Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
commendatore

#18051 Re: Zeničani

Post by commendatore »

kamen spoticanja wrote:
commendatore wrote:pozdravljam - gdje u zenici povoljno pouzdano i jako kvalitetno odraditi unutrasnje dubinsko ciscenje sjedista, neba i patosa auta? hvala
Ja sam nedavno vozio kod nakog u Pehare
fino uradio za 70 KM
je l ga to lize boga ti :lol: :mrgreen: ?
kamen spoticanja

#18052 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

commendatore wrote:
kamen spoticanja wrote:
commendatore wrote:pozdravljam - gdje u zenici povoljno pouzdano i jako kvalitetno odraditi unutrasnje dubinsko ciscenje sjedista, neba i patosa auta? hvala
Ja sam nedavno vozio kod nakog u Pehare
fino uradio za 70 KM
je l ga to lize boga ti :lol: :mrgreen: ?
Sta znam
Meni rekli da je to dobra cijena :D :(
kakavdanakneiskustvu

#18053 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

znate li koga u kantonalnoj trznoj inspekciji?
kakavdanakneiskustvu

#18054 Re: Zeničani

commendatore wrote:https://www.zenicablog.com/zenicanin-os ... e-i-zasto/

ha ja - mora coek koji je odguljacio 33g penzijskog,zdravstvenog, pickimaterinih osiguranja, sad platit 16KM da bi Barucija Aida imala oktaviju za re-laksativno opustanje (od pisanja sranja i ogradjivanja od ljudi koji su joj napravili radno mjesto odguljivanjem 33g zivota sa ledja), informirajuci vasceli fejzbruk,zlatni sat ,zutaru, hoteliranje po evropi za prdoklacenje emailova i saopstenja - krhko je njeno znanje, skupi prohtjevi a g. H-ov bol u ledjima beznacajan.....

Image

tacno mi je zao vise sto Ratko Mladic nije smlavio ovu balijesinsku kvazidrzavu....

gade mi se ovakva saopćenja,gadi mi se ova drzava,fuj
commendatore

#18055 Re: Zeničani

Post by commendatore »

gadi se i meni ali krivi smo mi..... meni nema nista gore kad mi stara kaze "sto se ti bunis kad se niko ne buni"......

stari se jednom satro od bolova, u por ambulanti sestrice se zajebavaju ko u obdanistu - dok se stari ko semafor savija na stolici cekajuci da se zgube smiluju da ga provedu kroz jebeni protokol najave doktoru..... dok nisam poceo da lajem ko bijesno pasce nista se nije ni promijenilo.... stari jos dobio stidne boje ko da nekom drugom treba doktor a ne njemu.....
Casual's

#18056 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Prošlih godina Hitna je stvarno bila za 5, ali zadnjih godinu dana su kurac totalni. Da li se šta mijenjalo kod njih? Novi direktor klinac palac?
kakavdanakneiskustvu

#18057 Re: Zeničani

sta da taj covjek,koji je zaglavio hitne ,nije htio platiti?
kamen spoticanja

#18058 Re: Zeničani

Casual's wrote:Prošlih godina Hitna je stvarno bila za 5, ali zadnjih godinu dana su kurac totalni. Da li se šta mijenjalo kod njih? Novi direktor klinac palac?
Ista im je direktorica
shef je isti
jedino je je glavna sestra nova...a ona je solidna chvaka
Doduse direktorica im je uvela naplatu svih intervenicija koje nisu zivotno ugrozujuce
ali i to ide duze od godine
kakavdanakneiskustvu

#18059 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
Casual's wrote:Prošlih godina Hitna je stvarno bila za 5, ali zadnjih godinu dana su kurac totalni. Da li se šta mijenjalo kod njih? Novi direktor klinac palac?
Ista im je direktorica
shef je isti
Doduse direktorica im je uvela naplatu svih intervenicija koje nisu zivotno ugrozujuce

citajuci ovo saopćenje oni naplaćuju sve sto nije zivotno ugrozavajuce a da je pacijent dosao kod njih iza 19 sati kad vise ne rade porodicne ambulante,jesam li dobro skontao?
kamen spoticanja

#18060 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ista im je direktorica
shef je isti

citajuci ovo saopćenje oni naplaćuju sve sto nije zivotno ugrozavajuce a da je pacijent dosao kod njih iza 19 sati kad vise ne rade porodicne ambulante,jesam li dobro skontao?
menscini da se naplacuje sve sto ne ugrozava zivot
upravo zbog prakse da pacijenti ne zele ili ne mogu cekati kod svog porodicnog ljekara pa onda idu u hitnu iza 19h
kakavdanakneiskustvu

#18061 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Ista im je direktorica
shef je isti

menscini da se naplacuje sve sto ne ugrozava zivot
upravo zbog prakse da pacijenti ne zele ili ne mogu cekati kod svog porodicnog ljekara pa onda idu u hitnu iza 19h[/quote]

sta kad nekog npr. zabole ledja u 20 sati,i to nije zivotno ugrozavajuce,bar po mom misljenju,ne znam da li i po njihovom,da li kad mu dadnu injekciju u npr. 02 sata jer covjek nije mogao vise trpiti bol to naplaćuju?

p.s. i ja tebe pitam ko da ti tamo radis
kamen spoticanja

#18062 Re: Zeničani

Ma neam pojma tacno i kako prave procjene sta je hitno a sta ne
a jos manje mi je jasno kako da pacijent procjeni hocel odapet od necega ili nece
ali opet shef hitne mi je jednom pricao da je rad dole postao neizdrziv kad su pacijenti shvatili da je lakse otici u hitnu po recept ili redovnu terapiju nego cekati termin kod porodicnog ljekara
a to je opet direktno ugrozavalo pacijente s hitnim stanjima jer su se doktori zahebavali s babama kojima je menscini skocio pritisak
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18063 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Postavlja se logicno pitanje zasto ambulante nemaju dezuru?

Kod nas u Italiji to tako fercera :lol: :run:
kamen spoticanja

#18064 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Postavlja se logicno pitanje zasto ambulante nemaju dezuru?

Kod nas u Italiji to tako fercera :lol: :run:
Mozda su nam doktori kod vas u Italiji :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18065 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Mozda su nam doktori kod vas u Italiji :mrgreen:
Ne fakat, u cemu je problem da se to uvede? Ozbiljno pitam.
kamen spoticanja

#18066 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Ma nema kadra...niti ima para
koliko dezurnih u gradu da ostavis? Sta da tacno rade?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18067 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ma nema kadra...niti ima para
Jebiga kako nema kadra kad ga izvozimo u Njemacku u ogromnim kolicinama?

Vjerujem da para nema.

Evo konkretno ovaj stariji covjek osjeca nesnosne bolove, treba mu ljekarska pomoc. Sta ce covjek, cekat da se ambulanta otvori ili otic u hitnu i platit? A zdravstveno osiguran.
kamen spoticanja

#18068 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Ma nema kadra...niti ima para
Jebiga kako nema kadra kad ga izvozimo u Njemacku u ogromnim kolicinama?

Vjerujem da para nema.

Evo konkretno ovaj stariji covjek osjeca nesnosne bolove, treba mu ljekarska pomoc. Sta ce covjek, cekat da se ambulanta otvori ili otic u hitnu i platit? A zdravstveno osiguran.
Pa kazem ti...ode sve sto moze drzat cetkicu za zube a ima bilo kakve veze s medicinom
ali opet kazem ni meni nije jasno kako da pacijent zna koji mu je klinac
doktor opet moze puno jasnije procjeniti stanje
channel10

#18069 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ne bi bilo lose postaviti dva pitanja i to: iz cega se finansira Hitna pomoc i drugo, gdje idu pare koje uplacujemo za zdravstveno osiguranje?!

Onda taj clan zakona(koji je donijela ta bagra) poslati na ustavni sud (ili gdje vec treba) da oni daju svoje misljenje jer je ocito da tu nesto ne stima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18070 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Pa kazem ti...ode sve sto moze drzat cetkicu za zube a ima bilo kakve veze s medicinom
Pacijent zna da ga nesto boli i hoce da ga to prestane boljeti. A zdravstveno je osiguran, dakle uplacuje svaki mjesec doprinose u tu svrhu. Kakve veze ima to sto ne zna sta mu je. Ne znam ni je popravljat auto, ali znam prepoznat kad je nesto crklo :D
kamen spoticanja

#18071 Re: Zeničani

Fond zdravstvenog je jedna velika prevara
na sistemu solidarnosti placas zdravstveno a onda opet placas svaki klinac
dok shupci koji muljaju drzavu na crno isti taj koriste uz vece povlastice jer su na birou
kakavdanakneiskustvu

#18072 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

ima logike u ovome,ovako ce dolaziti cesto do situacija kao sto je ova par postova iznad
kamen spoticanja

#18073 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Pa kazem ti...ode sve sto moze drzat cetkicu za zube a ima bilo kakve veze s medicinom
Pacijent zna da ga nesto boli i hoce da ga to prestane boljeti. A zdravstveno je osiguran, dakle uplacuje svaki mjesec doprinose u tu svrhu. Kakve veze ima to sto ne zna sta mu je. Ne znam ni je popravljat auto, ali znam prepoznat kad je nesto crklo :D
Vecina ih zna da ih boli zato sto imaju hronicne bolove
i.mene zanima sta s onim koje zaboli u pola 8 navecer doktor procjeni da je neki ishijas?
Al to je jos i dobro...hitna stomatoloska radi do 19h jos dok rade i privatne ordinacije
poslije toga samo mozes moliti samo mene da ti otvorim ducan jer ces pobudalit do 9h ujutru
channel10

#18074 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sve tacno, ali to neko mora ispraviti jer se vidi da nije uredu.

Eh sad se pojavljuje jos jedan niz pitanja i to: ko treba da pokrene obaranje zakona ili clana tog zakona koji dopusta ovakve stvari? Gdje su opozicione stranke da djeluju u opoziciji (sto im je i posao) i da to urade? Zasto to ne rade?
I onda se dodje do sljedeceg zakljucka. Svi ljudi koji su u strankama, nisu tu zbog naroda nego zbog sebe. Boli njih qrc za narodom i drzavom. Njih samo zanimaju ginge i nista vise.
Narod je samo ovca koja glasa da gore nabrojani dodju na sto bolju poziciju i da uzmu sto vise love. To je ono, da se ne lazemo.
kamen spoticanja

#18075 Re: Zeničani

channel10 wrote:Sve tacno, ali to neko mora ispraviti jer se vidi da nije uredu.

Eh sad se pojavljuje jos jedan niz pitanja i to: ko treba da pokrene obaranje zakona ili clana tog zakona koji dopusta ovakve stvari. Gdje su opozicione stranke da djeluju u opoziciji (sto im je i posao) i da to urade? Zasto to ne rade?
I onda se dodje do sljedeceg zakljucka. Svi ljudi koji su u strankama, nisu tu zbog naroda nego zbog sebe. Boli njih qrc za narodom i drzavom. Njih samo zanimaju ginge i nista vise.
Narod je samo ovca koja glasa da gore nabrojani dodju na sto bolju poziciju i da uzmu sto vise love. To je ono, da se ne lazemo.
Al zato imamo setaliste :mrgreen:
Post Reply