Ima googlevatrogasac wrote:Ima li neko vaktiju za Amsterdam? Najbliže što sam našao je Enschede.
https://www.muslimpro.com/fr/Horaires-p ... ds-2759794

Ima googlevatrogasac wrote:Ima li neko vaktiju za Amsterdam? Najbliže što sam našao je Enschede.

sta sad smeta? necemo sada previse filozofirati,islamu nije draga filozofija.rumija danas sirom planete ismailije cititaju jer je previse filozofirao i njegovim stihovima dokazuju recimo reinkarnaciju i ostale nastrane idejearzuhal wrote:Ramazan, ramazan,
treba postit svaki dan
vreo somun namazan,
hurma šerbe svaki dan.
(hor Hazreti Hamza)
Mislim da ovi stihovi - koje ćemo garant opet slušati čekajući iftare - zorno pokazuju na kojem stepenu sveg mogućeg (duhovnog, intelektualnog...) razvoja se mi tačno nalazimo
vazi wrote:Ima googlevatrogasac wrote:Ima li neko vaktiju za Amsterdam? Najbliže što sam našao je Enschede.![]()
Jel' to ona tuzlanska ilahija sa Sonog trga?arzuhal wrote:Ramazan, ramazan,
treba postit svaki dan
vreo somun namazan,
hurma šerbe svaki dan.
(hor Hazreti Hamza)
Mislim da ovi stihovi - koje ćemo garant opet slušati čekajući iftare - zorno pokazuju na kojem stepenu sveg mogućeg (duhovnog, intelektualnog...) razvoja se mi tačno nalazimo
Ako ne postiš ti, nemoj javno mrsiti, možeš i napostiti, Allah će oprostiti
na prvu pomislih: još jedna parodija iz zbirke arzuhalika.. ali avaj.. prava pravcata pjesma sa spotom i svim..arzuhal wrote:Ramazan, ramazan,
treba postit svaki dan
vreo somun namazan,
hurma šerbe svaki dan.
(hor Hazreti Hamza)
Vjeruj ...i meni. Molim Allaha za najbitniju promjenu u zivotu...da prodje sve dobro...wewa wrote:Meni je ovaj Ramazan potrebniji nego ikad, jedva ga cekam i molim dragog Boga da nam svima ukabuli post i oprosti grijehe
Amin - takođe..wewa wrote:Meni je ovaj Ramazan potrebniji nego ikad, jedva ga cekam i molim dragog Boga da nam svima ukabuli post i oprosti grijehe
Allah ti se smilovao i dobra djela ukabulioOptimus09 wrote:Mene je pretprosli zadesio tokom kemoterapija.Cudno stanje,ne postis a ne znas da li ces docekati jutro.Pa stalno razmisljas unazad sta si pripremio od dobrih djela za prethodne godine,odnosno imas li se u sta uzdati.Sto se mene tice,nista.Nastojim svaki Ramazan poslije toga ispostiti citav i koliko mogu provesti u ibadetu.
Posvetimo se svi maksimalno
Amin!arzuhal wrote:Allah ti se smilovao i dobra djela ukabulioOptimus09 wrote:Mene je pretprosli zadesio tokom kemoterapija.Cudno stanje,ne postis a ne znas da li ces docekati jutro.Pa stalno razmisljas unazad sta si pripremio od dobrih djela za prethodne godine,odnosno imas li se u sta uzdati.Sto se mene tice,nista.Nastojim svaki Ramazan poslije toga ispostiti citav i koliko mogu provesti u ibadetu.
Allah ti dao svako dobro.Optimus09 wrote:Mene je pretprosli zadesio tokom kemoterapija.Cudno stanje,ne postis a ne znas da li ces docekati jutro.Pa stalno razmisljas unazad sta si pripremio od dobrih djela za prethodne godine,odnosno imas li se u sta uzdati.Sto se mene tice,nista.Nastojim svaki Ramazan poslije toga ispostiti citav i koliko mogu provesti u ibadetu.
Konyali na bascarsiji, samo moras rezervisati ranije, jer bude puno.Korisničkoime wrote:Znam da je jos rano ali ima li neko savjet na osnovu iskustva od proslog ramazana gdje se moze lijepo iftarit u Sarajevu.
U toku ramazan par puta cu se zadesiti u Sarajevu nekako za vrijeme iftara tako da bi mi neki savjet i uputa dobro dosli. Hvala.
I to s merakomnefsun wrote:jel' stvarno jedete jezik?
divna je hrana u maloj ascinici odmah do harema Begove dzamije, mislim da se zove BosnaKorisničkoime wrote:Znam da je jos rano ali ima li neko savjet na osnovu iskustva od proslog ramazana gdje se moze lijepo iftarit u Sarajevu.
U toku ramazan par puta cu se zadesiti u Sarajevu nekako za vrijeme iftara tako da bi mi neki savjet i uputa dobro dosli. Hvala.
tu ima i odlicna kljukusa k'o domatja, a i klepe.wewa wrote:divna je hrana u maloj ascinici odmah do harema Begove dzamije, mislim da se zove BosnaKorisničkoime wrote:Znam da je jos rano ali ima li neko savjet na osnovu iskustva od proslog ramazana gdje se moze lijepo iftarit u Sarajevu.
moze se uletjeti i sa zvukom topa, braca koja je drze su gostoprimljiva, cijene pristojne, a svaki okus domaci i ama-ha!
znam kako vam je....vatrogasac wrote:vazi wrote:Ima googlevatrogasac wrote:Ima li neko vaktiju za Amsterdam? Najbliže što sam našao je Enschede.![]()
Probao sam ja i google prošle godine, ali niti se arapska poklapa sa turskom niti obje sa ovim što računaju namah.Nekim čudom poslije nađoh bosanske IZ za Amsterdam i poklopi se, ali nje nema još na njihovoj stranici.