KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#18076 Re: KUP BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 26/04/2022 13:10
Sve si u pravu,organizovano dijasporci dolaze da napadnu Musemica,da ulete u trening centar,da ganjaju igrace po gradu.Malo realnosti nije na odmet.Drugo.Po imenima Sa bih trebalo pomesti Velez u finalu po strucnosti trenera Velez bi sa Dudicem trebao pregaziti Sa..Imate kloca na klupi u rangu peteva i sto ga se prije rijesiti cak i do finala vece su vam sanse
Ko ih ne zna skupo bi ih platio :-D

Pa jesu li igrači bili zaslužili da ih ganjaju?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#18077 Re: KUP BiH

Post by sime_cipol »

Logovan

#18078 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

karanana wrote: 12/05/2022 19:37 kloshari jedni da uzurpiraju organizaciju finala drzavnog kupa. oni da kazu ko ce gdje da sjedi na tekmi koja nema nikakve veze ni s njima ni sa njihovim propalim klubom nego je organizacija saveza. isto ko kad bi birali ko ce gdje da sjedi u onoj njihovoj rupi kad igra reprezentacija.
klosahri klosharski ja sam mislio da su se i ugasili. ali mozda je i bolje ovako nego biti na jugu i ograjisati 7 godina nevolje i nesrece.
Ma meni ovo baš debilno. Čuj ti fol nešto ne daš, a savez još gori pa ti odobri hahah :lol:
Labirint

#18079 Re: KUP BiH

Post by Labirint »

Da mi je samo saznati (ako je to uopšte tačno) kako je išla ta korespodencija? UG Robijaši uputilo dopis NS, tamo neka Fikreta zaprimila, protokolisala i dala kome? Koji organ NS se onda naprasno sastao i na osnovu kojeg pravilnika donio odluku? I ako je tačno zašto je istočna tribina zatvorena? Kažem opet ako je tačno maloumno, maloumno od robije a od ovih imbecila saveznih se ništa drugo i ne očekuje... Karata još nema, kažu od utorka u prodaji (možda bude i on line :D)., jebbem ti majku alija dje mi živimo...
Logovan

#18080 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

Labirint wrote: 13/05/2022 00:00 Da mi je samo saznati (ako je to uopšte tačno) kako je išla ta korespodencija? UG Robijaši uputilo dopis NS, tamo neka Fikreta zaprimila, protokolisala i dala kome? Koji organ NS se onda naprasno sastao i na osnovu kojeg pravilnika donio odluku? I ako je tačno zašto je istočna tribina zatvorena? Kažem opet ako je tačno maloumno, maloumno od robije a od ovih imbecila saveznih se ništa drugo i ne očekuje... Karata još nema, kažu od utorka u prodaji (možda bude i on line :D)., jebbem ti majku alija dje mi živimo...
Istok nece biti zatvoren, tamo ce biti ljudi iz saveza, itd.
Labirint

#18081 Re: KUP BiH

Post by Labirint »

Logovan wrote: 13/05/2022 00:07
Labirint wrote: 13/05/2022 00:00 Da mi je samo saznati (ako je to uopšte tačno) kako je išla ta korespodencija? UG Robijaši uputilo dopis NS, tamo neka Fikreta zaprimila, protokolisala i dala kome? Koji organ NS se onda naprasno sastao i na osnovu kojeg pravilnika donio odluku? I ako je tačno zašto je istočna tribina zatvorena? Kažem opet ako je tačno maloumno, maloumno od robije a od ovih imbecila saveznih se ništa drugo i ne očekuje... Karata još nema, kažu od utorka u prodaji (možda bude i on line :D)., jebbem ti majku alija dje mi živimo...
Istok nece biti zatvoren, tamo ce biti ljudi iz saveza, itd.
Znači ko u Rimskom koloseumu, red za patricije red za plebejce :D
karanana

#18082 Re: KUP BiH

Post by karanana »

znaci, originalno planirano 8 hiljada. par kloshara zabranilo koristenje juzne chenife sa 1500 mjesta. znaci sad ide sjever 1500 i istok i zapad 6500. mozda moze ali treba im se dobro iskenjati gdje god da budemo sjedili.

pitanje: mozda nisam pratio jer smo uvijek ispadali do cetvrtfinala, da li je format uvijek isti ovakav da je finale jedna tekma i je li uvijek u zenici? ubijte me imam kratko pamcenje ja se uopste ne sjecam ni prosle godine, ni ko je uzeo kup ni gdje se igralo ni koji je format bio.

imam osjecaj da kad se sastaju neki klubovi iz razlicitih entiteta da je drugaciji format da se igraju dvije tekme i tako to......
East_side

#18083 Re: KUP BiH

Post by East_side »

karanana wrote: 13/05/2022 00:13 znaci, originalno planirano 8 hiljada. par kloshara zabranilo koristenje juzne chenife sa 1500 mjesta. znaci sad ide sjever 1500 i istok i zapad 6500. mozda moze ali treba im se dobro iskenjati gdje god da budemo sjedili.

pitanje: mozda nisam pratio jer smo uvijek ispadali do cetvrtfinala, da li je format uvijek isti ovakav da je finale jedna tekma i je li uvijek u zenici? ubijte me imam kratko pamcenje ja se uopste ne sjecam ni prosle godine, ni ko je uzeo kup ni gdje se igralo ni koji je format bio.

imam osjecaj da kad se sastaju neki klubovi iz razlicitih entiteta da je drugaciji format da se igraju dvije tekme i tako to......
Do prošle godine su se igrala po dva finalna meča, prošle godine jedna finalna, u Zenici (Sarajevo - Borac).

Jbg problem je što nemamo 3 stadiona u državi koja bi mogla zadovoljiti uslove u svakom smislu.

Recimo da su se srela dva nesarajevska kluba, vjerovatno bi se igralo na Grbavici.
Logovan

#18084 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

Labirint wrote: 13/05/2022 00:10 Znači ko u Rimskom koloseumu, red za patricije red za plebejce :D
Haha :lol: tako nekako
East_side wrote: 13/05/2022 00:32 Do prošle godine su se igrala po dva finalna meča, prošle godine jedna finalna, u Zenici (Sarajevo - Borac).
U sezoni 2003/2004 igrala se jedna utakmica. Finale se igralo u Sarajevu, Modriča - Borac. A prije zajedničke lige bilo je još finala sa jednom utakmicom.
karanana

#18085 Re: KUP BiH

Post by karanana »

ja imam osjecaj ko da svake godine mjenjaju.
ali opet kazem nisam bas nesto pratio nit pamtim posebno.
luckylaka

#18086 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

:run:
karanana wrote: 12/05/2022 19:40 ja sam mislio da je peljto.

cekaj, onda sa ovim klosharskim zatvaranjem juga, da li to znaci da ce broj ulaznica biti smanjen za 1500?
Peljto i sudi finale sa dva lomocna i tri jos pomocnija.Peljto i 5 sudija
luckylaka

#18087 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

FOTO: INES LUČIĆ

Irfan Peljto sudi finale Kupa BiH, našlo se mjesto i za Gigovića

12.05.2022. / 12:36

5

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto dijelit će pravdu na finalnoj utakmici Kupa BiH između Veleža i Sarajeva koji je na programu u četvrtak 19. maja na Bilinom polju u Zenici.

Peljti će u ovom susretu pomagati njegovi standardni pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić.

Četvrti sudija bit će Miloš Gigović, a tu će biti još Ermin Sivac i Mirza Kazlagić.

Utakmicu je na programu u 19 sati, a gledatelji u našoj zemlji će ovaj susret moći pratiti u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.
Logovan

#18088 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

karanana wrote: 13/05/2022 00:50 ja imam osjecaj ko da svake godine mjenjaju.
ali opet kazem nisam bas nesto pratio nit pamtim posebno.
Pa i mijenjaju svake godine nešto. Hajmo sad igrati dvije, pa hajmo sad staviti da igramo samo jednu, pa onda promijene oko 1/16 finala, pa naredne oko osmine finala, itd. Isto kao da traže najbolji format pa ne mogu da se odluče. :D
East_side

#18089 Re: KUP BiH

Post by East_side »

Logovan wrote: 13/05/2022 00:46 U sezoni 2003/2004 igrala se jedna utakmica. Finale se igralo u Sarajevu, Modriča - Borac. A prije zajedničke lige bilo je još finala sa jednom utakmicom.
Ma mislio sam na zadnje što je bilo na snazi.

Ako se mene pita, bolje je finale s jednom utakmicom. Na neutralnom terenu naravno.
zlajaBHF

#18090 Finale Kupa 2022: FK Velez - FK Sarajevo

Post by zlajaBHF »

Finale kupa se ove godine godine se igra u Zenici, i to 19. Maja, a sastaju se Velez i Sarajevo.
Ove dvije ekipe trenutno zauzimaju 4. i 5. mjesto u Premier Ligi, tako da je nekako i fer da se bas oni bore za to cetvrto jesto koje vodi u Evropu.

Pobjednik ove utakmice ide direktno u drugo pretkolo UEFA konferencijske lige, stim da bi Sarajevo bilo nosilac, dok Velez to nebi bio.

Potencijalni protivnici Sarajeva:
Noravank (Armenija), Kylzihar (Kazahstan), Rakow (Poljska), Zira (Azerbejdžan), Puskas Akadmeija (Mađarska), Silkeborg (Danska), Levski Sofija (Bugarska) osvajač Kupa Luksemburga, kao i klubovi koji prođu prvo pretkolo UEFA konferencijske lige.

Potencijalni protivnici Veleza:
Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Molde, predstavnik Austrije, predstavnik Turske, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu, kao i klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Skhendija, Ruzomberok.

Mozemo primjetiti da bi Sarajevo bilo favorit protiv vecine potencijalnih protivnika, dok bi put u 3. pretkolo bilo dosta teze za Velez, ali ne i nemoguc.
zlajaBHF

#18091 Re: Finale Kupa 2022: FK Velez - FK Sarajevo

Post by zlajaBHF »

Sto se Veleza tice, moze se reci da im je forma u uzlaznoj putanji. Prvi di osezone je bio rezultatski nikakav, tako da je Dudic cak i dao ostavku u jednom momentu, ali su se zato podigli u drugom dijelu. Utakmica protiv Zrinjskog prosle sedmice je nekako ovjerila kvalitet Veleza i dala im samopouzdanje pred utakmicu protiv Sarajeva, jer su tu pokazali ili potvrdili da se mogu nositi sa najboljim ekipama Premier lige. Velez se trenutno nalazi na 5. poziciji u premier ligi, sto samo po sebi nije katatrofalno, ali ta potvrda o kojoj govorim je mozda bila potreba, jer su mnogi pomislili da Velez mozda i nije tako dobar, kao sto smo mislili nakon proslogodisnje evropske avanture, jer su imali taj los pocetak sezone, koji je mozd auticao i na samopouzdanje samih igraca. Tako da sa te strane Velez ulazi u ovo finale kupa spreman, sa dosta samopouzdanja i vjere u sebe.

Ja licno nisam previse zadovoljan igrom Veleza i mislim da Velez moze podici svoju igru naj os veci nivo nego sto je to bilo ove sezone. Sad ruge strane sam uvijek vjerovao da ova ekipa zasluzuje da bude u vrhu, i nisam prihvatio pricu kako je prosla sezona bila samo slucajnost i kako su igraci igrali bolje nego sto je njihov stvarni nivo. Ja ne vjerujem u takve teorije, jer niko ne igra bolja nego sto moze…i logika kaze da je to ne moguce 😊 Uglavnom, prosle sezone su pokazali svoj potencijal, kako protiv AEK-a, tako i dobrim igrama protiv Svedjana. Ove sezone su samo podbacili, i evo se se sad vracaju na pravi kolosijek, sto i nije los tajming.

Ja nisam zadovoljan Velezoom defanzivom, i kad pogledam rezulatate ove godine, to mi je potvrdjuju i rezultati. Velez je ove godine 5 najgora ekipa po broju primljenih golova. Znaci, samo su 4 ekipe primile vise golova od Veleza, dok su po broju postignutih golova, medju boljim u ligi. Zrinjski je naprmjer primio 3 puta manje golova u ovoj sezoni. Iako se radi o prvaku, mora se priznati da je to prevelika razlika, i da sa tolikim brojem primljenih golova, ne mozemo ocekivati mnogo kada su rezultati u pitanju.

O razlozima se moze diskutovati. Velez ima ekipu koja je trkacki i fizicki na dobrom nivou, i bas zato je ova ekipa sposobna da igra evropski fudbal, st su pokazali prosle godine. Znaci, ekipa koja ima trkacke igrace, kakve Velez ima, nebi trebala primati mnogo golova, jer takvi igraci olaksavaju posao odbrani i zato bi takva ekipa trebala primati mali broj golova, medjutim to nije slucaj. Vezni igraci poput Dine Hasanovica, Radovca, Vehabovica, Brandaa je agresivan, sa mnogo pretrcanih kilometara po utakmici i protivnicke ekipe u dosta dijelova utakmice drze daleko od svoga gola.

Ja mislim da je problem u tome sto odbrana ne radi svoj posao kako treba. Kao prvo Zeljkovic ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, i nema potencijal da postane dobar stoper. To ne znaci da uvijek igra lose, jer je to igrac koji posjeduje odredjene kvalitete, koje je u stanju koristiti i na mjestu koje igra, kao njegova brzina i agresivnost, medjutim dobri potezi koje cesto pokazuje, nisu dovoljni da bi opravdali njegovo igranje na toj poziciji. On ima previse minusa za to mjesto, i jedan je od razloga lose defanzive Veleza. Igra glavnom mu uopste nie na nivou koja je potrebna sa stopera, tako da je to pravi hendikep. Zadnji gol kojeg sjecam, gdje je to bio slucaj je zadnja utakmica protiv Zelje, gdje Zeljkovic gubi duel glavom, pred kraj utamice, i nakon cega Zeljo postice zgoditak. U toj situaciji Zeljkov nije cak ni skocio, a kamoli da je dobio taj duel, iako je to bilo na ivici sesnaesterca. Na sredini takve greske mozes praviti, da te nist ane kosta, medjutim na stoperskoj poziciji moras ici na svaki duel glavom, i preuzimati odgovornost, on to ne radi. Moze se naci milion primjera, gdje na visoke lopte reaguje pogresno, i uopste ne uzima odgovornost za svoju zonu, nego je samo koncentrisan na svog covjeka. Uglavnom, ocito je da nikad nije naucen da igra stopera, i to kosta.
Sto se tice kapitena Veleza, Denisa Zvonica, on je iskusan stoper, koji ne pravi mnogo pogresnih odluka, medjutim njegove godine i potencijal ga ogranicavaju. On bi vjerovatno bi dosta bolji, da oko sebe ima bolje odbranbenbene igrace ali svakako ostaje problem taj manjak brzine, i to je nesto sto kosta cijelu odbranu i to nije nesto sto se moze lagano rijesiti, pogotovo ne kad se ekipa brani visoko kao sto je slucaj sa Velezom.
Da samt rener, koji igra protiv Veleza, razmisljao bi o dugim visokim loptama na Zeljkovica, koje bi se produzavale na dubinu iza Zvonica….

Bekovi….Bekovi Veleza nisu bekovi, nego bocni igraci, ili vindbacks, kaos to je nekad bio Jarni. To su krila, koja su igraju na poziciji beka. To su dobri igraci, medjutim ne postavljaju se uvijek kao bekovi, sto otezava posao stoperima. Tu mislim nas ve njih, a pogotovo na Ovcinu i Cosica, koji su po meni mozda i najbolji igraci Veleza. Medjutim na tim mjestima, oni daju mnogo u ofanzivnoj igri, medjutim kostaju u defanzivnoj. Da bi oni igrali kaos to igraju, stoperi bi morali biti vrhunski, a u veznom redu bi trebala biti dvojica Dina Hasanovica, medjutim ti nije slucaj. Ako neko igra beka, onda bi trebao biti dio te zadnje linije, i kretati se na taj nacin. To nije uvijek slucaj sa Velezovim bekovima, i cini da stopei izgledaju losiji nego sto jesu.
Primjer, kada je igrac AEK,a prosle godine na Grbavici, sa velezove desne strane usao u teren, i kada je Isic izasao na njega, desni bek Veleza se trebao vratiti na svoje mjest, iliti pomoci Isicu. Recimo taj gol pokazuje igru Velezovi bekova. U tom golu ucestvuje i lijevi bek, iako je na suprotnoj strani, jer da je lijevi bek pratio liniju ostatka odbrane, bio bi ofsajd i gol bi bio ponisten.

Ovdje sam opisivao sta vidim kao minuse Veleza, i neda mi se nastavljat, medjutim Velez ima mnogo kvaliteta, koje nisam spominjao, i mislim da ce uz samopouzdanje koje trenutno imaju biti dovoljni do osvoje kup i igraju Evropu. Nadam se da ce poboljsati defanzivnu igru i da ce u evropi biti i bolji nego prosle godine!
luckylaka

#18092 Re: Finale Kupa 2022: FK Velez - FK Sarajevo

Post by luckylaka »

zlajaBHF wrote: 17/05/2022 14:31 Finale kupa se ove godine godine se igra u Zenici, i to 19. Maja, a sastaju se Velez i Sarajevo.
Ove dvije ekipe trenutno zauzimaju 4. i 5. mjesto u Premier Ligi, tako da je nekako i fer da se bas oni bore za to cetvrto jesto koje vodi u Evropu.

Pobjednik ove utakmice ide direktno u drugo pretkolo UEFA konferencijske lige, stim da bi Sarajevo bilo nosilac, dok Velez to nebi bio.

Potencijalni protivnici Sarajeva:
Noravank (Armenija), Kylzihar (Kazahstan), Rakow (Poljska), Zira (Azerbejdžan), Puskas Akadmeija (Mađarska), Silkeborg (Danska), Levski Sofija (Bugarska) osvajač Kupa Luksemburga, kao i klubovi koji prođu prvo pretkolo UEFA konferencijske lige.

Potencijalni protivnici Veleza:
Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Molde, predstavnik Austrije, predstavnik Turske, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu, kao i klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Skhendija, Ruzomberok.

Mozemo primjetiti da bi Sarajevo bilo favorit protiv vecine potencijalnih protivnika, dok bi put u 3. pretkolo bilo dosta teze za Velez, ali ne i nemoguc.
Sarajevo nije favorit protiv Radnika na Kosevu da bude favorit protiv nekoga od gore navedenih.Velez isto.Fudbal koji se igra u Premijer ligi je pri dnu europskih liga i nismo favoriti ni protiv koga.Ostali napreduju mi stagniramo i to ne zbog kvaliteta nego zbog katastrofalnih uslova gdje se igra
babanovac

#18093 Re: KUP BiH

Post by babanovac »

MUSVDG !
luckylaka

#18094 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

E jesu nasli termin kada ce igrati.Cuj u 12.Nit gledati kod kuce ni na poslu.Moglo je to kasnije
splinter

#18095 Re: KUP BiH

Post by splinter »

luckylaka wrote: 18/05/2022 22:10 E jesu nasli termin kada ce igrati.Cuj u 12.Nit gledati kod kuce ni na poslu.Moglo je to kasnije
Da. Trebali su tebe konsultovati prilikom odabira termina. :lol:
Logovan

#18096 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 18/05/2022 22:10 E jesu nasli termin kada ce igrati.Cuj u 12.Nit gledati kod kuce ni na poslu.Moglo je to kasnije
Hahahaaha
East_side

#18097 Re: KUP BiH

Post by East_side »

Prenosi li iko ovo finale sutra i ko??

Da se uštekam na foru preko EON-a i gledam s posla.

Streamovi ništa, ćao! :run:
luckylaka

#18098 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

splinter wrote: 18/05/2022 22:12
Da. Trebali su tebe konsultovati prilikom odabira termina. :lol:
Zvao je neko iz saveza al necu ja da kontaktiram sa njima i tako cu pobjeci sa posla.Ko ih jebe
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#18099 Re: KUP BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Gazi Saraj'vo utajivace poreza i doprinosa! :evil:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#18100 Re: KUP BiH

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 19/05/2022 08:03 Gazi Saraj'vo utajivace poreza i doprinosa! :evil:
danas cu zaraditi jos 5 markica :D
pika se samo regularno vrijeme, nista kasnije :oops:
Post Reply