Sirija vol. 2

Locked
dragma
Vozim: Pješe

#18026 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:Strasna slika, valjda bolnica u Azazu!

UPOZORENJE

https://pbs.twimg.com/media/CbSMgU8UAAEZ7Ne.jpg

HOROR! DJECA GLEDAJU RASKOMADANA TIJELA DJECE. NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM.

https://pbs.twimg.com/media/CbSKa1UWcAEaTYM.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/CbSFm4pUEAAtsuy.jpg

Rusi za danasnje bombardovanje bolnice zasluzuju svaku osudu! Monstruozno!

Covjek se moli Bogu na temeljima srusene dzamije

Nešto ranije (27.12.2015.) objavljena izjava vrhovnog zapovjednika ruske avijacije general-pukovnika Viktora Bondareva za Rossiya 24 televiziju u kojoj (između ostalog) kaže:

"I want to tell you with honor and dignity that my pilots have never missed their targets during their stay there (in Syria), they have never bombed prohibited facilities, so-called sensitive places - schools, hospitals, mosques,"

http://rbth.com/news/2015/12/27/bondare ... ria_555135

Pa da mu čovjek ne povjeruje...
sumirprimus

#18027 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Sve teroristi...kako ono vele ovde deratizcija...
Hraaak pljuc ....
Kaligula I

#18028 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

pasha078 wrote:

De Ioannes, reci ti meni, sta ti je to Amerika nazao ucinila? Al budi iskren..... Razvalila ti Jugoslaviju, jel tak?

...što se tiče Amerike tu si debelo fulao...niko ovdje ne mrzi američki narod, nego vladajuću svjetsku elitu, naravno na čelu s američkom, koja zagovara globalizaciju i unipolarni svijet...i sukob u Siriji je upravo sukob ovih dviju koncepcija, a ne primarno između Amera i Rusa...ti bi malo bičem red pravio :D ...zar tako rezonira jedan zakleti sljedbenik te bajne zapdne demokratije?...zaboravio si na pluralizam interesa ili možda nisi, nego nastupaš u duhu unipolarizma, koji ne mari ni za ljude, ni za porodice, ni za narode, ni za nacije, ni za nacionlne države, ni za kulture, ni za religije, nego samo za profit...ne znam otkud ti to da etiketiraš i prozivaš ljude na toj osnovi?...toti je autogol...ako smo mi za multipolarni i ti si za unipolarni koncept, pa šta, nikom ništa, ti svoje mi svoje i Bože ti fala...svako ima pravo na svoj stav...ako ti mrziš Ruse, ja Bgm ne mrzim ni jedan narod na svijetu, pa ni Amerikance...mani se projekcija i podmetanja kukavičjeg jajeta, bit ćeš zdraviji, veseliji i duže ćeš živjeti...
Last edited by Kaligula I on 16/02/2016 02:19, edited 2 times in total.
Challenger__

#18029 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Paša. Opet me interpretiraš na potpuno netačan način. Ne može to tako, ofrlje. Nađi citat a impresije ostavi za umjetnost.

p.s.

Ne znam koja si vremenska zona ali ja moram ustati za 5, 6 sati. Laku noć.
Kaligula I

#18030 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
muhafuca wrote:nista smjesnije nisam vidio

kad bi izbacio listu svih grupa podgrupa i bandi razlicitih opredjeljenja (od Jihadista i islamista krajnje extremnih pogleda pa do sekularista ) koji cine FSA ne bi tri posta bila dovoljna.

A da ne govorimo o nacionalnostima - Od Cecena do Britanaca i amerikanaca pa do Saudijaca

...Kineza (Ujgura), likova iz Centralne Azije, sa Arabijskog poluotoka, Magreba, roga Afrike, Evrope čak iz Australije.

Slika je najobičnije propagandističko smeće, spin za budaletine bez dva grama mozga.
...bratstvo i jedinstvo, ali na vjerskoj osnovi... :D
SpecialOffer

#18031 Re: Sirija vol. 2

Post by SpecialOffer »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote: Nisam uvijek za Ameriku ali jesam uvijek protiv Rusije.Razlozi ne mogu biti jasniji,licne su prirode,najdirekntije vezani za mene licno,moju domovinu,zivotni prostor.Pa ima li veceg razloga?
Samo ti nastavi kako sam ja ogranicen,svoj ti posao.
Jesi bio protiv Rusije kada su podrzavali Palestince?
Jesi li bio protiv Rusije kada su podrzali Sadama Huseina protiv Amerike?
Jesi li bio za Rusiju kad su oborili Rezoluciju o Srebrenici?

Jebem tvoje dvostruke standarde, Palestince, Ruse i Sadama Huseina, Kurde i Turke itd...

Onaj ko mi radi o glavi moze biti dobar prema svima i jebe mi se, on je moj neprijatelj i tacka!
Kaligula I

#18032 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote:Ja,na bosanskom forumu,svijetla obraza kazem da izmedju Amerike i Rusije biram Ameriku,prije svega zbog izrazito negativnog uticaja koji Rusija ima na moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Tursku cak i volim i podrzavam njeno legitimno pravo da stiti svoje interese.

Da sam na strani Rusije a volim Bosnu i Hercegovinu znao bih da nesto ozbiljno nije uredu sa mnom.
Da li si za Ameriku u slucaju Izraela, Iraka i Afganistana?

Ako je neko za Rusiju u Siriji, ne mora znaciti da je za Rusiju u BiH.

Poznato je da je SRS i Vojislav Seselj na strani Palestine... Pa da li si ti po automatizmu odmah za Izrael?

Ljudi podrzavaju Asada, muslimana, koji nije protivnik BiH. Podrzavaju Iran, koji ce od pobjede Asada snazno profitirati i promovirati se kao lider islamskog svijeta. Sasvim legitimno.

Ne mozes cijeli svijet posmatrati kroz prizmu bosanske zabokrecine. U stvari, mozes, ali to ce znaciti da si skucen, ogranicen.

Svi imaju neke svoje razloge.
...verbum sapienti sat...ali pametnu...
Kaligula I

#18033 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Zgoljo wrote:Ovdje je rijec o tome da se zapad prepao ruske prijetnje o trecem svjetskom ratu pa izgledaju kao da ne znaju ni jesu li posli ili su dosli.Nisu se oni uplasili Rusije kao nekoga ko bi ih mogao poraziti,daleko od toga,nego naprosto im se ne ulazi u neki veci sukob.
Turska se s druge strane trunke ne boji ni Rusije ni njenih prijetnji,sto je i dokazala,samo i oni oklijevaju cekajuci makar verbalnu podrsku.Mislim da bi Turskoj bilo dovoljno da zapadnjaci samo mantraju o podrsci Turskoj bez da se konkretno icim umijesaju.

Rijec je cisto o mudima,ko je veci hadzo i ko ce povuci odlucniji potez.
Putin je zatekao zapadnjake odlucnom akcijom i zaprijetio svima da se ne smiju mijesati i da ce djelovati,da ce S400 rusiti sve sto leti ali to je pucanj u prazno.Dokaz je djelovanje izraelskih i americkih aviona kad god im je ceif,na to S 400 ostaje gluh.
Isto bi ostali gluhi na Turski kopneni ulaz jer jedno je laprdati a drugo zarizikati veliki sukob.

Ukratko,mudatiji blefer stice znacajnu prednost na bojnom polju.
...samo se lud ne plaši rata i njegovih posljedica...e sada ako su Turci ludi onda si u pravu...i Amerika se boji rata, možda i više nego Rusi, samim time što ima više šta da izgubi...ti kao da previđeš nuklearno oružje ovih dviju sila...svi se boje, bez daljnjega, samo je pitanje ko bolje igra i blefira...na tom polju Turci nemaju nikakve šanse, jer oni nemaju čime igrat, a samim time ni blefirat...blefirat nukleranim udarima mogu samo oni koji ga imaju, a oni koji nemaju mogu bacit 'karte' i ustat od stola...
Kikibombona

#18034 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

SpecialOffer wrote: Jesi li bio za Rusiju kad su oborili Rezoluciju o Srebrenici?

Jebem tvoje dvostruke standarde, Palestince, Ruse i Sadama Huseina, Kurde i Turke itd...

Onaj ko mi radi o glavi moze biti dobar prema svima i jebe mi se, on je moj neprijatelj i tacka!
Kakve ja imam veze sa jebenim Rusima?
Sta buncas?
Mlohavi

#18035 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

SA 071 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Pa ako se Turci ne boje ni trunke Rusa, koji će im kurac bilo kakva podrška od bilo koga? Pa zajebani su oni sami od sebe, ne treba njima to. Ne boje se oni Rusa uopšte :lol: :lol: :lol: Turske p.cke ne smiju prnuti bez zaleđine koju im NATO daje, a u ovom slučaju ni NATO nije lud da stane iza "slavom" nadrogiranog Erdoana u njegovim sumanutim idejama.
Pises o sukobu dvije drzave koje imaju gotovo 250mil stanovnika, a ne o tuci dva kurcevita osnovnoskolca. :-)
Herr Flick

#18036 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Rusi bi jedva docekali da se osvete kad bi Turci digli avione,a NATO nebi prstom mrdnuo,zna to Erdogan i kompanija vrlo dobro :-)
Mlohavi

#18037 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Onda izlazak Turske iz NATO i priblizavanje Rusiji? :cry:
salik79

#18038 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Idemo otvoreno i realno (svaka cast na iskrenosti):

Turkey and Israel need each other, says President Erdoğan

“Israel is in need of a country like Turkey in the region. We have to admit that we also need Israel,” Erdoğan said on his return from an official trip to Saudi Arabia.

Speaking to a group of journalists aboard the presidential plane returning to Turkey from Riyadh, where he met with Saudi King Salman bin Abdülaziz al-Saud, Erdoğan said the mutual need “is a fact of the region.”

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=338

“Without a doubt, the state of Israel and the Israeli people are friends of Turkey,” Ömer Çelik, deputy prime minister and ruling Justice and Development Party (AK Party) spokesman, said after maintaining that a deal to normalize ties between Turkey and Israel has not yet been finalized.

http://www.todayszaman.com/anasayfa_isr ... 07594.html

Ko vele, ako nas po pitanju intervencije u Siriji nece podrzati zapadni saveznici, hoce bliskoistocni 8-) Kapa dole za igru otvorenih karata :thumbup:
Mlohavi

#18039 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Jest ih sjebo Erdogan, nema na Azaz misevi. :-)
Kikibombona

#18040 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Image

Jest ih sjebo Erdogan, nema na Azaz misevi. :-)
Izgleda da sam bio u pravu!
Kurdi vjerovatno nece ici na Azaz!

Navodno, prema informacijama nekih aktivista, Ameri i ekipa su 'zamolili' Kurde da ne idu na Azaz. Moguce da ce prihvatiti 'sugestiju'. I bez Azaza se mogu spojiti. A ako se Rojava ozvanici, Azaz ce im svakako pripasti. Nema potrebe da Turcima ubadaju prst u ranu sa Azazom.

Neka Erdogan u Azazu napravi kamp za izbjeglice. Nije ni to problem, pa neka se ljudi vracaju na svoje...

SDF je jos jucer pozvao sve gradjane Tel Rifata da se vrate u grad!
jefff

#18041 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Battles for Syria | February 14th 2016 | Aleppo-Damascus
https://www.youtube.com/watch?v=7UJlU2_wzwk
SA 071

#18042 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

salik79 wrote:Idemo otvoreno i realno (svaka cast na iskrenosti):

“Israel is in need of a country like Turkey in the region. We have to admit that we also need Israel,” Erdoğan said on his return from an official trip to Saudi Arabia.

Speaking to a group of journalists aboard the presidential plane returning to Turkey from Riyadh, where he met with Saudi King Salman bin Abdülaziz al-Saud, Erdoğan said the mutual need “is a fact of the region.”

“Without a doubt, the state of Israel and the Israeli people are friends of Turkey,” Ömer Çelik, deputy prime minister and ruling Justice and Development Party (AK Party) spokesman, said after maintaining that a deal to normalize ties between Turkey and Israel has not yet been finalized.

Ko vele, ako nas po pitanju intervencije u Siriji nece podrzati zapadni saveznici, hoce bliskoistocni 8-) Kapa dole za igru otvorenih karata :thumbup:
Kakva bolan igra otvorenih karata?! :roll: Jad turski, Erdoan, je kao zakuhao sa Izraelom kada su im njihovi komandosi uletjeli na brod i pobili, čini mi se, 9 državljana. Tražio da se Izrael izvini, oni ga odjebali. Sada se kao pudlica uvlači u guzici istim tim Izraelcima ne bi li dobio podršku ako krene po zlu, jer se očito svi ozbiljni igrači lagano distanciraju od Turske.
salik79

#18043 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Dopunio bih ove citate fotkom koja dodatno pojasnjava navedeno stratesko saveznistvo:

Image
salik79

#18044 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

SA 071 wrote:

Kakva bolan igra otvorenih karata?! :roll: Jad turski, Erdoan, je kao zakuhao sa Izraelom kada su im njihovi komandosi uletjeli na brod i pobili, čini mi se, 9 državljana. Tražio da se Izrael izvini, oni ga odjebali. Sada se kao pudlica uvlači u guzici istim tim Izraelcima ne bi li dobio podršku ako krene po zlu, jer se očito svi ozbiljni igrači lagano distanciraju od Turske.
Trazio je on par dana nakon te izjave "halala" i dobio ga. Ovo je nastavak prijateljskih odnosa ;-)
SA 071

#18045 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Mlohavi wrote:
SA 071 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Pa ako se Turci ne boje ni trunke Rusa, koji će im kurac bilo kakva podrška od bilo koga? Pa zajebani su oni sami od sebe, ne treba njima to. Ne boje se oni Rusa uopšte :lol: :lol: :lol: Turske p.cke ne smiju prnuti bez zaleđine koju im NATO daje, a u ovom slučaju ni NATO nije lud da stane iza "slavom" nadrogiranog Erdoana u njegovim sumanutim idejama.
Pises o sukobu dvije drzave koje imaju gotovo 250mil stanovnika, a ne o tuci dva kurcevita osnovnoskolca. :-)
Pričam o jednoj super sili i jednoj regionalnoj sili. Pričam o jednoj nuklearnoj sili i jednoj sili koja to nije.

Ne pričam ja o sukobu između njih, nego reagujem na gluposti napisane od strane ostrašćenih turkofila koji su ubjeđeni da se Turci ne boje Rusa i da imaju muda k'o loptu velika. Tačno je jedino u tim njihovim shvatanjima da im muda jesu veća od mozga, ali ne zato što su im muda natprosječno velika, već što im je mozak ispod svakog prosjeka.

Svi ti njihovi saveznici i polusaveznici bi vrlo rado vidjeli Tursku u sukobu sa Rusijom, jer bi na taj način ubili dvije muhe jednim udarcem - Turci bi bili uništeni (što bi i Izraelu i Evropi i Amerikancima i Saudiji bilo drago vidjeti-da ti ne obrazlažem zašto) a Rusi oslabljeni (što je uvijek cilj Amerikanaca i njihovih saveznika iz NATO pakta).
SA 071

#18046 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

salik79 wrote:

Dopunio bih ove citate fotkom koja dodatno pojasnjava navedeno stratesko saveznistvo:

Image
Ovo što si zakačio ne ide nikako sa izjavom o igri otvorenih karata. Na slici se pitaju šta u tajnosti dogovara sa cionistima i što turski mediji ništa ne pišu o tome, a ti pričaš o igri otvorenih karata?! :roll:
Ironmen

#18047 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Ja ti argumenta,operisu po teritoriji FSA :-D onda su i rezimska vojska,Hezbolah,IRGC,Rusi,Iracani,Pakistanci,Afganistanci,Kinezi,Sjevernokoreanci i ostale kojekakve siitske i ine milicije jedna formacija jer operisu po istoj teritoriji.Mislim,stvarno...
Naravno da su se ogradili,negdje su i ratovali protiv njih.
pa to je tvoj argument , nisi izgleda sposoban pratiti ni vlastitu logiku.

Ako hoces po tvojoj logici onda je SAA najSirijskija (kako si ti rekao) jer je 100% sastavljena od Sirijaca , a ostale grupe (Hezbolahh , Kataib Hezbollah , Afghanistanske grupe , Iranska Revolucionarna garda ...) samo operisu po njenoj teritoriji ali to se ne pika - kao sto se i operisanje Nusre po FSA kontrolisanom teritoriju ne pika - jel tako

Il cemo po tvojoj logici - Nusra operise po teritoriju FSA ali to se ne pika

Al strane grupe koje operisu po teritoriju SAA se pikaju , jer Jebes logiku.

BTW Nusra je najbrojnija od svih grupa (ukljucujuci i one koji se strikno izjasnjavaju samo kao FSA , a ne neka grupa koja je pod FSA) koje operisu po FSA teritoriji

Dzaba raspravljas sa njim 90% FSA su selefisko hadidziske grupe tipa nusre i shama ono malo normalne FSA na pocetku rata sto je bilo sigurno vise nepostoji jer po ovim snimkama sve divljaci cak su i djecu poceli koristiti kao pjesadija od 13-14 godina bolesnici.
Ironmen

#18048 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:- Oops! SDF dosegao linije ISIL-a sjeverno od Alepa:
#SDF now control Kafr Nasih south of Tell Rifaat and have reached #IS frontlines in north #Aleppo
Hassan Ridha

Bas me zanima hoceli turci sada granatirati kurde da pomognu braci isilovcima ipak 5 godina razmjene nafte i dobara nije mala stvar ili ce prodati bracu isilovce.
bogoljub

#18049 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Ironmen wrote:
Challenger__ wrote:- Oops! SDF dosegao linije ISIL-a sjeverno od Alepa:
#SDF now control Kafr Nasih south of Tell Rifaat and have reached #IS frontlines in north #Aleppo
Hassan Ridha

Bas me zanima hoceli turci sada granatirati kurde da pomognu braci isilovcima ipak 5 godina razmjene nafte i dobara nije mala stvar ili ce prodati bracu isilovce.
Preko 50 civila ubijeno u raketnim napadima na sjeveru Sirije - Turska optužuje Rusiju, Sirija optužuje SAD
salik79

#18050 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

SA 071 wrote:
salik79 wrote:

Image
Ovo što si zakačio ne ide nikako sa izjavom o igri otvorenih karata. Na slici se pitaju šta u tajnosti dogovara sa cionistima i što turski mediji ništa ne pišu o tome, a ti pričaš o igri otvorenih karata?! :roll:
Izjave o strateskom saveznistvu po pitanju Sirije je igra otvorenih karata, a sastanak zatvoren za javnost sa cionistickim lobijskim organizacijama iz USA je potvrda da se ta suradnja odvija po pitanju geostrateskih ciljeva, kako na regionalnom tako i na globalnom planu. Moguce je da se od cionistickog lobija trazi i podrska USA i saveznika po pitanju planirane intervencije u Siriji koju trenutno nemaju!? Bilo kako bilo, nakon povlacenja Abdullaha Guela iz turske oficijelne politike mnoge stvari po pitanju AKP-a i njenog trenutnog vodstva su mi postale jasne.
Locked