SDA-All about

Post Reply
Skijaš

#18051 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

eifel wrote:
Skijaš wrote:
eifel wrote:Pitanje ili problem prisustva tzv. mudžahedina u ratu u BiH nužno je rasvijetliti zbog političkih i vjerskih razloga, ali još nužnije i potrebnije je razjasniti okolnosti i način njihovog finansiranja. Jer postoje vrlo ozbiljne indicije, pa i dokazi, o tome da su tadašnji bošnjački političari bili uvjetovani i ucijenjeni njihovim prisustvom radi dobivanja humanitarne pomoći i basnoslovnih donacija.
Šta i da jesu ? Mislim da je sama ta teza glupa koliko i njen autor, ali šta i da jeste tačna ? Ko je drugi nudio oružje i lovu pa je trebalo odbiti Saudijce i Irance ?
Tja..
Nego, stari komunisti su vladali zato što nikome nisu vjerovali.
S tim u vezi, a ko to kaže da iza svega ovog oko Kebe ne stoji sama klika Izetbegović?
Zašto im smeta Dzaferović?
Ili možda svemirci.
eifel

#18052 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Zato su ovi SDP salonski ljevicari u oporbi pa cekaju da hi Alijin mali pozove da daju kojeg anamonjihovog
razonoda

#18053 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

Skijaš wrote:
eifel wrote:Pitanje ili problem prisustva tzv. mudžahedina u ratu u BiH nužno je rasvijetliti zbog političkih i vjerskih razloga, ali još nužnije i potrebnije je razjasniti okolnosti i način njihovog finansiranja. Jer postoje vrlo ozbiljne indicije, pa i dokazi, o tome da su tadašnji bošnjački političari bili uvjetovani i ucijenjeni njihovim prisustvom radi dobivanja humanitarne pomoći i basnoslovnih donacija.
Šta i da jesu ? Mislim da je sama ta teza glupa koliko i njen autor, ali šta i da jeste tačna ? Ko je drugi nudio oružje i lovu pa je trebalo odbiti Saudijce i Irance ?
Koje dno. :shock: prostitucija-ko plati -ulazi. :-)
sabahudinrutenka

#18054 Re: SDA-All about

Post by sabahudinrutenka »

Kukic Mirsad trazi ministarstvo rudarstva i energetike koje izgleda pripada DF moj otac radi u Banovicima a inace smo iz Zivinica kaze da su se uspanicili gore da to ministarstvo dobiti DF da ce ih poceti skidati...a ti Banovicani su toliko zaludjeni tim Kukicem da kazu akko DF dobije ministarstvo i skine ijednog covjeka sa pozicije iz Banovica da ce blokirati rad rudnika..E sad kad je bilo primanje radnika nijedan covjek iz Zivinica nije primljen u radni odnos a mi Zivinicani smo ostavili vise sehida za odbranu Banovica nego sami Banovici i sada kad uzmete u obzir to i da moj otac radi 30 godina u jami a ja imam 10 godina na birou a nemam nikakva prava :evil: zamislite ljudi kako se moj otac osjeca a kaze ljudi poceli raditi prije 10 godina i zaposli po 2 sina a moj otac nema nikakvo pravo...da bude jos veci bezobrazluk sada izbori u Zivinicama izbori za nacelnika Kuko je napravio raskol u SDA u zivinicama poslao svog pijuna Klopic Mehmeda koji pravi raskol u zivinicama i necete vjerovati oni su kandidovali svog kandidata za nacelnika i zalaze po selima i mjestima i narodu pricaju kako ne trebaju glasati za Aljica inace kandidata iz SDA vec za njihovog neko da bi kuko mogao vladati i Zivinicama...e sad se ja pitam kako to u centrali SDA mogu PODRZAVTI ovog kriminalca koji u svoju korist narusava samu sda i vi koji ste upuceniji postoji li mogucnost da se doticnom prestane davati podrska i da df dobije ministarstvo rudarstva zivim za taj dan da ih covjek proceslja i :izet: ...i sto je najgore na zadnjim izborima ja glasao za sda a sad prezivljam nepravdu zbog njih :-x
Innovation

#18055 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

sabahudinrutenka wrote:
znaci imas posao znao sam a zar mislis da treba ovako pustiti da ovi ljudi vladaju ja covjek od 24 godine nemam nista svoga jos sam secerni bolesnik i sta mislis kako meni prija ova situacija ja sam dobio secernu bolest rad nepravde jer sta si ti bolji do mene i 107 hiljada ljudi da imas posao i sve a ja nemam nista imas samo stelu a ja je nemam a sa zadovoljstvom bi gledao da ih sve pobiju od vijecnika do vrha presjednistva da ih sve pobiju i ako ti ej famelija nebi me cudilo et sta bi ti zelio fameliji pa ond ada ja sutra rahat umrem
:oops:
sabahudinrutenka wrote:
E sad kad je bilo primanje radnika nijedan covjek iz Zivinica nije primljen u radni odnos a mi Zivinicani smo ostavili vise sehida za odbranu Banovica nego sami Banovici i sada kad uzmete u obzir to i da moj otac radi 30 godina u jami a ja imam 10 godina na birou a nemam nikakva prava :evil:
Tebe izgleda "ha" si se rodio, prijavili na biro. :roll:
sabahudinrutenka wrote:
sve firme zapaliti pa cemo svi biti gladni pa onda ispocetka majku vam jebem svima koji ste protiv ovih protesta
sabahudinrutenka wrote:
sve firme da stanu sa radom i svoje radnike poslaju na prosvjede koja god firma to ne ucini otic je i zapaliti
Sta ima, :kakoste:
StupskaBitanga

#18056 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Degutantno je vidjeti ove branioce SDA kak osada brane i Kukića
Pogledajte malo ljudi vijesti i šta se dešava mimo Sarajeva i onog što vam plasiraju ucentrali
Stanje na terenu nije nimalo ružičasto kako vam se servira
Ta bajka o TE Banovići je čista zabava za široke narodne mase jer ni TE Tuzla neće imati odakle nabavaljati ugalj kako je krenulo
sabahudinrutenka

#18057 Re: SDA-All about

Innovation wrote:
sabahudinrutenka wrote:
znaci imas posao znao sam a zar mislis da treba ovako pustiti da ovi ljudi vladaju ja covjek od 24 godine nemam nista svoga jos sam secerni bolesnik i sta mislis kako meni prija ova situacija ja sam dobio secernu bolest rad nepravde jer sta si ti bolji do mene i 107 hiljada ljudi da imas posao i sve a ja nemam nista imas samo stelu a ja je nemam a sa zadovoljstvom bi gledao da ih sve pobiju od vijecnika do vrha presjednistva da ih sve pobiju i ako ti ej famelija nebi me cudilo et sta bi ti zelio fameliji pa ond ada ja sutra rahat umrem
:oops:
sabahudinrutenka wrote:
E sad kad je bilo primanje radnika nijedan covjek iz Zivinica nije primljen u radni odnos a mi Zivinicani smo ostavili vise sehida za odbranu Banovica nego sami Banovici i sada kad uzmete u obzir to i da moj otac radi 30 godina u jami a ja imam 10 godina na birou a nemam nikakva prava :evil:
Tebe izgleda "ha" si se rodio, prijavili na biro. :roll:
sabahudinrutenka wrote:
sve firme zapaliti pa cemo svi biti gladni pa onda ispocetka majku vam jebem svima koji ste protiv ovih protesta
sabahudinrutenka wrote:
sve firme da stanu sa radom i svoje radnike poslaju na prosvjede koja god firma to ne ucini otic je i zapaliti
Sta ima, :kakoste:
ja sad imam 25 godina sa 17 godfina se prijavio na biro znaci nije 10 ali jest 8 jesi zadovoljan kukicev placeniku i samo procitaj moj post pa reci sta sam ja slagao i sta sam preuvleicao ako oces da vodis iskrenu raspravu,a ovo sto sam pisao izrevoltiran prolse godinom takvih kao ti okoji imaju posao i pravo na zivot a boli ih libo za nas nezaposlene bez ikakve buducnosti ja covjek koji ima 25 godina
Last edited by sabahudinrutenka on 09/02/2015 16:52, edited 1 time in total.
Innovation

#18058 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

StupskaBitanga wrote:Degutantno je vidjeti ove branioce SDA kak osada brane i Kukića
Veze blage nemam, ko je i sta je Kukic.
Post doticnog mi je izgledao malo cudno, pa sam pregledala ostale postove.
Nikoga ne branim, ali ovakvim ne vjerujem.
sabahudinrutenka

#18059 Re: SDA-All about

Innovation wrote:
StupskaBitanga wrote:Degutantno je vidjeti ove branioce SDA kak osada brane i Kukića
nemoras mi vjerovati ali ja ti dogovorno tvrdim
primanje u RMU Banovici 230 radnika primljeno u radni odnos nijedan nije primljen iz drugih opstina a ja ti odgovorno tvrdim da je vise zivinicana poginulo za odbranu banovica nego banovicana...i kazem pitatm te dali je radnik koji radi 30 godina u jami kao rudar zasluzio da zaposli svoga sina a nema pravo samo iz razloga sto je iz druge opcine..samo mi reci jeli to pravda a uopste meni nemoras vjerovati niti se mene doticati a ti meni samo reci dali radis i dali imas platu vecu od 1000 km ali iskreno
sabahudinrutenka

#18060 Re: SDA-All about

sabahudinrutenka wrote:Kukic Mirsad trazi ministarstvo rudarstva i energetike koje izgleda pripada DF moj otac radi u Banovicima a inace smo iz Zivinica kaze da su se uspanicili gore da to ministarstvo dobiti DF da ce ih poceti skidati...a ti Banovicani su toliko zaludjeni tim Kukicem da kazu akko DF dobije ministarstvo i skine ijednog covjeka sa pozicije iz Banovica da ce blokirati rad rudnika..E sad kad je bilo primanje radnika nijedan covjek iz Zivinica nije primljen u radni odnos a mi Zivinicani smo ostavili vise sehida za odbranu Banovica nego sami Banovici i sada kad uzmete u obzir to i da moj otac radi 30 godina u jami a ja imam 10 godina na birou a nemam nikakva prava :evil: zamislite ljudi kako se moj otac osjeca a kaze ljudi poceli raditi prije 10 godina i zaposli po 2 sina a moj otac nema nikakvo pravo...da bude jos veci bezobrazluk sada izbori u Zivinicama izbori za nacelnika Kuko je napravio raskol u SDA u zivinicama poslao svog pijuna Klopic Mehmeda koji pravi raskol u zivinicama i necete vjerovati oni su kandidovali svog kandidata za nacelnika i zalaze po selima i mjestima i narodu pricaju kako ne trebaju glasati za Aljica inace kandidata iz SDA vec za njihovog neko da bi kuko mogao vladati i Zivinicama...e sad se ja pitam kako to u centrali SDA mogu PODRZAVTI ovog kriminalca koji u svoju korist narusava samu sda i vi koji ste upuceniji postoji li mogucnost da se doticnom prestane davati podrska i da df dobije ministarstvo rudarstva zivim za taj dan da ih covjek proceslja i :izet: ...i sto je najgore na zadnjim izborima ja glasao za sda a sad prezivljam nepravdu zbog njih :-x
http://rtvslon.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=5
to je to o cemu vam pricam jednostavno ljudi oce da vladaju bosnom a nedaju u banovice nikome prici ja vam prenosim utiske iz banovica drhte da df ne dobije ministarstvo pa da postave svog direktora i obecali su strajkovati i ev samo potvrda da sam ja bio upravu a ovaj sto dol da kaze da ja lazem neka mu je na dusu
Gojeni H

#18061 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Jel' se ovo neko od starih forumasa zajebava, ili je ovaj lik "za prave"?
Lokman

#18062 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

sabahudinrutenka wrote:
Innovation wrote:
nemoras mi vjerovati ali ja ti dogovorno tvrdim
primanje u RMU Banovici 230 radnika primljeno u radni odnos nijedan nije primljen iz drugih opstina a ja ti odgovorno tvrdim da je vise zivinicana poginulo za odbranu banovica nego banovicana...i kazem pitatm te dali je radnik koji radi 30 godina u jami kao rudar zasluzio da zaposli svoga sina a nema pravo samo iz razloga sto je iz druge opcine..samo mi reci jeli to pravda a uopste meni nemoras vjerovati niti se mene doticati a ti meni samo reci dali radis i dali imas platu vecu od 1000 km ali iskreno
Totalno si u pravu. Svaka Ti čast na ovom delikatnom i konkretnom javljanju jer si demaskirao nepravdu prema rudarima iz Živinica. Diskriminisani ste samo zato jer niste bitni Kukiću koji hoće da uzurpira Federaciju zarad svojih megalomanskih planova. Sada su se prepali DF-a koji najavljuje reforme protiv korupcije i nepotizma. Vi rudari iz Živinica treba da okrenete leđa SDA i da masovno pređete u DF ili još bolje u SBB, koji će pravilno da tretira i djecu rudara iz Živinica koji su u SDA feudalnoj diktaturi građani drugog reda.
StupskaBitanga

#18063 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Najveći problem je što SDA nema kapacitete da zadovolji sve frakcije unutar svojih redova i to će neminovno dovesti do podmetanja nogu, izbijanja prljavog veša i sličnih stvari
Ukoliko dodamo sve lošiju ekonomsku sliku i da će prije i kasnije stanje postati takvo da bankrot KS neće bbiti jedini imat ćemo potpunu sliku šta nas čeka u vrlo skoroj budućnosti
kandelabar

#18064 Re: SDA-All about

Post by kandelabar »

Ne može jedan rudnik određivati ko će biti ministar industrije i rudarstva u Federaciji,nadam se da DF neće podleći ovim pritiscima jer rudnik Banovići vadi ćumur koji je blago države ,a nije njihovo vlastito..
razonoda

#18065 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

sabahudinrutenka wrote:Kukic Mirsad trazi ministarstvo rudarstva i energetike koje izgleda pripada DF moj otac radi u Banovicima a inace smo iz Zivinica kaze da su se uspanicili gore da to ministarstvo dobiti DF da ce ih poceti skidati...a ti Banovicani su toliko zaludjeni tim Kukicem da kazu akko DF dobije ministarstvo i skine ijednog covjeka sa pozicije iz Banovica da ce blokirati rad rudnika..E sad kad je bilo primanje radnika nijedan covjek iz Zivinica nije primljen u radni odnos a mi Zivinicani smo ostavili vise sehida za odbranu Banovica nego sami Banovici i sada kad uzmete u obzir to i da moj otac radi 30 godina u jami a ja imam 10 godina na birou a nemam nikakva prava :evil: zamislite ljudi kako se moj otac osjeca a kaze ljudi poceli raditi prije 10 godina i zaposli po 2 sina a moj otac nema nikakvo pravo...da bude jos veci bezobrazluk sada izbori u Zivinicama izbori za nacelnika Kuko je napravio raskol u SDA u zivinicama poslao svog pijuna Klopic Mehmeda koji pravi raskol u zivinicama i necete vjerovati oni su kandidovali svog kandidata za nacelnika i zalaze po selima i mjestima i narodu pricaju kako ne trebaju glasati za Aljica inace kandidata iz SDA vec za njihovog neko da bi kuko mogao vladati i Zivinicama...e sad se ja pitam kako to u centrali SDA mogu PODRZAVTI ovog kriminalca koji u svoju korist narusava samu sda i vi koji ste upuceniji postoji li mogucnost da se doticnom prestane davati podrska i da df dobije ministarstvo rudarstva zivim za taj dan da ih covjek proceslja i :izet: ...i sto je najgore na zadnjim izborima ja glasao za sda a sad prezivljam nepravdu zbog njih :-x
Jel te iko prisilio da glasas za SDA?
sabahudinrutenka

#18066 Re: SDA-All about

razonoda wrote:
Jel te iko prisilio da glasas za SDA?
Last edited by sabahudinrutenka on 10/02/2015 12:49, edited 1 time in total.
Banksy

#18067 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

10/10/2014
weredsf wrote: 3 Mejdana stanu u jednu mjesnu zajednicu u Banovicima :D

Image
:mrgreen:
ultima_palabra

#18068 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

http://rmub.ba/wp-content/uploads/2015/ ... PISMO3.pdf
Jebo te, sindikat privatne firme bi da diktira imenovanja u izvršnoj vlasti :-) Dokle ide SDA koruptokracija...
StupskaBitanga

#18069 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

** No links ** PORTAL SAZNAJE/ 'CRNA KUTIJA' SDA U TIMU SBB-A
Sehada Kolenović, Tihićeva najodanija saradnica, postala šefica kabineta Fahrudina Radončića
Sehadin prelazak u Radončićev tabor mogao bi ozbiljno zabrinuti vrh Stranke demokratske akcije, jer je ona neka vrsta „crne kutije SDA“, te bi informacije koje ona posjeduje u Radončićevim rukama mogle otkriti mnoge, dosad skrivene, tajne unutar najveće bošnjačke političke stranke

Kadrovska previranja na političkoj sceni BiH se nastavljaju. Ipak, vijest dana stiže iz Saveza za bolju budućnost. Naime, kako saznaje ** No links ** Portal, ova stranka je dobila vrijedno pojačanje u vidu donedavane prve saradnice rahmetli Sulejmana Tihića.

Radi se Sehadi Kolenović, dugogodišnjoj najodanijoj Tihićevoj saradnici, kako u poslovima vezanim za SDA, tako i kao šefica Tihićevog kabineta u vrijeme kada je bio član Predsjedništva BiH, ali u Skupštini BiH kada je on bio predsjedavajući Doma naroda. Prema potpuno potvrđenim informacijama, Sehada Kolenović je sada nova šefica kabineta predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Sehada je bila i u kabinetu prvog predsjednika SDA i BiH Alije Izetbegovića, te slovi kao osoba koja zna najviše tajni i informacija iz života ove velike političke stranke. Po pouzdanim informacijama do kojih je došao ** No links ** Portal, saznaje se da je gospođa Kolenović napustila SDA zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom koju trenutno provodi Bakir Izetbegović prema nekadašnjim Tihićevim saradnicima, i koji, po njenom mišljenju, ponovo vraća SDA u konzervativne političke vode.

Inače, trenutno se unutar SDA vodi žestoka unutarstranačka borba o čemu svjedoči i pismo koje su ovih dana rudari iz Banovića poslali vrhu ove stranke, a koje je zapravo prijetnja Mirsada Kukića, neprikosnovenog gazde Banovića, Izetbegoviću junioru da stvari neće ići kako je to on zamislio.

Prelazak Sehade Kolenović u Radončićev tabor mogao bi ozbiljno zabrinuti vrh Stranke demokratske akcije, jer je ona neka vrsta „crne kutije SDA“, te bi informacije koje ona posjeduje u Radončićevim rukama mogle otkriti mnoge, dosad skrivene, tajne unutar najveće bošnjačke političke stranke.

(** No links ** PORTAL/aa)
zna se ko je sada prva dama SDA aa to je Sebija nema mjesta za drugu
ultima_palabra

#18070 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Opala... i dosad je Fahro imao krtica u SDA, ali s ovim je ubo bingo :D Avaz će biti zanimljivo štivo u narednom periodu.

SDA je neka vrsta mafijaške zadruge, gdje je umijeće sve "porodice" držati zadovoljnim... Bakir definitivno nema tu mudrost.
Last edited by ultima_palabra on 11/02/2015 11:50, edited 1 time in total.
eifel

#18071 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Sve bolje od boljeg. Ta je stranka obicna kanalizacija
Banksy

#18072 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Biće veselo ... :mrgreen: :thumbup:
Lagumdžija se naljutio na Tihića
Kakve je poruke Sehada slala Zlatku

Na listingu koji je dobio od BN TV predsjednik SDP-a navodno je otkrio i broj najbliže Tihićeve saradnice Sehade Kolenović

Kada je Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH, ljubazno zamolio uredništvo bijeljinske BN TV da mu nakon nedavnog gostovanja u njihovoj političkoj emisiji dosatvi listing brojeva s kojih su stizali SMS-ovi, vjerovatno nije ni sanjao do kakvog će nevjerovatnog podatka doći.
Naime, tokom emisije u krolu na dnu ekrana upečatljiv je bio komentar u kojem je nepoznati pošilaljalac optužio Lagumdžiju da je reketaš i kriminalac.
Pravi šok je, tvrde upućeni, nastao kada je Lagumdžija otkrio da broj s kojeg je taj SMS poslat pripada Sehadi Kolenović, najbližoj saradnici njegovog koalicionog partnera Sulejmana Tihića.
kamen spoticanja

#18073 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

eifel wrote:Sve bolje od boljeg. Ta je stranka obicna kanalizacija
Al mi zanimljivo da se ta cijela kanalizaciona ekipa tihicevih jurisnika odljeva u sbb
JThomas

#18074 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

razliku između tih ekipa vide i osjete samo oni u talu. a onima koji nisu je ravno do mora, ili navijaju da se što više pacova međusobno pobije.
daddy-kool

#18075 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

kamen spoticanja wrote:
eifel wrote:Sve bolje od boljeg. Ta je stranka obicna kanalizacija
Al mi zanimljivo da se ta cijela kanalizaciona ekipa tihicevih jurisnika odljeva u sbb
Za outsidere bi ovo mogao biti znak da je Tihićeva struja potpuno poražena?
Post Reply