SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#18076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

hladan.preminger wrote:
Član 169.
Čedomorstvo
Majka koja usmrti svoje dijete za vrijeme ili izravno nakon poroda, kaznit će se kaznom zatvora
od jedne do pet godina.
u ovom slucaju ne postoji jer nema smrti djeteta
mislim da je Tercius na to mislio,a ne opcenito
hladan.preminger

#18077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

vješalica wrote:
hladan.preminger wrote:
Član 169.
Čedomorstvo
Majka koja usmrti svoje dijete za vrijeme ili izravno nakon poroda, kaznit će se kaznom zatvora
od jedne do pet godina.
A u pokušaju?
uglavnomja

#18078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:
Ja bih bio sretan da sam nasao ovo dijete jer bih znao da sam spasio taj zivot. Nikakva pomoc mi ne bi trebala. Jos bih ga kao kumce prihvatio.

:thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

O'zone wrote:
Bloo wrote:
Probably hercika...
prošla tuda oko 18 već se raščistilo
Vjerovatno. Al ovaj na Dobrinji je usro motku pravo. Koliko skontah izletio sa ceste udario u dostavno vozilo i zabio ga u pizzeriju
Ja sam prvo pomislio da je nezadovoljni radnik uletio gazdi sa dostavnim autom u pizzeriju :D
Tercius

#18080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

vješalica wrote:
hladan.preminger wrote:
Član 169.
Čedomorstvo
od jedne do pet godina.
Upravu je preminger hladni, doo mene je.Neko je brisao to djelo ispade da je to hrvatska a da je RS samo preformulisao naziv pa sam pomjesao sa nasim KZ.
Tercius

#18081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

drugi profil wrote:Ma,a odavno svima treba psihijatar i nema normalnih ovdje. PTSP u blazem ili tezem obliku.
Niko mi nije davao pomoc nakon znamo svi cega sve ne, nego se sa tim sami izborimo, zavisno od kakve je ko japije i kakve ventile ima.

Ja bih bio sretan da sam nasao ovo dijete jer bih znao da sam spasio taj zivot. Nikakva pomoc mi ne bi trebala. Jos bih ga kao kumce prihvatio.
U tome i jeste jedan od problema naseg drustva...sto se svako sam i na svoj nacin snalazi da kroz razne ventile ispusta ono sto mu je viska...svakome bi bila sreca da spasi nekome zivot, al nije to bas tako kao sto ti mislis, jos pogotovu ako taj isti ima takvo jedno kuci...ja sam samo zelio naglasiti da ova kurac drzava propala da Bog da bi trebala vec jednom poceti voditi racuna o tim stvarima...pa ako nista onda radi toga da ti taj isti policajac sutra ne izvadi oko iz glave jer si ga samo pitao sto sam zaustavljen, jer cudimo se naslovima tipa policajac ubio djevojku pa legao pored nje, ili policajac pancericama istukao skijasa itd malo se generalno vodi racuna o rehabilitaciji tih ljudi nakon ovakvih i slicnih stvari.Mislim,da bi ti shvatio sad o cemu ja tebi pricam trebao bi prvo vidjeti kako izgleda beba u WC solji,pa bi trebao nekako da prodjes sve te faze od da izbacis taj miris iz nosa kada doruckujes do faze kada prestanes biti hiper osjetljiv prema svojoj djeci.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matijevic_Vlado »

Nije bebu nasao policajac, nego covjek koji rovi po smecu. Smece pretrazuje sa drskom od macka za krecenje. Eto P Vjesalice sad i ti znas pa ubjedjuj ljude.
Tercius

#18083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Matijevic_Vlado wrote:Nije bebu nasao policajac, nego covjek koji rovi po smecu. Smece pretrazuje sa drskom od macka za krecenje. Eto P Vjesalice sad i ti znas pa ubjedjuj ljude.
https://faktor.ba/vijest/policajac-pron ... evu-278628
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tercius wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Nije bebu nasao policajac, nego covjek koji rovi po smecu. Smece pretrazuje sa drskom od macka za krecenje. Eto P Vjesalice sad i ti znas pa ubjedjuj ljude.
Tako pise, a sve sto pise je istina? Covjek je pronasao, pozvao policiju i saceko policiju na licu mjesta. Nije dirao bebu nego je policajac izvadio iz skoro praznog kontejnera.
Tercius

#18085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Matijevic_Vlado wrote:
Tercius wrote:
Tako pise, a sve sto pise je istina? Covjek je pronasao, pozvao policiju i saceko policiju na licu mjesta. Nije dirao bebu nego je policajac izvadio iz skoro praznog kontejnera.
Pa vise je vjerovatno da je policajac slucajno naisao sa svojim vozilom nego da je ovaj zvao 122 ;)
bersK

#18086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Sinoć oko 10 u Pejtonu kod podvožnjaka 5-6 policija, marica i kola hitne. Đe je šta je bilo?
Matijevic_Vlado

#18087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tercius wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Pa vise je vjerovatno da je policajac slucajno naisao sa svojim vozilom nego da je ovaj zvao 122 ;)
Da, da i cuo je iz svog Golfa kako place
Tercius

#18088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Matijevic_Vlado wrote: Da, da i cuo je iz svog Golfa kako place
Kreditno sposoban, mislim da je mogao vidjeti mahanje ljudi i iz Range rovera 3.0...i ne znam cemu guranje tog Golfa u neku sirotinju, jebacko auto bas...
Matijevic_Vlado

#18089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tercius wrote:
Matijevic_Vlado wrote: Da, da i cuo je iz svog Golfa kako place
Kreditno sposoban, mislim da je mogao vidjeti mahanje ljudi i iz Range rovera 3.0...i ne znam cemu guranje tog Golfa u neku sirotinju, jebacko auto bas...
Nisam gurao u sirotinju, to je petica il sestica. Al dvojku guraju u sirotinju a svi se u njoj do nedavno vozili i mastali kako ce im babo dati da provozaju
karanana

#18090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

baco gubitne tikete iz kladionice pa naletio na bebu.

kakve veze sad ima ko ju je pronaso? da li su poznati roditelji?
vješalica

#18091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Tercius wrote:
http://avaz.ba/vijesti/bih/337127/danas ... nasli-bebu

fina neka djeca
nek ih ima
da ne gledamo u ofucane beapoalicare kao sa nekih mjesta
vješalica

#18092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

karanana wrote:baco gubitne tikete iz kladionice pa naletio na bebu.

nisu poznati ali je pisalo u jednom od clanaka da je djevojcica rodjena u bolnici tako da bi moglo da se dodje do doticne osobe tj.roditelja
O'zone
Globalni moderator

#18093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

vješalica wrote:
Tercius wrote:
http://avaz.ba/vijesti/bih/337127/danas ... nasli-bebu

fina neka djeca
nek ih ima
da ne gledamo u ofucane beapoalicare kao sa nekih mjesta
Sa našim novinarima nikad nisi na čistac...
Oko 18 sati građani su obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječiji plač. Pripadnici Druge policijske uprave - Policijske stanice Centar odmah po dojavi stigli su na lice mjesta da provjere šta se događa.

Jedan od policajaca (identitet poznat redakciji) nageo se preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo je pretraživati odakle dolazi glas. I policija i građani bili su nemalo iznenađeni kada je policajac između gomile smeća našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u peškir. Nekolicina građana koja se zatekla na licu mjesta ostala je u šoku. Niko nije mogao vjerovati da je beba ostavljena u kontejneru.

Ništa manje nisu bili iznenađeni ni pripadnik policije, koji je dijete odmah smjestio u svoje vozilo kako bi se ugrijalo. Zahvaljujući njihovoj pravovremenoj reakciji, novorođenče je odmah prebačeno na Pedijatrijsku kliniku.

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Kako smo saznali, ljekari koji su pregledali dijete konstatirali su da se radi o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Ima li beba oca?
Sta je on radio?
Pod uslovom da su vjenčani,da zna za dijete.
Bože savuvaj :-) :roll:
Tercius

#18095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

vješalica wrote:

nisu poznati ali je pisalo u jednom od clanaka da je djevojcica rodjena u bolnici tako da bi moglo da se dodje do doticne osobe tj.roditelja
Pa ako doktori mogu okvirno reći koliko je beba stara to je bar onda lako.Obidju se sve adrese roditelja i već bi se trebalo znati ovih dana ko je gospodja.
Opal_89

#18096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Opal_89 »

Neke osobe treba sterilisati odmah po rodjenju :twisted: Kod nas se sve cesce pocinju desavati vijesti koje si nekada mogao cuti samo da se desavaju u Kini i Americi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:
vješalica wrote:

Pa ako doktori mogu okvirno reći koliko je beba stara to je bar onda lako.Obidju se sve adrese roditelja i već bi se trebalo znati ovih dana ko je gospodja.
ako se beba rodila u bolnici.......
vješalica

#18098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

mali_milojica wrote:Ima li beba oca?
Sta je on radio?
Pod uslovom da su vjenčani,da zna za dijete.
Bože savuvaj :-) :roll:
pa.sigurno da ima oca
ali ko ce znati kakve su seme u pitanju
treba sacekati koji dan dok pronadju taj ljudski skart koji je to uradio
bitno je da je dijete dobro,hvala bogu milom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

bersK wrote:Sinoć oko 10 u Pejtonu kod podvožnjaka 5-6 policija, marica i kola hitne. Đe je šta je bilo?

:mrgreen:
Post Reply