To je ekipa ovog lika, sto tefsiri Kur'an i hadise kao vehabiti. Protekfirio je komplet Palestinu zbog veza sa Iranom i mrskim sijama.MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:11![]()
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Avichay_Adraee
To je ekipa ovog lika, sto tefsiri Kur'an i hadise kao vehabiti. Protekfirio je komplet Palestinu zbog veza sa Iranom i mrskim sijama.MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:11![]()
![]()
Demagog-beze, sacuvaj to za nekoga ko se prima na jeftinu demagogiju.MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:13Naravno , nebi hamas opalio raketu na civileovih par stotina sto padaju po kucama to je omaklo se , a izrael nije arapsko pleme da moze sakriti pogibiju vojnika
![]()
Dje ekipa hezbolaha sale ? Dokle su oni sa tekfirenjemsalik79 wrote: ↑12/05/2021 10:28To je ekipa ovog lika, sto tefsiri Kur'an i hadise kao vehabiti. Protekfirio je komplet Palestinu zbog veza sa Iranom i mrskim sijama.
https://en.wikipedia.org/wiki/Avichay_Adraee
Izrael nema potrebe da krije pogibiju vojnika, to im samo oslobodi ruke da jace mlatnu po palestincima.. Nije to objektivnost zbog dobrote nego im odgovara.seln wrote: ↑12/05/2021 10:29Demagog-beze, sacuvaj to za nekoga ko se prima na jeftinu demagogiju.MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:13Naravno , nebi hamas opalio raketu na civileovih par stotina sto padaju po kucama to je omaklo se , a izrael nije arapsko pleme da moze sakriti pogibiju vojnika
![]()
Terorizam je terorizam, civili su civili.
Ja sam ovdje referisao na objektivnost IDF-a, koju ti ocigledno ne dovodis u pitanje.
Dovi iz stambola za palestince , da mu se ukabuli.
Azerska akcija u NK je legitimna isto kao sto je legitimno bilo hrvatsko rjesavanje tzv. RSK. A ti sada nastavi da bacas suplju o dvolicnim Bosnjacima.Humljanin wrote: ↑12/05/2021 09:31 Samo otvori čovjek temu Nagorno Karabaha i ovu. Pa usporediš upise.
Skoro isti ljudi koji ovdje vapiju za svjetskom pravdom, tamo su ne samo navijali, nego orgazmično uživali na slike mrtvih Armenaca.
I onda se to poziva na Boga na moral na ovo na ono...
A kakve mi veze imamo i sa jednima i sa drugima?
MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:31
Izrael nema potrebe da krije pogibiju vojnika, to im samo oslobodi ruke da jace mlatnu po palestincima.. Nije to objektivnost zbog dobrote nego im odgovara.
Ja protiv rezolucije?! Jesi li ti dobar? Ja sam samo protiv licemjerja. Britanci, koji su medju glavnim i odgovornim za genocid koji se desio, guraju rezoluciju iskljucivo iz vlastitih interesa, od kojeg mi nikakvog hajra ne bi imali.JohnnyS wrote: ↑12/05/2021 10:04salik79 wrote: ↑12/05/2021 09:47Kako to, a braca muslimani?![]()
Iran je podrzao teritorijalni integritet i suverenitet Azerbejdzana, ali je insistirao da se to rijesi diplomatskim putem, a ne sukobom. S obje strane je intenzivno komunicirao da sto prije dodje do rjesenja i obustave krvoprolica.
Usput, u Iranu zive velike zajednice Armena i Azera (sam imam Hamenei je etnicki Azer), koje uzivaju potpuno ista prava koja uzivaju i sve ostale etnicke zajednice u Iranu.
Pa nastradala su i braća muslimani u Srebrenici pa si bio protiv rezolucije o genocidu. Mislim kako ti uopće nemaš vjersku agendu na forumu već političku kao lokalni megafon iranske politike. Zato si i bio za mirno rješenje u Azerbejdžanu i zato si za nestanak Izraela. Da sutra ajatolaha spuca moždani udar i probudi se navijajući za Izrael i ti bi počeo šalomati po forumu![]()
Nemoj tako, u Tori pise kako je to njihovo, a ima i gruntovnica koje su dobili od Rimljana.swanfilter wrote: ↑12/05/2021 08:58Svaka cast pojedincima koji podrzavaju krađu domova na nacin, kljuc u vrata ...jeza u ledja wrote: ↑12/05/2021 03:55 Svaka cast forumasima koji staju u odbranu Palestinaca. Treba imati hrabrosti pa podrzavati raketiranje.
Naravno, nema veze sto je na daljinski.![]()
Pa problem je sto si ti izvukao ovoga lika kao nekakav pokusaj opravdanja izraelskih zlocina nad Palestincima.Project Ashe wrote: ↑12/05/2021 08:12Pa naravno svi su željeli da jevreja više nema, pa tako i amerikanci, u čemu je problem?sandzokan wrote: ↑11/05/2021 23:11Ne zajebavaj.Project Ashe wrote: ↑11/05/2021 23:04
Check your facts mate.
https://en.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husseini
![]()
Ja sam se referirao na "vecinu" sa one teme na ovoj temi... Ja ih ne primjecujem, barem ne kao vecinu.Humljanin wrote: ↑12/05/2021 10:08
Ne prozivam nikog poimenice.
Ako si izgubio pamćenje, poviri samo na temu o N.Karabahu pa ćeš sve vidjeti.
Skoro na svakoj stranici od par stotina iskucanih stranica su slike ili videi ubijenih Armena uz neljudske navijačke komentare.
Za sve ostalo tu je Ginko Forte.![]()
Pazi, ja ne prozivam direktno tebe niti imam išta protiv tebe. Ti se čak (iako po meni sa čudne pozicije proiranskog političkog stava) doimaš kao relativno uljuđen i razuman komentator.
Kažem relativno ne da vrijedam nego zato jer nisam čitao sve tvoje upise pa nemam pojma kakvi su, ali ono malo što sam čitao iako se ne slažem, ne mogu ti prigovoriti neljudskost.
salik79 wrote: ↑12/05/2021 10:39Ja protiv rezolucije?! Jesi li ti dobar? Ja sam samo protiv licemjerja. Britanci, koji su medju glavnim i odgovornim za genocid koji se desio, guraju rezoluciju iskljucivo iz vlastitih interesa, od kojeg mi nikakvog hajra ne bi imali.JohnnyS wrote: ↑12/05/2021 10:04salik79 wrote: ↑12/05/2021 09:47
Kako to, a braca muslimani?![]()
Iran je podrzao teritorijalni integritet i suverenitet Azerbejdzana, ali je insistirao da se to rijesi diplomatskim putem, a ne sukobom. S obje strane je intenzivno komunicirao da sto prije dodje do rjesenja i obustave krvoprolica.
Usput, u Iranu zive velike zajednice Armena i Azera (sam imam Hamenei je etnicki Azer), koje uzivaju potpuno ista prava koja uzivaju i sve ostale etnicke zajednice u Iranu.
Pa nastradala su i braća muslimani u Srebrenici pa si bio protiv rezolucije o genocidu. Mislim kako ti uopće nemaš vjersku agendu na forumu već političku kao lokalni megafon iranske politike. Zato si i bio za mirno rješenje u Azerbejdžanu i zato si za nestanak Izraela. Da sutra ajatolaha spuca moždani udar i probudi se navijajući za Izrael i ti bi počeo šalomati po forumu![]()
Dobro be pocnes tvrditi da negiram genocid![]()
Pa nisu Izraelci arapi , zalutao si bolan. Oni malo mlate ustima al zato mlate toljagom , arapi vole da galame. Mislis da ne moguce u izraelu sakriti da su poginuli vojnici ? Ono porodice sute i to ? Eno imas sad izvjestaj iz bolnice dje su odvezeni povredjeni civili koje su strefiliseln wrote: ↑12/05/2021 10:37MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:31
Izrael nema potrebe da krije pogibiju vojnika, to im samo oslobodi ruke da jace mlatnu po palestincima.. Nije to objektivnost zbog dobrote nego im odgovara.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Otvori prozor da malo izadje lafina.
Hizbullah nikada i nigdje nikoga nije tekfirio. To je specijalitet cionista i njihovih saveznika.MorningStar wrote: ↑12/05/2021 10:30Dje ekipa hezbolaha sale ? Dokle su oni sa tekfirenjemsalik79 wrote: ↑12/05/2021 10:28To je ekipa ovog lika, sto tefsiri Kur'an i hadise kao vehabiti. Protekfirio je komplet Palestinu zbog veza sa Iranom i mrskim sijama.
https://en.wikipedia.org/wiki/Avichay_Adraee![]()
Njegova mrznja prema Bosnjacima mu onemugucava da razumno rasudjuje, izmjeni nick ali stil pisanja i razmisljanja nemoze da izmjeni.Oluja je za njega bila legitimna,ali Azerbejdzan nema pravo na oslobadjanje svojih teritorija,nista novo od njega,znamo vec godinamasandzokan wrote: ↑12/05/2021 10:35Azerska akcija u NK je legitimna isto kao sto je legitimno bilo hrvatsko rjesavanje tzv. RSK. A ti sada nastavi da bacas suplju o dvolicnim Bosnjacima.Humljanin wrote: ↑12/05/2021 09:31 Samo otvori čovjek temu Nagorno Karabaha i ovu. Pa usporediš upise.
Skoro isti ljudi koji ovdje vapiju za svjetskom pravdom, tamo su ne samo navijali, nego orgazmično uživali na slike mrtvih Armenaca.
Isprika prihvacena. Usput, dokumentarac sa HRT-a za tebe, o licemjerju o kojem govorim:JohnnyS wrote: ↑12/05/2021 10:41salik79 wrote: ↑12/05/2021 10:39Ja protiv rezolucije?! Jesi li ti dobar? Ja sam samo protiv licemjerja. Britanci, koji su medju glavnim i odgovornim za genocid koji se desio, guraju rezoluciju iskljucivo iz vlastitih interesa, od kojeg mi nikakvog hajra ne bi imali.JohnnyS wrote: ↑12/05/2021 10:04
Ispričavam se, onda sam ja stekao pogrešan dojam.
turska je ucinla u zadnjih godina vise za Pelestinu nego sve druge ioslamske drzave zajedno, sto preko humanitarnih organizacija, sto preko tajnih sluzbi, obezbjedili su snage otpora sa logistickom podrskom i upravo zatoi dana s imamo otpor u svim gradoivm a gdhe zive arapi7
Sta cekajuaerodinamika wrote: ↑12/05/2021 10:46turska je ucinla u zadnjih godina vise za Pelestinu nego sve druge ioslamske drzave zajedno, sto preko humanitarnih organizacija, sto preko tajnih sluzbi, obezbjedili su snage otpora sa logistickom podrskom i upravo zatoi dana s imamo otpor u svim gradoivm a gdhe zive arapi7
ovo je samo pocetak, ako bi se turska ukljucila DIREKTNO to bi sigurno bio kraj fastista u Tel Avivu, odatle toliki i strah danas u Izraelu![]()
salik79 wrote: ↑12/05/2021 10:45Isprika prihvacena. Usput, dokumentarac sa HRT-a za tebe, o licemjerju o kojem govorim:JohnnyS wrote: ↑12/05/2021 10:41salik79 wrote: ↑12/05/2021 10:39
Ja protiv rezolucije?! Jesi li ti dobar? Ja sam samo protiv licemjerja. Britanci, koji su medju glavnim i odgovornim za genocid koji se desio, guraju rezoluciju iskljucivo iz vlastitih interesa, od kojeg mi nikakvog hajra ne bi imali.
Ispričavam se, onda sam ja stekao pogrešan dojam.
Koje, bolan osvajacke pohode, ljudi oslobadjali svoju teritoriju, sve legitimno i u skladu sa MP.Humljanin wrote: ↑12/05/2021 09:57Benjo34 wrote: ↑12/05/2021 09:49Bio sam na temi tamo, nemoguce je povuci paralelu između Palestine i Karabaha, bar ne u smislu u kojem pokušavaš. Složit ćemo se da na Karabahu nisu civili ni blizu stradali kao što Palestinci stradaju od Izraela u zadnjih xy godina? Armenci su okupirali dio Karabaha, protjerali Azere, i izgubili su fer na bojnom polju. Vojnik kao vojnik uvijek strada u ratu. Sa druge strane, Izrael je formiran uz pomoc Britsa, naselili su Jevreje iz svih dijelova svijeta na taj prostor i od tad počinje stradanje Palestinaca. Karabah nikad nije priznat kao država ili dio Armenije, za razliku od Izraela koji su holokaustom dobili sve šta žele, pa i to da čine genocid nad onim koji im nisu krivi.Humljanin wrote: ↑12/05/2021 09:31 Samo otvori čovjek temu Nagorno Karabaha i ovu. Pa usporediš upise.
Mi nemamo nikakve veze, pokušavam biti objektivan. Kako biti objektivan i podržavati u prvom slučaju okupaciju druge zemlje, i u drugom slučaju decenijsko iživljavanje nad ljudima, od ubijanja, raseljavanja, izgladnjivanja ( https://www.theguardian.com/world/2012/ ... limit-gaza). Isto tako ako sam negdje napisao nešto što poziva na genocid, istrebljenje prema nekom narodu, slobodno mi quote ili posalji u dm
Gledaj, nije ovaj forum West Point da se izučava doktrina ratovanja niti je medunarodni sud da se izučava međunarodno pravo.
I na jednoj i na drugoj temi se navija. To je i više nego jasno.
Što se tiče rata, u svakom, ali bas u svakom ratu ginu i civili i vojnici.
Na onoj temi se nije samo slavilo vojne pohodne nego su se lijepile slike napada i mrtvih vojnima uz neljudske komentare.
Sada ovdje skoro isti komntatori plaču i pozivaju se na ljudskost.
Ja sam samo želio ukazati na licemjerje i ostrašćenost.
A što se tiče N.Karabaha, u pravu si. Nije priznat kao država, ali onda imaš problem isto i sa Palestinom.
Ja se ne svrstavam ni na jednu stranu. I svjestan sam da se ta dva sukoba ne mogu potpuno izjednačiti.
Ali je poanta mog upisa bila kako se tamo na osvajačke pohode Azerbejdžanaca i smrt Armenaca orgazmicno slavilo, lijepili se bolesni komentari i slike, opravdavalo se agresiju, nazivalo se Armence štakorima...itd
A ovdje potpuno druga priča iz usta istih ljudi. Sada se poziva na humanost , vapije se svijetu za pravdu, za mir...itd
Bolesno licemjerje.
Netacno. Iran je po tom pitanju neprikosnoven i to potvrdjuju svi lideri palestinskog pokreta otpora. Cuj "nego sve druge islamske drzave zajedno"aerodinamika wrote: ↑12/05/2021 10:46turska je ucinla u zadnjih godina vise za Pelestinu nego sve druge ioslamske drzave zajedno, sto preko humanitarnih organizacija, sto preko tajnih sluzbi, obezbjedili su snage otpora sa logistickom podrskom i upravo zatoi dana s imamo otpor u svim gradoivm a gdhe zive arapi7
ovo je samo pocetak, ako bi se turska ukljucila DIREKTNO to bi sigurno bio kraj fastista u Tel Avivu, odatle toliki i strah danas u Izraelu![]()
Gledaj, da se složimo da su ratovi i uzalduna stradanja loši.Benjo34 wrote: ↑12/05/2021 10:39 @Humljanin
Kao što rekoh, žalio sam stradanje vojnika jer su ih ubijali kao na igricama, ali NK je međunarodno priznati dio Azerbejdžana i tu se rasprava za mene završava.
Pa jel vidiš da isto pišem? Da se nadam da ce ta patnja prestati i da ce se krvoprolice dole zaustaviti ali Palestinci kao narod su došli do toga da nemaju više šta izgubiti jer im ionako prijeti nestanak to jest nestanak je 99% siguran