Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nlt

#18051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

esso_sa wrote:Krenuli su kociti ko kamikaze i puzati dole na brzoj cesti u Blazuju, skretanje za Vlakovo - postavljena kamera (stub i kutija, ne znam jel slika).
Ogranicenje tu je 60, ali bosnjo naravno koci na 40 :mrgreen:
ima i u suprotnom smjeru, posle one stanice, gdje stari put odvaja za Ilidžu
hahahahahahahah :-D :D tu će biti veselo
UmaX

#18052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by UmaX »

condy wrote:Ako imas jaku masinu, kad predjes to auto, vratis se desno i gas do poda....i ako te ne uspije proci kad se poravnate, bas ces se fino osjecati :mrgreen:
To moze ako u desnoj nema saobracaja osim tog sto pretices.

Al da, i ja sam to iskusio, znaci preticem u lijevoj sa nekih 130-140 km/h, a ovaj iza blica.
condy

#18053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

UmaX wrote:
condy wrote:Ako imas jaku masinu, kad predjes to auto, vratis se desno i gas do poda....i ako te ne uspije proci kad se poravnate, bas ces se fino osjecati :mrgreen:
To moze ako u desnoj nema saobracaja osim tog sto pretices.

Al da, i ja sam to iskusio, znaci preticem u lijevoj sa nekih 130-140 km/h, a ovaj iza blica.
I sta ti uradis :mrgreen:
UmaX

#18054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by UmaX »

Nista. Ignoriram samo.
condy

#18055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

E nek ti i blicaju :mrgreen:
l33t

#18056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by l33t »

Pa nemas sta drugo uraditi nego ignorirati. Moze on da kuka kolko hoce, ti si vec zapoceo proces preticanja a on nek malo popusti gas dok se ti sklonis i nek pici.... citave 2 sekunde dok ti prodjes... ako se ne moze strpiti nek se nervira - izjesce se on iznutra
UmaX

#18057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by UmaX »

Pa ja, to je to, njegov problem. To sto on blica govori samo nesto o njemu, nista o meni.

Ja GLEDAM da ne preticem ako ima neko znacajno brzi u lijevoj traci i da je blizu i sacekam da prodje da i ja mogu pretec, znaci nije da ne gledam. Nego ovo su bas bolidi koji idu 200+ na sat, stvore ti se iza.
condy

#18058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Autoput nesto i nije za 200+ km/h...kad naletis na one dijelov gdje tone cesta nije fin osjecaj ima pred Visokim u pravcu Sarajeva...uffff jednom sam gledao da nesto nisam odozdo odvalio :mrgreen:

Ne blicam nikom i slazem se za ignoriranje. Tako je najbolje. Samo se malo zezam za gasanje sa tim lolama...a moze malo :mrgreen:
vješalica

#18059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Stigla su dva skorojevica sa puta
Obavezno parkiranje u.dvosmjernoj pored praznog parkinga
Istovaranje kofera traje 45min
Udaranje vratima od auta isto toliko
Udarili su barem 10000 puta, gepekom mozda 50000 puta sadisticki i
Ono seljacki ko da je kapak od stale
Onda ide tura drndanja alarmom sa prozora
Smirise se konacno kad je proslo 01h iza ponoci
Ujutro kad su hladniji dani obavezno motor od auta mora da radi najmanje 20min da gospoDZa ne prehladi jajnike kad krene na svoje izmisljeno radno mjesto
Uz par turiranja da izadje ugalj banovici iz auspuha
nepass1

#18060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

konektovan wrote:Sad alfa 145 udarila focusa, a focus pasonju na otoci.... :mrgreen:
Samo oprezno. :mrgreen:
Oko pola 6 oktavija spucala sandera na otoci, tramvaj se pokvario na cengic vili, po carsiji havarija, na bentbasi udes, na stupskoj petlji udes isto ford focus. U dva udesa sto sam vidio zene vozaci :D
50 minuta stup vijecnica :izet:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#18061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

bitanga_sa_otesa wrote:zenica-doboj i obratno,magistralna cesta...
na ogranicenju 80 vozi se 60
na ogranicenju 70 vozi se 50
na ogranicenju 60 vozi se 42
prestanak ogranicenja 70,uspori se na 45.
ja stvarno ne znam sta je s tim degenericima...kolonu napravi 30 auta i to predvodnik nije neki bezvezni auto...preticanja na punoj,mrtva krivina nepregledna ...crni sharan ,5 manevara nekih sto vode u smrt i jedva se izvuce svaki put...kobila neka s beNbarom karavan,gamize 40 na ogranicenju 70,10 auta iza nje niko ne pretice...u jednom momentu zaustavila je cijelu kolonu jer je stala na magistralnoj cesti da propusti dvojicu papaka koji se ukljucuju s nekog makadamskog puta,nemozes vjerovat...
imbecil neki s t5 raspadnutim koNbijem 40 se vuce od nemile do zenice,kolona 100 auta,zakacio trokut na prozor i upalio sva 4.uredno se ukljucio na autoput prema sarajevu i nastavio....naplatne kucice u semizovcu kolaps...kilometar kolona...
ne treba se ni voziti vise... poyyy...
Sve znam i dzaba. Moj mozak to ne moze razumjeti.

Politicka stranka koja bi u svom planu i programu imala stavku vezano za nacine ubrzanja i unapredjivanja kvalitete cestovnog saobracaja, te najavila borbu protiv instagram/viber dzukela koje ometaju normalan protok saobracaja, bi dobila moj glas na izborima.
drug_profi

#18062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

ma 200 maraka bih kaznu opalio samo ako ti je na sjedištu, a ne u ruci. Drzanje telefona u ruci dok se voziš je postalo masovna pojava. Ovdje se pričalo o tome, i ja počeo da obraćam pažnju, i imao sam čudu da se čudim...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#18063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

drug_profi wrote:ma 200 maraka bih kaznu opalio samo ako ti je na sjedištu, a ne u ruci. Drzanje telefona u ruci dok se voziš je postalo masovna pojava. Ovdje se pričalo o tome, i ja počeo da obraćam pažnju, i imao sam čudu da se čudim...
Da, to je poprimilo razmjere ciste epidemije. Samo adekvatne kazne i izvjesnost kazne, sto podrazumijeva da se i policijski sluzbenici dobro procesljaju oko pitanja primanja mita, tako da sutra se instagramasi ne izvlace na cvaju na kafu i vidio bi kako bi se mobiteli zaboravili.
JavierBosnia

#18064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote:ma 200 maraka bih kaznu opalio samo ako ti je na sjedištu, a ne u ruci. Drzanje telefona u ruci dok se voziš je postalo masovna pojava. Ovdje se pričalo o tome, i ja počeo da obraćam pažnju, i imao sam čudu da se čudim...
A nesto zanimljivo sam primjetio.
Zene mnogo cesce koriste ta čuda u voznji od muskaraca. Ima i ovih i onih, ali su aktivnije. Tipa 8 od 10 zena, a ovamo 3 od 10 muskaraca.
Vidim na semaforu zena starijih godina vadi onaj telefon pa cacka nesto na njemu. Ove mladje se slikaju, tapkaju, pisu. Voze, u krilu im torba pa nesto po njoj traze. Sminkaju se, traze nesto, fokus najmanji je na cestu.
Kod muskaraca bude tu i tamo koji papak koji visi na telefonu, ali moram priznati nijednog starijeg nisam primjetio, vecina imalo iskusnijih vozaca je fokusirano na voznju.
nepass1

#18065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Romeo 80 wrote:
Da, to je poprimilo razmjere ciste epidemije. Samo adekvatne kazne i izvjesnost kazne, sto podrazumijeva da se i policijski sluzbenici dobro procesljaju oko pitanja primanja mita, tako da sutra se instagramasi ne izvlace na cvaju na kafu i vidio bi kako bi se mobiteli zaboravili.
Policija radi iste stvari jbg, onda raja konta kad moze on mogu i ja. Pola grada vozim iza policije, nigdje zmigavca, obalom po sinama vozi 80 ako ne i vise, na skretanjima se iz trake za pravo ubace da budu prvi. Ne znam je li im iko ikad rekao da bi trebali predstavljati primjer saobracajne kulture?
Stoji policajsko auto vrsi kontrolu, far mu ne radi.....itd
Dope_Man

#18066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Upravo tako. Jucer idem do grada ispred mene neki BMW 1 se ubacuje nervozno, sekund falio da ga udarim, zmigavca kao i obzira nigdje. Nekoliko puta je tako lijevo-desno, svaki put iznenadno ubacivanje bez zmigavca al zahebase ga trake pa se opet nadje prvi ispred mene nakon par semafora. Malo kasnije ja u srednju jer vidim krenu brze, pogledam ko je magarac kad on u policijskoj uniformi sa telecom glavom na ramenima i zavaljen nazad ko pravi bruda. I nije neki balavac, imao je sigurno dobro preko 3 banke.
condy

#18067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Žmigavac i za vozače gradskih autobusa često je misaona imenica :)

Od policije me i ne čudi...oni kontaju da mogu vozit kak hoće
Travnički Noćni Šetač

#18068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

JavierBosnia wrote: ali moram priznati nijednog starijeg nisam primjetio, vecina imalo iskusnijih vozaca je fokusirano na voznju.
Hvala... :faraon1: ... :run:
drug_profi

#18069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

JavierBosnia wrote: ali moram priznati nijednog starijeg nisam primjetio, vecina imalo iskusnijih vozaca je fokusirano na voznju.
:kakoste:
Blagodarim. I nećeš.
high_volume

#18070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by high_volume »

Postoji li neki propis koji ograničava emisiju buke motocikala u vožnji gradskim ulicama? Šta učiniti kad neko turira motocikl u vožnji pod zgradama, kruži ulicom praveći nesnošljivu buku, itd?
Throttle

#18071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pogodi ga pepeljarom s prozora :lol:
Imaš član zakona koji se odnosi na kažnjavanje stvaranja prekomjerne buke, škripe itd. Može se, ako ništa, za to kaznit. A to za motor, db killer i ostalo, kod nas još nije primjenjivo
Logovan

#18072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Throttle wrote:Pogodi ga pepeljarom s prozora :lol:
Imaš član zakona koji se odnosi na kažnjavanje stvaranja prekomjerne buke, škripe itd. Može se, ako ništa, za to kaznit. A to za motor, db killer i ostalo, kod nas još nije primjenjivo
A trebalo je biti davno uvedeno. :roll:
condy

#18073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Jedino zvati muriju da dođe i da mu kaznu naljepi...a nije loše ni ovo s pepeljarom zvizzz i gotovo :-D
Travnički Noćni Šetač

#18074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

high_volume wrote:Postoji li neki propis koji ograničava emisiju buke motocikala u vožnji gradskim ulicama? Šta učiniti kad neko turira motocikl u vožnji pod zgradama, kruži ulicom praveći nesnošljivu buku, itd?
...
Naravno da postoji...

PRAVILNIK O DIMENZIJAMA, UKUPNOJ MASI I OSOVINSKOM OPTEREĆENJU VOZILA, O UREĐAJIMA I OPREMI KOJU MORAJU IMATI VOZILA I O OSNOVNIM UVJETIMA KOJE MORAJU ISPUNJAVATI UREĐAJI I OPREMA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA

Ĉlan 164.
(1) Najviše granice dopuštene vanjske buke za pojedina vozila ne smiju prelaziti sljedeće vrijednosti u skladu
sa ECE R 41, 53 i 63:
a) za motorna vozila na dva toĉka i to za:
1. mopede razvijaju maksimalnu brzinu do 25 km/h - 66 dB(A);
2. mopede koji razvijaju maksimalnu brzinu preko 25 km/h - 71 dB(A);
3. lahke motocikle ĉija je radna zapremina do 80 cm³ - 75 dB(A);
4. motocikle ĉija je radna zapremina u dijapazonu 80-175 cm³ - 77 dB(A);
5. motocikle ĉija je radna zapremina preko 175 cm³ - 80 dB(A);

b) za motorna vozila na tri toĉka - 85 dB(A);
c) za motorna vozila sa 4 i više toĉkova i to za:
1. putniĉka i kombinovana vozila - 74 dB(A);
2. autobuse ĉija je snaga motora do 150 kW - 78 dB(A)
3. autobuse ĉija je snaga motora preko 150 kW - 80 dB(A)
4. putniĉka i kombinirana vozila ukupne dozvoljene mase do 2 t - 76 dB(A)
5. putniĉka i kombinirana vozila ukupne dozvoljene mase u dijapazonu 2-3,5 t - 77 dB(A)
6. teretna vozila ĉija je snaga motora do 75 kW - 77 dB(A)
7. teretna vozila ĉija je snaga motora u dijapazonu 75-150 kW - 78 dB(A)
8. teretna vozila ĉija je snaga motora preko 150 kW - 80 dB(A)
(2) Za vozila koja su u eksploataciji dulje od jedne godine, najviša granica dopuštene vanjske buke iznosi za 3
dB(A) više od najviše granice predvidjene u stavu 1. ovog ĉlana za tu vrstu vozila.

...
Po prijavi policiji od strane građanina a i po službenoj dužnosti moguće je upućivanje na vanredni tehnički pregled i u slučaju da ovo gore nije ispoštovano vozilo se smatra tehnički neispravnim i isključuje se iz saobraćaja...
...
Naravno uslov je da se doneseni Zakoni i pravilnici primjenjuju...
...
A može i pepeljara... :run:
high_volume

#18075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by high_volume »

condy wrote:Jedino zvati muriju da dođe i da mu kaznu naljepi...
Da, ukoliko motociklist strpljivo čeka da policija dođe i da utvrdi vjerodostojnost prijave i prikupi dokaze :-)

Moje pitanje je blesavo, jer i da motocikl pravi nesnošljivu buku, policija nema opremu kojom bi je izmjerila i utvrdila prekršaj zakona o buci ili saobraćajnog zakona. Pa i da se na licu mjesta policajac uvjeri u jaku emisiju buke, motociklist će reći da nije, a sud odbaciti prijavu u nedostatku dokaza.

Ovu kontrolu buke treba da mjere stanice tehničkih pregleda, a policija da prekobučne motocikle šalje na vanredan tehnički pregled. Ali... :lol: :lol: :lol: presmiješno :( Policija ne radi kako treba ni daleko važnije poslove, a stanice tehničkih pregleda puštaju potencijalne ubice na cestu, tako da ni od ove ideje nema ništa :( Barem još 30-50 godina :-)

Ipak je najbolja pepeljara :D
Post Reply