Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#18076 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

ja nisam ja wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:
ja nisam ja wrote:Na nekim aplikacijama koje su dosle na telefonu kaze da idem za centar za azuriranje..kada odem na to pojavi mi se da prihvatim ili odbijem medjutim tipka prihvati ne da da se prihvati tj siva je. A bez toga ne radi ni standardno vrijeme ni rijecnik ni jos neke aplikacije koje su dosle na telefonu. Do cega je to

Moras prihhvatiti "pravila koristenja", tj. staviti kvakicu :mrgreen:
A gdje?

Malo iznad "prihvati" i "odbi", tj u istom meniu koji ti iskoci na ekranu...
ja nisam ja

#18077 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Nema toga
Maharadza

#18078 Re: Android OS

Post by Maharadza »

afa87 wrote:
Maharadza wrote:
afa87 wrote:Moze li mi neko objasniti kako da nabacim Cloudy na G3? Rootovao sam ga al mi ne ide nikako instalacija Cloudy-a
Možda treba drugi bootloader?! Pretpostavljam da je sa XDA pa vidi šta je developer napisao, mora biti uputstvo detaljno kao i uslovi npr. da li je neki drugi bootloader potreban ili određena verzija TWRP-a!
Pa bas me TWRP i zeza, instalira se recovery i nista. Pise da nemam nijedan recovery instaliran, a kad krene restart u recovery samo crn ekran i moram ga rucno opet paliti i na nulu se vratim
hmmm, jesi siguran da je taj recovery konkretno za tvoj uređaj (npr. za moj G2 ima bruka različitih verzija i moram tačno skinuti verziju twrp za svoj uređaj - d802), provjeri još jednom! A koji ti je uređaj inače?
Sarajevski-Seljak

#18079 Re: Android OS

ja nisam ja wrote:Nema toga

Daj nam screenshot...
ja nisam ja

#18080 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Image
Sarajevski-Seljak

#18081 Re: Android OS

ja nisam ja wrote:Image

Ja mislio pricamo o Samsungu S3 :roll:

Nista, proskrolaj do kraja ovog texta, trebalo bi onda da moze...
ja nisam ja

#18082 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Ne moze ni do kraja teksta
ug_lee

#18083 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Kupih LG Spirit nov i sad me zanima za bateriju ono.. Je li potrebno isprazniti pa puniti 3x skroz da bi kao baterija bila dobra sta vec?
skupljac_zeljeza

#18084 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

ug_lee wrote:Kupih LG Spirit nov i sad me zanima za bateriju ono.. Je li potrebno isprazniti pa puniti 3x skroz da bi kao baterija bila dobra sta vec?
Li-Ion baterije nemaju memorijski efekat kao Ni-MH pa ne bi trebalo, ali čut ćeš da neki tvrde da treba. Ja lično nisam nikada i radile su baterije normalno. Imam ih u raznim uređajima od fotoaparata do 3D naočala. Da li bi bolje da sam punio pa praznio....ne znam.
ja nisam ja

#18085 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

KvaziExpert wrote:
ug_lee wrote:Kupih LG Spirit nov i sad me zanima za bateriju ono.. Je li potrebno isprazniti pa puniti 3x skroz da bi kao baterija bila dobra sta vec?
Nema toga više
ja nisam ja wrote:Ne moze ni do kraja teksta
Mora moći. Šta se dogodi kad skrolaš tekst do kraja? Ili ne možeš nikako skrolati?
Logično je da je ne možeš prihvatiti dok ne pročitaš, nekad namjerno onemoguce dugme nekoliko sekundi da pročitaš. Probaj skrolati skroz dole pa slikaj.
Image
Sarajevski-Seljak

#18086 Re: Android OS

Eto vidis da ima "kvakica" :mrgreen:
quarterback

#18087 Re: Android OS

Post by quarterback »

skupljac_zeljeza wrote:
Li-Ion baterije nemaju memorijski efekat kao Ni-MH pa ne bi trebalo, ali čut ćeš da neki tvrde da treba. Ja lično nisam nikada i radile su baterije normalno. Imam ih u raznim uređajima od fotoaparata do 3D naočala. Da li bi bolje da sam punio pa praznio....ne znam.
ovako kako ti je rekao skupljac, fama je prava oko tih baterija, ja sam se dosta nacitao o tome jer ih koristim u rc modelima...
elem tesko je naci bilo kakve informacije koje su konzistentne, neko kaze ovako, neko kaze onako, zvanicno se tesko sta moze naci

ipak u moru poluprovjerenih informacija otprilike se moze zakljuciti da
- nemaju memorijski efekat
- duze ce trajati ako se ne prazne do kraja nego ako su ciklusi praznjenja i punjenje plici

ima cijela nauka i o tome kako se pune i prazne ali to nije vezano za mobitele posto su punjenje i praznjenje kontrolise elektronika
ja nisam ja

#18088 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Sarajevski-Seljak wrote:Eto vidis da ima "kvakica" :mrgreen:
Ja i sta sad
ug_lee

#18089 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Aha, hvala vam na odgovorima..
ja nisam ja

#18090 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

KvaziExpert wrote:
ja nisam ja wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:Eto vidis da ima "kvakica" :mrgreen:
Ja i sta sad
Pa ništa, zakačiš kvakice i klikneš prihvatam
Kvakice su zakacene to vidis na slici ali opet nemoze prihvatam
afa87

#18091 Re: Android OS

Post by afa87 »

[quote"Maharadza"]
afa87 wrote:
Maharadza wrote:
afa87 wrote:Moze li mi neko objasniti kako da nabacim Cloudy na G3? Rootovao sam ga al mi ne ide nikako instalacija Cloudy-a
Možda treba drugi bootloader?! Pretpostavljam da je sa XDA pa vidi šta je developer napisao, mora biti uputstvo detaljno kao i uslovi npr. da li je neki drugi bootloader potreban ili određena verzija TWRP-a!
Pa bas me TWRP i zeza, instalira se recovery i nista. Pise da nemam nijedan recovery instaliran, a kad krene restart u recovery samo crn ekran i moram ga rucno opet paliti i na nulu se vratim
hmmm, jesi siguran da je taj recovery konkretno za tvoj uređaj (npr. za moj G2 ima bruka različitih verzija i moram tačno skinuti verziju twrp za svoj uređaj - d802), provjeri još jednom! A koji ti je uređaj inače?[/quote]

Uredjaj je G3, a ako mozes da mi das link ili objasnis postepeno kako da flashujem dirty unicorns ili nesto drugo na telefon bio bih zahvalan :D
Last edited by afa87 on 10/07/2015 01:18, edited 1 time in total.
Maharadza

#18092 Re: Android OS

Post by Maharadza »

^ Eh ja mislio ti znaš tačno koji cloudy, pa nađi xda temu, tamo je sve opisano! :mrgreen:

EDIT: Jesi na ovaj mislio? http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2917467

Evo kako:
Reboot to Recovery
Full wipe (Dalvik, Cache, System & Data)
Flash CloudyG3
Choose your variant in Aroma
Can I upgrade to this ROM from other LP ROM?
- Yes, but I recommend to flash your latest kdz/tot first, then root, install TWRP and flash the ROM.
Znači najbolje imati posljednji ofišl Lollipop ROM, potom odradiš root, nabaciš twrp i flešaš ROM (prema gornjem uputstvu)! :thumbup:
afa87

#18093 Re: Android OS

Post by afa87 »

Maharadza wrote:^ Eh ja mislio ti znaš tačno koji cloudy, pa nađi xda temu, tamo je sve opisano! :mrgreen:

EDIT: Jesi na ovaj mislio? http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2917467

Evo kako:
Reboot to Recovery
Full wipe (Dalvik, Cache, System & Data)
Flash CloudyG3
Choose your variant in Aroma
Can I upgrade to this ROM from other LP ROM?
- Yes, but I recommend to flash your latest kdz/tot first, then root, install TWRP and flash the ROM.
Znači najbolje imati posljednji ofišl Lollipop ROM, potom odradiš root, nabaciš twrp i flešaš ROM (prema gornjem uputstvu)! :thumbup:
Ma nema sanse da mu TWRP instaliram, pise da je successful i kad krene reboot u recovery u gornjem lijevom cosku izbaci kao neki error i zatim samo crn ekran bude i moram ga restartovat i telefon radi, ali ne mogu flashat rom. Siguran sam da je prava verzija TWRP-a
Dzontra_Volta

#18094 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

ja nisam ja wrote:
KvaziExpert wrote:
Pa ništa, zakačiš kvakice i klikneš prihvatam
Kvakice su zakacene to vidis na slici ali opet nemoze prihvatam
Nisu zakačene na slici, to su strelice prema dole. Moraš otvoriti i pročitati to (naravno, ne moraš čitati, ali moraš otvoriti, prije nego što ti se ponudi opcija da prihvatiš).

Ovo me posjeća na onaj vic kad su Muji došli na vrata po bubreg, pa Mujo pitao: "Kakav bubreg!?", a ovi rekli: "Onaj kad si kliknuo next, next, prihvatam". :D
ja nisam ja

#18095 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Kliknula sam na to i pisao je neki tekst i polje da mogu staviti kvakicu.Stavila sam i kliknula prihvatam.onda se pojavilo 11 aplikacija za nadogradnju i sad ih vrti....
ja nisam ja

#18096 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Ni sad mi ne rade te iste aplikacije jer trazi azuriranje ali kad pritisnem da azuriram vrti non stop i nista se ne desava
shalla

#18097 Re: Android OS

Post by shalla »

Raja, halalite jer vjerujem da je ovo pitanje postavljeno već jedno 150 puta al ovaj search na klixu je karina pa bih molio preporuku za aplikaciju za download youtube klipova. Beba neće u sjedalicu u autu dok joj ne pustim nešto na mobitelu :lol: :lol:
Maharadza

#18098 Re: Android OS

Post by Maharadza »

shalla wrote:Raja, halalite jer vjerujem da je ovo pitanje postavljeno već jedno 150 puta al ovaj search na klixu je karina pa bih molio preporuku za aplikaciju za download youtube klipova. Beba neće u sjedalicu u autu dok joj ne pustim nešto na mobitelu :lol: :lol:
tubemate najbolji, nećeš ga naći na playstore, samo apk skini i instaliraj odavde:

http://tubemate.net
Evelinda

#18099 Re: Android OS

Post by Evelinda »

Da li ima neka aplikacija za onu starinsku tipkovnicu 3 slova na jednoj tipki
shalla

#18100 Re: Android OS

Post by shalla »

Maharadza wrote:
shalla wrote:Raja, halalite jer vjerujem da je ovo pitanje postavljeno već jedno 150 puta al ovaj search na klixu je karina pa bih molio preporuku za aplikaciju za download youtube klipova. Beba neće u sjedalicu u autu dok joj ne pustim nešto na mobitelu :lol: :lol:
tubemate najbolji, nećeš ga naći na playstore, samo apk skini i instaliraj odavde:

http://tubemate.net
Kurko, neće da krene download odavde...
Post Reply