____
Konvoj stigao:

Kada i zavrsi utakmica, ide prica da savez treba odluciti o ponavljanju utakmice, pa zalba UEFA, FIFA, MUFA...Challenger__ wrote:Jeli to neko svirao kraj utakmice?
muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?
Lolzilog wrote:Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389.Martinez_ wrote:Ti živiš u 90im godinama prošlog veka...![]()
![]()
Google ti je prijatelj.muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?
Mada malo i čudna igra od strane Porošenka, kao priznaje da je humanitarna pomoć, ali ne može garantovati za sigurnost konvoja na području koje ne kontroliše UA vojska, a "Crveni krst" nije htio pratiti konvoj ako nema garancija obije strane (ukrajinska vlast i pobunjenici).
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... IS20140822Ukraine accuses Russia of invasion after aid convoy crosses border
But a senior security chief said Ukrainian forces would not attack the trucks, and had allowed them in, even without proper clearance, to avoid "provocations".
Odlicno pitanje.muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?
Lose pitanje.AleksoMKD wrote:Odlicno pitanje.muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?
Mada svima nama je jasno da karte i jedni i drugi crtaju za potrebe propagande.
Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zaradeChallenger__ wrote:- Udaljenost grada Luganska od pograničnog prelaza Izvarino je 55 KM, što je manje od sat vremena vožnje;
- kako se konvoj počeo približavati Lugansku, centar grada je postao meta Ukro-artiljerije - izvor
- zbog dejstva artiljerije po gradu, ulice su puste, na njima nema građana:
- uprkos dejstvu artiljerije, konvoj je ušao u Lugansk:
- o svemu ovom izvještava Britanac Graham W. Phillips, dopisnik RT iz Luganska, grada na jugoistoku Ukrajine koga su "oslobodili" baroni Minhauzeni iz Kijeva - LINK
Ma ovaj "konvoj bratske pomoci" je obicni PR Putina i ekipe. Sa njim idu novinari, prelazi granicu gde ga pretrazuju Ukrajinski granicari i sto posto ga slede sve sluzbe.Avetinho wrote:Lose pitanje.AleksoMKD wrote:Odlicno pitanje.muzicar_iz_parka wrote:Kako uđoše ovi u Lugansk ako je potpuno opkoljen kao na ukrajinskim kartama?
Mada svima nama je jasno da karte i jedni i drugi crtaju za potrebe propagande.
Zasto im je trebao humanitarni konvoj, ako nisu opkoljeni?
Sto se tice propagande, gdje ces bolju od bjezanije vrhuske pobunjenika, mahom Rusa, nazad u Majcicu.
zilog wrote:Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389.Martinez_ wrote:Ti živiš u 90im godinama prošlog veka...![]()
![]()

Ne mogu da se zakunem, ali ako se ne varam, oni su uposlenici najefikasnijeg ruskog ministarstva - ministarstva za vanredne situacije kojim je dugo rukovodio Sergej Šojgu, današnji ministar odbrane.ILVIIR wrote:Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zarade
Rusija se nada da ce neki neodgovorni Ukrajinci zapucati na konvoj pa da ih onda mogu raketirati i donijeti pravagu na stranu pobunjenika.ILVIIR wrote: Neovisno od ovog sto si napisao, skidam kapu ovim vozacima. Ne bih zelio biti na njihovom mjestu. Da mi je znati sta zarade
Onaj dim u pozadini je inace sa neke rostiljade.madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom.

A davno je meni taksista govorio da lova lezi u nelegalnim i polulegalnim pilanama i cirkularu.pici wrote:cak i pederalisti dobili direktive da se pripreme kad ruje zavrnu gas...bitnuce, naguravanja al propalom KGB-eovcu kleknuti necemo...drva i cumur...ma TiToVlada FBiH: U slučaju nestanka gasa na snagu stupa "Stress test"
Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici usvojila Izvještaj o "Stress testu" za mogući scenario prekida snabdijevanja prirodnim gasom Federacije BiH.
Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumasGAU8 wrote:Očistiti od "divlje" vojske , mada znaš i sam na sta se misli samo se praviš blesav. Nigdje nisam spomenuo civile, naprotiv moj stav je da domicilno stanovništvo tih oblasti niko ništa ne pita. Niti jedni niti drugi.... Najebali su - ukratkoBodkin wrote:Ocistiti? Od koga? Ukrajinaca koji tu decenijama zive? Cuj ocistiti. Fuj
Sent from my Lumia
Jako cudan T80..meni lici na T72B (ruskiiiiAleksoMKD wrote:
Prvi T-80 u ovom konfliktu. Navodno napusten od Ukrajinske posade pa zarobljen od pro-Ruskih milicija.
Normalno Ukrajinska strana kaze da je dopremljen iz Rusije.

A to ko Chelly izvor korsnih informacijamirsek wrote:Onaj dim u pozadini je inace sa neke rostiljade.madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom.![]()
U gradu sa vise stotina hiljada stanovnika neko vozi auto ljeti sa otvorenim prozorom ?
Puca se na ilidzi, neko kod sebilja prolazi autom sa spustenim prozorom.
Covjek se zeznuo za kopakabanu pa sta ??
Dajte da probamo neke korisne informacije saznati.
Medjusobno prcanje ostavimo za kasne nocne sate kad drugi forumasi utonu u san.
Pola "antifašista" sa ove teme zdušno navija za etničko čišćenje Ukrajine (ne mislim na Gausa). E, sad jebe ih to što to neće dočekati.Bodkin wrote:Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumasoprostices nadam se
Naravno da nece, slike koje si postavio dokazuju tezu da ukrajinska vojska ne koristi doktrinu "sprzene zemlje"..zgrade i prozori cijeli, ulice ciste...cudan nacin za pripremanje etnickog ciscenja.Challenger__ wrote:Pola "antifašista" sa ove teme zdušno navija za etničko čišćenje Ukrajine (ne mislim na Gausa). E, sad jebe ih to što to neće dočekati.Bodkin wrote:Izvuklo mi zivac. Koliko znam ok si forumasoprostices nadam se
Resetka na dupetu ga izdaje da je T-80. To je zbog gasne turbine.General War wrote: Jako cudan T80..meni lici na T72B (ruskiiii) Caki i boja se podudara i nacin obiljezavanja.
Ako su opkoljeni, kako su se onda probili ovi sa konvojom do centra grada?Avetinho wrote: Lose pitanje.
Zasto im je trebao humanitarni konvoj, ako nisu opkoljeni?
Sto se tice propagande, gdje ces bolju od bjezanije vrhuske pobunjenika, mahom Rusa, nazad u Majcicu.