SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#18051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Mescini da i sam zakon donekle blagonaklono gleda na ovakve stvari
hladan.preminger

#18052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

insomnia78 wrote:Mescini da i sam zakon donekle blagonaklono gleda na ovakve stvari
Samo par sati nakon poroda, i to je cedomorstvo. Blaze kaznjavanje nego za obicno ubistvo.
Ovo ne moze biiti taj slucaj ako je dijete staro par dana.
Tercius

#18053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

hladan.preminger wrote:
insomnia78 wrote:Mescini da i sam zakon donekle blagonaklono gleda na ovakve stvari
Samo par sati nakon poroda, i to je cedomorstvo. Blaze kaznjavanje nego za obicno ubistvo.
Cedomorstvo vise ne postoji...sve je pod ubistvo ili pokusaj.Samo ce joj biti olaksavajuca okolnost ako je post porodj.depresija koja opet pocinje i traje kako strucna lica opservacijom zakljuce, nema tu dan dva pet ili mjesec.Samo me sad zivo interesuje kakvu strucnu pomoc ce dobiti policajac koji je nasao tu bebu u kontejneru, ko da gledam nikakvu.
vješalica

#18054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180102035

4:45 sati je na raskrsnici ulica Džidžikovac i Tina Ujevića u općini Centar u Sarajevu došlo do saobraćajne nesreće. Muškarac E. K. (1984) rođen u Peći, koji je državljanin Srbije, vozeći automobil Porsche Panameru bh. registarskih oznaka u vlasnišvu kompanije "Green Oil" d.o.o Sarajevo udario u parkirano vozilo Škoda Fabia čeških registarskih oznaka. Tom prilikom je teške tjelesne povrede zadobila putnica iz Panamere inicijala V. P. rođena 1999. godine u Somboru u Srbiji. Njoj je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odakle je prevezena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju te zadržana na liječenju. E. K. je lišen slobode zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, kao i ugrožavanja javnog prometa zbog omamljenosti.

Ako si iz Peći dokopaj se Poršea i dođi u SA i zivi provincijski san
vješalica

#18055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ma ludzakinji sve treba biti otezavajuca
insomnia78

#18056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ako si iz Peći maloljetnicama meći
insomnia78

#18057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Tercius wrote:
hladan.preminger wrote:
Cedomorstvo vise ne postoji...sve je pod ubistvo ili pokusaj.Samo ce joj biti olaksavajuca okolnost ako je post porodj.depresija koja opet pocinje i traje kako strucna lica opservacijom zakljuce, nema tu dan dva pet ili mjesec.Samo me sad zivo interesuje kakvu strucnu pomoc ce dobiti policajac koji je nasao tu bebu u kontejneru, ko da gledam nikakvu.
Sta ce mu pomoc zivo dijete. Osim toga nigdje ne pise da je policija pronasla
l33t

#18058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

rotacija upaljena na dbr raskrsnici kod kedaša, auta preusmjeravaju? jel bilo nesto il dolazi neki guzonja :?:
vješalica

#18059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

insomnia78 wrote: Sta ce mu pomoc zivo dijete. Osim toga nigdje ne pise da je policija pronasla
policajac je pronasao,ti u francuskoj sto si nastanjen i boravis ne mozes znati bolje
nema.ovdje gradjana koji bi se okrenuli ili nesto slicno a kamoli prijavili jer neko ima sigurno ko zna o kome je rijec poganceri seljacki maloumni
zateznistub

#18060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

vješalica wrote:
insomnia78 wrote: Sta ce mu pomoc zivo dijete. Osim toga nigdje ne pise da je policija pronasla
policajac je pronasao,ti u francuskoj sto si nastanjen i boravis ne mozes znati bolje
nema.ovdje gradjana koji bi se okrenuli ili nesto slicno a kamoli prijavili jer neko ima sigurno ko zna o kome je rijec poganceri seljacki maloumni
Koje more tebe more? Ko je našao sirotog Foču? Policajac ili obični građanin?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Baš je ono pronalazak novorođenčeta svakodnevna stvar, odneseš ga u bolnicu i svojim poslom, ko da ništa nije bilo. :)
Meni bi se noge odsjekle, u rukama bih ga odnio da me ne daj Bože to snađe. Svugdje u svijetu se policajci đalju na psiho analizu nakon pucnjave, da se vidi kako su, jebi ga brine se o ljudima, samo se kod nas oni tretiraju ko divlje džuzkele.
drug_profi

#18062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma,a odavno svima treba psihijatar i nema normalnih ovdje. PTSP u blazem ili tezem obliku.
Niko mi nije davao pomoc nakon znamo svi cega sve ne, nego se sa tim sami izborimo, zavisno od kakve je ko japije i kakve ventile ima.

Ja bih bio sretan da sam nasao ovo dijete jer bih znao da sam spasio taj zivot. Nikakva pomoc mi ne bi trebala. Jos bih ga kao kumce prihvatio.
vješalica

#18064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zateznistub wrote:
vješalica wrote:
Koje more tebe more? Ko je našao sirotog Foču? Policajac ili obični građanin?
Sta tebe tlaci pa moras stalno omalovazavati ko ovaj francuz sve zivo?sta sad treba umanjiti pronalazak u novorodjenceta od par dana zivo u kontejneru?na onakvoj hlanoci?i porediti sa lesom iz vode?samo zatosto oom francuskom besposlicaru treba naglasiti posebno da je to bio plicajac
kladim se da doticni nije nikad mozda imao priliku da to dozivi
insomnia78

#18065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

:lol:
nema me tamo

#18066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Joj insomnia brate da im proviris u život bili bi gori od tebe 5 puta.
zateznistub

#18067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

l33t wrote:rotacija upaljena na dbr raskrsnici kod kedaša, auta preusmjeravaju? jel bilo nesto il dolazi neki guzonja :?:
Ja sam tu, doduše zeza me cosak zgrade da vidim bolje ali jeste prošla hitna pod rotacijom.
hladan.preminger

#18068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

Tercius wrote:
hladan.preminger wrote:
Član 169.
Čedomorstvo
Majka koja usmrti svoje dijete za vrijeme ili izravno nakon poroda, kaznit će se kaznom zatvora
od jedne do pet godina.
l33t

#18069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

zateznistub wrote:
l33t wrote:rotacija upaljena na dbr raskrsnici kod kedaša, auta preusmjeravaju? jel bilo nesto il dolazi neki guzonja :?:
Ja sam tu, doduše zeza me cosak zgrade da vidim bolje ali jeste prošla hitna pod rotacijom.
vjerovatno sudar...
O'zone
Globalni moderator

#18072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

@insomnija i @vješalica spuštajte tenzije
Bloo
Globalna šefica

#18073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Probably hercika...
prošla tuda oko 18 već se raščistilo
O'zone
Globalni moderator

#18074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Bloo wrote:
Probably hercika...
Vjerovatno. Al ovaj na Dobrinji je usro motku pravo. Koliko skontah izletio sa ceste udario u dostavno vozilo i zabio ga u pizzeriju
zateznistub

#18075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
Bloo wrote:
Probably hercika...
Vjerovatno. Al ovaj na Dobrinji je usro motku pravo. Koliko skontah izletio sa ceste udario u dostavno vozilo i zabio ga u pizzeriju
Jbt gledam u dinu i niti sam čuo niti vidio. A njihovi vozači - dostavljaci su posebna sorta, nije mi ih lijepo vidjeti na cesti.
Post Reply