SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#18051 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ahaaaaa
e fine su :)

http://eleezahm.com/wp-content/uploads/ ... makeup.jpg
ova je meni divna
Partizzanka

#18052 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

p.s
ova zadnja plava mi nije nesto, to je to kada zacrni oci i stavi umjetne trepuske
malo je pretjerala
predpostavljam da je sama rekla sta hoce :)
Partizzanka

#18053 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... a8549c.jpg
ovo je isto meni sasvim umjereno lijepo njezno mladalacki
emmahill

#18054 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:ahaaaaa

ova je meni divna
To je upravo taj lijepi tipični prirodni bridal... A meni jednom jedna cura poslala da hoće kao Amrezy, nešto sa tušem, šljokicama, plastičnim trepavicama, uglavnom trashy i pošaljem joj ja prijedlog Katy Perry (ona je vazda namalterisana, pogotovo tuš skoro uvijek ima, ali ukusno je odrađena) i Pixiwoo kad su radile arapski makeup, kaže ovo mi prejednostavno, ovako se ja svaki dan šminkam. Kontam u sebi, vidjećemo ti lica za 5-10 godina.
emmahill

#18055 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:p.s
ova zadnja plava mi nije nesto, to je to kada zacrni oci i stavi umjetne trepuske
malo je pretjerala
predpostavljam da je sama rekla sta hoce :)
Upravo, to je to što kažem da se neko neće odreći tranvestitskog makeupa ni za živu glavu, ali srećom ona ima crte lica za to, pa navikla sam sa njom raditi tako već više puta. Meni više bude žao kad neka prirodno lijepa i mlada cura, sa izvanrednim obrvama, čistim licem i prozračnom ljepotom (ala sam ga objasnila... :D ) traži takav makeup.
DiA 2005

#18056 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

Opet vjerovatno zavisi i od lica do lica, npr. ja imam spustene kapke, a obrve gotovo i da nemam. Tacnije, imam ih pola :D Cini mi se da se nisam 5 puta u zivotu uspjela nasminkati pa da mi oci radi tih kapaka bas lijepo dodju do izrazaja. A s obrvama sam bas imala hiljadu i jedan blam. Podebljam ih olovkom, pa je to nekad debelo, nekad tanko, nekad ovako, nekad onako... :-D Ma u svakom slucaju to i jesu razlozi zbog kojih bih voljela da me neko profi nasminka, bas da vidim na sta bi to izaslo :D
Partizzanka

#18057 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

mene je za maturu sminkao ado karisik i paaaaa izgledala sam starije :(
tetasto

ali bih voljela da me neko nasminka fino ono pogotovo ovo sad konturisanje folovi golovi da vidim kako to ide i kako bi mi lice bilo :)
otherside

#18058 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

MedenoSrce wrote:
zgiba wrote: Pokusaj na http://www.yesstyle.com ili http://www.roseroseshop.com ja sam tu narucivala i narudzbe su dosle bez problema. Mislim da je na yesstyle free shipping za BIH.
Hvala puno na odgovoru, vec sam mislila da ce izostati. Narucila sam, drzeci fige, sa beautynetkorea.
ja malo gledala ovu stranicu, ima interesantnih stvari.
de mi reci please nesto o toj korejskoj kozmetici, je li fazon u tome sto izbjeljuju :D ili je kvalitetnija?
ja ti nista o ovome ne znam :roll:
ps. htjedoh jednu kremu juce naruciti pa stadoh u zadnji cas, reko' pitacu medenu prvo :D
AAmilaAA

#18059 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

emmahill
Koji je najbolji drogerijski puder u kamenu?
MedenoSrce

#18060 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

otherside wrote: de mi reci please nesto o toj korejskoj kozmetici, je li fazon u tome sto izbjeljuju :D ili je kvalitetnija?
ja ti nista o ovome ne znam :roll:
ps. htjedoh jednu kremu juce naruciti pa stadoh u zadnji cas, reko' pitacu medenu prvo :D
Izrazito sam svijetle puti, suhe koze sklone perutanju koja providjenjem(ovaj izraz mi bas onako drama femkanje pa mi bi zgodno da ga uvalim ovaj post kao nekakav kitnjasti dodatak :D ) nije osjetljiva. Kod proizvoda je meni bitno da radi posao i da se ne osjecam prevareno jer sam dala novac za isti. Od korejske kozmetike sam do sada imala samo dekorativu i jako sam zadovoljna. Visoka zastita od sunca, hidratacija, srednja do visoka pokrivenost i TRAJNOST. Ujutro kada se nasminkam ne zelim vise da pomislim na sminku, to je ono sto mi se najvise svidja kod njihovih podloga. Ako imas masniju kozu uzmi BB cusion i neces se pokajati skoro da sam sigurna. Sto se tice preparative nisam jos uvijek nista probala ali sam nekad citala kako te azijatkinjew imaju tu nekakvu jutarnju i nocnu njegu koze koje traje i sat vremena.
Tako ti ja svasta napricah al nista ne rekoh :mrgreen:
otherside

#18061 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

MedenoSrce wrote: Izrazito sam svijetle puti, suhe koze sklone perutanju koja providjenjem(ovaj izraz mi bas onako drama femkanje pa mi bi zgodno da ga uvalim ovaj post kao nekakav kitnjasti dodatak :D ) nije osjetljiva. Kod proizvoda je meni bitno da radi posao i da se ne osjecam prevareno jer sam dala novac za isti. Od korejske kozmetike sam do sada imala samo dekorativu i jako sam zadovoljna. Visoka zastita od sunca, hidratacija, srednja do visoka pokrivenost i TRAJNOST. Ujutro kada se nasminkam ne zelim vise da pomislim na sminku, to je ono sto mi se najvise svidja kod njihovih podloga. Ako imas masniju kozu uzmi BB cusion i neces se pokajati skoro da sam sigurna. Sto se tice preparative nisam jos uvijek nista probala ali sam nekad citala kako te azijatkinjew imaju tu nekakvu jutarnju i nocnu njegu koze koje traje i sat vremena.
Tako ti ja svasta napricah al nista ne rekoh :mrgreen:
ma rekla si mi svasta al' kitnjasto previse :D
zezam se... nego, meni je suha koza ali se ne peruta, kad se umijem sva se zategnem.
koja ti je dobra, hidratantna podloga, da fino pokriva i traje? jesu li im nijanse svjetlije od nasih?
Bluemore

#18062 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

emmahill wrote:
Partizzanka wrote:ahaaaaa

ova je meni divna
To je upravo taj lijepi tipični prirodni bridal... A meni jednom jedna cura poslala da hoće kao Amrezy, nešto sa tušem, šljokicama, plastičnim trepavicama, uglavnom trashy i pošaljem joj ja prijedlog Katy Perry (ona je vazda namalterisana, pogotovo tuš skoro uvijek ima, ali ukusno je odrađena) i Pixiwoo kad su radile arapski makeup, kaže ovo mi prejednostavno, ovako se ja svaki dan šminkam. Kontam u sebi, vidjećemo ti lica za 5-10 godina.
:thumbup: :thumbup:
Nisrin

#18063 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:52, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#18064 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

otherside wrote: ma rekla si mi svasta al' kitnjasto previse :D
zezam se... nego, meni je suha koza ali se ne peruta, kad se umijem sva se zategnem.
koja ti je dobra, hidratantna podloga, da fino pokriva i traje? jesu li im nijanse svjetlije od nasih?
dr Jart+ BB mi je najdraza, mozda zato sto sam je prvu i koristila. Uzimala sam crnu ambalazu koja ima malo rozikast podton, ali evo vodic.
http://imgs.inkfrog.com/pix/costsell/DJ ... 1819173021

a uz ruku sa dr Jartom ide BRTC
Image

Meni njihove nijanse odgovaraju, jer imam izrazito svijetlu kozu a i ne suncam se.
otherside

#18065 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

hvala :kiss:
tagomago

#18066 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by tagomago »

gdje sigurno ima

Image

obišla sam dm-ove, nema. cm možda, nešto drugo?

obradujte me :)
emmahill

#18067 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:
DiA 2005 wrote:Opet vjerovatno zavisi i od lica do lica, npr. ja imam spustene kapke, a obrve gotovo i da nemam. Tacnije, imam ih pola :D Cini mi se da se nisam 5 puta u zivotu uspjela nasminkati pa da mi oci radi tih kapaka bas lijepo dodju do izrazaja. A s obrvama sam bas imala hiljadu i jedan blam. Podebljam ih olovkom, pa je to nekad debelo, nekad tanko, nekad ovako, nekad onako... :-D Ma u svakom slucaju to i jesu razlozi zbog kojih bih voljela da me neko profi nasminka, bas da vidim na sta bi to izaslo :D

uradi kod Ljudmilke japansko iscrtavanje obrva, trazi sto prirodnije i bit ce prirodne! Sestra je uradila i ne primjeti se uopste---to je ono kad crta dlacicu po dlacicu!!
Također savjetujem japansko iscrtavanje, kod Ljudmile ili Megi, to je odlično rješenje, samo nemoj ići po nekim salonima gdje rade za 150-200 KM jer to nije pravo japansko nego je vrsta permamenta.

Image

Evo šta radi Dipbrow Anastasiin kome se da crtati, hoću da vas sve zarazim da pokupujete, to je nešto najbolje za obrve ikad :D
nikimostar

#18068 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nikimostar »

Treba mi info ima li kod nas kupiti La roche posay i gdje.

Hvala
manekenka u penziji

#18069 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

emmahill wrote:
Nisrin wrote:
DiA 2005 wrote:Opet vjerovatno zavisi i od lica do lica, npr. ja imam spustene kapke, a obrve gotovo i da nemam. Tacnije, imam ih pola :D Cini mi se da se nisam 5 puta u zivotu uspjela nasminkati pa da mi oci radi tih kapaka bas lijepo dodju do izrazaja. A s obrvama sam bas imala hiljadu i jedan blam. Podebljam ih olovkom, pa je to nekad debelo, nekad tanko, nekad ovako, nekad onako... :-D Ma u svakom slucaju to i jesu razlozi zbog kojih bih voljela da me neko profi nasminka, bas da vidim na sta bi to izaslo :D

uradi kod Ljudmilke japansko iscrtavanje obrva, trazi sto prirodnije i bit ce prirodne! Sestra je uradila i ne primjeti se uopste---to je ono kad crta dlacicu po dlacicu!!
Također savjetujem japansko iscrtavanje, kod Ljudmile ili Megi, to je odlično rješenje, samo nemoj ići po nekim salonima gdje rade za 150-200 KM jer to nije pravo japansko nego je vrsta permamenta.

Image

Evo šta radi Dipbrow Anastasiin kome se da crtati, hoću da vas sve zarazim da pokupujete, to je nešto najbolje za obrve ikad :D

@emmahill

Da li je istina da max factor puderi mnogo stete kozi, tj.vise od ostalih pudera
DiA 2005

#18070 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DiA 2005 »

Nisrin wrote:

Moracu, da se vise rijesim olovke. Ima li neki kontakt ili FB page? Moze i u inbox :) :kiss:

@emmahill Ko je Megi? I koliko njih dvije naplacuju iscrtavanje? Ja sam bas prava neznalica :run:
emmahill

#18071 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

DiA 2005 wrote:
Nisrin wrote:

Moracu, da se vise rijesim olovke. Ima li neki kontakt ili FB page? Moze i u inbox :) :kiss:

@emmahill Ko je Megi? I koliko njih dvije naplacuju iscrtavanje? Ja sam bas prava neznalica :run:
Poslaću ti njihove linkove u inbox, i Megi isto ima salon negdje na Ciglanama, a cijene su kod obje 350-400 KM.
Nisrin

#18072 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:52, edited 1 time in total.
emmahill

#18073 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:Koliko znam kod Ljudmile je bila neka akcija oko 250KM je bilo iscrtavanje, a korekcije gratis...ona je u Avazu, moram otici da oblikuje moje obrve :D

Emma, koliko je ANASTASIA kit i hoces li narucivati uskorio, da narucimo zajedno?? Citala sam puno o njemu, ali nemam karticu preko koje bih narucila, a ne mogu koristiti ovu od plate :D

Neko je pitao za Max Factor pa da odgovorim- to je teska, pozorisna, scenska sminka bila u ostala...na nekom njemackom forumu sam jednom citala da su pronasli neke stetne sastojke, poput zeljeza koliko me sjecanje sluzi...nekome ne izaziva probleme trenutno, ali ako se koristi svaki dan za 10-15 godina lice nece biti lijepo i zategnuto...ima dosta "laksih" pudera pa ko nema problema nema potrebe ni za MF---i sama koristim MF povremeno, a svakodnevno artdeco, manhattan, shiseido ili loreal, iako ni oni nisu bas "lagani"...
Koji Anastasia kit? Naručivaću još nekoliko Dipbrow-a pa ti javim da i tebi naručim ako to hoćeš.
Nisrin

#18074 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:53, edited 1 time in total.
manekenka u penziji

#18075 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Nisrin wrote:Koliko znam kod Ljudmile je bila neka akcija oko 250KM je bilo iscrtavanje, a korekcije gratis...ona je u Avazu, moram otici da oblikuje moje obrve :D

Emma, koliko je ANASTASIA kit i hoces li narucivati uskorio, da narucimo zajedno?? Citala sam puno o njemu, ali nemam karticu preko koje bih narucila, a ne mogu koristiti ovu od plate :D

Neko je pitao za Max Factor pa da odgovorim- to je teska, pozorisna, scenska sminka bila u ostala...na nekom njemackom forumu sam jednom citala da su pronasli neke stetne sastojke, poput zeljeza koliko me sjecanje sluzi...nekome ne izaziva probleme trenutno, ali ako se koristi svaki dan za 10-15 godina lice nece biti lijepo i zategnuto...ima dosta "laksih" pudera pa ko nema problema nema potrebe ni za MF---i sama koristim MF povremeno, a svakodnevno artdeco, manhattan, shiseido ili loreal, iako ni oni nisu bas "lagani"...

Ma ja evo koristim loreal ali imam osjecaj da ubrzo ponarandzastim od njega.
Danas uzmem od mame max factor i odmah mi lice ljepse izgleda. Nijansa identicna mojoj kozi, ne okisdira, ne osjeca se kao sloj fasade na kozi, ponasa se kao krema, pa zato i pitam.
Post Reply