Moram i ja napisat neki duzi osvrt na sav ovaj carnage prethodne dvije sezone.Sedma sezona mi je vec ispocetka bila nejasna time sto su bezveze odgadjali napad na KL (danas smo vidjeli da je Deneris to i sa skorpionima rijesila za 3min i grad se prakticno vec tada predao).Zatim je poslije toga bilo i onih sumnjivih epizoda kada su isli po onog wighta (totalno nelogicno) al hajde covjek to nekako pregura i konta dat ce ozbiljan pay off u posljednjoj sezoni.Cak je za mene ova osma sezona pocela pozitivno.Prva epizoda je bila onako,ali druga je bila odlicna.Postavila atmosferu za bitku svih bitaka i onda... Mislim da cemo se svi slozit da je to ispalo "prebrzo",al mi opet nije toliko smetalo,jer se bas i nisam nesto vezao za NK kao lika koliko god to bilo smijesno za rec

A i bitka je sama po sebi bila dosta dobra iako su neki likovi mogli i trebali poginut.Hajde prodje to i kontam imaju 3 epizode za Cersei i barem bi to trebali odradit kako treba,medjutim...oni za bukvalno jednu epizodu izvuku Denerisino ludilo iz rukava
Eh sad,treba ostat malo rezervisan obzirom da bi i Martin mogao osmislit slican kraj za Deneris,al ovo je bilo presmijesno kako se sve odigralo.Jednostavno mi nisu postavili temelj da zamrzim Deneris i da vjerujem da je sposobna da ovo uradi.Cak evo i kad je uradila logicnije je okrivit njihovo pisanje negoli nju

Od pocetka prosle ep su krenuli sa isforsiranim dijalozima samo kako bi nju predstavili nekim ludjakom iako zena ima breaker of chains u svom imenu.Stavise to kasapljenje je pocelo jos pocetkom prosle sezone onim glupavim pisanjem u vezi nenapadanja KL kad smo danas vidili da se to moze uzet za 3min sa jednim zmajem i sa svim skorpionima bez civilnih zrtava.Znaci citava prica iz te sedme sezone je u kurcu. No hajde da ne baljezgam vise o tom,sto se tice Deneris sad samo zelim da bar Jon bude taj koji ce je ubit.Ako i taj kill dadnu Ariji onda seriju mozemo nazvat Stark fan service show.
Sto se Jona tice,frajer opet nista nije radio.Bukvalno se setao ulicama KL.Ubio jednog njihovog i jednog svog.Usput vidio da su se i njegovi dali u pljackanje i silovanje i to ce vjv bit trigger za njega da odjebe ovo sve na kraju.Dat cu mu i props za drugu najgluplju scenu u epizodi tj onu sa Deneris gdje vidi da ova nije dobro i haj kontam da njemu nije do seksualne veze sa njom obzirom na to da su rodbina,al de brate bar to reci i kazi nesto tipa da ces bit uz nju itd.Ona se odmaknu od njega i rece ono "let it be fear" cini mi se i on i dalje suti jbt

Al hajde,zadnja epizoda sve i po sve mora ic u prilog Denerisinom ludilu pa tako i to da poglupe sve i jednog lika
Varys je vjerovatno dobio ono sto je zasluzio jbg.Po mom misljenju prebrzo se okrenuo protiv Deneris u momentu kad ona nije uradila nista alarmantno.Ne znam jeste li primijetili,ali evidentno je sa onim djetetom na pocetku pokusavao da otruje Deneris.Mislim da su stavili da je izda poslije danasnje epizode to bi vec bilo nesto,a ovako je samo dodatno dodao njenoj paranoji koja je na kraju krajeva i uzrokovala ovaj pokolj sad.
Tyrion,opet poprilicno glupavo pisanje za njegov lik.Kako Sansa nije trebala rec njemu,tako on nije trebao rec Varysu,a na kraju nije trebao bit ni taj koji ce rec Deneris.Mislim sta je postigao s tim osim toga sto je nahranio paranoju i usput doprinio tome da mu prijatelj bude pogubljen.Opet,imao je najjacu scenu u epizodi tj onu sa Jamiem u satoru.Al kazem,on,Varys,Sansa su indirektno doprinijeli ovom pokolju.Ne kazem da Deneris moze bit opravdana za ovo,al ovo troje itekako imaju udjela u ovom sto je postala kao i naravno Jon koji sad ne moze ni zagrlit ovu iako ju je bez problema guzio do pred dvije epizode
Jamie i Cersei zavrsise zajedno iako ne znam bas da je imalo smisla nakon svega.Mislim jbt u prosloj ep ti covjek rece da ga je poslala da te ubije.Napravise na kraju i da ti bude zao Cersei iako je naravno i ona pomalo odgovorna za ovaj pokolj obzirom da je koncentrisala dosta ljudi oko Red Keepa a da ne pominjemo sta je godinama radila

Euron je na kraju otisao onako kakav je i bio u seriji,dosta smijesno i neozbiljno.
Uz scenu Jamiea i Tyriona vjv najbolja scena je bio Cleganebowl i te dvije scene su vjv jedino sto vrijedi u ovoj epizodi.Smesno je isto kako su nam preko pola sata pokazivali kako Deneris pali one ljude samo da bi nam dobro rekli da je ona sad luda i da ne trebamo navijat za nju

Valjalo je u jednoj ep nadoknadit ono sto nisu pisanjem kroz njih par
I na kraju da spomenemo i Aryu i njen plot armor koji se opet pokazao.Znaci mislim da nema zive duse u krugu 2km oko nje,samo je ona nekako ostala ziva

Jedva cekam da joj daju i da ubije Deneris pa da bez razmisljanja seriju nazovem totalnim fejlom.