Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
weredsf

#18101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
rajvosa1 wrote:Sabina je dobar izbor za potpredsjednicu (why not i predsjednicu?), obrazovana, inteligentna, komunikativna, šarmantna, da ne kažem lijepa... Fina promjena u odnosu na već pomalo potrošene prvoborce NS-.
Barem selfija neće nedostajati. A možda se i pokoji lift dodatno proslavi.
Zlocest si, ona za selfi ne koristi mobtel :D
VjecitiStudent

#18102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:
Heartbeats wrote:Sve je to fino i super ali mi nekako hipsterski. Ekipa, drustvo, malo isuvise elitisticki...nema usidrenja medju narodom..
ali opet zelim svu srecu i Sabini i Dennisu i Albinu i Pedji i Tariku...trebat ce vam.
a cemu opet ovo nabijanje etikete "elitisticki" ?
zar to nije sazvakana prica ili je doslo vrijeme u ovoj izopacenosti da cim je neko obrazovan i uspjesan,elta ?
zar smo toliko nisko pali ?

nije ni cudo,obzirom kakve cobane gledamo na tv-u i ko su glavne "zvijezde" BH scene...sljam do sljama

trznite se malo,nemojte samo pljuvati po drugima
Negdje na prethodnim stranicama pročitaj kritiku učešća NS u transformaciji jednog državnog vrtića u privatni i ono što su oni napisali u svoju odbranu, pa će ti se sva negativnost ovog 'elitistički' sama objasniti.
VjecitiStudent

#18103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
VjecitiStudent wrote:
rajvosa1 wrote:Sabina je dobar izbor za potpredsjednicu (why not i predsjednicu?), obrazovana, inteligentna, komunikativna, šarmantna, da ne kažem lijepa... Fina promjena u odnosu na već pomalo potrošene prvoborce NS-.
Barem selfija neće nedostajati. A možda se i pokoji lift dodatno proslavi.
Zlocest si, ona za selfi ne koristi mobtel :D
Što bi rek'o naš narod, whatever.
No to je svakako najmanji problem. Na kraju možda još i profitiraju od ovog glasačkog bezizlaza.
Heartbeats

#18104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Heartbeats »

zippoo87 wrote:
Heartbeats wrote:Sve je to fino i super ali mi nekako hipsterski. Ekipa, drustvo, malo isuvise elitisticki...nema usidrenja medju narodom..
ali opet zelim svu srecu i Sabini i Dennisu i Albinu i Pedji i Tariku...trebat ce vam.
zar to nije sazvakana prica ili je doslo vrijeme u ovoj izopacenosti da cim je neko obrazovan i uspjesan,elta ?

nije ni cudo,obzirom kakve cobane gledamo na tv-u i ko su glavne "zvijezde" BH scene...sljam do sljama

Nisam rekao da su elita nego da imaju elitisticki pristup politici. Po obrazovanju bi trebali biti elita, ali na zalost elita kod nas je bazirana na pogresnim vrijednostima. Ali da se pojasnim dodatno, pristup politici meni licno je vrlo eksluzivisticki, mozda grijesim (i nadam se da jesam). To je jedna ekipa i niko drugi van te ekipe ne moze ni da primirise, malo kao klub za uzajamno diveljnje jedno drugom, potrebno mi je malo da se vide medju narodom i van perioda kampanje, da ne govorim van 4 sarajevske gradske opstine.
zippoo87

#18105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

Heartbeats wrote:
zippoo87 wrote:

Nisam rekao da su elita nego da imaju elitisticki pristup politici. Po obrazovanju bi trebali biti elita, ali na zalost elita kod nas je bazirana na pogresnim vrijednostima. Ali da se pojasnim dodatno, pristup politici meni licno je vrlo eksluzivisticki, mozda grijesim (i nadam se da jesam). To je jedna ekipa i niko drugi van te ekipe ne moze ni da primirise, malo kao klub za uzajamno diveljnje jedno drugom, potrebno mi je malo da se vide medju narodom i van perioda kampanje, da ne govorim van 4 sarajevske gradske opstine.
sta znaci "medju narodom" konkretno ?
jesu li i ovi sto dobiju vlast "medju narodom" ?
ko kaze da su zatvoreni,slobodno se uclani,slobodno se kandiduj i ako budes izabran za odredjeni unustarstranacki organ,onda ravnopravno ucestvujes u svemu
da nisi malo pomijesao,zar nisu SDA i SDP zatovrene,zlaji ako neko prigovori,automatski je istjeran iz SDPa i okolo imas 10 ljudi koji su tu 20 godina a u nasoj stranci se rukovodstvo mijenja stalno,novi predsjednici,potrpedsjednici,glavni odbor ,itd
meni ovo lici upravo na suprotno od "zatvoreni"
vec sam gore napisao,to sto su narodu mutavci neobrazovani zanimljivi a neko iole sa karijerom nije i odma je na margini i treba ga prozivati i jest proizvod ovog stanja i drzave i ljudi

a i to gdje sve ima NSa...ima je tamo gdje ima ljudi koji podrzavaju pristup i politike NSa a ne gdje se dijele cevapi i "zaposljavanje" ,jer takve stvari nikada nisu bile slika NSa i vjerujem da nece ni biti...primitivizam nije nesto cime se treba ponositi a neke stranke su prvaci uppravo po tome
da malo vise koristite mozak a manje jezik i laprdanja i ogovaranja,bilo bi puno bolje svima pa i vama
VjecitiStudent

#18106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Za one svu pežorativnu težinu ovoga "elitistička" kada je NS u pitanju, evo svježa primjera: Od svih mogućih mjesta na kugli zemaljskoj za prezentaciju svog rješenja problema statusa trudnica i nezaposlenih žena NS je odabrala hotel Evropu.

Bezbeli im je ciljana klijentela povazdan na kafi tamo.
madner

#18107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ima ovo logike za Sabinu Cudic, nakon sto je zakucala na lokalnom nivou i jeste za vise. :D
Heartbeats

#18108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Heartbeats »

zippoo87 wrote:sta znaci "medju narodom" konkretno ?
jesu li i ovi sto dobiju vlast "medju narodom" ?
ko kaze da su zatvoreni,slobodno se uclani,slobodno se kandiduj i ako budes izabran za odredjeni unustarstranacki organ,onda ravnopravno ucestvujes u svemu
da nisi malo pomijesao,zar nisu SDA i SDP zatovrene,zlaji ako neko prigovori,automatski je istjeran iz SDPa i okolo imas 10 ljudi koji su tu 20 godina a u nasoj stranci se rukovodstvo mijenja stalno,novi predsjednici,potrpedsjednici,glavni odbor ,itd
meni ovo lici upravo na suprotno od "zatvoreni"
vec sam gore napisao,to sto su narodu mutavci neobrazovani zanimljivi a neko iole sa karijerom nije i odma je na margini i treba ga prozivati i jest proizvod ovog stanja i drzave i ljudi

a i to gdje sve ima NSa...ima je tamo gdje ima ljudi koji podrzavaju pristup i politike NSa a ne gdje se dijele cevapi i "zaposljavanje" ,jer takve stvari nikada nisu bile slika NSa i vjerujem da nece ni biti...primitivizam nije nesto cime se treba ponositi a neke stranke su prvaci uppravo po tome
da malo vise koristite mozak a manje jezik i laprdanja i ogovaranja,bilo bi puno bolje svima pa i vama
Pazi, ja ovo govorim iz najbolje namjere. I SDP a pogotovo SDA su polozile za sva vremena..SBB kao SDA spin-off i ne racunam. Vidis li kako si ti iskljuciv? Tebi su cevapi primitivizam, a sushi ti je vjerovatno vrlo cool. Pa jarane ne mozes politiku graditi tako sto ces biti na degustaciji vina, pricati o "film noire" na VIP prijemima SFF-a! Ako mislis da mozes, samo izvoli i nikad vise od jednog ili dva zastupnika nece ni imati. Nisam rekao da idu na koridu u Cevljanovice ali mogu organizovati sastanak u MZ na Vratniku pa reci Dobar dan, mi smo NS i zalazemo se za to i to. Nije politicki zivot i demokratija samo par mjeseci predizborne kampanje, izbori i dovidjenja. Medju narod znaci organizovati satanak kucnih savjeta recimo na Grbavici! Otici medju sindikalne organizacije i njima prezentovati program! Biti medju narodom ne znaci biti na Gloria Partyu ispred Narodnog Pozorista a ni biti na terfericu u Ilijasu..i da potpuno se slazem, treba ukljuciti mozak...
VjecitiStudent

#18109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Ima ovo logike za Sabinu Cudic, nakon sto je zakucala na lokalnom nivou i jeste za vise. :D
Šta reći, koju poruku poslati, nakon ove samoljepljive reklame.
Ulazimo u izuzetno dinamičnu fazu osnažene Naše stranke koja će postaviti sasvim nove svježe kriterije i principe političkog djelovanja u Bosni i Hercegovini", rekla je potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić
Nermin123

#18110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Vjeciti
Ako im ikad ciljana klijentela bude tvog profila prezentacija ce bit u Cevljanovicima
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Vjeciti, previse potenciras neke stvari, formulisajuci ih kao nedostatke. Isto tako, ne mogu se oteti utisku da imas nesto licno protiv Sabine :D . Da se razumijemo, ni ja nisam bas nesto previse odusevljen tom mladom damom, i dok god budu otvorene liste ona moj glas nece dobiti, onaj direktan X kraj imena. Ali to me svakako nece sprijeciti da i slijedece izbore zaokruzim pojedince iz NS. Naravno, i sam sam, dosta cesto, kritikovao puno toga unutar ove stranke, a i neke njihove politicke poteze i lose koalicione dogovore, ali definitivno kada ih uporedim sa svim ovim sto nudi politicka scena, barem, u KS...jedino njih mogu zaokruziti.
Licno tebe cijenim, kroz dugogodisnje zajednicko forumanje, stavove, svjetonazor i itd., al ne dozvoli sebi da budes, kao isto tato cijenjeni forumas, Corto, spram Zeljka i DF. :D Milim ono... :sax:

@Pedja, Aldine, ima li negdje detaljniji izvjestaj sa te unutarstranacke besjede, il je jedina poenta tog sastajanja da se unaprijede Pedja i Sabina?
VjecitiStudent

#18112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Vjeciti, previse potenciras neke stvari, formulisajuci ih kao nedostatke. Isto tako, ne mogu se oteti utisku da imas nesto licno protiv Sabine :D . Da se razumijemo, ni ja nisam bas nesto previse odusevljen tom mladom damom, i dok god budu otvorene liste ona moj glas nece dobiti, onaj direktan X kraj imena. Ali to me svakako nece sprijeciti da i slijedece izbore zaokruzim pojedince iz NS. Naravno, i sam sam, dosta cesto, kritikovao puno toga unutar ove stranke, a i neke njihove politicke poteze i lose koalicione dogovore, ali definitivno kada ih uporedim sa svim ovim sto nudi politicka scena, barem, u KS...jedino njih mogu zaokruziti.
Licno tebe cijenim, kroz dugogodisnje zajednicko forumanje, stavove, svjetonazor i itd., al ne dozvoli sebi da budes, kao isto tato cijenjeni forumas, Corto, spram Zeljka i DF. :D Milim ono... :sax:

@Pedja, Aldine, ima li negdje detaljniji izvjestaj sa te unutarstranacke besjede, il je jedina poenta tog sastajanja da se unaprijede Pedja i Sabina?
Ukoliko NS na sljedećim izborima ostvari bolji rezultat nego na prethodnim, to će biti isključivo posljedica tragično oskudnog izbora na našoj političkoj sceni, nipošto rezultat njihovog političkog rada i političke pameti (pogledati pod 'rezultati koaliranja NS sa SDA u gradskom vijeću i općini Centar').

U svakom slučaju, partije na vlasti i dalje imaju opoziciju kakvu samo poželjeti mogu, bezidejnu, potkupljivu, sa beskrajnom količinom političke naivnosti i gluposti.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

tvsabina wrote:Čvrsto vjerujem da će potencijalna vlada kojom će rukovoditi Peđa Kojović a kojoj će podršku pružati djelimična ili potpuna kombinacija SDA,SDP-a ili SBB-a donijeti neprocjenjivo vrijedne promjene.
Vrijeme im je saveznik.

Izgleda da ni SDA-ovci ni SDP-ovci ni SBB-ovci nisu protraćili glasove svojih glasača
(iako Corto tvrdi da : "imaju pregled igre k'o Saša Matić").

Glasači Naše Stranke su eto uvučeni u potencijalnu koaliciju sa pomenutima , pred izbore , u totalno haotičnoj situaciji u Kantonu.

Hvala Vam Naša Stranko !
Nikada nismo dobili odgovor , šta je bilo sa "Peđinom vladom" ?
Peđa je tu ali vlade - nigdje.
Ili ste možda formirali vladu u sjeni ?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Svim srcem sam željela promjenu Koldže u mojoj opštini i Sabina je bila fantastična alternativa , gotovo nestvarna....
Nadam se istom na bilo kom nivou.

I još dva pitanja za Albina Zuhrića , ko je kandidat/kinja NS za Predsjedništvo i iz reda kog naroda i da li izlazite na izbore samostalno ?
Hvala.
Albin Zuhric

#18114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

tvsabina,

NS nece imati kandidata za Predsjednistvo BiH. Mislim da smo mogli imati par dobrih kandidata, ali je stav NS da odbijamo ucestvovati u izboru ovog diskriminatorskog, "neustavnog" troclanog Predsjednistva, dok god ono postoji. Po meni je svaka kandidatura za ovaj nivo vlasti, dok se presuda ne provede, podrzavanje i produzavanje ovog koncepta. Onog trenutka kada se izmjene naprave, mi cemo odmah imati kandidata za Prdsjednistvo, bilo to direktnim izborom ili kroz Parlament BiH.

NS ce na izbore izaci sama, bez ikakvih dogovora, koalicija na bilo kojem nivou. Mislim da smo ostali usamljeni u ovom stavu, a da se politicka scena pretvorila u nekoliko tabora, nazivali ih oni oficijelnim ili ne. Nama su, i pored najboljih zelja i korektnih odnosa, neprihvatljive bile koalicije poput ove sa covjekom koji je osudjene kriminalce pustao na slobodu.

Pozdrav
convict

#18115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

većina stranaka je već plasirala informacije o tome ko će biti nosioci njihovih lista. kada će naša stranka objaviti bar glavna imena - nosioce listi za državni i federalni parlament, te zs skupštinu KS?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Sada kada je Damir Marjanovic i zvanicno istupio iz DF, bilo bi ga odlicno vidjeti u vasim redovima :D
Muntajte ga, treba nam taj covjek. Drustvu u cjelini, i kroz politicki angazman, ali i NS. :thumbup:
bob_rock

#18117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bob_rock »

Ovo bi bio odlican potez za stranku. Pogotovo sto nekako su pasivni u posljednje vrijeme.
banovan

#18118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by banovan »

Bio bi odlican potez za NS.Samo ja imam osjecaj da je Damir Marjanovic razocaran i politikom i politickim igrama u BiH.Nadam se da da ce nastaviti svoj politicki angazman,i to bas u NS.Bila bi prava steta da je ovaj covjek potrosen,jer smo mi mala zemlja koja nema mnogo ljudi i strucnjaka poput Damira Marjanovica.
Albin Zuhric

#18119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Convict,

Imena ce biti uskoro poznata, ali mogu reci da ce neki od nosioca biti Pedja Kojovic i Sabina Cudic, Dennis Gratz, Dino Mustafic, Nedzad Ibrahimovic, Sandra Planincic...

Sto se tice Damira Mrajanovica, on je upoznat da su mu nasa vrata otvorena, kao i svim drugim nekompromitiranim ljudima koji se zele posteno baviti politikom. Damir ce odluku donijeti u svoje vrijeme, ali se nadam da ce ostati politicki aktivan.

Pozdrav.
VjecitiStudent

#18120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Nakon što je Peđa primio 40+ plata uspješno glumeći Srbina u Domu naroda FBiH, stiže nam i principijelni i promišljeni stav NS
"Naša stranka odbija učestvovati u procesu kandidovanja članova Predsjedništva koji je kako u desno tako i lijevo orijentisanim strankama potpuno obezvrijeđen, te obilježen vulgarnim genetskim, etničkim inžinjeringom za koji smatramo da ne pripada ovom vijeku, niti je u skladu sa presudom Evropskog suda za ljudska prava. Građani i građanke BiH su još jednom izigrani", izjavila je Ćudić.

Naglasila je kako je proces odabira bošnjačkih, srpskih i hrvatskih kandidata ovaj put možda više nego ikada dokazao pogubnost dejtonskog sistema i nametnutog etničkog principa sa kojim vladajuće stranke manipulišu.
Peđa, vrati pare!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#18121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja je barem 5 puta pokretao tu pricu oko ukidanja Doma naroda, ili barem reorganizacije cijele te price u neki vid angazmana bez placanja za to.
Tako da ono, druze Vjeciti :D , malo je to nategnuta prica i usporedba...no dobro :thumbup:

Kada cete vi sa listama i imenima?
Last edited by -LIBERO- on 14/07/2014 19:06, edited 1 time in total.
jon_jovi

#18122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jon_jovi »

Jel se izuva kad se ulazi u tu vašu stranku?
klmnopq

#18123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klmnopq »

jon_jovi wrote:Jel se izuva kad se ulazi u tu vašu stranku?
Presvuku te skroz :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#18124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Nije ti ovo SDA da je to mjerilo za pogodnost, intelektualni kapacitet, niti moralnost. :D
Fulio si temu. Ta mjerila na temi o SDA...treca vrata desno :D
VjecitiStudent

#18125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Pedja je barem 5 puta pokretao tu pricu oko ukidanja Doma naroda, ili barem reorganizacije cijele te price u neki vid angazmana bez placanja za to.
Tako da ono, druze Vjeciti :D , malo je to nategnuta prica i usporedba...no dobro :thumbup:

Kada cete vi sa listama i imenima?
Nategnuto?
Zaista principijelna stranka bi iz gađenja prema nacionalnim i genetskim izborima bojkotovala učešće na svim nivoima vlasti gdje se takav izbor primjenjuje, ne bi selektivno odustajala samo od onog nivoa vlasti na kom nikakvih šansi nema, a istovremeno grabila mandat gdje god se ukaže prilika za poslanički paušal.
Locked