FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kory_galaktikos

#18101 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

skenderija04 wrote:
kory_galaktikos wrote:da se razumije meni je nevjerovatno drago za ova 2 poraza barse i nekakav ajmo rec pad forme,i nije da ih nesto posebno zalim,al evo valjda imam prava to napisat i kao neki fudbalski laik po meni je velika greska stavit iniestu u navalnu liniju,onu napadacku trojku i to je mozda jedan od glavnih problema svega,pa taj lik moze uradit sve sa loptom,moze namjestit 2 gola po tekmi a sad ispadne treba njemu namjestat golove,al meni ovo apsolutno odgovara samo tako nek nastave heeh,pozz
Cestitke Kory :thumbup:

Nije problem Iniesta, to nije lose smisljeno, u ligi fercera vise nego dobro. Ipak , sve ima rok trajanja pa i ta pozicija Inieste. Provaljeno, smisljaj dalje i tako sve u krug.
heeh hvala znao sam da ces me ti razumit :D ma joj nije to ni u ligi u zadnje vrijeme bas bajno,jarane on i fabegas mogu dar mar zajedno pravit po nekom mom skromnom znanju,al ajd ima njih puno tamo koji zaradjuju milione razmisljajuci o tome heh... al tebi skenderija svaka cast,pravi ono sportski realni navijac :thumbup:
LSD

#18102 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
kory_galaktikos wrote:da se razumije meni je nevjerovatno drago za ova 2 poraza barse i nekakav ajmo rec pad forme,i nije da ih nesto posebno zalim,al evo valjda imam prava to napisat i kao neki fudbalski laik po meni je velika greska stavit iniestu u navalnu liniju,onu napadacku trojku i to je mozda jedan od glavnih problema svega,pa taj lik moze uradit sve sa loptom,moze namjestit 2 gola po tekmi a sad ispadne treba njemu namjestat golove,al meni ovo apsolutno odgovara samo tako nek nastave heeh,pozz
Cestitke Kory :thumbup:

Nije problem Iniesta, to nije lose smisljeno, u ligi fercera vise nego dobro. Ipak , sve ima rok trajanja pa i ta pozicija Inieste. Provaljeno, smisljaj dalje i tako sve u krug.
E to mene cudi citavo vrijeme....zašto npr. Tello ne igra na toj poziciji :? ...OK, mlad je i nezreo, možda nekad izgleda jednodimenzionalno u igri, ali je jako brz i probojan (brži je i od Pedra) a ima i one pozitivne drskosti da ide direktno u duele (što je rijetkost u igri Barce opcenito, jer se uvijek teži kroz pas, kombinacije i prostor doci do viška)....pa što se to ne koristi u igri :?: Pep je forsirao svojevremeno i isforsirao Pedra, a on nije nešto pretjerano obecavao na pocetku karijere kad se tek pojavio...ali iskorištena je njegova brzina i probojnost.
Evo sad na nekoj vecoj bodovnoj razlici na tabeli, neka stave te momke Bartru, Tella, posebno Thiaga više gurati jer ima neki vic u igri....pa možda ti momci procvjetaju i Barca dobije igrace za buducnost.
kory_galaktikos

#18103 Re: FC Barcelona

LSD- da sam navijac barse i ja bi tak razmisljao,slazem se sa tobom al ima real dovoljno briga a i nevolim se mjesat u tudje avlije hehe,imate vi tu da o tome diskutujete heeh :mrgreen:
skenderija04

#18104 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Kory

Liga ide dobro, to ne mozes negirati. Druga stvar je sto djeluju umorno. Ako nema brze cirkulacije lopte sanse Barcelone opadaju i to znatno. Vidjecemo sta ce se desiti do kraja, ima vremena da se poslozi taktika, to me ne brine. Druge stvari su problem a to je 1. Ima li ko to da uradi 2. Fizicki i voljni trenutak. Ovo je po prvi put u zadnjih nekoliko godina da se ekipa nalazi u gadnoj situaciji. Mene intereuje kako ce reagovati.
Zmijuga loma

#18105 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Kako preokrenuti utakmicu by Pep Guardiola:

Image

Real povede 1-0. Oko 20 minute mala Pepova magija i Real biva demontiran. Alexis maestralan.

Image

Valjda ovo nije kvantna mehanika za Rouru. :D
kory_galaktikos

#18106 Re: FC Barcelona

skenderija04 wrote:@ Kory

Liga ide dobro, to ne mozes negirati. Druga stvar je sto djeluju umorno. Ako nema brze cirkulacije lopte sanse Barcelone opadaju i to znatno. Vidjecemo sta ce se desiti do kraja, ima vremena da se poslozi taktika, to me ne brine. Druge stvari su problem a to je 1. Ima li ko to da uradi 2. Fizicki i voljni trenutak. Ovo je po prvi put u zadnjih nekoliko godina da se ekipa nalazi u gadnoj situaciji. Mene intereuje kako ce reagovati.
a je ide dobro rezultatski to jest bodovno,al gledo sam malo pokoju tekmu vise pratim ovako kroz vase postove i cini mi se da to nije bas ona barsa kako je to prije izgledalo,kako je bilo na pocetku sezone..po meni bi trebalo to iniestu vratit tamo gdje je gospodin-u sredinu a gore nekog vec forsirat trazit,al vala nek ostane ovako ih miline heeh
skenderija04

#18107 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

kory_galaktikos wrote:
skenderija04 wrote:@ Kory

a je ide dobro rezultatski to jest bodovno,al gledo sam malo pokoju tekmu vise pratim ovako kroz vase postove i cini mi se da to nije bas ona barsa kako je to prije izgledalo,kako je bilo na pocetku sezone..po meni bi trebalo to iniestu vratit tamo gdje je gospodin-u sredinu a gore nekog vec forsirat trazit,al vala nek ostane ovako ih miline heeh
Pogledas brojeve i vidis da je skoro perfektna. Sta ce uraditi ne znam, ali da ce nesto morati to je cinjenica
DonVito

#18108 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Zmijuga loma wrote:Kako preokrenuti utakmicu by Pep Guardiola:

Image

Real povede 1-0. Oko 20 minute mala Pepova magija i Real biva demontiran. Alexis maestralan.

Image

Valjda ovo nije kvantna mehanika za Rouru. :D
Zato je Pep na vrijeme puhno :mrgreen: lahko je posle pobjede biti general, gdje je messi :roll:
kory_galaktikos

#18109 Re: FC Barcelona

ma ja,ti to ipak bolje znas bolje si upucen od mene,mene to previse ne opterecuje,nemoj da ko misli da me brine situacija barse heh..ode ja valja ranit prokleta predavanja :P pozz
skenderija04

#18110 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

kory_galaktikos wrote:ma ja,ti to ipak bolje znas bolje si upucen od mene,mene to previse ne opterecuje,nemoj da ko misli da me brine situacija barse heh..ode ja valja ranit prokleta predavanja :P pozz
Laku noc. :D
HB_BHF

#18111 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

kory_galaktikos wrote:ma ja,ti to ipak bolje znas bolje si upucen od mene,mene to previse ne opterecuje,nemoj da ko misli da me brine situacija barse heh..ode ja valja ranit prokleta predavanja :P pozz
Vratit ćemo mi vama već u subotu :p .
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lpxvn ... o1_500.gif :D
p206

#18112 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Zmijuga loma wrote:
Image
4231 na ovaj fazon, uz promjenu nekih igrača...
U odbrani Busquets i Xavi ne rade svoj dio posla kako treba ispred odbrane, večeras 2 puta 1 na 1 sa stoperom... to ozbiljne ekipe sebi ne dozvoljavaju. To u ligi može proći, u kupovima to ne prolazi.
Libyano

#18113 Re: FC Barcelona

Post by Libyano »

Koliko se ja sjećam, kada je Barcu izbacio Chelsea iz LP tamo neke godine, kada im je tek došao Mourinho, Barca je imala sastav sličan današnjem. Nakon toga su doveli Keitu, Abidala i Tourea i osvojili LP u dva navrata.
I mislim da su u situacijama poput ove sa Milanom i Realom, kao i sa Chelsea-jem ti igrači činili prevagu, jer su donijeli fizičku - ne mogu reći nadmoć, ali ravnopravnost svakako. Nažalost Barci toga nedostaje, sada imamo tu Mascherana koji nije ni upola tako dobar, Busquets jeste kvalitetan igrač, ali fizički ne nadmoćan kao ovi navedeni.
Za vikend gledam M. City i gledam Yayu kako prolazi igrače i skontam ustvari koliko nedostaje takav igrač Barci.
Charuga
Globalni moderator

#18114 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

DonVito wrote:
Predsjednik Barse je obećao dovesti Titu za uzvratni meč protiv Milana. Barsa će se izvući, a Milan će platiti ceh

Sve dok Mesi se ne uozbilji malo tj. bude imao imao volje moze on dovesto koga hoce..

Milan gol ne moze zabiti u gostima, 5-0 rutinski kod kuce sa Rouarom na klupi a posle tekme Injesta ce biti vanzemaljac, Ćavi madjionicar, Mesi otac nogometa..
Postajes pomalo dosadan sa tim konstantim trolanjem.
fixer

#18115 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Dobro jutro. :D
Je li jutros malo lakse? :)
Ma haj, imate onih zlatnih lopti. :D

Ja sam davno rekao da su Ronaldo i Messi u najmanju ruku dva jednako kvalitetna igraca. Taman kad pomislis da je jedan bolji, ovaj drugi te demantira. Nakon svih ovih velikih utakmica u kojima je Messi izostajao, a Ronaldo bio najbolji kad je najvise trebalo, svi golovi Messija trecerazrednim ekipama postaju nebitni.

Bez obzira koliko je Messi dobar igrac, veci nije od Barcelone da on puca neke ultimatume gdje ce igrat, napadat druge kad mu ne dodaju i slicno. Meni odgovara da se ovako ponasa, tako da nemojte misliti da zalim. :D I nije ovo kriv ni Roura, ni Tito. Ovo je kriv Pep koji je onom mnogo toga pustao, iskvario ga i onda pobjegao kad je vidio da ce se oteti kontroli. Posebno sto je Messi igrac iz tog pogona, on se trebao konstantno disciplinirat. Kad Mo moze Ikera i Ronalda izjebat, sto neko drugi nema takva muda s Messijem? Neces igrat pressing, neces ni igrat na toj poziciji, pa polako.
sumirprimus

#18116 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

a u pm,što je najgore nema ni nervoze više... :roll:
sumirprimus

#18117 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

kad je milan?
burek_in_space

#18118 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Neki dan sedmerostruki, sinoc devetostruki prvak Evrope, i josh uvijek se diktira igra preko mobitela? :lol:
p206

#18119 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

nekad se govorilo igraju ko Brazil, ni njih nisu ljudi puno gotivili kad bi došlo svjetsko prvenstvo... uvijek je bilo nekakvih favorita Njemci(disciplina ovo ono), Argentinci(milion i jedan napadač, prvi strijelci svih mogućih liga), Englezi (sa napuhanim zvijezdama), Italijani sa odbranom i dobrim polušpicem, Francuzi (toplo-hladno)... a uvijek je bila jedna konstanta Brazil
danas na terminu sa rajom, kad počne dobra igra kažu igraju ko Barcelona, a milion i jedan pljuvač...
MOSALJOZE

#18120 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Preporučujem trenera Jup Hajkens
Hvala! :D
omega369

#18121 Re: FC Barcelona

Post by omega369 »

sve vise sam ubjedjen da ce rukovodstvo barcelone radije zrtvovati sezonu (sto i cini) nego stvarati dodatne probleme i opterecenje treneru koji se bori za zivot a koji je jedan od najzasluznijih ljudi za ovu generaciju barcinih igraca a samim time i uspjeha. mislim da im je u ovoj situaciji ligaska titula sasvim dovoljna satisfakcija i da im je bitnije da covjek ozdravi

ne vidim drugi razlog za sve ovo
ultima_palabra

#18122 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Na kraju ipak ispade da Pep nešto zna ;-) Nisam nešto bio očaran ni ovim Titom niti igrom Barcelone u prvom dijelu sezone... iako se mora priznati da je preuzeo tim u nezgodnom momentu.
sumirprimus

#18123 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

jebga ultima,a i bili su mladji,brzi,zeljniji...
ultima_palabra

#18124 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:jebga ultima,a i bili su mladji,brzi,zeljniji...
Na to sam mislio sa ovim da je preuzeo tim u nezgodnom trenutku ;-)
sumirprimus

#18125 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ko bog ide remont jebo onaj u željezari... :mrgreen:
Post Reply