da je dopremljen iz Rusije.
Challenger__

#18139 Re: AW: Ukrajina

Post by Challenger__ »

ILVIIR wrote:Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zarade :-)
Ne mogu da se zakunem, ali ako se ne varam, oni su uposlenici najefikasnijeg ruskog ministarstva - ministarstva za vanredne situacije kojim je dugo rukovodio Sergej Šojgu, današnji ministar odbrane.
Kikibombona

#18140 Re: AW: Ukrajina

Post by Kikibombona »

ILVIIR wrote: Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zarade :-)
Rusija se nada da ce neki neodgovorni Ukrajinci zapucati na konvoj pa da ih onda mogu raketirati i donijeti pravagu na stranu pobunjenika.

Ne vjerujem da ce Ukrajinci nasjesti, nisu valjda tolike budale.

Nekako mi se cini da Ukrajinci imaju premalo vojnika u odnosu na velicinu drzave. :-)
mirsek

#18141 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom. :D
Onaj dim u pozadini je inace sa neke rostiljade. :D
U gradu sa vise stotina hiljada stanovnika neko vozi auto ljeti sa otvorenim prozorom ?
Puca se na ilidzi, neko kod sebilja prolazi autom sa spustenim prozorom. :roll:
Covjek se zeznuo za kopakabanu pa sta ??
Dajte da probamo neke korisne informacije saznati.
Medjusobno prcanje ostavimo za kasne nocne sate kad drugi forumasi utonu u san. :D
Challenger__

#18142 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Image

Graham Phillips (RT) i ekipa rade posao za deset:

mirsek

#18143 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

pici wrote:
Vlada FBiH: U slučaju nestanka gasa na snagu stupa "Stress test"
Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici usvojila Izvještaj o "Stress testu" za mogući scenario prekida snabdijevanja prirodnim gasom Federacije BiH.
cak i pederalisti dobili direktive da se pripreme kad ruje zavrnu gas...bitnuce, naguravanja al propalom KGB-eovcu kleknuti necemo...drva i cumur...ma TiTo :mrgreen:
A davno je meni taksista govorio da lova lezi u nelegalnim i polulegalnim pilanama i cirkularu.
Ovaj nas narod je vizionarski.
Prvo nadrealisti, pa onda taksista. :D
Bodkin

#18144 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

GAU8 wrote:
Bodkin wrote:Ocistiti? Od koga? Ukrajinaca koji tu decenijama zive? Cuj ocistiti. Fuj

Sent from my Lumia
Očistiti od "divlje" vojske , mada znaš i sam na sta se misli samo se praviš blesav. Nigdje nisam spomenuo civile, naprotiv moj stav je da domicilno stanovništvo tih oblasti niko ništa ne pita. Niti jedni niti drugi.... Najebali su - ukratko
Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumas :) oprostices nadam se :)
General War

#18145 Re: Ukrajina

Post by General War »

AleksoMKD wrote:Image

Prvi T-80 u ovom konfliktu. Navodno napusten od Ukrajinske posade pa zarobljen od pro-Ruskih milicija.

Normalno Ukrajinska strana kaze da je dopremljen iz Rusije.
Jako cudan T80..meni lici na T72B (ruskiiii ;-) ) Caki i boja se podudara i nacin obiljezavanja.

Image
detroit-mercy

#18146 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom. :D
Onaj dim u pozadini je inace sa neke rostiljade. :D
U gradu sa vise stotina hiljada stanovnika neko vozi auto ljeti sa otvorenim prozorom ?
Puca se na ilidzi, neko kod sebilja prolazi autom sa spustenim prozorom. :roll:
Covjek se zeznuo za kopakabanu pa sta ??
Dajte da probamo neke korisne informacije saznati.
Medjusobno prcanje ostavimo za kasne nocne sate kad drugi forumasi utonu u san. :D
A to ko Chelly izvor korsnih informacija :skoljka: . E jadan ti je izvor :lol: :lol: :lol: .
Challenger__

#18147 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumas :) oprostices nadam se :)
Pola "antifašista" sa ove teme zdušno navija za etničko čišćenje Ukrajine (ne mislim na Gausa). E, sad jebe ih to što to neće dočekati.
General War

#18148 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumas :) oprostices nadam se :)
Pola "antifašista" sa ove teme zdušno navija za etničko čišćenje Ukrajine (ne mislim na Gausa). E, sad jebe ih to što to neće dočekati.
Naravno da nece, slike koje si postavio dokazuju tezu da ukrajinska vojska ne koristi doktrinu "sprzene zemlje"..zgrade i prozori cijeli, ulice ciste...cudan nacin za pripremanje etnickog ciscenja.
AleksoMKD

#18149 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

General War wrote: Jako cudan T80..meni lici na T72B (ruskiiii ;-) ) Caki i boja se podudara i nacin obiljezavanja.

Image
Resetka na dupetu ga izdaje da je T-80. To je zbog gasne turbine.

Stvarno su slicni (T-72, T-80 i T-64) ali ova boja je klasika "Sovjetska" koju imaju tenkovi po skladistima sirom bivseg SSSR-a.

A, i T64 ima drugacije "tockove" koji nose gusenice.
muzicar_iz_parka

#18150 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Avetinho wrote: Lose pitanje.

Ako su opkoljeni, kako su se onda probili ovi sa konvojom do centra grada?

Ovo samo pokazuje koliko su karte bilo čije strane besmislene.

I jedni i drugi očito kontrolišu određene punktove, a niko to ne čini sa širokom teritorijom zbog manjka snaga.
Post Reply