isto radi i urgentni blok
btw mubarechi vam 20.mart
Moderators: _BataZiv_0809, anex
kamen spoticanja wrote:Dobijes fakturu na kucnu adresu
Jimmy McNulty wrote:Evo mene jučer bolila leđa a ne radi ambulanta subotom i nedjeljom uopšte, a 2 dana u sedmici do 12 i 3 dana do 14:30.
Znači ako ne odeš u tom roku yebo si se, al' haj. Sve je to nama naša borba dala.
Pa valjda ides na sud kao i kod svake druge neplacene fakturekakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Dobijes fakturu na kucnu adresu
Sad i ja pretjerujem ali sta da osoba i tu fakturu ne plati,nece ga ponovo primiti u hitnoj,nece ga lijeciti u bolnici?
Ne bi svog Fiata nikad mijenjao za Škoduclio_dci120 wrote:Dat cu ti ja svoju octaviu pa odvozi jednu teraphy voznju![]()
Ja sam u januaru platila 14 KM u hitnoj, isto je bila upala uha u pitanju. Zaboljelo me u 11 naveče, trpjela sam bolove do pola 1, i fakat nisam mogla čekati jutro.enkoo83 wrote:Nenaplacuju u hitnoj bukvalno sve sto nije zivotno ugrozavajuce.Evo ja sam naprimjer neku noc otisao zbog upale uha nisu mi nista naplatili dobio uputnicu u bolnicu i to je to.Dole dve zavisi od doktora ako on procjeni da si mogao javiti se u porodicnu a ti nisi htio da necekas jer nisi narucen pa odes u hitnu onda ti naplate al opet kazem sve zavisi od doktora.
Ali zato setaliste sto imamoBobi wrote:I nek neko kaze bolje u Zenici nego na zapadu.
kamen spoticanja wrote:Pa valjda ides na sud kao i kod svake druge neplacene fakturekakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Dobijes fakturu na kucnu adresu
Sad i ja pretjerujem ali sta da osoba i tu fakturu ne plati,nece ga ponovo primiti u hitnoj,nece ga lijeciti u bolnici?
Bobi wrote:I nek neko kaze bolje u Zenici nego na zapadu.
Prošetaj do Ušća, bit će ti lakše.Ja_Ja wrote:Bobi wrote:I nek neko kaze bolje u Zenici nego na zapadu.
![]()
![]()
Jasta je nego bolje, ja jadan termin za dermatologa dobio tek slijedeci mjesec. Ravno 26 dana od dana kad sam doktora zvao. A ti sad reci da nije bolje
Neka ih nek dolazesorted wrote:Vi sto vam je sve tamo bolje zasto dolazite ovdje pravit zube.
Procentualno ubjedljivo najvise ljudi bez zdravstvenog osiguranja upravo na tom divnom zapadu. U odnosu na skupocu zdravstva tamo ovo u nas je jos socijalna drzava.
Al hajd nek smo mi rupa nista ne valja treba bjezat bla bla..
Ako tamo zivi sta je trazio u kbz? Ili kazes da je kao bh drzavljanin imao lijecenje u drugoj drzavi na njen racun?clio_dci120 wrote:Zavisi u kojoj si drzavi...
Ja imam primjer u svojoj porodici, mozdani udar, sve pokriveno i jos ti drzava sredi banju da se lakse kreces...sve na trosak drzave! U BiH istoj toj osobi (u KBZ) rekli da ima tumor na mozgu i dan danas ima nalaz, a tumora hvalu Bogu nije bilo...znaci pogresna dijagnoza.
Treba se birati gdje se ide!
Istina je ima i dobrih službi.clio_dci120 wrote:Da ne bude sve crno, ovom prilikom ako neko cita iz odjeljenja nuklearne medicine, sve pohvale dr. Terzimehicu i ostalim na kartoteci (imaju zena, covjek jedan onako stariji, i ne bas toliko star, neki brko sto vadi krv i u novije vrijeme jedan momak isto sto vadi krv, ima malo ko bradice, visok, crn). Rade u vrlo losim uvjetima, a uvijek su velike guzve na tom odjelu, a oni su za sve toliko susretljivi, imaju razumjevanja, daju sve od sebe, pa i za nas koji malo ne svojom krivicom komplikujemo. Svaka im cast!
Nisu bajke, blizi je clan pordice u pitanju (moja tetka). Ima dvojno drzavljanstvo, u BiH joj na odmoru pozlilo, odveli je u KBZ (nisu nista naplatili jer je ponijela strane dokumente), a ta drzava ima potpisan sporazum sa BiH. U Zenici dali nalaz da ima veliki tumor na mozgu. Mi se svi sjebali, kasnije se ispostavilo da hvala Bogu nije se radilo ni o kakvom tumoru. Samo jak stres.sorted wrote:Ako tamo zivi sta je trazio u kbz? Ili kazes da je kao bh drzavljanin imao lijecenje u drugoj drzavi na njen racun?clio_dci120 wrote:Zavisi u kojoj si drzavi...
Ja imam primjer u svojoj porodici, mozdani udar, sve pokriveno i jos ti drzava sredi banju da se lakse kreces...sve na trosak drzave! U BiH istoj toj osobi (u KBZ) rekli da ima tumor na mozgu i dan danas ima nalaz, a tumora hvalu Bogu nije bilo...znaci pogresna dijagnoza.
Treba se birati gdje se ide!
To ti je neko prico bajke. Tamo haveru bez zdravstvenog se mozes samo slikat ili izvalit kesh.