Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#18051 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ti njegovi tadasnji saigraci su osim okulaje i femerlinga bili rezervine rezerve u ozbiljnim euroiligaskim ekipama,eto ako nisu malo bolji,onda su malo vise od malo boljih
bili rezervine rezerve u ozbiljnijim euroligaškim kliubovima :? pa čovječe kod nas igraju ljudi kojima je plafon igranje u ovoj našoj ligi....šta bi oni dali da su rezervine rezerve u nekoj ozbiljnoj ekipi.......

Plus, nije zar da se želi porediti Musa sa Nowitzkim, pa čak i Jusuf......
kakavdanakneiskustvu

#18052 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa ako takav nowitzki nije odustajao od igranja sa takvim saigracima ne znam sto bi odustajala ova dvojica?
palermo

#18053 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa ako takav nowitzki nije odustajao od igranja sa takvim saigracima ne znam sto bi odustajala ova dvojica?
ma ok, slažem se ja sa tim, trebali bi,

ono što sam ja htio reći je da bi bilo vrijeme da ova sredina prestane pljuvati najbolje.......
Mustang1

#18054 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ne znam fkt zasto je odmarao toliko Jusufa, pa samo jedan napad preko njega nije donio nesto, kada je napravio faul, sve ostalo je proslo ili faul ili kos. Svaka kombinacija njega i Muse je donijela nesto.
I umjesto treninga sutiranja neka im da trening vodjenja lopte, ono je smijesno za gledati bilo, bolje ja cunom fatam i kucam loptu nego oni rukama :D
pemanapemani

#18055 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pemanapemani »

Ne mozes ocekivati od djecaka od 19 godina da bude savrseni vodja nacionalne selekcije, kao sto je to bio Nowitzki sa 25 godina.
Druga stvar, Nowitzki (meni najdrazi kosarkas) je sa 19 godina jos uvijek igrao u Wurzburgu i tek sljedece godine otisao u NBA.
On je visoki igrac sa izuzetnom tehnikom koje mozes nabrojati na prste jedne ruke u svijetu.
Nas Musa igra na poziciji na kojoj ima 300 puta vecu konkurenciju, nego sto je to slucaj sa Nowitzkim.

Ne treba zaboraviti ni stanje KS BiH, koji desetljece kuburi sa nesposobnoscu i lopovlukom, a samim tim i organizacijom osnovnih stvari vezanih za reprezentaciju.

Tako da je neosnovano porediti Musu i Nowitzkog. Musu mozemo porediti sa nekim vrhunskim kosarkasem iz Belizea, Zimbabvea, Venecuele i sl.
Diwan

#18056 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Diwan »

Odustao sam od gledanja nekon prve četvrtine da sebe spasim daljneg nerviranja. Vrlo je važna priprema same utakmice i igrača za nju. Mnogobrojne pogreške i izgubljene lopte donose prevagu. Previše prodatih lopti, a i sudije su dopustile prilično jaku kontakt igru fincima.
Artest

#18057 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Da ne bude da su samo krivi gordic i repesa, ne moze se amnestirat nerad uhljupa iz saveza koji nista nisu uradili da naturalizuju nekog Amerikanca koji ce stavljat 15 poena po mecu. Mi bez tog kosgetera-Amerikanca, protiv Bugara necemo probit granicu od 40 poena.
Dead Man Walking

#18058 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Jusufova minutaza cirkus. Ako se ne varam usao je na pocetku zadnje kod -21 i za 3-4 minute vec smo bilo u igri ponovo. Kako je moguce da je ovako malo igrao? :?
AmiĐa_Idriz

#18059 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Robi ubleho odlazi

Edit

Pogrešna tema
Diwan

#18060 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Diwan »

Dead Man Walking wrote:Jusufova minutaza cirkus. Ako se ne varam usao je na pocetku zadnje kod -21 i za 3-4 minute vec smo bilo u igri ponovo. Kako je moguce da je ovako malo igrao? :?
Isto je bilo i u Cedeviti kad je Repeša bio trener. Uvijek ga je limitirao minutama
drag_gost

#18061 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by drag_gost »

Repesa uopste nije kriv, covjek je imao 7 dana. To je nista u kosarci.
drag_gost

#18062 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by drag_gost »

veella wrote: Ni Musa nije nista bolji, usro je dva zadnja kljucna napada i fulio slobodno
Nista, skini se ti pa zaigraj da se smijemo malo.
Altsa

#18063 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Ma Repeša nema nikakve veze sa ovim porazom. Imamo igrace koji su limitirani tj. ispod prosjeka. a sa takvim igarcima se ne moze nista uraditi.
Mene samo zanima gdje su igraci koji su sa Musom osvojili evropsko prvenstvo. zasto se oni ne pozivaju tj. zasto ne igraju.
Xavier1

#18064 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Xavier1 »

Altsa wrote:Ma Repeša nema nikakve veze sa ovim porazom. Imamo igrace koji su limitirani tj. ispod prosjeka. a sa takvim igarcima se ne moze nista uraditi.
Mene samo zanima gdje su igraci koji su sa Musom osvojili evropsko prvenstvo. zasto se oni ne pozivaju tj. zasto ne igraju.
Zato sto su previse mladi. Rijetkost je da neko sa 19 igra za glavnu reprezentaciju. Jedino ako se radi o velikim talentima. A samo je Musa takav iz te generacije. Ostalim je upitno da li ce biti i prosjecni igraci.
Altsa

#18065 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Xavier1 wrote:
Altsa wrote:Ma Repeša nema nikakve veze sa ovim porazom. Imamo igrace koji su limitirani tj. ispod prosjeka. a sa takvim igarcima se ne moze nista uraditi.
Zato sto su previse mladi. Rijetkost je da neko sa 19 igra za glavnu reprezentaciju. Jedino ako se radi o velikim talentima. A samo je Musa takav iz te generacije. Ostalim je upitno da li ce biti i prosjecni igraci.
svaki od njih je kolko god da su mladi bolji od one krampe vrabca.
Ima igraca koji bi bolje odigrali od ovih mejtova a nisu pozvani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18066 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma Vrapcu uručiti kakvu plaketu i zahvaliti mu se za ovo dosad, da se više kotarišemo jednom belaja.
Tip je svaki put sve gori i gori. Vrijeđa košarku kao sport.
bingov buraz

#18067 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ti njegovi tadasnji saigraci su osim okulaje i femerlinga bili rezervine rezerve u ozbiljnim euroiligaskim ekipama,eto ako nisu malo bolji,onda su malo vise od malo boljih
Njemački levat je svjestan svojih limita i neće prodati 10 lopti po utakmici,zabiće i neki koš kad je siguran da može,grizće u odbrani jer za to nije potreban talenat,zadovoljan je da bude pomoćnik na mješalici,staviće interes ekipe ispred vlastitog,sve suprotno od bosanskog levata.Stvar mentaliteta.
Ironman_88

#18068 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

Upustali smo se u trku s njima i dozvolili da bacaju trice kako požele, jedine dvije stvari u kojima su opasni. To je sam komentator ponovio par puta i vidljivo golim okom bilo i za osobe koje površno prate košarku. Sunce mu, da li je moguće da smo toliko mutavi, naivni i bez truna lukavosti, koncentracije i inteligencije općenito.
Thorgerson

#18069 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Hocete li prestati porediti nas i Njemačku. Jel vi shvatate da su ovi jedva skupili lovu da odu u tu Finsku. Trener selektor ti dodje 5 dana prije utakmice. :roll:

Jedini krivac za sve ovo je savez, koji nije sposoban da iskoristi takva dva talenta kakvi su Nurkic i Musa.

Ne mogu ni Repesi zamjeriti, tek je dosao...ali generalno ima i do njega. Ono kad skontas sa kakvom nas je ekipom Vujosevic uopste u ovu situaciju...sjebes se. :-)

Za Nurkica bi bilo dobro da su dali objasnjenje za onako malu minutazu. :?

Vrabac? Hvala, ali probati neku drugu opciju. Mislim ispucao je lik sve moguce kredite.
pemanapemani

#18070 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pemanapemani »

Mi smo u zadnjoj četvrtini igrali presing po čitavom terenu i stigli -20.
Jebi ga, činjenica je da nismo mogli igrati presing čitavu utakmicu. To ne mogu ni puno bolje reprezentacije. Finci su pogađali trice i preko ruku Nurkića i Kikanovića. To se dogodi jednom u 50 utakmica.
Isto tako, Musa je gotovo čitavu utakmicu igrao jedinicu i trošio se maksmalno.

Ostaje tuga da smo mogli dobiti Belgiju i Finsku i sad bi bili na korak do Svjetskog prvenstva.

Imamo li i teoretsku šansu za plasman?
pemanapemani

#18071 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pemanapemani »

Thorgerson wrote:Hocete li prestati porediti nas i Njemačku. Jel vi shvatate da su ovi jedva skupili lovu da odu u tu Finsku. Trener selektor ti dodje 5 dana prije utakmice. :roll:

Jedini krivac za sve ovo je savez, koji nije sposoban da iskoristi takva dva talenta kakvi su Nurkic i Musa.

Ne mogu ni Repesi zamjeriti, tek je dosao...ali generalno ima i do njega. Ono kad skontas sa kakvom nas je ekipom Vujosevic uopste u ovu situaciju...sjebes se. :-)

Za Nurkica bi bilo dobro da su dali objasnjenje za onako malu minutazu. :?

Vrabac? Hvala, ali probati neku drugu opciju. Mislim ispucao je lik sve moguce kredite.
:thumbup:

Jedino što mi pada na pamet kod Nurkića, možda nije bio totalno fizički spreman. Jebi ga, ljeto, nije bio u punom pogonu i sl. Mada se nije primjećivalo na njemu. Koliko god imao animozitet prema Nurkiću zbog krkanluka i odnosa prema reprezentaciji, moram priznati da odavno nisam vidio centra koji igra sa onakvom lakoćom i osjećajem za asistenciju. Frajer kao da ne uloži trećinu snage prilikom skoka i blokada.
Ironman_88

#18072 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

pemanapemani wrote:Mi smo u zadnjoj četvrtini igrali presing po čitavom terenu i stigli -20.
Jebi ga, činjenica je da nismo mogli igrati presing čitavu utakmicu. To ne mogu ni puno bolje reprezentacije. Finci su pogađali trice i preko ruku Nurkića i Kikanovića. To se dogodi jednom u 50 utakmica.
Isto tako, Musa je gotovo čitavu utakmicu igrao jedinicu i trošio se maksmalno.

Ostaje tuga da smo mogli dobiti Belgiju i Finsku i sad bi bili na korak do Svjetskog prvenstva.

Imamo li i teoretsku šansu za plasman?
Moramo pobjediti sve do kraja i da se poklope ostali razultati.
Xavier1

#18073 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Xavier1 »

Altsa wrote:
Xavier1 wrote:
svaki od njih je kolko god da su mladi bolji od one krampe vrabca.
Ima igraca koji bi bolje odigrali od ovih mejtova a nisu pozvani.
Ma Vrabac je komedija, ali ovi nisu bolji. Pa Gegic je bio glavni igrac u mladjim kategorijama, a vidi ga sada. Isti ko Vrabac, ako ne i gori od njega.
shalla

#18074 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Nije nijedan gori od Vrab(p)ca. Moj malac od 4 godine već ima košarkaškije razmišljanje od te ptičice
agent_zero

#18075 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Imati u ekipi dva nba igrača i ne znati ih iskoristiti na pravi način, te veći dio utakmice gubiti sa 20 razlike... šta se tu ima posebno komentarisati... riba smrdi od glave...
Post Reply