Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
nosara

#18051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote: Niko neće izvaditi državu iz govana, kao što ni Vučić nije izvadio Srbiju, ali se može barem početi s drugačijom retorikom i sa nekim pomacima, i to je već nešto. Tebi kao profesionalnom političaru je možda draže da gledaš svađe na teveu svaki dan, ali ja zbog toga već godinama povraćam kad pogledam dnevnik.

Prestanimo se zavaravati da će neke nove stranke uskoro doći na vlast, jer kad SDP nije uspio sa cijelom svojom infrastrukturom i mašinerijom, teško će uspjeti i neka ina politička partija. Ako u SDS-u kažu da će promijeniti retoriku i početi sa politikom pomirenja, to je velika stvar i treba pokušati. Ako ništa drugo, neće se ljudima drob prevrstati kao kad ugledaju Krmka dok mrmlja o nezavisnosti i sličnim budalaštinama. Ideološki su oni tu negdje i tu nema zbora, ali kao što ne postoji ljevica u RS-u, teško i da postoji u Federaciji, a SDP to sigurno nikad nije ni bila. Stranka koja je najviše lijevo je Naša stranka, ali jasno nam je da od njih još neće biti ništa.

Nijedna partija ti ništa ne najavljuje prije izbora, nigdje u svijetu, a ti kao obrazovan čovjek bi to trebalo da znaš. Uvijek se prvo pogledaju rezultati, a onda se ide u vlast i sa najcrnjim đavolom, ako se nešto može promijeniti, posebno ako je druga opcija da se vlast ostavi crnom đavolu i da se ne uzme nijedan procenat.
Radio Sarajevo wrote: Nikoga on nije izdao. Lagumdžija je upravo izdao svoje glasače milion puta dosad, a ovaj put nije imao priliku, pa je stvar svalio na Komšića, a glasačima se očigledno više sviđa Komšićeva politika nego Lagumdžijina i zato su njega odabrali.
Ne slazem se... Ne ides u koaliciju sa svakim, to je abeceda politike... Ako vec imas namjeru, onda pred izbore ne iskljucujes nikog i nista, pa kako prodjes...

Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali mislim da ce upravo ns profitirat ovim komsinim budalastinama... Ocekujem napad iz svih oruzja...
Banksy

#18052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Opetja033 wrote:
Banksy wrote: Stani malo, pa iz tvog posta čitamo da je Ljiljan taj koji je znao/htio/planirao koaliciju s SDA odmah nakon formiranja stranke?
Da.
A nama pričao o dolasku ''nove, poštene, istinske ljevice''?

Dobro ... Izgleda da smo bili ''limitirani'', ne on ... :mrgreen:
Banksy

#18053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nosara wrote:
Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali mislim da ce upravo ns profitirat ovim komsinim budalastinama... Ocekujem napad iz svih oruzja...
NS je tek SDA filijala ...
Havatar

#18054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Opetja033 wrote:
Banksy wrote: Stani malo, pa iz tvog posta čitamo da je Ljiljan taj koji je znao/htio/planirao koaliciju s SDA odmah nakon formiranja stranke?
Da.
A nama pričao o dolasku ''nove, poštene, istinske ljevice''?

Dobro ... Izgleda da smo bili ''limitirani'', ne on ... :mrgreen:
Pa to i jeste nova ljevica pošto je dosad ljevica dobijala izbore na demagogiju o Titu i o mržnji prema drugim bošnjačkim strankama a sada postaje prava moderna evropska ljevica koja radi u interesu države a ne kuka za prošlom državom .
Banksy

#18055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Havatar wrote:
Pa to i jeste nova ljevica pošto je dosad ljevica dobijala izbore na demagogiju o Titu i o mržnji prema drugim bošnjačkim strankama a sada postaje prava moderna evropska ljevica koja radi u interesu države a ne kuka za prošlom državom .
:lol:
VjecitiStudent

#18056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
nosara wrote:
NS je tek SDA filijala ...
SDA-ov NVO.
Radio Sarajevo

#18057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Ne slazem se... Ne ides u koaliciju sa svakim, to je abeceda politike... Ako vec imas namjeru, onda pred izbore ne iskljucujes nikog i nista, pa kako prodjes...

U Bosni ideš u koaliciju sa svakim, jer druge opcije nemaš, barem na državnom nivou. U kantonima se i možeš zajebavati, ali na državnom nivou nemaš neki izbor, ako želiš ikad išta promijeniti.

Po tvojoj logici, Željko je trebao odmah znati kako neće ići u vlast, jer bi mu svakako dvije opcije iz RS-a bile SNSD ili SDS, a one su ideološki iste, tu se vjerovatno slažemo. Ipak, jedni su spremni na promjene, a drugi nisu i tu je cijela caka. Jedni jašu već osam godina i sve nas unesrećuju, a drugi ne jašu. Gore od Dodika teško da može.
nosara

#18058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Banksy wrote:
Havatar wrote:
"Nova ljevica" koja viri iz guzice najcrnjoj desnici... Trend u zapadnoj Evropi... :D
nosara

#18059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
nosara wrote:Ne slazem se... Ne ides u koaliciju sa svakim, to je abeceda politike... Ako vec imas namjeru, onda pred izbore ne iskljucujes nikog i nista, pa kako prodjes...

U Bosni ideš u koaliciju sa svakim, jer druge opcije nemaš, barem na državnom nivou. U kantonima se i možeš zajebavati, ali na državnom nivou nemaš neki izbor, ako želiš ikad išta promijeniti.

Po tvojoj logici, Željko je trebao odmah znati kako neće ići u vlast, jer bi mu svakako dvije opcije iz RS-a bile SNSD ili SDS, a one su ideološki iste, tu se vjerovatno slažemo. Ipak, jedni su spremni na promjene, a drugi nisu i tu je cijela caka. Jedni jašu već osam godina i sve nas unesrećuju, a drugi ne jašu. Gore od Dodika teško da može.
sonja karadzic je simbol tih promjena... Ako se ona distancira od svog babe, ja cu sebi popusit kurac... :D
Banksy

#18060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Havatar wrote:
"Nova ljevica" koja viri iz guzice najcrnjoj desnici... Trend u zapadnoj Evropi... :D
Da postavim i ovdje, pa da se razdužim s teme ... :D
Banksy wrote:
Kucamo na vrata zaboravljenih asova ... novih koalicionih partnera ... :evil:

Milovan Cicko Bjelica, ratni načelnik opštine Sokolac. „Romanijski šerif“, kako ga ovde zovu, ključni je čovek na političkoj mapi Istočnog Sarajeva, a i siva eminencija u sopstvenoj stranci, sve to uprkos višestrukim optužbama za kriminal i sumnjivu ratnu prošlost.

Tokom rata Bjelica se proslavio kao predsednik SDS Sokolac, te kao blizak saradnik dvojca Karadžić-Krajišnjik. Poznat je kao knjigovođa potonjeg, čovek zadužen za distribuciju benzina i robne rezerve RS. Sve to ga je kasnije učinilo najmoćnijim lokalnim biznismenom. Za učešće u organizovanom kriminalu prozvala ga je Biljana Plavšić, neke sumnje oko toga imala je i država BiH, pa je Bjelica izvesno vreme proveo u pritvoru zbog optužbi za nezakonito podizanje kredita za finansiranje predizborne kampanje svoje stranke. No, 2007. je oslobođen optužbi.

Predmet „Bjelica“ uključuje i optužnicu za iskorištavanje pomenutih para za organizaciju mreže podrške Radovanu Karadžiću, jer je, osim sumnjivog biznisa, skrivanje haškog begunca najviše proslavio načelnika Sokoca. Donelo mu je i dosta neprijatnosti: 2003. odlukom OHR-a smenjen je iz funkcije predsednika skupštine opštine Srpsko Sarajevo, godinu dana kasnije je mesec dana proveo u pritvoru SFOR-a, a morao i da odazove se na poziv Haškog tribunala kao svedok odbrane svog nekadašnjeg šefa Momčila Krajišnika.

Ipak, pritvorske avanture Bjelice ne završavaju se ovde. Naš junak je 1998. osumnjičen za likvidaciju zamenika načelnika Centra javne bezbednosti Srpsko Sarajevo, Srđana Kneževića, pa do intervencije Krajišnjika vreme provodi u zatvoru u Bijeljini. Uveliko se govori da nije ni potpuno "čist" u slučaju „Novoseoci“, bošnjačkog sela kod Sokoca, gde su pod nerasvetljenim okolnostima ubijena 44 stanovnika tog mesta. Krivicu za ovaj zločin Bjelica je u Hagu pokušao da prebaci na generala Krstića u pokušaju da porekne veze između Vojske Republike Srpske i Krzinog štaba, čiji je bio član.

Milovan Cicko Bjelica je danas na crnoj američkoj listi jer je dokazano da je pomagao skrivanje optuženih ratnih zločinaca.

Ima i više nego zanimljivu stranicu, lajkajte ... :mrgreen:

http://www.milovanbjelica.net/index.php ... Itemid=583

Image
Radio Sarajevo

#18061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:sonja karadzic je simbol tih promjena... Ako se ona distancira od svog babe, ja cu sebi popusit kurac... :D
Neće se ona distancirati od babe, ali će mu se zato Mile još više približiti. Koja je razlika? Ili ne ići u vlast nikad dok u RS-u ne bude normalne partije na vlasti?

Pustiti državni nivo da stagnira još koju deceniju, je li to tvoja opcija?
Havatar

#18062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Havatar wrote:
Nisi trebao stavljati smajli pošto Banksy misli da si ovo napisao ironično a ti ovo stvarno misliš :-D
nosara

#18063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
nosara wrote:sonja karadzic je simbol tih promjena... Ako se ona distancira od svog babe, ja cu sebi popusit kurac... :D
Neće se ona distancirati od babe, ali će mu se zato Mile još više približiti. Koja je razlika? Ili ne ići u vlast nikad dok u RS-u ne bude normalne partije na vlasti?

Kako ne shvatas da se ne radi o tome...? Problem je u percipiranju glasaca kao stoke koja kad glasa u stvari glasa za nesto sto ni u snu ne odobrava...

Mozda to neko voli, ali meni se gadi... Kad glasam hocu da znam kome dajem glas, ili necu nikom, kao ovaj put... Da li je u pitanju koalicija s kuntom ili pantom nema veze ako su momci srali i po kunti i po panti... Jasnije...?
Radio Sarajevo

#18064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Kako ne shvatas da se ne radi o tome...? Problem je u percipiranju glasaca kao stoke koja kad glasa u stvari glasa za nesto sto ni u snu ne odobrava...
a
Mozda to neko voli, ali meni se gadi... Kad glasam hocu da znam kome dajem glas, ili necu nikom, kao ovaj put... Da li je u pitanju koalicija s kuntom ili pantom nema veze ako su momci srali i po kunti i po panti... Jasnije...?
Ali meni samo nije jasno kako ti znaš šta glasači o tome misle? Ja sam glasao za Martina Raguža i HDZ 1990 na državnom nivou, ali sam se dvoumio između njih i DF-a. Ipak, ne bi mi smetalo da sam znao za ovakav dogovor i prije izbora. Kako možeš tvrditi nešto sa tolikom sigurnošću, pa ne znaš valjda mišljenje svih DF-ovih glasača?
mO k3

#18065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

nosara wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Kako ne shvatas da se ne radi o tome...? Problem je u percipiranju glasaca kao stoke koja kad glasa u stvari glasa za nesto sto ni u snu ne odobrava...

ti si ko dijete ," hocu da znam kome sam dao glas "
U ovoj zemlji je sve moguce , razno razne koalicije i sta te iznenedzuje??
u ovome trenutku sve je bolje nego HDZ i SNSD zajedno
VjecitiStudent

#18066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Koja je svrha postojanja DF, SDP i sličnih, ako će se nakon izbora ponašati u dlaku isto kao SDA?
Radio Sarajevo

#18067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

VjecitiStudent wrote:Koja je svrha postojanja DF, SDP i sličnih, ako će se nakon izbora ponašati u dlaku isto kao SDA?

Zašto se ponašaju isto kao SDA? Iz čega si to dosad zaključio?

Je li trebaju čekati 51% na državnom nivou da bi zavladali?
VjecitiStudent

#18068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Radio Sarajevo wrote:
VjecitiStudent wrote:Koja je svrha postojanja DF, SDP i sličnih, ako će se nakon izbora ponašati u dlaku isto kao SDA?

Zašto se ponašaju isto kao SDA? Iz čega si to dosad zaključio?

Je li trebaju čekati 51% na državnom nivou da bi zavladali?
:-)
Pogledaj temu SDP.
Radio Sarajevo

#18069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

VjecitiStudent wrote:Pogledaj temu SDP.
Nemam drugog posla :) :run:

Odgovori mi ovdje ili ne moraš :D.
O'zone
Globalni moderator

#18070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Radio Sarajevo wrote:

Ovako se govorilo kad je SDS bio na vlasti. Takođe ovako se govorilo i 2010 kad se glasalo za SDP.

Treba biti oprezan sa ovom rečenicom jer gore uvijek može biti.
O'zone
Globalni moderator

#18071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote: Koja je svrha postojanja DF, SDP i sličnih, ako će se nakon izbora ponašati u dlaku isto kao SDA?
Uhljebljenje, kao i u hiljade slučajeva do sada.

Osnivanje novih stranaka, mjenjanje dresova u postojećim strankama sve to vodi samo jednom cilju-uhljebljenje.

Mada eto fino je razmišljati da to oni rade za narod i državu :lol:
ime_kojeg_nema

#18072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ime_kojeg_nema »

Havatar wrote:Pa to i jeste nova ljevica pošto je dosad ljevica dobijala izbore na demagogiju o Titu i o mržnji prema drugim bošnjačkim strankama a sada postaje prava moderna evropska ljevica koja radi u interesu države a ne kuka za prošlom državom .
modernu evropsku ljevicu predstavljaju stranke tipa podemos u španiji, grčka syriza, nemački die linke i slični, uglavnom okupljeni oko partije evropske ljevice-nordijske zelene ljevice. kod nas ne postoji politička partija tog profila.
VjecitiStudent

#18073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ime_kojeg_nema wrote:
Havatar wrote:Pa to i jeste nova ljevica pošto je dosad ljevica dobijala izbore na demagogiju o Titu i o mržnji prema drugim bošnjačkim strankama a sada postaje prava moderna evropska ljevica koja radi u interesu države a ne kuka za prošlom državom .
modernu evropsku ljevicu predstavljaju stranke tipa podemos u španiji, grčka syriza, nemački die linke i slični, uglavnom okupljeni oko partije evropske ljevice-nordijske zelene ljevice. kod nas ne postoji politička partija tog profila.
Kod nas su uglavnom stranke balkanske guzice ...
radostan dan

#18074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

ja mislim da je ovo najveća pobjeda još od 1945.
O'zone
Globalni moderator

#18075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

milonja wrote:
O'zone wrote:
Ovako se govorilo kad je SDS bio na vlasti. Takođe ovako se govorilo i 2010 kad se glasalo za SDP.

Treba biti oprezan sa ovom rečenicom jer gore uvijek može biti.
može gore bit jedino da sds, ako dođe na vlast, raspiše referendum
a pošto ljudi uopšte to ne spominju kao ni podršku trećem blentitetu, kao laktaško krme, koje o tome stalno prdi
gore NE MOŽE BITI
Ako su tebi najgore stvari to što si naveo onda OK.
Post Reply