Ukrajina

Post Reply
detroit-mercy

#18101 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
Martinez_ wrote:
madner wrote:Cak na nivou Hrvatske. :D
...a dogodine Slovačke a za 10 godina uz daljnju zapadnu stagnaciju ko zna. A nezaposlenost na nivou austrijske već.

Smej se smej samo se smej....većini forumaša je Hrvatska nedosanjani san
E moj druze Zagrebacki, ti ovo ozbiljno napisao? :D
Ma on to pise za sebe, kako mu je Hrvatska nedosanjani san jos od 95te. Decko je mislim novosadjanin :mrgreen: .
General War

#18102 Re: Ukrajina

Post by General War »

Martinez_ wrote:
...a dogodine Slovačke a za 10 godina uz daljnju zapadnu stagnaciju ko zna. A nezaposlenost na nivou austrijske već.

:-) e jebi ga sad... :lol:
madner

#18103 Re: Ukrajina

Post by madner »

Kazu udarne grupe Spetnaza su spremne za proboj prema Galiciji cim stigne naredba. No toliko su dobro kamuflirane da ih je nemoguce vidjeti golim okom. Pravac Kiev Lwov je prioritetan. :D
Martinez_

#18104 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

madner wrote:
Martinez_ wrote:

E moj druze Zagrebacki, ti ovo ozbiljno napisao? :D
Najozbiljnije. Hrvatske zarade uz minimalne dugove i još minimalniju nezaposlenost. A populacija 30 puta veća od te Hrvatske. Sa kojih ti to visina potcenjuješ obim i perspektivu takve ekonomije oko koje se danas svi češu zbog mogućih sankcija i gubitka takvog tržišta?

Dodajmo na sve to da se radi o jednoj o retkih suverenih zemalja (krug od možda 3-4 zemlje na planeti sveukupno)

I nisu sami, tako korača veći deo istočnog sveta, kod njih je svako sutra bolje nego juče za razliku od depresije na drugoj strani.

Pa vi samo verujte kako je zapadna imperija i dominacija besmrtna i kako jedino njih valja pratiti
Challenger__

#18105 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Udaljenost grada Luganska od pograničnog prelaza Izvarino je 55 KM, što je manje od sat vremena vožnje;

- kako se konvoj počeo približavati Lugansku, centar grada je postao meta Ukro-artiljerije - izvor

- zbog dejstva artiljerije po gradu, ulice su puste, na njima nema građana:

Image

- uprkos dejstvu artiljerije, konvoj je ušao u Lugansk:

Image

- o svemu ovom izvještava Britanac Graham W. Phillips, dopisnik RT iz Luganska, grada na jugoistoku Ukrajine koga su "oslobodili" baroni Minhauzeni iz Kijeva - LINK
madner

#18106 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom. :D
General War

#18107 Re: Ukrajina

Post by General War »

Russian aid convoy into Ukraine called 'direct invasion'

iev, Ukraine (CNN) -- A Ukrainian official accused Russia of directly invading the country under the guise of humanitarian aid Friday, after Ukraine's military said that part of a Russian aid convoy violated an deal by entering Ukraine without Red Cross monitors.
Russia sent 34 trucks from an aid convoy into eastern Ukraine after Russian and Ukrainian customs officials cleared them under the assumption that the International Committee of the Red Cross would be with them, the Ukrainian military said.
But the Red Cross said it was no longer with the convoy because of the "volatile security situation," a reference to fighting between pro-Russian rebels and Ukrainian forces...

http://www.cnn.com/2014/08/22/world/eur ... ?hpt=hp_t2
General War

#18108 Re: Ukrajina

Post by General War »

madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom. :D
Ljudi na kopakabani...jos traju ljetni odmori :lol:
insomnia78

#18109 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Jos lik kulira izbacio lakat kroz prozor

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
detroit-mercy

#18110 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:- Udaljenost grada Luganska od pograničnog prelaza Izvarino je 55 KM, što je manje od sat vremena vožnje;

- kako se konvoj počeo približavati Lugansku, centar grada je postao meta Ukro-artiljerije - izvor

- zbog dejstva artiljerije po gradu, ulice su puste, na njima nema građana:

Image

- uprkos dejstvu artiljerije, konvoj je ušao u Lugansk:

Image

- o svemu ovom izvještava Britanac Graham W. Phillips, dopisnik RT iz Luganska, grada na jugoistoku Ukrajine koga su "oslobodili" baroni Minhauzeni iz Kijeva - LINK
Jebote Chelly, ti si ko neki osnovac koji je uhvacen da prepisuje na kontrolnom pa sad da se ispravis sjedes u prvi red do nastavnika da mu pokazes da vise ne prepisujes,u tvom slucaju ti postavljas kojekve linkove za vjerodostojnost tvojih laprdanja :-) .. Ne znam koliko ti je godina ali mi izgledas ko neki tinejdzer :mrgreen: .
Ne kontam, sta ti hoces da dokazes ili pokazes ovim slikama. Da ovi ko biva napadaju, ovi se ko biva brane i td. U sta hoces bilo koga da uvjeris. Vec je prilicno jasno da ce novorusi popusiti, da li za mjesec ili pet ili godinu nije vazno., ali ce popusiti. Ovo predstava je za domace rusko trziste, jer jebiga moras nekako sacuvati obraz. Crtas karte, stavljas linkove, gledas vijesti. Jarane, ti ovo sve uzimas previse licno. Nadji si bolan kakvu trebu ili decka :mrgreen: , istresi se, bice ti lakse. Ostavi se globalnih ratova i frontova ljudi su placeni za to.
Challenger__

#18111 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

madner wrote:Ovaj privatni automobile na donjoj slici ti je u blagoj kontradikciji sa tezom. :D
Madner. Prepričavam tvitove, a automobil-dva ne znače kontradikciju. Predvidljiv si. To je osobina mediokriteta, a ti nisi taj, vjerujem. Ne budi sitničav. I to je osobina mediokriteta. Taj "posao" ostavi za njih, mediokritete. Nije to za tebe. Vjeruj mi.
madner

#18112 Re: Ukrajina

Post by madner »

Haj dobro, sacekat cu do ponedeljka dalji razvoj situacije.

Neki ce reci da me nema zbog vikenda, no zestoko analiziram situaciju i razmisljam sta ce se desiti u narednih 156 sati. :D
insomnia78

#18113 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Pa vidis ti slike na ovom linku sto si ga oznacio kao izvor, ljudi rasciscavaju nesto :D

detroit-mercy

#18114 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Jos lik kulira izbacio lakat kroz prozor

Ma djecko ovo sve uzima previse licno, zado si je nesto a ni sam ne zna sta. Tako da se jadan poslije Kopakabane i onih vido igrica samo jos vise uvaljuje :mrgreen:. Zalosno je kada ti nesto ovako postane zivotna opsesija. Umjesto da svu ovu enrgiju tosi u necije guzove :mrgreen: .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18115 Re: Ukrajina

Post by pici »

Martinez_ wrote:
Ti živiš u 90im godinama prošlog veka, ne samo zbog utisaka iz rata u BiH. Već ponajviše zbog nemogućnosti da se shvati dinamičnost današnjeg sveta i kojom brzinom se istok razvija. Već sad je prosečna zarada u Rusiji na nivou Hrvatske a nezaposlenost minimalna. I sve su poželjnija destinacija za imigrante.

A ti živi u uverenju da je zapad i dalje jedino vredno na svetu. SVi aktuelni ratovi se i vode na inicijativu tog zapada da se ostatak planete zaustavi, uspori..

jopet vlazni snovi o napretku na istoku i pokleknucu zapada :-) :-) :-) pogle kako matica kleci kad zaruze EU i SAD...lijepi straH :mrgreen:
petak 22.08.2014 | 12:05 -> 14:05
"Srbija nije ugrožena, poštuje EU"
Izvor: B92

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić je rekao da Srbija poštuje EU, da ozbiljno shvata poruku iz Brisela, ali da nije ugrožena zbog trgovinskih odnosa s Rusijom.

"Građani Srbije mogu da budu mirni i spokojni i treba da znaju da Srbija ničim, ni na koji način, iako se nalazi u teškoj političkoj situaciji, nelakoj ekonomskoj situaciji, nije bilo čime ugrožena. Mi da zaustavljamo proizvodnju i izvoz nećemo, ali nećemo ni da uvodimo nove subvencije", rekao je Vučić.

On je rekao da nema potrebe da Srbija daje dodatne subvencije za izvoz naše robe u Rusiju.

"Poštovaćemo želju EU, to je naš strateški cilj, dakle članstvo u EU je nešto što smo govorili i u izbornoj kampanji, za to su se opredelili građani Srbije, to je njihova volja i politika vlade. Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, jer je i to politika vlade i moja lična politika koju sam predstavljao u izbornoj kampanji. Naš strateški put je put u EU i mi zbog Srbije i naših građana moramo da sačuvamo i dobre i prijateljske odnose s Rusijom", rekao je Vučić.

Image
pici

#18116 Re: Ukrajina

Post by pici »

Vlada FBiH: U slučaju nestanka gasa na snagu stupa "Stress test"
Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici usvojila Izvještaj o "Stress testu" za mogući scenario prekida snabdijevanja prirodnim gasom Federacije BiH.
cak i pederalisti dobili direktive da se pripreme kad ruje zavrnu gas...bitnuce, naguravanja al propalom KGB-eovcu kleknuti necemo...drva i cumur...ma TiTo :mrgreen:
zilog

#18117 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Martinez_ wrote:Ti živiš u 90im godinama prošlog veka...
Sada zamisli kako je nama citati vas koji zivite u 1389. :lol: :lol: :lol:
sanjin_1

#18118 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote:
Znam. Ali ovo daleko nadilazi ličnost pojedinca. Popadali su manje-više svi veći gradovi na jugoistoku:

Image

Nego, dolaze vijesti da padaju manja mjesta, iz minuta u minut.
:lol: :lol: :lol:

eeehhhh vako je to nekada bilo u paralelnoj stvarnosti...

No nemojte se sekirat..još malo i eto Rusa da oslobode "nebecki narod iz vekovne tamnice"...breeee
Avetinho

#18119 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

zilog wrote:
LOL!
sanjin_1

#18120 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

zilog wrote:
:thumbup:
Taman sam želio napisati istu stvar...jbt. i dan-danas guslaju o Kosovskom boju a imaju obraza nekome spomenuti što neće da im zaboravi preko tri godine opsade, genocid, sliovanja, splajivanje živih ljudi..itd..da ne nabrajam ostale grozote ovih primitivnih divljaka.
pici

#18121 Re: Ukrajina

Post by pici »

zilog wrote:
:thumbup: :mrgreen: nenadjebljivo :thumbup: :mrgreen:
Avetinho

#18122 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

sanjin_1 wrote:
Challenger__ wrote:
Znam. Ali ovo daleko nadilazi ličnost pojedinca. Popadali su manje-više svi veći gradovi na jugoistoku:

Image

Nego, dolaze vijesti da padaju manja mjesta, iz minuta u minut.
:lol: :lol: :lol:

eeehhhh vako je to nekada bilo u paralelnoj stvarnosti...

No nemojte se sekirat..još malo i eto Rusa da oslobode "nebecki narod iz vekovne tamnice"...breeee
Zaboravio sam ovo dodati na svoju listu Minhauzenovih bajki.
detroit-mercy

#18123 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

zilog wrote:
Ovoj je ipak post godine :thumbup: , nema sta dalje da se cita :mrgreen: .
sanjin_1

#18124 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote: Image

Kakvih 51, 49%. Ako bude podjele, u najboljem slučaju Galičani i ekipa mogu dobaciti do granice provincije Žitomir (oho-ho zapadno od Kijeva). Uz punu referendumsku saglasnost čitave Ukrajine i opšte slavlje u zemlji. Ukratko, oni koji su pokrenuli haos, pojma nemaju šta je Ukrajina.
A realnost ..

Image

E moj analizatoru...... :lol:
detroit-mercy

#18125 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

sanjin_1 wrote:
Challenger__ wrote: Image

Kakvih 51, 49%. Ako bude podjele, u najboljem slučaju Galičani i ekipa mogu dobaciti do granice provincije Žitomir (oho-ho zapadno od Kijeva). Uz punu referendumsku saglasnost čitave Ukrajine i opšte slavlje u zemlji. Ukratko, oni koji su pokrenuli haos, pojma nemaju šta je Ukrajina.
A realnost ..

Image

E moj analizatoru...... :lol:
Nemojte biti takvi :mrgreen: ni je ni njemu lahko :mrgreen: .
Previse je usao u sve ovo, kao i plavooki jebac idol mu, dao sebe i tek tako da sad prizna da se je malo prejebao.
Zamisljam ga kako sad hud u mraku svoje sobe, kleci na kukuruzu i ljuskama od oraha, siba se po golim ledjima dok ga sa zida posmatra plavooki, go do pasa na vrancu :skoljka: .
Post Reply