Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pustopoljina

#18051 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pustopoljina »

omar little wrote:
pustopoljina wrote:
omar little wrote:ne tebi, toj iznad tebe.
Sad nas zbunjujes :lol:
ne znam sto je toliko tesko upratiti nit u par postova.
Nije tesko, lakse nego tebi malo olabaviti.
dječak sa šibicama

#18052 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Pregledao ovu jedinu sezonu Quarry, imam jos zadnju epizodu... zna li neko zasto je Cinemax ovo ugasio? serija je top, odlicna glumacka ekipa, prica drzi paznju, sve za peticu.
biggrin

#18053 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

dječak sa šibicama wrote:Pregledao ovu jedinu sezonu Quarry, imam jos zadnju epizodu... zna li neko zasto je Cinemax ovo ugasio? serija je top, odlicna glumacka ekipa, prica drzi paznju, sve za peticu.
pogledaj zadnju epizodu pa ce ti se sve samo kazati...mozda...nemam pojma nisam gledao :D
zomri

#18054 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Je li iko počeo ovu 8 days/8 tage/8 dana? Vidim izašla na HBO sa zanimljivom premisom. Asteroid ide prema Zemlji, ofucana tema ali lokacija udara Evropa nije.

Pošto ima na HBO GO, možda je @chakany gledao?
dječak sa šibicama

#18055 Re: Gledate seriju - preporucite je

Pogledao zadnju epizodu Quarry, pa fakat imalo je potencijala za nastavak, mada i ovako moze biti kao neki kraj. Mozda i bolje, mozda bi ukenjali.

Ali odlicna prica, nesretnik nije ni znao da je i ratni zlocinac postao zbog CIA frajera i polja maka u Vijetnamu.
chakany

#18056 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

zomri wrote:Je li iko počeo ovu 8 days/8 tage/8 dana? Vidim izašla na HBO sa zanimljivom premisom. Asteroid ide prema Zemlji, ofucana tema ali lokacija udara Evropa nije.

E moj kolega, chakany ima samo onaj sirotinjski HBO paket, nema onaj HBO Premium sa uključenim HBO GO :lol:
Nego kada dođe onaj mjesec otključanih kanala, onda oni iz Telemacha otključaju i HBO GO, pa onda tih mjesec dana pogledam još nekih serija, koje nisam stigao na HBO pogledati.
Nisam je gledao, vidim da dolazi uskoro na HBO, pa sam je stavio na listu ;-)

Završavam sa Tell me a Story, prejaka :thumbup:

Osam dana od 15. marta na HBO, a meni se ova Pristanište (The Pier) ne čini loša. Sutra ću da je gledam, vidim da se počela emitovati na HBO.
chakany

#18057 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Trenutno pratim:

1. Pričaj mi priču (Tell me a story) - prva sezona
2. Mladi Sheldon (Young Sheldon) - druga sezona
3. Američka priča (All American) - prva sezona
4. Senke nad Balkanom - prva sezona
5. Gdje ima dima... (High Maintenance) - treća sezona
6. Urgentni Centar - prva sezona
7. Sirena (Siren) - druga sezona
8. New Amsterdam - prva sezona
9. Milijun malih stvari (A million little things) - prva sezona
10. Lucifer - prva sezona
KB9

#18058 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KB9 »

na disku mi trenutno stoje iduce serije:

back to the future animirana
father ted
firefly
justice league animirana
pillars of the earth
spaced
the avengers animirana
the boondocks animirana
x-men animirana

i sve cekaju neke bolje dane :lol:
BJB

#18059 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Za mene je HBO ionako razocarenje, a registrovala sam se samo zbog Luthera, sad mi je zao sto jesam..Cekam Game of Thrones..
Slab izbor i filmova i serija..Otkako ukinuse tvmuse ne znam gdje da gledam serije..trenutno pokusavam na solarmovies123, ali je bas los website,ili su mrtvi linkovi za epizode ili te stalno vraca na prvu,bas je bezveze..
Pocela gledati Coroner-nije losa bila do 5 epizoda..
Imate li neke websiteove za besplatno gledanje serija poput tvmuse za preporuciti?
Bazinga1234

#18060 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bazinga1234 »

Vrlo dobra prva sezona Broadchurcha. Napeta i zanimljiva. Ne znam vrijedi li gledati dalje..

Skidam ovu Trapped, spominjala se prije par stranica, izgleda mi interesantno..
dječak sa šibicama

#18061 Re: Gledate seriju - preporucite je

zomri wrote:Je li iko počeo ovu 8 days/8 tage/8 dana? Vidim izašla na HBO sa zanimljivom premisom. Asteroid ide prema Zemlji, ofucana tema ali lokacija udara Evropa nije.

Odgledao tri epizode, nije losa, iako ja nisam bas ljubitelj njemackih filmova i serija pa recimo da sam malo subjektivan, mozda je i odlicna. Da se gledati.

Meteor 40 km promjera, za osam dana pada na Francusku, spas je u bijegu u Ameriku ili na istok, bjezati mogu samo bogati odnosno onaj ko ima para pa plati svercerima put u Rusiju ili amerima mjesto u avionu ali ni oni nisu sigurni, granice su zatvorene i vojska puca na onoga ko pokusa prijeci ilegalno. Zanimljiva prica.

Ima malo nekih sitnih nelogicnosti, ali nista strasno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18062 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Bazinga1234 wrote:Vrlo dobra prva sezona Broadchurcha. Napeta i zanimljiva. Ne znam vrijedi li gledati dalje..
Vrijedi.
Druga je malo lošija, ali treća je opet odlična.
Bazinga1234

#18063 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bazinga1234 »

:thumbup:
zomri

#18064 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dječak sa šibicama wrote:

Odgledao tri epizode, nije losa, iako ja nisam bas ljubitelj njemackih filmova i serija pa recimo da sam malo subjektivan, mozda je i odlicna. Da se gledati.

Meteor 40 km promjera, za osam dana pada na Francusku, spas je u bijegu u Ameriku ili na istok, bjezati mogu samo bogati odnosno onaj ko ima para pa plati svercerima put u Rusiju ili amerima mjesto u avionu ali ni oni nisu sigurni, granice su zatvorene i vojska puca na onoga ko pokusa prijeci ilegalno. Zanimljiva prica.

Ima malo nekih sitnih nelogicnosti, ali nista strasno.
:thumbup:
alibaba_i_30_godina

#18065 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

BJB wrote:Za mene je HBO ionako razocarenje, a registrovala sam se samo zbog Luthera, sad mi je zao sto jesam..Cekam Game of Thrones..
Slab izbor i filmova i serija..Otkako ukinuse tvmuse ne znam gdje da gledam serije..trenutno pokusavam na solarmovies123, ali je bas los website,ili su mrtvi linkovi za epizode ili te stalno vraca na prvu,bas je bezveze..
Pocela gledati Coroner-nije losa bila do 5 epizoda..
Imate li neke websiteove za besplatno gledanje serija poput tvmuse za preporuciti?
Ne znam što se patiš, instaliraj Kodi i riješeni problemi.
karanana

#18066 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ovo 8 tage zvuci interesantno ali me ocjena na imdbu odvlaci od tog da je oprobam. Ako serija ima 5,9 onda ne znam.
dječak sa šibicama

#18067 Re: Gledate seriju - preporucite je

Ocjene na imdb nisu uvijek relevantne, ovo lako moze biti niska ocjena gledalaca koji bacaju drkicu na srebrnog letaca, crnog pantera i ajron mena, pa su razocarani sto u ovoj seriji niceg slicnog nema.

Serija je gledljiva, zaista nije losa, nije sad da te izbaci iz cipela ali ko voli apokalipticne teme, mogao bi biti zadovoljan. Ipak treba imati u vidu da je serija njemacka, a oni bas i nemaju neke spektakularne scene i efekte, tek je prikazana atmosfera drustva koje ceka svoj kraj. Ja bi rekao, za njemacku seriju, solidno.
Altsa

#18068 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Bazinga1234 wrote:Vrlo dobra prva sezona Broadchurcha. Napeta i zanimljiva. Ne znam vrijedi li gledati dalje..

Skidam ovu Trapped, spominjala se prije par stranica, izgleda mi interesantno..
Trapped prva sezona odlicna. Druga bas i ne ali se moze gledati. Island pa nema snijega. wtf fali mi snijeg u drugoj sezoni. :D
Last edited by Altsa on 05/03/2019 12:31, edited 1 time in total.
Altsa

#18069 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:Pregledao ovu jedinu sezonu Quarry, imam jos zadnju epizodu... zna li neko zasto je Cinemax ovo ugasio? serija je top, odlicna glumacka ekipa, prica drzi paznju, sve za peticu.
I ja sam je cekao ali ne docekah. :D
zomri

#18070 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dječak sa šibicama wrote:Ocjene na imdb nisu uvijek relevantne, ovo lako moze biti niska ocjena gledalaca koji bacaju drkicu na srebrnog letaca, crnog pantera i ajron mena, pa su razocarani sto u ovoj seriji niceg slicnog nema.

Serija je gledljiva, zaista nije losa, nije sad da te izbaci iz cipela ali ko voli apokalipticne teme, mogao bi biti zadovoljan. Ipak treba imati u vidu da je serija njemacka, a oni bas i nemaju neke spektakularne scene i efekte, tek je prikazana atmosfera drustva koje ceka svoj kraj. Ja bi rekao, za njemacku seriju, solidno.
Baš tako, još je broj glasača relativno mali. Plus nema nijedne korisničke recenzije. Ko zna možda je konkurencija srozala ocjenu.

Tražio sam bilo šta na engleskim forumima o seriji ali ništa, nikakvih utisaka još. Ništa, valja sam probati epizodu dvije pa odlučiti.
omar little

#18071 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nista ja bezosu ne vjerujem.
karanana

#18072 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

kako god koju epizodu pogledam moram svaki put jos jednom preporuciti besu.
ako cemo porediti nesto iole slicno, recimo ubice moga oca su mala maca po prici i glumi pa i po produkciji od bese.
cekamo 12. epizodu koja je ako sam skonto finalna u seriji. i nema druge sezone ako sam skonto.
phillie

#18073 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Zadnje dvije epizode orville-a nisu lose bile.
chakany

#18074 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

karanana wrote:kako god koju epizodu pogledam moram svaki put jos jednom preporuciti besu.
ako cemo porediti nesto iole slicno, recimo ubice moga oca su mala maca po prici i glumi pa i po produkciji od bese.
cekamo 12. epizodu koja je ako sam skonto finalna u seriji. i nema druge sezone ako sam skonto.
Ja čekam da je konačno neko prikaže kod nas, ako ne ovi naši, onda možda komšije prikažu, jer nemam Superstar TV, a iskreno mrsko mi je da je gledam preko neta, jer stalno izlaze one reklame, pa me to užasno nervira.
Sačekat ću još malo da dođe na TV.
chakany

#18075 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Evo počeo sam sa gledanjem serije Pristanište (El Embarcadero, The Pier). Za sada drži pažnju, pa vidjet ćemo do kada. Proletila mi je ova prva epizoda, zanimljiva je priča. Znaju Španci napraviti dobru seriju, kao i film. Njihova kinematografija je izuzetno jaka, ali posljednjih godina sve jača i jača.

Image
Post Reply