Nista se manje ili vise ljudi na planeti ne otruje klempom od onih koji se otruju teletinom, janjetinom, govedinom, piletinom, itd. Smijesno, fakat...
I nadasve blesavo ako neko uopste misli da je klempo/svinjetina/krmetina nekakav - otrov
Kad ovdje pretrcavaju cestu ja ih namjerno zaganjam, seljadija majku im njihovu, 50 pjesackih prelaza u krugu od 10m.
http://www.cdc.gov/nczved/divisions/dfb ... onellosis/Are there long term consequences to a Salmonella infection?
Persons with diarrhea usually recover completely, although it may be several months before their bowel habits are entirely normal. A small number of persons with Salmonella develop pain in their joints, irritation of the eyes, and painful urination. This is called Reiter's syndrome. It can last for months or years, and can lead to chronic arthritis which is difficult to treat. Antibiotic treatment does not make a difference in whether or not the person develops arthritis.
Što je najgore, zajeb**** se stare prdonje čija djeca su već odrasla i nisu po vrtićima. A salmonella nažalost može ostaviti trajne posljedice.DaffyDuck wrote:gledaj, koliko god vi bili u pravu na osnovu necije malogradjanstine- primjedbe za krmetinu, isto tako bi se trebali izdici iznad toga i ne zbijati sale na osnovu toga sto su djeca od vjerovatno 3-4 godine zavrsili u bolnici zbog jednog tako ozbiljnog trovanja. Ozbiljnog za organizam odraslog covjeka, a kamoli za tako malo dijete.
Are there long term consequences to a Salmonella infection?
Persons with diarrhea usually recover completely, although it may be several months before their bowel habits are entirely normal. A small number of persons with Salmonella develop pain in their joints, irritation of the eyes, and painful urination. This is called Reiter's syndrome. It can last for months or years, and can lead to chronic arthritis which is difficult to treat. Antibiotic treatment does not make a difference in whether or not the person develops arthritis.
Problem je u tome sto taj isti roditelj cije je dijete na zalost zarazeno, izmedju redova onako zvekne po necemu sto u Sarajevu moras traziti lupom a to je svinjetina i sto nema sanse da ces naci u ustanovi koja se zove JU Djeca Sarajeva i ne samo tu nego tesko i u kojem restoranu grada Sarajeva. Znam ja odlicno sto sam mu replicirao jer citam njegove komenatare vec odavno. A druga stvar je totalna neinformiranost prije svega istih tih roditelja da se salamonela recimo prenosi vrlo cesto i jajima, kolacima itd itd.DaffyDuck wrote:gledaj, koliko god vi bili u pravu na osnovu necije malogradjanstine- primjedbe za krmetinu, isto tako bi se trebali izdici iznad toga i ne zbijati sale na osnovu toga sto su djeca od vjerovatno 3-4 godine zavrsili u bolnici zbog jednog tako ozbiljnog trovanja. Ozbiljnog za organizam odraslog covjeka, a kamoli za tako malo dijete.hrasno38 wrote:nosara wrote:Vracamo se na krmetinu, specijalitet centralne kuhinje sarajevskih vrtica...![]()
I sta, djecica se potrovala uzeglim cvarcima...!?![]()
![]()
![]()
To je istina zaista, ali onda je ovaj vozač morao proći ili kroz crveno debelo i pri tome ići velikom brzinom, ili je onda iz Alipasine dao toliku gaščinu prilikom uključivanja na glavnu :/karanana wrote:joj onde od knjizare do bichketa pjesaci pretrcavaju ko ludi bez semafora.
trebo bi onde semafor ali vjerovatno nisu stavili da ne usporavaju saobracaj iz djure djakovica. jebi ga pjesaci su ko stoka. i sam sam tuda pretrcavo puno puta. ko ce tri semafora okolokole prohodat da bi se doslo od A do B.
Tako je. Stare prdonje koje iz konteksta izvlače nečije izjave i zaj****** nas koji imamo djecu tamo.Dozer wrote:Znaci, oni/mi koji imamo djecu malo stariju od uzrasta za obdaniste/vrtic, mi smo "stare prdonje"?
Cestitam. Debilno na kvadrat.
Ja mislim da je najcesce piletinomhrasno38 wrote:DaffyDuck wrote:
Problem je u tome sto taj isti roditelj cije je dijete na zalost zarazeno, izmedju redova onako zvekne po necemu sto u Sarajevu moras traziti lupom a to je svinjetina i sto nema sanse da ces naci u ustanovi koja se zove JU Djeca Sarajeva i ne samo tu nego tesko i u kojem restoranu grada Sarajeva. Znam ja odlicno sto sam mu replicirao jer citam njegove komenatare vec odavno. A druga stvar je totalna neinformiranost prije svega istih tih roditelja da se salamonela recimo prenosi vrlo cesto i jajima, kolacima itd itd.
Tačno tako!karanana wrote:ali ja koliko sam pratio diskusiju ovdje, niko nije ni rekao da je ova salmonela stigla iz krmetine.
samo su brojali mirjanine afere i nabrojali krmetinu pa onda salmonelu.
ma i mlijekom ali isto tako salamonelom moze zdravu hranu zaraziti i covjek koji radi sa tom hranom a ima klicu salamonele.stakasa wrote:Ja mislim da je najcesce piletinomhrasno38 wrote:DaffyDuck wrote:
Problem je u tome sto taj isti roditelj cije je dijete na zalost zarazeno, izmedju redova onako zvekne po necemu sto u Sarajevu moras traziti lupom a to je svinjetina i sto nema sanse da ces naci u ustanovi koja se zove JU Djeca Sarajeva i ne samo tu nego tesko i u kojem restoranu grada Sarajeva. Znam ja odlicno sto sam mu replicirao jer citam njegove komenatare vec odavno. A druga stvar je totalna neinformiranost prije svega istih tih roditelja da se salamonela recimo prenosi vrlo cesto i jajima, kolacima itd itd.
Nigdje veze s pamecu, a jos manje posteno.The BEN10 wrote:Tako je. Stare prdonje koje iz konteksta izvlače nečije izjave i zaj****** nas koji imamo djecu tamo.Dozer wrote:Znaci, oni/mi koji imamo djecu malo stariju od uzrasta za obdaniste/vrtic, mi smo "stare prdonje"?
Cestitam. Debilno na kvadrat.
Djeca JU jesu jela krmetinu jedno vrijeme - to je ČINJENICA. Naravno, "djecu hrane krmetinom" NE ZNAČI da stalno djeci daju krmetinu, već da je to bilo u određenom vremenskom periodu. No, uz nepoznavanje vlastitog jezika i neosjećaja za tuđe, pretvarate sve u igranku i zaj**** - e pa kad se zezaš sa opasnostima koje vreba moje dijete najmanje što ti mogu reći jest da si stari prdonja. Pošteno!?
mali_balon wrote:Kad ovdje pretrcavaju cestu ja ih namjerno zaganjam, seljadija majku im njihovu, 50 pjesackih prelaza u krugu od 10m.
Covjece ti kao roditelj si prvo totalno neinformisan da ne kazem neobrazovan i pucas upravo na toj muci neke svoje frustracije i totalne neistine iz ne znam kojeg razloga. Od svih najcescih izvora salomenele u kojima rijetko da ces gdje naci krmetinu ti onako seretski napises da je to razlog a onda puknes nevjerovatnu nebulozu da se u obdanistima Sarajeva djeci daje krmetina.The BEN10 wrote:Tačno tako!karanana wrote:ali ja koliko sam pratio diskusiju ovdje, niko nije ni rekao da je ova salmonela stigla iz krmetine.
samo su brojali mirjanine afere i nabrojali krmetinu pa onda salmonelu.
Al hajde ti prdonjama starim objasni - njima je sve zajeb****. Jebote, da i ovo doživim - da se neko igra sa mogućim trajnim posljedicama naše djece...
Hajde što ima tih trollova što "stalno prate šta ko piše", ali me iznenadilo par ozbiljnih likova koje sam cijenio.
Jest zarazenih oko 700....mora da su bile krmece pljeskavice a ne uscula majoneza!!!!!O'zone wrote:Streptokoka se najčešće prenosi piletinom i jajima kao i hranom koja u sebi sadržava jaja. Posljedice trovanja streptokokom su krajnje rijetke odnosno većinom u slučajevima gdje se medicinski ne tretiraju.
Ko se sjeća Pomodorina još
Pa Pomodorino!!!!StupskaBitanga wrote:kako se zove onaj fast food dole niže Unicredit banke kod Doma OSBiH pa je zatvoren bio i opet otvoren nakon 20 dana
ma u tim ugostiteljskim objektima majoneza je osnovni izvor zaraze. Ozbiljni ugostitelji sa pocetkom toplih dana majonezu ili izbacuju iz upotrebe ili ono bas joj posvecuju maksimalnu paznju.Dozer wrote:I Brazil je imao svoje momente. 600+ potrovanih - majonezom. Salmonela uredna. Bio clan "kluba"![]()