Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
agent_zero wrote:Imati u ekipi dva nba igrača i ne znati ih iskoristiti na pravi način, te veći dio utakmice gubiti sa 20 razlike... šta se tu ima posebno komentarisati... riba smrdi od glave...
musa jos uvijek nije nba igrac,uz svo poštovanje prema cinjenici da je sa 19 izabran na draftu,on nije jos ni sekunde u nba odigrao,pitanje je s obzirom na konkurenciju u ekipi hoce li uopce igrati u netsima,prije ce biti da ce biti poslan u razvojnu ligu ako netsi tamo imaju tim
agent_zero wrote:Imati u ekipi dva nba igrača i ne znati ih iskoristiti na pravi način, te veći dio utakmice gubiti sa 20 razlike... šta se tu ima posebno komentarisati... riba smrdi od glave...
Koje glave....selektora?
Ili saveza?
Vec sam pisao. Kosarka nije fudbal. U kosarci jedan kvalitetan igrac pravi razliku. Nurkic i Musa su se morali bolje iskoristiti.
Repesi je vise vremena na parketu proveo Atic od Nurkica. Bez komentara.
Xavier1 wrote:
Vec sam pisao. Kosarka nije fudbal. U kosarci jedan kvalitetan igrac pravi razliku. Nurkic i Musa su se morali bolje iskoristiti.
Repesi je vise vremena na parketu proveo Atic od Nurkica. Bez komentara.
Repeša je tu pao ko padobranac. Došao prije nekoliko dana. Tu nemaš šta ni kad pripremiti.
Možda jesu, ali smo od starta krenuli povećavati minus, pa je pokušao potrefiti igrače koji će zaustaviti vanjski šut.
Našom nesrećom, to je bilo sve gore i gore.
Repeša nije imao dovoljno vremena da pripremi nešto ozbiljno, ali to ponovo ne pravda činjenicu da su pojedini igrači izgledali kao da se prvi put oprobavaju u nekom novom, dotad njima nepoznatom sportu. Čitav život si na parketu i bacaš loptu okolo, pa valjda se podrazumijeva da si savladao neke elementarne stvari košarke.
Izbjegavam da razapinjem pojedince, ali Vrabac je izdominirao u disciplini kako biti najveće tele na parketu, to je usavršavao u zadnjih par utakmica i sinoć doveo do savršenstva.
Nema se tu šta toliko pripremat. Neka Nurkić igra skoro pa cijeli meč (min 35 min), neka Vrabac ili Lazić ne budu playevi, imaš Gegića neka igra 15-ak min, sjeckaj igru, ne dozvoli da se utrkujemo s njima. Ljudi nabili tempo a mi ništa. Usporiš ritam i njih nema nigdje, kvalitetno preuzimaš u odbrani. Sramota da je Nurkić samo 20 min igrao a najbolji igrač ako on ne može sa 23-24 god igrati punim tempom oko 30+ min onda kad će moći. Mogao je Repeša ovo mnogo bolje pripremiti.
Šansu imamo još uvijek a to je da mi sve dobijemo a Česi sve izgube kao i Finci. Što nije pretjerano nerealno jer Frrancuzi će ih sigurno obe dobiti kao i Rusi kući ali samo je pitanje možemo li mi sve dobiti. Mislim nije nerealno da oni sve izgube ali koliko je realno da mi sve dobijemo.
Zar netko ima toliki optimizam da računa na plasman na svjetsko prvenstvo poslije svega oko reprezentacije od početka ovih kvalifikacija ... Vrhunac što je ova repka u ovom sastavu uradila je i ostvarila, a to je da je došla do ovog kruga ciklusa, za šta treba najviše zahvaliti Duletu koji je od ničega napravio nešto, da se ne obrukamo više nego što je potrebno. Čak i pored toga, a i pored ovog poraza, neki pojedinci prave kalkulacije o mogućnosti plasmana. Pa nismo mi Španija ili Srbija kojoj se može desiti da izgubi neki meč, ali u konačnici no sikiriki za plasman jer imaš igru, igrače, kvalitet i tradiciju na svojoj strani, za razliku od nas koji sporadično pucamo i gdje je pobjeda stvar sreće, i gdje je treća četvrtina u stvari cijela utakmica.
Diwan wrote:Zar netko ima toliki optimizam da računa na plasman na svjetsko prvenstvo poslije svega oko reprezentacije od početka ovih kvalifikacija ... Vrhunac što je ova repka u ovom sastavu uradila je i ostvarila, a to je da je došla do ovog kruga ciklusa, za šta treba najviše zahvaliti Duletu koji je od ničega napravio nešto, da se ne obrukamo više nego što je potrebno. Čak i pored toga, a i pored ovog poraza, neki pojedinci prave kalkulacije o mogućnosti plasmana. Pa nismo mi Španija ili Srbija kojoj se može desiti da izgubi neki meč, ali u konačnici no sikiriki za plasman jer imaš igru, igrače, kvalitet i tradiciju na svojoj strani, za razliku od nas koji sporadično pucamo i gdje je pobjeda stvar sreće, i gdje je treća četvrtina u stvari cijela utakmica.
A dobro slažem se ali opet koja je poenta igranja ako se ne nadamo plasmanu?
Al zamisli situaciju, nekim čudom se plasiramo na svjetsko i onda nam predstoje utakmice protiv najjačih sastava Srbije, Španije...ili gluho bilo SAD-a....i onda pomislim, nemoj života ti da se plasiramo
Last edited by palermo on 14/09/2018 13:42, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu wrote:musa jos uvijek nije nba igrac,uz svo poštovanje prema cinjenici da je sa 19 izabran na draftu,on nije jos ni sekunde u nba odigrao,pitanje je s obzirom na konkurenciju u ekipi hoce li uopce igrati u netsima,prije ce biti da ce biti poslan u razvojnu ligu ako netsi tamo imaju tim
heheheh kad sam ja ovdje pisao da on nije jos za NBA...drvlje i kamenje! Na zalost nisam gledao sinocnju utakmicu ali sam od par ljudi cuo da smo izgubili ponajvise krivicom NBA dvojca ali i Repesenim pretjeranim drzanjem na klupi Nurlica. Mi smo dosli do ove faze upravo iz razloga sto je Dule maksimalno koristio Musu. Inace svi su hvalili Kikana koji je defintivno igrac sa najvecim samopuzdanjem u ovoj reprezentaciji. Ponavljam ovo nije moj dojam nego ljudi koji su mi ukratko rekli o utakmici.
kakavdanakneiskustvu wrote:musa jos uvijek nije nba igrac,uz svo poštovanje prema cinjenici da je sa 19 izabran na draftu,on nije jos ni sekunde u nba odigrao,pitanje je s obzirom na konkurenciju u ekipi hoce li uopce igrati u netsima,prije ce biti da ce biti poslan u razvojnu ligu ako netsi tamo imaju tim
heheheh kad sam ja ovdje pisao da on nije jos za NBA...drvlje i kamenje! Na zalost nisam gledao sinocnju utakmicu ali sam od par ljudi cuo da smo izgubili ponajvise krivicom NBA dvojca ali i Repesenim pretjeranim drzanjem na klupi Nurlica. Mi smo dosli do ove faze upravo iz razloga sto je Dule maksimalno koristio Musu. Inace svi su hvalili Kikana koji je defintivno igrac sa najvecim samopuzdanjem u ovoj reprezentaciji. Ponavljam ovo nije moj dojam nego ljudi koji su mi ukratko rekli o utakmici.
bingov buraz wrote:Krema ne krema pogledaj statistiku.
Bez NBA dvojca bi ova nakupina balvana izgubila 40 razlike.
Ova "skupina balvana" kako ih nazivas je obezbjedila da igramo ove zadnje kvalifikacije i dzaba nazivas Musu NBA igracem jer nije ne minutu nego sekundu jos odigrao u NBA ligi. Ova skupina balvana bez Nurkica je dobila Rusiju u Skenderiji. Tako da to omalovazavanje je po obicaju svojstveno forumskim strucnjacima i znalcima. Uzgred ljudi koji su mi rekli su manje vise citav zivot u kosarci.... al jebaji ga nemaju oni to znanje forumasa sa Klixa!
Pa ti si ih prvi nazvao NBA dvojac ja se samo referirao
Musa ubacio 18 koševa i bio najbolji protiv te iste Rusije ali šta će on,nema ni minutu u NBA
Nakupina balvana jašta,Dule je to znao sakriti najbolje što se moglo.
Ja poznajem malo znalaca ali puno pametnjakovića koji se prodaju pod ove prve.I na forumu ih ima.
ti njegovi tadasnji saigraci su osim okulaje i femerlinga bili rezervine rezerve u ozbiljnim euroiligaskim ekipama,eto ako nisu malo bolji,onda su malo vise od malo boljih
Njemački levat je svjestan svojih limita i neće prodati 10 lopti po utakmici,zabiće i neki koš kad je siguran da može,grizće u odbrani jer za to nije potreban talenat,zadovoljan je da bude pomoćnik na mješalici,staviće interes ekipe ispred vlastitog,sve suprotno od bosanskog levata.Stvar mentaliteta.
Reci to #dragom gostu, i musa i nurkic su kite od igraca (49 poena za 30 min )
Najgora stvar u svemu je sto totalni laici i ne samo na ovoj temi nego i fudbalskoj za skoro sve poraze reprezentacija krive Nurkica i Musu ili Dzeku i Pjanica a za sve pobjede hvale Nurkica i Musu i tamo Dzeku i Pjanica.Pomaknite se vi koji ste upuceniji u sport od svjetskih poznati i prizanati menadjera.Ne blamirajte se .
Pod broj jedan trebalo bi pojedinci da prvo pogledaju stvarne statisticke podatke pa da onda pisu. Nurkic je postigao 20 poena a Musa 15. Musa je imao sut za tri poean 0/3 i vrlo losa slobodan bacanja 3/7. Jedino sto je dobro imao sto se tice suta je za dva poena 3/4. Ali nejse nije poenta u tome....poenta je dok njih nije bilo igrala se koliko toliko kolektivna kosarka a sada se sve baziralo na tome sta ce nijh dvojica uraditi. Zbog slicnih stvari je i izgubila Srbija od Grcke. U zadnjoj minuti Musa napravi gesku u dodavanju i fuli sut za tri poena. Uzgred Kikanovic je postigao 14 poena sa 83% sutem. Stipanovica nije bilo uopste.....itd itd. Nemojet gledati samo broj postignutih poena jer su ih Musa i Nurkic uglavnom postigli u zadnjoj cetvrtini a do tada ih nigdje nije bilo.
kakavdanakneiskustvu wrote:igra li vrabac ista bolje bar u klubovima?
Vrabcu svaka cast, dobro je igrao ikako...prije sedam dana otprilike je sahranio oca i opet je dosao da igra...!
ma koga briga za to vazno je da je on kosarkaski "kloc" iako je odigrao sve one utakmice kad nije bilo "strasnog" Nurkica i sa ostatkom ekipe doveo nas do ovog nivoa takmicenja.