Može više informacija....?Dr. Kuca wrote:Neka vam je sretno sa novim direktorom koji uopste nije magistar kifla slago. Nista lijepo niti obecavajuce nisam cuo u vezi njega.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- orinoco
#18051 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Kinaski
#18052 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e ko mu kaze, potrefi koje slovo prvo.vješalica wrote:A danasnja rulja stranacka ode vani po maleziji i slicno dobije neke koledz diplome i vrate se ovdje u telecarnik i pametuju
Nije taj nista zavsio niti ima vjerodostojnu biografiju da ponudi kao i radno iskustvo frajer obicno tele glavato hoce rijeaiti problem minusa od par atotina miliona maraka
- vješalica
#18053 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije neko tele kupilo tramvaj pa mu udarilo u niske komplekseKinaski wrote:e ko mu kaze, potrefi koje slovo prvo.vješalica wrote:A danasnja rulja stranacka ode vani po maleziji i slicno dobije neke koledz diplome i vrate se ovdje u telecarnik i pametuju
Nije taj nista zavsio niti ima vjerodostojnu biografiju da ponudi kao i radno iskustvo frajer obicno tele glavato hoce rijeaiti problem minusa od par atotina miliona maraka
- insaneinthebrain
-
peepeep
#18055 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Živote dragi, njima treba doći voda do grla da se sjete oprati tramvaje i očistiti ih. Bože me sačuvaj.
- vješalica
#18056 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma jockpeepeep wrote:Živote dragi, njima treba doći voda do grla da se sjete oprati tramvaje i očistiti ih. Bože me sačuvaj.
To teleca njuska kofol da zamaze oci pa kreno od dzogera inace nema preca posla
- trambusek88
#18057 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa vidiš da su iz drugih sektora uzeli ljude. Na tramvajima su inače 3 starije žene pred penziju. (stanje novembar 2016)peepeep wrote:Živote dragi, njima treba doći voda do grla da se sjete oprati tramvaje i očistiti ih. Bože me sačuvaj.
Sad je pravo vrijeme i za čišćenje grafita (raspust, odmah drastično manje šaranja), ali daj bože da tu šta uspiju. Treba tu dosta razređivača.
- SmokingMan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
walk_M-A-N
#18060 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prodaje se Gušić i dokazuje, lično nadgleda čišćenje, zovnuo Klix da slika, daje neke dozirane izjave tipa vidjećete šta će biti.
Kad je tamo i čišćenje podvig koji direktor sam nadgleda, kakav nered. Pričaju o grafitima koje ne mogu skinuti, laž, pa naljepnice gledam, niko ih ne skine.
Stojim na stanici i neki iz Gras-a, vidi se beskorisni a poslalo ih na zadatak, kažu da je došao sa biroa.
To se uklapa u onu šuplju da ima međunarodnog iskustava koje niko nije vidio. Ali isto tako da su ga Konaković i Fišo odavno spremili tu.
Daj ti Gušiću plan da vidimo. I krivične prijave, bar za one što su ukrali ili oštetili za milione i napravili vile. A za krađu dijelova, goriva, izgrađene kuće, to i ne očekujem.
Kad je tamo i čišćenje podvig koji direktor sam nadgleda, kakav nered. Pričaju o grafitima koje ne mogu skinuti, laž, pa naljepnice gledam, niko ih ne skine.
Stojim na stanici i neki iz Gras-a, vidi se beskorisni a poslalo ih na zadatak, kažu da je došao sa biroa.
To se uklapa u onu šuplju da ima međunarodnog iskustava koje niko nije vidio. Ali isto tako da su ga Konaković i Fišo odavno spremili tu.
Daj ti Gušiću plan da vidimo. I krivične prijave, bar za one što su ukrali ili oštetili za milione i napravili vile. A za krađu dijelova, goriva, izgrađene kuće, to i ne očekujem.
- trambusek88
#18061 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Škrabotine se ne mogu skinuti bez posebnih sredstava - lično sam se uvjerio.
Jednom sam se zainatio pa nekoliko minuta trljao ono odvratno Hz svom snagom, ne ide.
Ono što je običnim flomasterom napisano to se skine, ali trajni marker kurko bez sredstava namjenjenih za to. Nadam se da su nabavili.
Isto je tvrdokorna ona prljavština što dolazi od trenja grafitnih klizača od kontakt mrežu. I to je vrlo teško skinuti.
Inače prinudni upravnik vozi Punta 2 stari tip.
Jednom sam se zainatio pa nekoliko minuta trljao ono odvratno Hz svom snagom, ne ide.
Ono što je običnim flomasterom napisano to se skine, ali trajni marker kurko bez sredstava namjenjenih za to. Nadam se da su nabavili.
Isto je tvrdokorna ona prljavština što dolazi od trenja grafitnih klizača od kontakt mrežu. I to je vrlo teško skinuti.
Inače prinudni upravnik vozi Punta 2 stari tip.
- orinoco
#18062 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A ja pomislila da se vozi GRAS-omtrambusek88 wrote:Inače prinudni upravnik vozi Punta 2 stari tip.
- Tvrtko II Kotromanić
#18063 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sto se u tramvajima ne skinu one naljepnice(ulaz,izlaz,upustva za putnike) na turskom, njemackom i ostalim jezicima
jel stvarno toliki problem skinuti to i isprintati/naljepiti naljepnice na bhs?
nije valjda da se ni za to nema para
-
moja tetka
#18064 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa valjda pretpostavljaju da sv i znamo turski ha ha ha ......... a tek kad prošetaš čaršijom ma nema dalje izvorno turski, arapski i koje kakvi engleski,.................. gdje je tu izvornost čaršije.................nema jeTvrtko II Kotromanić wrote:sto se u tramvajima ne skinu one naljepnice(ulaz,izlaz,upustva za putnike) na turskom, njemackom i ostalim jezicima![]()
- supercali
#18065 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja zapamtio par onih natpisa na turskom i pred slogom nesto s turcima jer su dobacivali nekim djevojkama i ja to njima pocnem oni ono gledaju zbunjeno
Pita djevojka sta si im rekao reko da se odmaknu od vrata u suprotnom tramvaj ne moze krenuti kad djevojka kasnije dade broj da se cujemo
Pita djevojka sta si im rekao reko da se odmaknu od vrata u suprotnom tramvaj ne moze krenuti kad djevojka kasnije dade broj da se cujemo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18066 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
odvrnes dva sarafa i odtapde plata na stranom jeziku
to je samo pokazatelj da nikog nije briga
to je samo pokazatelj da nikog nije briga
- Tvrtko II Kotromanić
#18067 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dobro sad, necemo se udaljavati od tememoja tetka wrote:pa valjda pretpostavljaju da sv i znamo turski ha ha ha ......... a tek kad prošetaš čaršijom ma nema dalje izvorno turski, arapski i koje kakvi engleski,.................. gdje je tu izvornost čaršije.................nema jeTvrtko II Kotromanić wrote:sto se u tramvajima ne skinu one naljepnice(ulaz,izlaz,upustva za putnike) na turskom, njemackom i ostalim jezicima![]()
natpisi na drugim jezicima na carsiji pretpostavljam upuceni su turistima, a najvise turista ima iz tih zemalja
al ovo je drugo nesto
krivo mi je zbog tog naseg bosnjackog uhljupluka, sto kaze labud, dva sarafa odvrnut i to je to
te sitne stvari poput ove i onih imena i brojeva linija, pa u onim novim tramvajima imena stanica u tramvaju (stojis na bascarsiji na pise ti malta xd) i sl igraju ulogu fkt u nekom poimanju grasa od strane nas gradjana
uhljupi brate ...
- trambusek88
#18068 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imamo naše dvojezične (BOS/ENG) a te na Turskom ili Njemačkom znače isto. Ne zauzimaju prostor, ne troše gorivo, a GRAS-om se vozi dosta turista kojima su to maternji jezici.
Eno i kod centre još stoje naljepnice na švapskom, tu izgleda nikom ne smetaju.
-
walk_M-A-N
#18069 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fakat, voze li se direktori i šefovi uopće Grasom?orinoco wrote:A ja pomislila da se vozi GRAS-omtrambusek88 wrote:Inače prinudni upravnik vozi Punta 2 stari tip.
Ili silni bivši direktori (generalni i izvršni), jesu li svi tu negdje raspoređeni? Osim onih koji su napravili svoja carstva.
I članovi raznih upravnih, nadzornih i drugih odbora?
Ili glavonje iz sindikata?
Da ne spominjemo ministre i premijera ili zastupnike?
Nešto ih ne viđam?
- Tvrtko II Kotromanić
#18070 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne zanima me centro, gras je kjkp, grasu placam mjesecnutrambusek88 wrote:Imamo naše dvojezične (BOS/ENG) a te na Turskom ili Njemačkom znače isto. Ne zauzimaju prostor, ne troše gorivo, a GRAS-om se vozi dosta turista kojima su to maternji jezici.
ma sve je to ok sto ti kazes, al ima li iko tu osjecaja nekog za estetiku nesto
oci izbise natpisima stranim jezicima
bos/eng drugi font, drugi oblik, drugo sve
jedan tramvaj jedan jezik, drugi drugi
de malo to da se uniformise, da ima nekog smisla
- trambusek88
#18071 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je sitnica koju malo ko primjećuje, i da se sutra pojavi u JGP 10 privatnika i potpuno novo KJKP, možda bi kod 2 skidali te naljepnice.
Meni smeta jedna druga stvar, što nema linijske oznake bočno na desnoj strani vozila, osim kod tramvaja i vozila koja imaju displej. To je zamjerka za oba prevoznika.
Trolejbusi su sve do 2010 imali oznaku naprijed i bočno, i negdje s dolaskom prvih švicaraca prestalo je to bočno označavanje.
Isto bilo bi poželjno da i pozadi, to je već malo komplikovanije.
Mislim ono trčiš za trolejbusom, dođeš do šajbe da pogledaš broj, kad ono kriva linija.
Naravno displeji bi bili najpoželjniji, ali to bi u ovom trenutku bila skupa investicija.
Meni smeta jedna druga stvar, što nema linijske oznake bočno na desnoj strani vozila, osim kod tramvaja i vozila koja imaju displej. To je zamjerka za oba prevoznika.
Trolejbusi su sve do 2010 imali oznaku naprijed i bočno, i negdje s dolaskom prvih švicaraca prestalo je to bočno označavanje.
Isto bilo bi poželjno da i pozadi, to je već malo komplikovanije.
Mislim ono trčiš za trolejbusom, dođeš do šajbe da pogledaš broj, kad ono kriva linija.
Naravno displeji bi bili najpoželjniji, ali to bi u ovom trenutku bila skupa investicija.
- orinoco
#18072 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ali zato svi redovno uzuimaju godišnje GRAS-ove karte ili naknade za prevozwalk_M-A-N wrote:Fakat, voze li se direktori i šefovi uopće Grasom?orinoco wrote:A ja pomislila da se vozi GRAS-omtrambusek88 wrote:Inače prinudni upravnik vozi Punta 2 stari tip.
Ili silni bivši direktori (generalni i izvršni), jesu li svi tu negdje raspoređeni? Osim onih koji su napravili svoja carstva.
I članovi raznih upravnih, nadzornih i drugih odbora?
Ili glavonje iz sindikata?
Da ne spominjemo ministre i premijera ili zastupnike?
Nešto ih ne viđam?
Treba neko javno pitati novog direktora GRAS-a kad je zadnji put ušao u tramvaj na vožnju, ili trolejbus, svejedno. Ili kad se naš svepametni i sposobni premijer KS Elmedin Dino Konaković provozao tramvajem
- vješalica
#18073 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
misli li centrotrans riješiti tehnički problem nemanja klime u onim hitlerovim komorama na komercijali
prvo guzve su nesnosne
a drugo nema teorije izluftati unutra jer nema prozora
a znali su se nešto nametnuti
uđeš u onaj novi grasov barem ima propuh ako ništa i nije tolika gužva
kakve više lakrdije provode lopuže po ovom gradu jbt
prvo guzve su nesnosne
-
peepeep
#18074 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
De polako, tek su nadošli da se vozila moraju prati da bi bila čista.vješalica wrote:misli li centrotrans riješiti tehnički problem nemanja klime u onim hitlerovim komorama na komercijali
prvo guzve su nesnosne
- vješalica
#18075 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kao što ne možeš dobro uočiti pričam o centrotransu koji nema klime u zatvorenim autobusima gdje neki mali šiberi ne pomažu u nesretnoj gužvipeepeep wrote:De polako, tek su nadošli da se vozila moraju prati da bi bila čista.vješalica wrote:misli li centrotrans riješiti tehnički problem nemanja klime u onim hitlerovim komorama na komercijali
prvo guzve su nesnosne
a ne o grasu
prema tome ne spinuj i ne lažiraj mi iskaze i prigovore