vjeruj da nije do aplikacijeja nisam ja wrote:Igo primo instaliran ali cu ga brisati,Ne znam uopste kako staviti pocetnu tacku i adresu
Android OS
Moderator: Benq
-
quarterback
#18051 Re: Android OS
- plagijator1975
#18052 Re: Android OS
WTF!! Again?ja nisam ja wrote:Koja je najbolja aplikacija za navigaciju ?
- Dr Kova
#18054 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:
saga se nastavlja
- agent_zero
#18056 Re: Android OS
Jedno pitanje vezano za here mape... Elem, poskidao sam cijelu ex jugu i neki dan kad sam bio na planini, htio sam da isprobam kako radi offline. Na "location" postavkama sam uključio samo senzore uređaja (GPS), uredno se gore u notifikacijskom baru pojavi GPS ikonica, ali mape ne miču sa zadnje detektovane lokacije u gradu. Nekoliko puta pokušavao, brisao location history, ali neće preko GPS da mi nađe lokaciju. Zna li neko u čemu je fazon?
Na lumiji 535 je sam palio GPS i odmah pronalazio trenutnu lokaciju.
- Maharadza
#18057 Re: Android OS
Ovo je must have za provjeru gps signala i tačnosti:agent_zero wrote:Jedno pitanje vezano za here mape... Elem, poskidao sam cijelu ex jugu i neki dan kad sam bio na planini, htio sam da isprobam kako radi offline. Na "location" postavkama sam uključio samo senzore uređaja (GPS), uredno se gore u notifikacijskom baru pojavi GPS ikonica, ali mape ne miču sa zadnje detektovane lokacije u gradu. Nekoliko puta pokušavao, brisao location history, ali neće preko GPS da mi nađe lokaciju. Zna li neko u čemu je fazon?
https://play.google.com/store/apps/deta ... ss.gpstest
https://play.google.com/store/apps/deta ... essentials
Inače koji uređaj je u pitanju, ROM, da li je stock ili custom?
- agent_zero
#18058 Re: Android OS
Koju od te dvije aplikacije prvu preporučuješ?Maharadza wrote:Ovo je must have za provjeru gps signala i tačnosti:agent_zero wrote:Jedno pitanje vezano za here mape... Elem, poskidao sam cijelu ex jugu i neki dan kad sam bio na planini, htio sam da isprobam kako radi offline. Na "location" postavkama sam uključio samo senzore uređaja (GPS), uredno se gore u notifikacijskom baru pojavi GPS ikonica, ali mape ne miču sa zadnje detektovane lokacije u gradu. Nekoliko puta pokušavao, brisao location history, ali neće preko GPS da mi nađe lokaciju. Zna li neko u čemu je fazon?
Sad sam trenutno na G2, stock 4.4.2.
- Maharadza
#18059 Re: Android OS
Pardon, ova druga gore nije essentials, ovu sam htio još preporučiti:agent_zero wrote:Koju od te dvije aplikacije prvu preporučuješ?Maharadza wrote:Ovo je must have za provjeru gps signala i tačnosti:agent_zero wrote:Jedno pitanje vezano za here mape... Elem, poskidao sam cijelu ex jugu i neki dan kad sam bio na planini, htio sam da isprobam kako radi offline. Na "location" postavkama sam uključio samo senzore uređaja (GPS), uredno se gore u notifikacijskom baru pojavi GPS ikonica, ali mape ne miču sa zadnje detektovane lokacije u gradu. Nekoliko puta pokušavao, brisao location history, ali neće preko GPS da mi nađe lokaciju. Zna li neko u čemu je fazon?
Sad sam trenutno na G2, stock 4.4.2.
https://play.google.com/store/apps/deta ... gpsstatus2
Znači gpstest i gpsstatus, svejedno obje rade istu stvar tj. prikazuju da li imaš gps signal i koliko je isti jak! Lično preferiram prvu (gpstest) jer prikazuje istovremeno i broj satelita i jačinu za svakog pojedinačno!
- agent_zero
#18060 Re: Android OS
Ok, evo instalirao sam taj prvi, gps test. Trenutno sam u zatvorenom prostoru, pod gps status piše "no fix". Pod "in view" piše 21, "in use" 0. Maloprije sam hodao među zgradama i bez problema je uhvatio gps, ali evo čim sam ušao u zatvoren prostor, ona ikona GPS u notifikacijsom baru stoji ali je zasivljena.
- Maharadza
#18061 Re: Android OS
Logično da moraš biti na otvorenom za GPS odnosno moraš imati nesmetan pogled prema nebu!agent_zero wrote:Ok, evo instalirao sam taj prvi, gps test. Trenutno sam u zatvorenom prostoru, pod gps status piše "no fix". Pod "in view" piše 21, "in use" 0. Maloprije sam hodao među zgradama i bez problema je uhvatio gps, ali evo čim sam ušao u zatvoren prostor, ona ikona GPS u notifikacijsom baru stoji ali je zasivljena.
- agent_zero
#18062 Re: Android OS
Pošto imam i s5 pri ruci, testirao u istim prostorijama i na terasi i isti rezultat.Maharadza wrote:Logično da moraš biti na otvorenom za GPS odnosno moraš imati nesmetan pogled prema nebu!agent_zero wrote:Ok, evo instalirao sam taj prvi, gps test. Trenutno sam u zatvorenom prostoru, pod gps status piše "no fix". Pod "in view" piše 21, "in use" 0. Maloprije sam hodao među zgradama i bez problema je uhvatio gps, ali evo čim sam ušao u zatvoren prostor, ona ikona GPS u notifikacijsom baru stoji ali je zasivljena.
Ali to opet ne daje odgovor zašto na planini nije mogao da se konektuje, bio sam između dva brda u udolini i iznad mene je bilo nebo. A evo u gradu se konektovao.
@kvaziexpert
Jel to note kod tebe? Na s5 isto neće, identična statistika kao na g2.
-
merdas
#18063 Re: Android OS
Ako neko moze da mi objasni i kaze gdje ima da se kupi adapter preko kojeg bi mogao sa svog s4 reproducirati filmove na TV. Neki dan mi jaran donese taj neki orginalni samsungov adapter (ima na njemu ulaz za HDMI i za punjac) i pusti film na mobitelu i sve ferecera super. Pitam ga sta kako gdje, kaze u holandiji, bruku para sad kosta on uzeo na akciji. Pa sad da pitam zna li neko ima li ovdje gdje kupiti to i je l' se neko vec susretao sa tim.
Koliko para okvirno i gdje?
Unaprijed hvala raja
Unaprijed hvala raja
- Raigor Stonehoof
#18064 Re: Android OS
Jel ti i TV Samsung? I uz to jos Smart? Ako jeste pogledaj u opcijama ima li nesto kao uparivanje ili sl, mozda ti ne treba nista. Ja imam Nexus 5 i LG Smart TV, i to jedan od jeftinijih, a sve sto trebam uraditi da bi sliku sa mob prikazivao na TV je ukljuciti funkcije na oba aparata.merdas wrote:Ako neko moze da mi objasni i kaze gdje ima da se kupi adapter preko kojeg bi mogao sa svog s4 reproducirati filmove na TV. Neki dan mi jaran donese taj neki orginalni samsungov adapter (ima na njemu ulaz za HDMI i za punjac) i pusti film na mobitelu i sve ferecera super. Pitam ga sta kako gdje, kaze u holandiji, bruku para sad kosta on uzeo na akciji. Pa sad da pitam zna li neko ima li ovdje gdje kupiti to i je l' se neko vec susretao sa tim.
Unaprijed hvala raja
- Maharadza
#18065 Re: Android OS
MHL adapter, pogledaj pik.ba: http://www.olx.ba/artikal/17909950/hdtv ... ote-2-3-4/ - mada je ovaj vjerovatno kopija jer original je dosta skuplji!merdas wrote:Ako neko moze da mi objasni i kaze gdje ima da se kupi adapter preko kojeg bi mogao sa svog s4 reproducirati filmove na TV. Neki dan mi jaran donese taj neki orginalni samsungov adapter (ima na njemu ulaz za HDMI i za punjac) i pusti film na mobitelu i sve ferecera super. Pitam ga sta kako gdje, kaze u holandiji, bruku para sad kosta on uzeo na akciji. Pa sad da pitam zna li neko ima li ovdje gdje kupiti to i je l' se neko vec susretao sa tim.
Unaprijed hvala raja
- skupljac_zeljeza
#18066 Re: Android OS
Može i Note 3 ili 4 i Panasonic smart TV. Dovoljna aplikacija Panasonic TV remote 2. Nema nikakvih kablova.Raigor Stonehoof wrote:Jel ti i TV Samsung? I uz to jos Smart? Ako jeste pogledaj u opcijama ima li nesto kao uparivanje ili sl, mozda ti ne treba nista. Ja imam Nexus 5 i LG Smart TV, i to jedan od jeftinijih, a sve sto trebam uraditi da bi sliku sa mob prikazivao na TV je ukljuciti funkcije na oba aparata.merdas wrote:Ako neko moze da mi objasni i kaze gdje ima da se kupi adapter preko kojeg bi mogao sa svog s4 reproducirati filmove na TV. Neki dan mi jaran donese taj neki orginalni samsungov adapter (ima na njemu ulaz za HDMI i za punjac) i pusti film na mobitelu i sve ferecera super. Pitam ga sta kako gdje, kaze u holandiji, bruku para sad kosta on uzeo na akciji. Pa sad da pitam zna li neko ima li ovdje gdje kupiti to i je l' se neko vec susretao sa tim.
Unaprijed hvala raja
- pumica
#18067 Re: Android OS
Chromecastmerdas wrote:Ako neko moze da mi objasni i kaze gdje ima da se kupi adapter preko kojeg bi mogao sa svog s4 reproducirati filmove na TV. Neki dan mi jaran donese taj neki orginalni samsungov adapter (ima na njemu ulaz za HDMI i za punjac) i pusti film na mobitelu i sve ferecera super. Pitam ga sta kako gdje, kaze u holandiji, bruku para sad kosta on uzeo na akciji. Pa sad da pitam zna li neko ima li ovdje gdje kupiti to i je l' se neko vec susretao sa tim.
Unaprijed hvala raja
http://www.google.ba/chrome/devices/chromecast/
Kod mene je Note 3 ... sve sto imas na displeju telefona mozes emitovati na tv ... opcija Cast screen.
I ne samo mobitel nego i tablet i desktop pc ... sve uvezano.
- mufa1
#18068 Re: Android OS
Chromecast zakon. Koristim ga vec preko godinu dana svakodnevno... 35 eura nov, mada sam ja naso polovan za cvaju..
-
quarterback
#18069 Re: Android OS
ma radilo je to i sa starijim note, ne treba ni app, jednostavno su mobitel i tv na istoj mrezi, samo kliknem kada gledam video ili slike na ikonicu i slika je na tvuskupljac_zeljeza wrote:Može i Note 3 ili 4 i Panasonic smart TV. Dovoljna aplikacija Panasonic TV remote 2. Nema nikakvih kablova.
jedini problem ovoga je sto se ne prikazuju i titlovi
- ja nisam ja
#18070 Re: Android OS
Na nekim aplikacijama koje su dosle na telefonu kaze da idem za centar za azuriranje..kada odem na to pojavi mi se da prihvatim ili odbijem medjutim tipka prihvati ne da da se prihvati tj siva je. A bez toga ne radi ni standardno vrijeme ni rijecnik ni jos neke aplikacije koje su dosle na telefonu. Do cega je to
- Sarajevski-Seljak
#18071 Re: Android OS
ja nisam ja wrote:Na nekim aplikacijama koje su dosle na telefonu kaze da idem za centar za azuriranje..kada odem na to pojavi mi se da prihvatim ili odbijem medjutim tipka prihvati ne da da se prihvati tj siva je. A bez toga ne radi ni standardno vrijeme ni rijecnik ni jos neke aplikacije koje su dosle na telefonu. Do cega je to
Moras prihhvatiti "pravila koristenja", tj. staviti kvakicu
- afa87
#18072 Re: Android OS
Moze li mi neko objasniti kako da nabacim Cloudy na G3? Rootovao sam ga al mi ne ide nikako instalacija Cloudy-a
- Maharadza
#18073 Re: Android OS
Možda treba drugi bootloader?! Pretpostavljam da je sa XDA pa vidi šta je developer napisao, mora biti uputstvo detaljno kao i uslovi npr. da li je neki drugi bootloader potreban ili određena verzija TWRP-a!afa87 wrote:Moze li mi neko objasniti kako da nabacim Cloudy na G3? Rootovao sam ga al mi ne ide nikako instalacija Cloudy-a
- afa87
#18074 Re: Android OS
Pa bas me TWRP i zeza, instalira se recovery i nista. Pise da nemam nijedan recovery instaliran, a kad krene restart u recovery samo crn ekran i moram ga rucno opet paliti i na nulu se vratimMaharadza wrote:Možda treba drugi bootloader?! Pretpostavljam da je sa XDA pa vidi šta je developer napisao, mora biti uputstvo detaljno kao i uslovi npr. da li je neki drugi bootloader potreban ili određena verzija TWRP-a!afa87 wrote:Moze li mi neko objasniti kako da nabacim Cloudy na G3? Rootovao sam ga al mi ne ide nikako instalacija Cloudy-a
- ja nisam ja
#18075 Re: Android OS
A gdje?Sarajevski-Seljak wrote:ja nisam ja wrote:Na nekim aplikacijama koje su dosle na telefonu kaze da idem za centar za azuriranje..kada odem na to pojavi mi se da prihvatim ili odbijem medjutim tipka prihvati ne da da se prihvati tj siva je. A bez toga ne radi ni standardno vrijeme ni rijecnik ni jos neke aplikacije koje su dosle na telefonu. Do cega je to
Moras prihhvatiti "pravila koristenja", tj. staviti kvakicu