Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Albin Zuhric

#18076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Akcid,

Naravno.

Pozdrav
Banksy

#18077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

kluz franjo wrote:
svima je bolji i legitimniji Kozadra od Kojovića.
Bolji, možda. Legitimniji, sigurno.

Napomena, neusporedivo,
HDSSB i IDS, samo imenom regionalne stranke, u državnom parlamentu Hrvatske imaju svoj klub zastupnika.
Naša stranka nema svoj parlamentarni klub ni u tom jednom kantonu u kojem djeluje.
VjecitiStudent

#18078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Grozne Peđine izjave o naknadama za trudničko bolovanje, ko da mu je Kozadra govor pisao, koje strašno neoliberalno trabunjanje.
kluz franjo

#18079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 07:45, edited 1 time in total.
Innovation

#18081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

18 Prijedlog odluke o potvrđivanju razriješenja dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“ d.o.o. Sarajevo-Ilidža;
19 Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća „Poljoprivredno dobro Butmir“ d.o.o. Sarajevo-Ilidža;
Gosp. Havericu, svaka cast :thumbup: na vasoj reakciji na komentare pojedinih zastupnika o ovim tackama. Objasnili ste im vrlo prosto i jasno o cemu se radi /bilo bi jasno i malom djetetu/, ali su oni nastavili i dalje komplikovati / da li, sto su glupi ili je bilo bitno sto vise zakomplicirati/.
bob_rock

#18082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bob_rock »

Pitanje za Pedju ili sekretara,
da li je dozvoljeno promovisanje putem FB stranice stranke Van predizborne kampanje?

Primjetio sam nedavno da ste imali promociju nekog članka.
Da li se to kosi sa pravilima promovisanja ili Internet kampanja isključena iz blokade promocije.

Vidim jutros da sdp istu stvar radi, a pojedine partije vrše promocije fan page svojih lidera što ipak nije ista stvar.

Pozdravi
Lokman

#18083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Lokman »

kluz franjo wrote:Evo bijahu i protesti i paljenja, i ostavke i budžeti. Gorili Predsjedništvo i forum i plenum. Sve se zatreslo, a ostao miš (http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... oba-otrova).
Nažalost, uz svu ličnu želju za promjenom, mora čovjek prihvatiti realnost da ovdje promjene nema. Nažalost, "u nas" nema ni pokreta, ni lidera, ni stranke, koja će masovnije i civiliziranije pokrenuti tu promjenu. U svakom slučaju, ne preostaje mi ništa drugo, već da poželim 85%-tnom aktivnom biračkom tijelu (penzionerima, državnim službenicima, (ne)prijavljenim radnicima, borcima, nezaposlenima, invalidima i ponajprije studentima) puno izdašno popunjenih i otvorenih kontejnera. Ja ću svojoj djeci potražiti normalno školstvo i zdravstvo negdje drugdje - barem toliko im dugujem.
A zamisli, izborni je dan, a niko, niko ne ide da glasa... Kako plemenito zvuči ta misao u našem slučaju.
Good night & good luck
!
Ovo je najgora opcija koja garantuje produžetak agonije za još četiri godine. Jedina mogućnost za promjene jeste izlazak na izbore i glasanje za opoziciju.
O'zone
Globalni moderator

#18084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

Lokman wrote:
kluz franjo wrote:Evo bijahu i protesti i paljenja, i ostavke i budžeti. Gorili Predsjedništvo i forum i plenum. Sve se zatreslo, a ostao miš (http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... oba-otrova).
Nažalost, uz svu ličnu želju za promjenom, mora čovjek prihvatiti realnost da ovdje promjene nema. Nažalost, "u nas" nema ni pokreta, ni lidera, ni stranke, koja će masovnije i civiliziranije pokrenuti tu promjenu. U svakom slučaju, ne preostaje mi ništa drugo, već da poželim 85%-tnom aktivnom biračkom tijelu (penzionerima, državnim službenicima, (ne)prijavljenim radnicima, borcima, nezaposlenima, invalidima i ponajprije studentima) puno izdašno popunjenih i otvorenih kontejnera. Ja ću svojoj djeci potražiti normalno školstvo i zdravstvo negdje drugdje - barem toliko im dugujem.
A zamisli, izborni je dan, a niko, niko ne ide da glasa... Kako plemenito zvuči ta misao u našem slučaju.
Good night & good luck
!
Ovo je najgora opcija koja garantuje produžetak agonije za još četiri godine. Jedina mogućnost za promjene jeste izlazak na izbore i glasanje za opoziciju.
"Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
Albin Zuhric

#18085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

bob_rock,

Vodjenje kampanje kroz online medije nije zakonski regulisano. Medjutim i da jeste, promocija clanka/saopstenja/misljenja ne bi bila kaznjiva. To je kao dijeljenje letaka u kojima gradjane obavjestavate o posljednjim desavanjima u njihovoj opcini. Da smo pozvali gradjane da glasaju za NS ili neke od kandidata koji ce se naci na listama na narednim izborima, postavlili plakate i bilborde, platili tv reklame da promovisemo stranku ili kandidate, to bi bila druga prica.

Mozete kao primjer uzeti i neke partije koje postave bilborde i plakate prije izborne kampanje, pozivaju svoje clanove i gradjane na kongres stranke, ali u biti koriste taj dogadjaj za promociju stranke. Meni se to ne mora svidjati, ali licno ne vidim problem ni u tome. Ali recimo vidim problem, u trenutnoj postavci stvari, u predizbornom plakatu SDP-a, sa sloganom za izbore, koji je jos uvijek postavljen na Skenderiji.

Mala digresija. Misljenja sam kako je ogranicavanje predizborne kampanje pogresno i kako nema nikakav pozitivan efekat, osim kada govorimo o predizbornoj sutnji koja traje 24 ili 48 sati u nekim zemljama, i dopusta gradjanima da objektivnije, u miru, odluce za koga ce glasati.

Pozdrav
bob_rock

#18086 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste

Post by bob_rock »

Albin Zuhric wrote:bob_rock,

Vodjenje kampanje kroz online medije nije zakonski regulisano. Medjutim i da jeste, promocija clanka/saopstenja/misljenja ne bi bila kaznjiva. To je kao dijeljenje letaka u kojima gradjane obavjestavate o posljednjim desavanjima u njihovoj opcini. Da smo pozvali gradjane da glasaju za NS ili neke od kandidata koji ce se naci na listama na narednim izborima, postavlili plakate i bilborde, platili tv reklame da promovisemo stranku ili kandidate, to bi bila druga prica.

Mozete kao primjer uzeti i neke partije koje postave bilborde i plakate prije izborne kampanje, pozivaju svoje clanove i gradjane na kongres stranke, ali u biti koriste taj dogadjaj za promociju stranke. Meni se to ne mora svidjati, ali licno ne vidim problem ni u tome. Ali recimo vidim problem, u trenutnoj postavci stvari, u predizbornom plakatu SDP-a, sa sloganom za izbore, koji je jos uvijek postavljen na Skenderiji.

Mala digresija. Misljenja sam kako je ogranicavanje predizborne kampanje pogresno i kako nema nikakav pozitivan efekat, osim kada govorimo o predizbornoj sutnji koja traje 24 ili 48 sati u nekim zemljama, i dopusta gradjanima da objektivnije, u miru, odluce za koga ce glasati.

Pozdrav
Pozdrav Albine,hvala na odgovoru. Nisam pronasao nigdje ovu informaciju vezano za online oglasavanje a sporadicno mi se na fb stranici pojavljuju sponzorisani clanci.
Slazem se u potpunosti da bi sponzorisani clanci trebali biti dozvoljeni van kampanje.
A sto se tice drugih partija imaju oni nekad druga rijesenja,postoji moj portal ili sutra.ba ;)
Pozdrav
Innovation

#18087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

SDU, LDS, SP, Stranka dijaspore i Naša stranka ulaze u "Blok 14"
Image

U Sarajevu predstavljena koalicija šest stranaka "Zajedno za promjene"
Koalicijski sporazum za opće izbore u BiH potpisale su: Stranka pravde i povjerenja, Stranka penzionera BiH, Socijaldemokratska unija BiH, Demokratska narodna zajednica BiH, Liberalno demokratska stranka i Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH.
Image

Sta se desilo? :?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Innovation wrote:
SDU, LDS, SP, Stranka dijaspore i Naša stranka ulaze u "Blok 14"
Image

U Sarajevu predstavljena koalicija šest stranaka "Zajedno za promjene"
Koalicijski sporazum za opće izbore u BiH potpisale su: Stranka pravde i povjerenja, Stranka penzionera BiH, Socijaldemokratska unija BiH, Demokratska narodna zajednica BiH, Liberalno demokratska stranka i Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH.
Image

Sta se desilo? :?
Neko je ipak shvatio da sa karikaturama ne treba imati posla.
Pedja Kojovic

#18089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tvsabina

:)

p.k.
Seffer

#18090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seffer »

zbog cega se vi samo bavite lokalnim stvarima? zar zaista vjerujete da (cudom izazvan) popravak ekonomije moze popraviti drzavu? ja u to ne vjerujem, jer i ako vi sami osvojite vlast u "bosnjackoj republici" (sto je SF) opet cete morati u koaliciju sa HDZ na federalnom a tek onda idete na drzavni nivo , gdje cete morati koalirati sa SDS ili SNSD...cemu onda sve ovo? Nikad necete imati totalnu vlast a samim tim ni mogucnost da ostvarite svoje programske ciljeve, jer koliko vidim, nema vas ni u RS ni u hrvatskim dijelovima federacije. znaci, sve ovo je svakako utopija...ne samo za NS vec i za ostale stranke...

pozdrav
Albin Zuhric

#18091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Seffer,

Nas cilj, u postojecem sistemu, ne moze biti osvajanje apsolutne vlasti, potpuno ste u pravu. To ne znaci da na svakom nivou ne mozemo sa samo nekoliko ljudi praviti promjene i pokazati kako bi politika izgledala da imamo jos nekoliko ljudi na tom nivou.. Ja se licno ne zamaram "revolucionarnim" idejama, mislim da je njihovo vrijeme proslo. Interesuje me dugorocna strategija i rad, i pomaci naprijed koji ce eventualno dovesti do promjena koje svi prizeljkujemo. Ukoliko se zelimo ugledati na razvijene zemlje, onda moramo prihvatiti i njihov mentalitet dugorocnog planiranja, zalaganja, kreiranja kapitala, stednje i ulaganja...mentalitet 'jutros otvorim kafanu, veceras pokupim pazar' mora nestati, kako u biznisu, tako i u politici.

Ja se namjeravam baviti ovim poslom jos mnogo godina, posteno, uzdignute glave, uz mnogo ulozenog truda i zdravlja. Ja znam da ce se na taj nacin promijeniti stvari o kojima govorite.

Pozdrav
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Truba »

Binkica nek je sa srećom :thumbup: :thumbup: :bih: :sax:
Innovation

#18093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Sabina Ćudić i Peđa Kojović novi potpredsjednici Naše stranke
Cestitam i zelim vam uspjesan rad. :)
weredsf

#18094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Innovation wrote:
Sabina Ćudić i Peđa Kojović novi potpredsjednici Naše stranke
Cestitam i zelim vam uspjesan rad. :)
Ko je nosioc liste za KS
rajvosa1

#18095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Sabina je dobar izbor za potpredsjednicu (why not i predsjednicu?), obrazovana, inteligentna, komunikativna, šarmantna, da ne kažem lijepa... Fina promjena u odnosu na već pomalo potrošene prvoborce NS-.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Truba »

udala se ne moraš se ulizivat :D
Heartbeats

#18097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Heartbeats »

Sve je to fino i super ali mi nekako hipsterski. Ekipa, drustvo, malo isuvise elitisticki...nema usidrenja medju narodom..
ali opet zelim svu srecu i Sabini i Dennisu i Albinu i Pedji i Tariku...trebat ce vam.
VjecitiStudent

#18098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:Seffer,

Nas cilj, u postojecem sistemu, ne moze biti osvajanje apsolutne vlasti, potpuno ste u pravu. To ne znaci da na svakom nivou ne mozemo sa samo nekoliko ljudi praviti promjene i pokazati kako bi politika izgledala da imamo jos nekoliko ljudi na tom nivou.. Ja se licno ne zamaram "revolucionarnim" idejama, mislim da je njihovo vrijeme proslo. Interesuje me dugorocna strategija i rad, i pomaci naprijed koji ce eventualno dovesti do promjena koje svi prizeljkujemo. Ukoliko se zelimo ugledati na razvijene zemlje, onda moramo prihvatiti i njihov mentalitet dugorocnog planiranja, zalaganja, kreiranja kapitala, stednje i ulaganja...mentalitet 'jutros otvorim kafanu, veceras pokupim pazar' mora nestati, kako u biznisu, tako i u politici.

Ja se namjeravam baviti ovim poslom jos mnogo godina, posteno, uzdignute glave, uz mnogo ulozenog truda i zdravlja. Ja znam da ce se na taj nacin promijeniti stvari o kojima govorite.

Pozdrav
Kako ste iz te dugoročne strategije upali u potpuno idiotske koalicije čim se prva prilika ukazala, suvisla odgovora nikada nismo dobili.
VjecitiStudent

#18099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

rajvosa1 wrote:Sabina je dobar izbor za potpredsjednicu (why not i predsjednicu?), obrazovana, inteligentna, komunikativna, šarmantna, da ne kažem lijepa... Fina promjena u odnosu na već pomalo potrošene prvoborce NS-.
Barem selfija neće nedostajati. A možda se i pokoji lift dodatno proslavi.
zippoo87

#18100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

Heartbeats wrote:Sve je to fino i super ali mi nekako hipsterski. Ekipa, drustvo, malo isuvise elitisticki...nema usidrenja medju narodom..
ali opet zelim svu srecu i Sabini i Dennisu i Albinu i Pedji i Tariku...trebat ce vam.
a cemu opet ovo nabijanje etikete "elitisticki" ?
zar to nije sazvakana prica ili je doslo vrijeme u ovoj izopacenosti da cim je neko obrazovan i uspjesan,elta ?
zar smo toliko nisko pali ?

nije ni cudo,obzirom kakve cobane gledamo na tv-u i ko su glavne "zvijezde" BH scene...sljam do sljama

trznite se malo,nemojte samo pljuvati po drugima
Locked