Radio Sarajevo wrote: Niko neće izvaditi državu iz govana, kao što ni Vučić nije izvadio Srbiju, ali se može barem početi s drugačijom retorikom i sa nekim pomacima, i to je već nešto. Tebi kao profesionalnom političaru je možda draže da gledaš svađe na teveu svaki dan, ali ja zbog toga već godinama povraćam kad pogledam dnevnik.
Prestanimo se zavaravati da će neke nove stranke uskoro doći na vlast, jer kad SDP nije uspio sa cijelom svojom infrastrukturom i mašinerijom, teško će uspjeti i neka ina politička partija. Ako u SDS-u kažu da će promijeniti retoriku i početi sa politikom pomirenja, to je velika stvar i treba pokušati. Ako ništa drugo, neće se ljudima drob prevrstati kao kad ugledaju Krmka dok mrmlja o nezavisnosti i sličnim budalaštinama. Ideološki su oni tu negdje i tu nema zbora, ali kao što ne postoji ljevica u RS-u, teško i da postoji u Federaciji, a SDP to sigurno nikad nije ni bila. Stranka koja je najviše lijevo je Naša stranka, ali jasno nam je da od njih još neće biti ništa.
Nijedna partija ti ništa ne najavljuje prije izbora, nigdje u svijetu, a ti kao obrazovan čovjek bi to trebalo da znaš. Uvijek se prvo pogledaju rezultati, a onda se ide u vlast i sa najcrnjim đavolom, ako se nešto može promijeniti, posebno ako je druga opcija da se vlast ostavi crnom đavolu i da se ne uzme nijedan procenat.
Ne slazem se... Ne ides u koaliciju sa svakim, to je abeceda politike... Ako vec imas namjeru, onda pred izbore ne iskljucujes nikog i nista, pa kako prodjes...Radio Sarajevo wrote: Nikoga on nije izdao. Lagumdžija je upravo izdao svoje glasače milion puta dosad, a ovaj put nije imao priliku, pa je stvar svalio na Komšića, a glasačima se očigledno više sviđa Komšićeva politika nego Lagumdžijina i zato su njega odabrali.
Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali mislim da ce upravo ns profitirat ovim komsinim budalastinama... Ocekujem napad iz svih oruzja...