Dobro je, onda slijedi doktorat.bitanga_sa_otesa wrote:hvala profesore i lektiru sam proĆitoMe_again wrote:
Imas petaka od mene iz elektrotehnike
Navrati ovih dana u Travnik ili istureno odjeljenje Kiseljak.
Pozuri da mi mastilo ne izlapi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Dobro je, onda slijedi doktorat.bitanga_sa_otesa wrote:hvala profesore i lektiru sam proĆitoMe_again wrote:
Imas petaka od mene iz elektrotehnike
Na kraju svega skinem glavu da vidim da nije neki ventil iskrivljen, kad ono prosviro momački ..amar1994 wrote:sva crijeva,nije to nista ozbiljno,da jeste ne bi isla nikako i lupala bi ko luda.
pa naravno,rizikujes da ostanes i bez kocnica,sve je do vakuma,jebo li ih vakum,ibacili su ga u tom obliku na 2.2 i novijim

dobro je radila ikakomiralem_XJ wrote:
Na kraju svega skinem glavu da vidim da nije neki ventil iskrivljen, kad ono prosviro momački ..
Trazio racun da vidim od koga je šta je, 29.00 KM proizvođač BGA, sve mi je bilo jasno, dvije godine svega bio na glavi ..
Sutra ravnanje, novi diftumg pa montaža
Evo par slika diftunga ..
ma u glavama je najveci problemkonektovan wrote:I onda se pitate sto mazdi nema na cesti. Hrdza i cijena dijelova najveci problem.
Pretpostavljam da slika najbolje pomaže.LikeLike wrote:Gdje se nalazi katalizator na Peugeot 207? Kako mogu provjeriti da li je skinut?

3 ili 4 puta sam ga registrovao do sada, nisu mi nista rekli. Prosle godine sam dobio neki papir A4 format koliko se sjecam sve je zadovoljavalo norme i naljepnicu euro 4.Throttle wrote:Mozes provjerit na tehnickom
Ovo dodje negdje ispod motora koliko ja vidimdrug_profi wrote:Pretpostavljam da slika najbolje pomaže.LikeLike wrote:Gdje se nalazi katalizator na Peugeot 207? Kako mogu provjeriti da li je skinut?
Benzinac je u pitanju, obicni Peugeotov 54kw. Javim poslije sta sam otkrio.drug_profi wrote:Vidi, ja sam uglavnom laik, pa dok cekamo meštre da se jave, da ja pokušam štagod lupit, možda i pogodim.
Ako je benzinski motor tu je katalizator, ako je dizel onda je tu i DPF zajedno. To bi trebalo da je vidljivo odozgo, jer izduvna grana ide sa strane motora, te ako je uklonjeno vjerujem da se vidi razlika u varovima na cijevi. Dalje, on ne mora biti fizički uklonjen, može se koliko znam samo istresti iz kučišta i praznu cijev vratiti.
Doći će neko pa će ovo potvrditi ili bolje objasniti.
Pa vide li se neki tragovi kad to urade? Moze li auto imati euro 4 normu ako je izvadjen?bitanga_sa_otesa wrote:tako je,moze se to otvoriti i izvaditi srce,ostane to kuciste..
Imaš i dizela bez dpf, znaci samo katalizator.drug_profi wrote:Vidi, ja sam uglavnom laik, pa dok cekamo meštre da se jave, da ja pokušam štagod lupit, možda i pogodim.
Ako je benzinski motor tu je katalizator, ako je dizel onda je tu i DPF zajedno. To bi trebalo da je vidljivo odozgo, jer izduvna grana ide sa strane motora, te ako je uklonjeno vjerujem da se vidi razlika u varovima na cijevi. Dalje, on ne mora biti fizički uklonjen, može se koliko znam samo istresti iz kučišta i praznu cijev vratiti.
Doći će neko pa će ovo potvrditi ili bolje objasniti.
brusilica uvijek ostavi tragLikeLike wrote: Pa vide li se neki tragovi kad to urade?
Euro normu ti prepisu iz kataloga. Eko test, ako nisi upratio, je samo otimanje para.LikeLike wrote:Pa vide li se neki tragovi kad to urade? Moze li auto imati euro 4 normu ako je izvadjen?bitanga_sa_otesa wrote:tako je,moze se to otvoriti i izvaditi srce,ostane to kuciste..
Uspio sam odozdo uslikati i ja ovdje ne vidim nikakve varove. Postavio bih sliku, ali ne znam kakobitanga_sa_otesa wrote:brusilica uvijek ostavi tragLikeLike wrote: Pa vide li se neki tragovi kad to urade?,a i var bi trebao biti drugaciji nego fabricki...
Ako je loš beton može onaj čelični, samo moraš znati jel lijevi ili desni zid.bitanga_sa_otesa wrote:ne moze ekser ako je betonski zid...
prvi put kad ga udaris cekicem ostane u zidu,drugi udarac izlijece ekser ko projektildrug_profi wrote:]
Ako je loš beton može onaj čelični, samo moraš znati jel lijevi ili desni zid.