Što ih i dalje ne koristiš? Ili još bolje pitanje gdje su sad i zašto su propali?quarterback wrote:da ti nesto kaze androidas koji ima 44 godine i sjecanja mu malo dalje sežu, IOS zglave nije bio prvi, prije iosa su postojali windows mobilegolfiista wrote:kada je android mogao uzeti sve od iOs,
![]()
(pogledaj godinu koja pise, ja sam ovo tada koristio)
sa kojeg su i ios i android povukli jako puno toga, a prije njega je postojao palm os
koji je jos tada imao sasvim upotrebljiv handwriting recognition i zanimljivost da je baterija na palm IIIe trajala recimo 3 sedmice bez problema uz stalno koristenje...
i ovaj palm os sam koristio godinama na 4 palm uredjaja koja sam ukupno imao, govorim o vremenu prije 15 godina
svijet nije poceo sa IOSom i iPhoneom kako to vi koji imate Apple volite vjerovati,
jako daleko od toga i veliko je pitanje ko je sta od koga "uzeo" kako kazes
iPhone - All about
Moderator: Benq
- one hundred eyes
#18076 Re: iPhone - All about
-
Pirija
- hakazvaka
-
zdruzdjo
#18079 Re: RE: Re: iPhone - All about
Ovakav komentar a i slicne vidim cesto na ovoj temi.golfiista wrote: Dobro ba, šta ćeš ti na ovoj temi....
Ja nigdje u opisu teme ili slicno ne vidim "svi koji nemate iphone ili mislite pricati lose o istom, mrš sa teme"
Dajte ba, pa nije privatna svojina. Istomišlje ili sta li već.
Palm i winows mobile su propali zbog glupave poslovne politike.
Manjak ulaganja u marketing.....
Ja i dan danas imam palm tungsten i Qtec e100.
E sad opet naglasavam Iphone bih sad opet uzeo da su u ios-u malo bolje rijesili neke bubice. I siguran sam da ima more korisnika koji su slicnog razmisljanja kao ja. E sad......
Eto nadam se da nece admin smatrati kako je ovo za BAN. Dobih upozorenje kako sam na temi u offtopic ali ne sjecam se da sam pisao o autima ili sl....
-
Vertig0
#18080 Re: iPhone - All about
Defintivno svijet nije poceo od iOS-a niti je iPhone prvi telefon, ali isto tako definitvno je telefon i OS koji je promijenio izgled mobitela i nacin na koji ih koristimo. Bilo je i prije iPhonea mobitela koji su imali touch screen ali to nikad nije u potpunosti zazivljelo do tog prvog iPhonea. Sjecam se da je prvom iPhoneu konkurencija bila Nokia n96 i ta Nokija je odralila lose taj tranzicijski period i zbog toga su grohnuli. Tako da ja ne bih pricao historijskom znacaju iPhonea i iOSa, mislim da je dosta toga jasno.
Btw Sto niko od ovih Androidasa ne prenese da se novi Galaxy note haman povlaci iz prodaje? Baterija eksplodira ?
Izvini haka morao sam.
Btw Sto niko od ovih Androidasa ne prenese da se novi Galaxy note haman povlaci iz prodaje? Baterija eksplodira ?
Izvini haka morao sam.
- hakazvaka
#18081 Re: RE: Re: iPhone - All about
tema je iPhone, ne poredjenje iPhone-a sa ostalim telefonima.zdruzdjo wrote:Ovakav komentar a i slicne vidim cesto na ovoj temi.golfiista wrote: Dobro ba, šta ćeš ti na ovoj temi....
Ja nigdje u opisu teme ili slicno ne vidim "svi koji nemate iphone ili mislite pricati lose o istom, mrš sa teme"
Dajte ba, pa nije privatna svojina. Istomišlje ili sta li već.
Palm i winows mobile su propali zbog glupave poslovne politike.
Manjak ulaganja u marketing.....
Ja i dan danas imam palm tungsten i Qtec e100.
E sad opet naglasavam Iphone bih sad opet uzeo da su u ios-u malo bolje rijesili neke bubice. I siguran sam da ima more korisnika koji su slicnog razmisljanja kao ja. E sad......
Eto nadam se da nece admin smatrati kako je ovo za BAN. Dobih upozorenje kako sam na temi u offtopic ali ne sjecam se da sam pisao o autima ili sl....
-
Ali_G
#18082 Re: iPhone - All about
Nije mi jasno kad vam zvoni viber da morate uci u aplikaciju da vidite ko vas zove.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Vertig0
#18083 Re: iPhone - All about
Ne moramo uci u aplikaciju da bi vidjeli ko nas zove, ali moras preko notifikacije da bi se javio na poziv. Nije kao da te neko zove preko obicnog telefona.
U koliko je veceras ovo predstavljanje?
U koliko je veceras ovo predstavljanje?
-
isx
#18084 iPhone - All about
Ni meni. Sasvim normalno radi javljanje sa lockscreena. Kad zvoni, swipe, touch id i pricam. Ne znam kakve probleme imaju sa javljanjem na viberu.Ali_G wrote:Nije mi jasno kad vam zvoni viber da morate uci u aplikaciju da vidite ko vas zove.
Nego jos sat vremena do novih telefona i iOS10.
-
exampLe.
#18085 Re: iPhone - All about
Joj ovih kompleksasa, ne valja im iPhone a samo o njemu pricaju. 
Jos malo i eto nam sedmice.
Jos malo i eto nam sedmice.
- golfiista
#18086 Re: iPhone - All about
Ne mozes se javiti direktno, zvoni ti viber, moraš ući u aplikaciju da vidiš ko zove i da bi se javio, sranje veliko.
Zapravo nema nista na ekranu sve je nekako u aplikacijama, otvori pa se klati, al da telefon leti, leti.
Zapravo nema nista na ekranu sve je nekako u aplikacijama, otvori pa se klati, al da telefon leti, leti.
- insomnia78
#18087 Re: iPhone - All about
Naravno da mozes. Ne znam od kud vam to
-
Ali_G
#18088 Re: iPhone - All about
Meni kad zvoni pise na ekranu ko zvoni, kliznem, otkjucan i veza je uspostavljena. Zato ne kontam
- shalla
#18089 Re: RE: Re: iPhone - All about
Ne smatram se "androidašem", ne kontam šta bi to trebalo da znači ali sam morao reagovati na ovo. 40-ak uređaja od cca milion prodatih je imalo ovaj, zaista nedopustivi, problem i to karakterišemo kao povlačenje iz prodaje?Vertig0 wrote:Btw Sto niko od ovih Androidasa ne prenese da se novi Galaxy note haman povlaci iz prodaje? Baterija eksplodira ?
Nego, ne kontam ni ja ovo što govorite za Viber, radna kolegica ima 5s, regularno uradi swype i javi se na viber poziv...
- Nogatrans
#18090 Re: iPhone - All about
17 Septembar na predstavljanu pisalo Bosna i Hercegovina da ce zvanicno biti u prodaji. Ne mogu sjetiti da smo bili ranije spominjani od strane Apple 
-
Ali_G
#18091 Re: iPhone - All about
Mislim da smo bili na spisku i za 6s.
Uglavnom, sto je najavljivano na netu i predstavljeno je. Nema vise 16gb, a ubacen 256. Nema slusalica na kabl. 7+ ima duplu kameru i vodootporan je.
Uglavnom, sto je najavljivano na netu i predstavljeno je. Nema vise 16gb, a ubacen 256. Nema slusalica na kabl. 7+ ima duplu kameru i vodootporan je.
-
isx
#18092 Re: iPhone - All about
Viber javljanje sasvim normalno radi. To smo apsolvirali. To sto se neko ne zna javiti, nije do telefona.
- spree
#18093 Re: iPhone - All about
1369 KM u americi s7 plus. Obicni 100$ jeftiniji. Nema verzije od 16 gb. Koliko li ce kod nas kostati? Na prezentaciji strasno izgleda jos water resistant.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
Ali_G
#18094 Re: iPhone - All about
Pa u prvom valu sigurno nece ispod 2000
-
Vertig0
#18095 Re: RE: Re: iPhone - All about
Ja sam procitao takav clanak panti reaguj kako hoces.shalla wrote:Ne smatram se "androidašem", ne kontam šta bi to trebalo da znači ali sam morao reagovati na ovo. 40-ak uređaja od cca milion prodatih je imalo ovaj, zaista nedopustivi, problem i to karakterišemo kao povlačenje iz prodaje?Vertig0 wrote:Btw Sto niko od ovih Androidasa ne prenese da se novi Galaxy note haman povlaci iz prodaje? Baterija eksplodira ?
Nego, ne kontam ni ja ovo što govorite za Viber, radna kolegica ima 5s, regularno uradi swype i javi se na viber poziv...
-
Kurjakk
#18096 Re: iPhone - All about
Eh pitanje za iskusne jabucare. Trebam zamjeniti displey na sestici pa sam malo googlao i koliko sam shvatio nije moguce kupiti orginalan display za iphone osim ako nije skinut s drugog uredjaja? Jesam li upravu? Ako jesam sta je najbolje za ugradit kao alternativu orginalu. Na ebayu sam nasao svega pa sam se malo pogubio.
Da, ako je moguce negdje kupiti orginal molim za info
Da, ako je moguce negdje kupiti orginal molim za info
-
exampLe.
#18097 Re: iPhone - All about
Ma sad se i ne isplati uzimati 7-icu jer ce joj ovi nasi majmuni nabit cijenu na 2000. Kad prodju 3-4 mjeseca i kad postane polovan onda ce se moci prodati 6s i dodati jos 300-400KM za njega.
- Nogatrans
#18098 Re: iPhone - All about
isx wrote:Viber javljanje sasvim normalno radi. To smo apsolvirali. To sto se neko ne zna javiti, nije do telefona.
I kod mene kad me neko zove mora uci u aplikaciju da bi se mogao javiti,jedino kad povucem onaj prozor vibera i ukucam sifru tad se javi.
-
metnem
#18099 Re: iPhone - All about
Fakat jest bolji chipset, a da li vrijedi razlike u cijeni u odnosu na stari model nek svako odlučiexampLe. wrote:Ma sad se i ne isplati uzimati 7-icu jer ce joj ovi nasi majmuni nabit cijenu na 2000. Kad prodju 3-4 mjeseca i kad postane polovan onda ce se moci prodati 6s i dodati jos 300-400KM za njega.
Inače to je ono što iOSu daje fluidnost, moćan hardware
Performanse
Uređaje će pokretati procesor A10 Fusion - riječ je o 64-bitnom četverojezgrenom čipu koji je 120 puta brži od originalnog iPhonea i dvostruko brži od procesora A8.
Novi grafički čip brži je 240 puta od originalnog iPhonea i predstavlja najbrži grafički procesor na nekom pametnom telefonu.
- Qler
#18100 Re: iPhone - All about
Bivši radnici nokie radili na kameri, vidi se odmah napredak.
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk