iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
golfiista

#18101 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Nogatrans wrote:
isx wrote:Viber javljanje sasvim normalno radi. To smo apsolvirali. To sto se neko ne zna javiti, nije do telefona.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I kod mene kad me neko zove mora uci u aplikaciju da bi se mogao javiti,jedino kad povucem onaj prozor vibera i ukucam sifru tad se javi.
Možda je neka opcija oko notifikacija, ali fakat viber zvoni, ali se ne vidi ko zove, mora se otključati pa uci u viber i tek onda vidiš ko zove i mozes se javiti.
6s

@isx ako vec ne mozes pomoci, nema potrebe da se vrijeđamo
Last edited by golfiista on 07/09/2016 22:12, edited 1 time in total.
isx

#18102 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Ocito nesto nisi podesio kako treba.
golfiista

#18103 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Riješio,
Mora se podesiti da se obavijest za viber prikazuje i na zaključanom zaslonu, kada otključava automatski se javljaš. Kada nije zaključan javiš se preko notifikacije, dakle nema ono direktno na ekranu.
Nogatrans

#18104 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

golfiista wrote:Riješio,
Mora se podesiti da se obavijest za viber prikazuje i na zaključanom zaslonu, kada otključava automatski se javljaš. Kada nije zaključan javiš se preko notifikacije, dakle nema ono direktno na ekranu.

Daj ziv bio objasni proceduru osevapit ces se. :|
Nogatrans

#18105 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

Sad kad sam bolje procitao tako je i kod mene. Znaci kada zvoni viber povuces u stranu onu noifikciju i ukucas svoju sifru tako se kod mene javi. Ako kojim slucajem udjem bez povlacenja notifikacije onda moram u viber uci.
golfiista

#18106 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Nogatrans wrote:Sad kad sam bolje procitao tako je i kod mene. Znaci kada zvoni viber povuces u stranu onu noifikciju i ukucas svoju sifru tako se kod mene javi. Ako kojim slucajem udjem bez povlacenja notifikacije onda moram u viber uci.
Tako je, malo glupo al hajde...
Nogatrans

#18107 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

Inace sam mrzio cekanje na novi update dok sam ranije LG nosao. Iako je Lg poprilicnu brzo nasprem ostalih dobijao nekoliko mjeseci. Halalim im ja ove pare samo sto ga pustes vima u isti dan manje vise.
one hundred eyes

#18108 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by one hundred eyes »

shalla wrote:40-ak uređaja od cca milion prodatih je imalo ovaj, zaista nedopustivi, problem i to karakterišemo kao povlačenje iz prodaje?
https://news.samsung.com/global/stateme ... laxy-note7
Zvanično su ih povukli iz prodaje, a ko je već kupio dobit će ovaj novi koji izlazi uskoro.
Maharadza

#18109 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

kuL kLip! :thumbup:
Nogatrans

#18110 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

Realno sedmica nije bas neki pomak napravila a iskreno nisam ni ocekivao. Nego je fazon ovo predstavljanje oni to toliko nahvale tako ti prezentuju da bi ja sad otisao po pare. :D
metnem

#18111 Re: iPhone - All about

Post by metnem »

Najveći pomak i to drastičan što nije više početni model sa pišljivih 16 GB koji je dakle izbačen
Sada je početni model sa 32 GB
Vertig0

#18112 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

one hundred eyes wrote:
shalla wrote:40-ak uređaja od cca milion prodatih je imalo ovaj, zaista nedopustivi, problem i to karakterišemo kao povlačenje iz prodaje?
https://news.samsung.com/global/stateme ... laxy-note7
Zvanično su ih povukli iz prodaje, a ko je već kupio dobit će ovaj novi koji izlazi uskoro.
Eto vidis da sam bio u pravu :)
Saka

#18113 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

metnem wrote:Najveći pomak i to drastičan što nije više početni model sa pišljivih 16 GB koji je dakle izbačen
Sada je početni model sa 32 GB
Ma nije ba, isto sve ko i prije:

Image

Dobra mu je fora bila, ko je gledao. :)
metnem

#18114 Re: iPhone - All about

Post by metnem »

jebiga nepismeni na klixu onda
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /160907117
Najmanja cijela novog uređaja bit će 649 dolara, a bit će dostupna u tri varijante zavisno od količine interne memorije - 32 GB, 128 GB i 256 GB (iPhone 7 i iPhone 7 Plus). Narudžbe će se početi primati 9. septembra, a na policama će se naći 16. septembra. Novi iOS 10 dolazi 13. septembra.
iako i ovaj izvor navodi da nema više 16 GB http://www.balkangadgets.com/apple-sluz ... m-mjeseca/
jesi li ti siguran da si našo pravi izvor
Značajna nadogradnja je pak novi Apple A10 Fusion SoC. Ima ukupno četiri CPU jezgre (Dvije CPU jezgre su za laganije zadatke dok su dvije za one zahtjevnije), a odnosu na ionako moćni A9 nudi do 40% brži CPU. GPU je pak do 50% brži. Ukupna potrošnja je smanjena u odnosu na prethodnu generaciju. Osim novog čipseta još jedna stvar u vezi hardvera će vas uveseliti – nema više 16 GB varijante! 32 GB je početni model, a osim njega na raspolaganju još imamo 128 GB i 256 GB modele. Čak će i prošlogodišnji 6S i 6S Plus modeli od sada biti dostupni samo u 32 GB i 128 GB varijantama. I baterija je navodno bolja nego kod prethodnika – Apple tvrdi u prosjeku sat vremena više upotrebe nego prije. Ako nas pitate to je praktički neprimjetno.

ali je ovo promjena, davno sam govorio da će preći na ovo...pametnije rješenje, ta tipka mi se na primjer apsolutno ne sviđa kod samsunga, jer je još ružnija
Vjerovali ili ne poznata iPhone home tipka također je doživila promjenu – nije više mehanička. Sada je kapacitivna, a baš kao i zaslon drugačije će reagirati ovisno o tome koliko jako je pritisnete.
http://www.balkangadgets.com/apple-sluz ... m-mjeseca/

još ako bude imo ove sexy notifikacije kao ovaj "jedan kinez", u što čisto sumnjam

Image
Vertig0

#18115 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

ma 32, 128 i 256 ovo su se zajebavali na keynote, gledao sam citav. S tim da je ova jet black samo 128 i 256gb.
i nece imati te "sexy notifikacije", jer nisu nista pomenulo a spominjali su novi home button :D
Alfons Kauders

#18116 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Nemaju gurbeti 64GB model? :lol:

Carevi, sta reci...
golfiista

#18117 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Nakon ove siromašne prezentacije i vrlo mršavog iphone 7 ( očekivao sam mnog mnogo više - je 6s je imao dosta više u odnosu na 6 ), samo ih ovaj iOS 10 može izvaditi. Fakat koliko su samo stvari mogli poboljšati i napraviti, ali ne, jbg...
Alfons Kauders

#18118 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

golfiista wrote:Nakon ove siromašne prezentacije i vrlo mršavog iphone 7 ( očekivao sam mnog mnogo više - je 6s je imao dosta više u odnosu na 6 ), samo ih ovaj iOS 10 može izvaditi. Fakat koliko su samo stvari mogli poboljšati i napraviti, ali ne, jbg...
Kamere se gotivne, cisto radi optike i senzora, mada ovaj fol s kamerama nije bas novi, jer su ga vec imali neki konkurenti, npr LG. Opticka stabilizacija je takodjer fina, ali mislim da su je trebali imati jos na 6S, s obzirom na konkurenciju...

Cudi me da su ostavili 720p ekran na malom.
metnem

#18119 Re: iPhone - All about

Post by metnem »

jedini pravi napredak je:
- jači novi chipset A 10 Fusion, 4 core, koji je stvarno zvijer, možda bolji i od snapdragona 821, zato lako iOS i radi i leti
- početni model 32 GB
- senzorska home tipka
Alfons Kauders

#18120 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

metnem wrote:jedini pravi napredak je:
- jači novi chipset A 10 Fusion, 4 core, koji je stvarno zvijer, možda bolji i od snapdragona 821, zato lako iOS i radi i leti
- početni model 32 GB
- senzorska home tipka
Opet nije ogromni napredak... Procesor ok, efikasniji radi novog procesa (16nm haman), i ovaj put ima 2 male i 2 velike jezgre... Ne znam kakav je GPU, ali danas to nije ni plaho bitno, jer su svi strahota brzi (narocito na tim rezolucijama)

Pocetni model od 32GB je super, ali mogli su to uraditi i sa 6S... A nemaju 64GB verziju koja bi bila idealna za vecinu ljudi

Home tipka i fingerprint senzor ispod stakla... Opet nista novo, samo su primjenili force touch na novi nacin... Ne znam jel to dobro ili lose, zavisi od korisnika - meni vala svejedno da li je fizicki home button ili ne. Promijenio sam masu androida sa i bez home dugmeta, naviknem se za par dana i cao (ali sigurno ima ljudi koji vise vole jedno ili drugo rjesenje).

Ko sto rekoh, kamere su top i po meni su glavni adut - ako nekom nije do kamere... Ne vidim neki razlog za upgrade.
quarterback

#18121 Re: iPhone - All about

Post by quarterback »

Alfons Kauders wrote:

nema ti njega, otisao je u banovice na android temi
golfiista

#18122 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

fizička tipka je bolje rješenje, ako su to napravili kao kod androida, pa svaka druga pali ili se pali po džepu ili jednostano kada držiš telefon, to nije dobro. Onako fizičku upališ samo kada želis, nema iznenađenja. po meni fula.
Alfons Kauders

#18123 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

golfiista wrote:fizička tipka je bolje rješenje, ako su to napravili kao kod androida, pa svaka druga pali ili se pali po džepu ili jednostano kada držiš telefon, to nije dobro. Onako fizičku upališ samo kada želis, nema iznenađenja. po meni fula.
Ma ne pale se u dzepu, zapravo ne pali se nista jer vecina novih telefona skonta kad su u dzepu...

Meni je vise stvar licnog ukusa (a meni je vala svejedno)...

Svidja mi se fol koji sam vidio na par telefona kod prijatelja, Androida - kada skroz pritisnes fizicko dugme, onda je home, a kada ga dodirnes, onda je back... To mi je nekako totalno banalno i prakticno rjesenje
isx

#18124 Re: iPhone - All about

Post by isx »

golfiista wrote:fizička tipka je bolje rješenje, ako su to napravili kao kod androida, pa svaka druga pali ili se pali po džepu ili jednostano kada držiš telefon, to nije dobro. Onako fizičku upališ samo kada želis, nema iznenađenja. po meni fula.
Kako ce se paliti u dzepu kad radi na principu force touch-a.

Saka

#18125 iPhone - All about

Post by Saka »

Ovo nije obicno kapacitivno dugme kao na androidima vec ce biti 3D touch dugme. Znaci trebaces pritisnuti jacinom kao i kad pritisnes fizicko dugme da bi registrovalo pritisak. Sto znaci nece se moci paliti po dzepu. Puno bolje od fizickog dugmeta jer se fizicka dugmad kvare. Imam par cetvorki koje su neupotrebljive nakon nekoliko godina, moras pritisnuti ko mazga. Svi kinezi cim kupe iPhone aktiviraju virtuelno dugme na ekranu iz straha da se fizicko ne pokvari.

BTW, dobra fora: http://appleplugs.com/
I Androidasi nekad znaju biti duhoviti. :)

Post Reply