FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#18026 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ma dobro, ovaj covjek objektivo ni kriv ni duzan sjedi tu gdje sjedi. Dok se ovaj znoji, predsjednik izigrava mirotvorca po svijetu. Opet ponavljam, jebes poraz, zabrinjava dojam koji je ekipa ostavila. Izgledaju lose , skros lose. Madrid je dobio ali za pobjedu im nije puno trebalo. Disciplina,strpljenje i nista vise.
Naravno da Roki nije kriv što se našao u neobranom grožđu, no nije li to fail Barce kao kluba ;-)
Vec 3-4 puta zaredom on izvodi isti tim :shock: , ili Tito preko interneta (nebitno više)....poenta je: profi klub mora ima trenera uz aut liniju ;-), trenera koji je svaki dan uz svoje igrace na treninzima da ih driluje, trenera koji ce ih psihološki spremiti pred bitne tekme, to je valjda jasno svima...o svemu ovome sam pisao prije mjesec i po dana, kad je Tito otišao....nagovjestio sam ovakve rasplete i sad se samo to odvilo pred ocima sviju...nije bilo teško to predvidjeti.
Pa uzmi na dva mjeseca Realu Murinja ili Unitedu SAF-a, a na njihove mjesto postavi nekakve anonimuse - pa ce se odmah odraziti i na igrama tima i na rezultatima.
Igraci su kvarljiva roba, brzo se opuste kad nema autoriteta.
Kemal Malovčić

#18027 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

tito pa svi ostali
skenderija04

#18028 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:ja vec jednom napisah pa obrisah. nije vise ni do predsjednika kluba, koji je zaista u ruznoj poziciji, nego je do tita. covjece, imas RAK, kemoterapije primas, zahvalis e na povjerenju, posveti se svom zdravlju i reci im nek traze privremeno rjesenje. budi fer. ako ozdravi za iducu sezonu, dobro je, odlicno, vrati se ali ne radio ovo klubu.
ne mogu ni oni izaci i otpustiti covjeka koji je bolestan.
To je tacno, ali ovo se gradilo pet godina i nije lako na hladan nacin prekinuti veze. Cak je i funkcionisalo mjesec dana. Ipak sta je tu je, u klubu trenutno nema licnosti koja bi mogla nesto uraditi o tom pitanju. Spominjao se Carles Reixach ali su rekli da nije vrijeme.
kisni indijanac

#18029 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

[quote="skenderija04"]Ma dobro, ovaj covjek objektivo ni kriv ni duzan sjedi tu gdje sjedi. Dok se ovaj znoji, predsjednik izigrava mirotvorca po svijetu. Opet ponavljam, jebes poraz, zabrinjava dojam koji je ekipa ostavila. Izgledaju lose , skros lose. Madrid je dobio ali za pobjedu im nije puno trebalo. Disciplina,strpljenje i nista vise.[/quote

ma to i govorim, trebali su riješiti pitanje trenera, ovo mi liči na neku neozbiljnu improvizaciju, pa nema vilanova gripu...nego ozbiljnu bolest...
Kemal Malovčić

#18030 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

svi misle barsa tone. jes al u tožu
skenderija04

#18031 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

kisni indijanac wrote:
skenderija04 wrote:Ma dobro, ovaj covjek objektivo ni kriv ni duzan sjedi tu gdje sjedi. Dok se ovaj znoji, predsjednik izigrava mirotvorca po svijetu. Opet ponavljam, jebes poraz, zabrinjava dojam koji je ekipa ostavila. Izgledaju lose , skros lose. Madrid je dobio ali za pobjedu im nije puno trebalo. Disciplina,strpljenje i nista vise.[/quote

ma to i govorim, trebali su riješiti pitanje trenera, ovo mi liči na neku neozbiljnu improvizaciju, pa nema vilanova gripu...nego ozbiljnu bolest...
Sad je kasno za neka velika rjesenja. Zavrsiti ligu i zdravo.
omar little

#18032 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Kemal Malovčić wrote:svi misle barsa tone. jes al u tožu
nemoj i ti sad zezati, pa jel' vidis ti na sta oni lice? za manje od dva tjedna se pretvorise u neprepoznatljiv tim. jebesga.
Kemal Malovčić

#18033 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

omar little wrote:
Kemal Malovčić wrote:svi misle barsa tone. jes al u tožu
nemoj i ti sad zezati, pa jel' vidis ti na sta oni lice? za manje od dva tjedna se pretvorise u neprepoznatljiv tim. jebesga.
ali će se opet dignuti
veljaca

#18034 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

- svaki navijac Barcelone bi dao prolaz u Kupu za prolaz u LP ....
- u prvoj utakmici Barcelona je trebala pobijedit sa 2-3 gola razlike prema sansama na utakmici ...
- veceras je odlucio penal ( nisu dzaba bili povici ovog nazovi trenera Barcelone na njega ) koji se realNO nije morao svirati, pogotovo sto u 3 situacije kada je Barcelona u pitanju isti "sudija" nije svirao penal. A mogao je. Medjutim bilo pa proslo ...
- Bitnija je utakmica protiv Milana ( to sam rekao i ranije ) i tu ocekujem puno vise od Barcelone ...
- ipak je + 16 u prvenstvu .... :D
Kemal Malovčić

#18035 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

zato ćemo svi večeras tužni zaspati
veljaca

#18036 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Kemal Malovčić wrote:zato ćemo svi večeras tužni zaspati
Imaju oni puno kredita - tako da ne treba previse biti tuzan ...
Last edited by veljaca on 26/02/2013 23:30, edited 1 time in total.
tendzera

#18037 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

veljaca wrote:pogotovo sto u 3 situacije kada je Barcelona u pitanju isti "sudija" nije svirao penal. A mogao je. Medjutim bilo pa proslo ...
Necemo se sad vadit' na sudije,ljudi su bili bolji
i zasluzeno prosli dalje..
skenderija04

#18038 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Ma dobro, ovaj covjek objektivo ni kriv ni duzan sjedi tu gdje sjedi. Dok se ovaj znoji, predsjednik izigrava mirotvorca po svijetu. Opet ponavljam, jebes poraz, zabrinjava dojam koji je ekipa ostavila. Izgledaju lose , skros lose. Madrid je dobio ali za pobjedu im nije puno trebalo. Disciplina,strpljenje i nista vise.
Naravno da Roki nije kriv što se našao u neobranom grožđu, no nije li to fail Barce kao kluba ;-)
Vec 3-4 puta zaredom on izvodi isti tim :shock: , ili Tito preko interneta (nebitno više)....poenta je: profi klub mora ima trenera uz aut liniju ;-), trenera koji je svaki dan uz svoje igrace na treninzima da ih driluje, trenera koji ce ih psihološki spremiti pred bitne tekme, to je valjda jasno svima...o svemu ovome sam pisao prije mjesec i po dana, kad je Tito otišao....nagovjestio sam ovakve rasplete i sad se samo to odvilo pred ocima sviju...nije bilo teško to predvidjeti.
Pa uzmi na dva mjeseca Realu Murinja ili Unitedu SAF-a, a na njihove mjesto postavi nekakve anonimuse - pa ce se odmah odraziti i na igrama tima i na rezultatima.
Igraci su kvarljiva roba, brzo se opuste kad nema autoriteta.
To je, Nema autoriteta koji bi recimo Xavija i Puyola koji su objektivno bez goriva stavio na klupu. Fabregas, koji sam po sebi i nije los, bi mogao igrati na Xavijevom mjestu. Ali sta je tu je, vidjecemo sta dalje. Valjda ce ovo proizvesti neku reakciju u klubu ili medju samim igracima. Ja ipak ocekujem da ce Rosell ovo rijesiti na sljedeci nacin: Pustice da se sezona zavrsi, ligu ce vjerovatno osvojiti i sezona mu je spasena, a onda dolazi njegov plan. Novi trener, Neimar, tri cetiri igraca ce napustiti klub, i ponovo. Guardiolina Barca je u ovih sedam dana definitivno dio proslosti. Mozda je potrebno nesto novo. Fino je bilo dok je trajalo, ali ako ne ide trazi rjesenja.
DonVito

#18039 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Messi, Injesta, Ćavi, Pujol veceras nisu imali volju.
skenderija04

#18040 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

veljaca wrote:- svaki navijac Barcelone bi dao prolaz u Kupu za prolaz u LP ....
- u prvoj utakmici Barcelona je trebala pobijedit sa 2-3 gola razlike prema sansama na utakmici ...
- veceras je odlucio penal ( nisu dzaba bili povici ovog nazovi trenera Barcelone na njega ) koji se realNO nije morao svirati, pogotovo sto u 3 situacije kada je Barcelona u pitanju isti "sudija" nije svirao penal. A mogao je. Medjutim bilo pa proslo ...
- Bitnija je utakmica protiv Milana ( to sam rekao i ranije ) i tu ocekujem puno vise od Barcelone ...
- ipak je + 16 u prvenstvu .... :D
Sve to stoji ali vecerasnji utisak je stvarno ruzan
veljaca

#18041 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

tendzera wrote:
veljaca wrote:pogotovo sto u 3 situacije kada je Barcelona u pitanju isti "sudija" nije svirao penal. A mogao je. Medjutim bilo pa proslo ...
Necemo se sad vadit' na sudije,ljudi su bili bolji
i zasluzeno prosli dalje..
Ja se ne vadim, samo kazem da onaj penal je jako diskutabilan ....
Da je bilo 0:0 - Real bi morao ganjati rezultat ....
Mada slazem se da se nesto mora promijeniti ....
Kemal Malovčić

#18042 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

DonVito wrote:Messi, Injesta, Ćavi, Pujol veceras nisu imali volju.
"jesam ja imo volju al nisam mogo"
LSD

#18043 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

DonVito wrote:Messi, Injesta, Ćavi, Pujol veceras nisu imali volju.
:lol: :lol: :lol: koji kralj

@Skenderija...Guardiolina Barca je završena onog dana kad je Guardiola otišao ;-) tad se zatvorila ta knjiga...ovo je trebala biti neka nova - Titova Barca, ali bez Tita (koji se lijeci od raka u inostranstvu i bori za zdravlje) ne može ni to biti...možda "Rourina Barca" je najbolji opis ovog sadašnjeg tima...ako nema petlje staviti Puyola i Xavia na klupu i odmriti ih bar jednu tekmu, šta onda radi na klupi jedne Barce :?: ...glumi ikebanu :?
Ali što kažeš, privesti sezonu kraju i to je to...valjda nece prokockati i onoliku prednost u Primeri.
kisni indijanac

#18044 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

ja se opet nadam prolazu protiv milana, ljudski je to, ne bih unaprijed otpisao tih 90 minuta iako stoji da u zadnji utakmicama puno toga ne štima, ne simpatizira se barca od pojave messija, bar ne u mom slučaju, a vidim ni kod većine na temi...možda milan plati ceh..vidjećemo...
popokatepetl_com

#18045 Re: FC Barcelona

Post by popokatepetl_com »

Barcelona ce tek da skupo plati Messijeve rekorde. Stavili su sebi interes Messijeve zlatne lopte i golove sa rekordima dok im je ostatak napadackih opcija ispuhao, Real ih otresao ko slinu. Mourinho opet pokazao ko je tata u svijetu fudbala.
Last edited by popokatepetl_com on 26/02/2013 23:44, edited 1 time in total.
fazer

#18046 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

skenderija04 wrote: Novi trener, Neimar, tri cetiri igraca ce napustiti klub, i ponovo. Guardiolina Barca je u ovih sedam dana definitivno dio proslosti. Mozda je potrebno nesto novo. Fino je bilo dok je trajalo, ali ako ne ide trazi rjesenja.
Toga se i bojim. Neymar je obicni marketinski trik i mogao bi se ispostavit kao jedan od najvecih flopova, poput robinja. Prioritet su golman i stoper, a od napadaca bi reus ili lewandowksi bili najbolje rjesenje.
5 0 5

#18047 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

guardiola je svaki clasico drukcije postavljao. uvijek je bio korak ispred mourinha. ova igra nema ideje uopste. igraci skoro da ne razumiju sta trebaju igrati. sudaraju se pozadi, gomila pogresnih pasova. prije treceg gola, (kad je messi nesto pokusao petom flipnuti pa izgubio loptu), tacno sam vidio kontru i gol. istog trenutka.
najgore je sto tim nema ideju, pa tako ni leprsavosti niti kakvog pozitivnog obrta. protiv seville moze, a madrid je ipak nesto drugo.
duo alves-alba ne funkcionise pozadi, nikako. treba biti ili adriano-alves ili montoya-alba. po mom sudu.

(sjeca li se iko i jedne utakmice u kojoj je roura napravio sve 3 izmjene?)
DonVito

#18048 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Sta ste navalili na Rouru :roll: :( nije on kriv nista.

Za razliku od Pepa i Tita eno izbacio je iz tima Alexisa, veceras ga nije bilo ni na klupi..
omar little

#18049 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

kisni indijanac wrote:ja se opet nadam prolazu protiv milana, ljudski je to, ne bih unaprijed otpisao tih 90 minuta iako stoji da u zadnji utakmicama puno toga ne štima, ne simpatizira se barca od pojave messija, bar ne u mom slučaju, a vidim ni kod većine na temi...možda milan plati ceh..vidjećemo...
ja vidim prolaz protiv milana samo ako se, ne znam kakvim cudom, guardiola pojavi na klupi, ovako mrka kapa. samo da ne prospu ovu prednost u domacem prvenstvu i onda jovo nanovo iduce sezone.

a, neymar ako dodje oko cu si izbit.
Zmijuga loma

#18050 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Dobro je da Sanchez nije igrao, po difoltu bi ovdje bio prvi razapet. :D

Real se odlično branio s obzirom na visoko postavljenu zadnju liniju. Čak i nakon 0:2 su izlazili visoko što je vrlo interesantno, prosto su grmili od defanzivnog samopouzdanja. Barca je opet nalazila prostora na njihovoj trećini ali nisu puno kreirali i to treba da ih brine jer je do nedavno izlaziti visoko na Camp Nou bio taktički harakiri. Milanov pristup će biti suprotan i mnogo nezgodniji za dohakati ako se ne dozovu i igrači i ko god vodi ekipu.
Post Reply