Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
smasma

#18026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by smasma »

Image
moj skromni doprinos temi :D
webby-x

#18027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Nemoj zezati, nije pod svaku cijenu.
Imaju i neki papir na dvije stranice ... platforma 2.0.
webby-x

#18028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

dustaban wrote:Nije to tako jednostavno, "onaj" SDS je zamjenio uloge sa "ovim" SNSD-om i danas je, vjerovala ti ili ne, pozitivniji od Dodika!
Opozicija je uvijek "pozitivnija" od pozicije.

:roll:
HM 2011

#18029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Crvene_brigade wrote:
Paranoid wrote:vanilla... SDS je volja srpskog naroda u genocidnoj i to treba trpiti...trpiti sve do onog trenutka kada ne budu imali mogućnost da biraju i da budu birani.
Ne vjerujem da će se ikada pobjediti struja koja neće braniti stajališta iz 90tih... ali vjerujem da im se može nametnuti mnogo štošta kroz uslove jer su na aparatima i to je jedino "dobro" koje treba koristiti...
Dakle, nacionalisticko-zlocinacka SDS-a nije osvojila najveci broj glasova, tako da ta prica o postovanju volje naroda ne stoji i nije istinita.

Zeljko Komsic je olako prodao glasove iznevjerenih gradjana koji su najmanje ocekivali da ce se tako lakonski rastaljivati za fotelje sa SDA-SDS-HDZ-om.
A jel osvojila koala RS u RS-u ?

Ako je Koala pobjedila na izborima onda tvoj post u sebi sadrži neistine, posebno ako je i SDS dio te koale ?
ljubavnik

#18030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ljubavnik »

mirzadelibasic wrote:
ljubavnik wrote:Kao bivši član DF tvrdim da potpisati sporazum s SDS me podsjeća na 1992,famozno,s nekim se mora nije istina,ovo je prevara svih koji su glasali za DF.
al se naglo nakotiše ovi "razočarani članovi DF-a" hahahaha. Može li ofirnije od ovoga ?? Naravno da ne. Da je DF ušao sa SNSDom u koaliciju, tvoj argument bi bio: "DF ide sa onima koji ruše BiH, prevarili su me", da je otišao u opoziciju bilo bi: "DF je narodu obećao promjene, a otišao u opoziciju" itd.
Klasična spin politika. Pozz
I kao svi ovi lažu ili su spin majstori ili sbbovci itd da ne nabrajam,pogledajte sami DF Fb str.Evo i dokaz.Apsolutno razočarenje i mšljenje da smo prevareni.[url][URL=http://www.igreklik.com/slike/]Image
nosara

#18031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
o ovim koji imaju isti mentalni sklop kao i oni predratni, iako je kako kažeš 2014.
i koji veze s vezom nemaju sa savremenim socijaldemokratima kakvi su u zemljama zapadne Evrope od kojih su milion svjetlosnih godina udaljeni
odnosno bliži su komunjarama na Kubi i Sjevernoj Koreji kao preostalim bastionima takvih debila
eto o tim komunjarama pričam
Idiote materin, bez tog mentalnog sklopa danas ne bi bilo ove tzv. drzave... Ti si najveci debil koji je ikad projahan ovim forumom... :D
Pol_Pot

#18032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pol_Pot »

Kako je dobar osjećaj kad se pred izbore predomisliš i ne glasaš za DF, a onda oni urade ovo. 8)
nosara

#18033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Pol_Pot wrote:Kako je dobar osjećaj kad se pred izbore predomisliš i ne glasaš za DF, a onda oni urade ovo. 8)
Moj osjecaj... Vrhunski... :D
Last edited by nosara on 12/11/2014 08:26, edited 1 time in total.
nosara

#18034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
nosara wrote:
milonja wrote:
o ovim koji imaju isti mentalni sklop kao i oni predratni, iako je kako kažeš 2014.
i koji veze s vezom nemaju sa savremenim socijaldemokratima kakvi su u zemljama zapadne Evrope od kojih su milion svjetlosnih godina udaljeni
odnosno bliži su komunjarama na Kubi i Sjevernoj Koreji kao preostalim bastionima takvih debila
eto o tim komunjarama pričam
Idiote materin, bez tog mentalnog sklopa danas ne bi bilo ove tzv. drzave... Ti si najveci debil koji je ikad projahan ovim forumom... :D
retardirane majmune
ovi tvoji ljubimci komunjare kojima ližeš kitu, opet veze nemaju ni sa ratnim revolucinarima komunistima koji jesu jedino zaslužni za stvaranje SFRJ i SRBiH
dakle, glupavi retardu opet si polupao lončiće, jer te komunjare kakav si očigledno TI, takav debil, koji si se i našao uvredjen i iznenadjen,
su izopačili i posrali se i na te NOR-ovske časne ljude..komuniste
a ja i upotrebljavam upravo termin komunjare i jasno razlikujem od termina komuniste, da označim takav soj retarda kakav i ti jesi, koji su totalno izopačili ideju socijalne pravde kojoj su bliži savremeni socijaldemokrati zapadne KAPITALISTIČKE Evrope, nego tvoji uhljupi koji su jedino znali da se bore za fotelje i pozicije u javnim kućama/preduzećima i za svoje vladavine pozapošljavaju svoje familije, a među kojima si se očigledno i ti PREPOZNO, takvo debilče
Govedo, termin komunjare koristi kleronaci bagra i socijaldemokratska kopilad iz sdp-a i tvog pederskog df-a (cuj fronta, a naguzili se svakom :D ) i odnosi se upravo na one koji su stvorili ovu drzavu... Nije lagumdzija pobjegao od komunizma bezveze, seljo beljo, nego upravo zbog toga da bi se distancirao od "komunjara" koje je tad predvodio Nijaz Durakovic... Vrati se sad u ljiljanov kolon i doruckuj... :D
Banksy

#18035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

milonja wrote:
sada su vođa parade mali zeleni, koji su pristali na program DF-a i ušli u koaliciju
Sinoć je Genjac sasvim jasno i glasno rekao Kalabiću da je ''program'' tek: ''program i nacrt jedne stranke, u ovom slučaju DF-a, a programe imaju i sve druge stranke, pa će se o tom DF programu tek razgovarati, ništa nije zacrtano''.

Dakle, kako je predizborna mantra o ''novoj ljevici'' bila prevara, kako je prevara bila i navodni nadnacionalni karakter DF-a, prevara je tako i navodni ''program''.

MZ konstruiranim DF projektom pokušava skinuti Dodika i instalirati Cicka Bjelicu, Sonju Karadžić i Aleksandru Pandurević, a kolateralna šteta su prevareni glasači Federacije. Čestitamo.
nosara

#18036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote: komunjaro retardirana, Laguzija i ekipa stvorili državu ??? jel majmune ??
ovi ČASNI ljudi KOMUNISTI dole NA SPISKU su je stvorili,
a tvoji crveni idioti KOMUNJARE, kakav si i ti su je samo posrali kao i samu ideju socijaldemokratije, naročito u zadnje 4 godine
majmuni jedni retardirani
:lol:

Glup si da je to cudo... Potvrđujes moje rijeci, govedo... Citaj pazljivije, ili neka ti citaju sporije, jer ocigledno ne kontas bas odmah... :D

I poruci panju-parmaku da skine Titovu sliku, igrokaz vise nema svrhe...
nosara

#18037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Radio Sarajevo wrote:
nosara wrote:Mozda je on vise valjao njima... A mozda on ne moze valjat ni sebi...

Govorimo o govnima po izboru... Sto nije iz opozicije pravio gradjanski blok...? Zuri mu se...?
Ne znam za tebe, ali nama koji imamo tridesetak godina se itekako žuri, jer su nam djetinjstvo i mladost prošli dok smo gledali 24 godine klanja, svađa i međusobnih optuživanja, a realno su svi bili krivi i niko nije bio prav (neki manje, neki više).

Zato sam i glasao za Raguža, jer je čovjek prvi počeo pričati o POLITICI POMIRENJA (doduše, Čavić je već davno o tome počeo pričati, ali za njega nisam mogao glasati jer nisam glasač u RS-u). Sada to čujem i iz usta ovih ostalih stranaka koje su ušle u koaliciju i to mi se sviđa. Jasno mi je da će neki fucking vrag još dugo biti na vlasti u RS-u i u kamenjaru, i nemam nade da će se to promijeniti uskoro. Ipak, ako biram da se pomirimo ili da dalje ratujemo (pa i retorički), onda biram ovo prvo jer jednog dana ćemo se morati pomiriti, a tu će i dalje sjediti ljudi koji su za nešto bili krivi prije 20 godina. Nažalost, ali to je jedini način.

Pogledaj samo vlast u Srbiji i sve će ti biti jasno. Pričaju priču o EU, sastaju se sa Edijem Ramom, i jednostavno nešto se dešava. Ne kažem da je EU najbolji izbor, ali je sigurno bolji od konstantnog zastoja, stalnih priča za i protiv otcjepljenja RS-a, itd. Meni je muka od tih priča, a kad čujem kako neko "brani državu Bosnu i Hercegovinu" time što osipa paljbu po drugim strankama, jednostavno mi se povraća, jer su tu priču pričali svi, od Harisa, pa danas do Zlatka, a od njih nikad opstanak države nije i neće zavisiti.
Da su ovakav scenario najavljivali prije izbora, a ocigledno nisu, ne bih rekao nista, a ni njih ne bi bilo na mapi... Sustina je u tome da su krili svoje namjere svjesno obmanjujuci glasace...

I sad ce, kao, oni izvadit drzavu iz blata...? Koja je slijedeca velika laz...?
nosara

#18038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
nosara wrote:
milonja wrote: komunjaro retardirana, Laguzija i ekipa stvorili državu ??? jel majmune ??
ovi ČASNI ljudi KOMUNISTI dole NA SPISKU su je stvorili,
a tvoji crveni idioti KOMUNJARE, kakav si i ti su je samo posrali kao i samu ideju socijaldemokratije, naročito u zadnje 4 godine
majmuni jedni retardirani
:lol:

Glup si da je to cudo... Potvrđujes moje rijeci, govedo... Citaj pazljivije, ili neka ti citaju sporije, jer ocigledno ne kontas bas odmah... :D

I poruci panju-parmaku da skine Titovu sliku, igrokaz vise nema svrhe...
retardirana papčino šta ja to tvoja sranja potvrđujem
glupi retardo slučajni prolaznik i ostale komunjare su idioti koji veze nemaju sa časnim ljudima NOR-a komunistima, to su kreteni zajedno s tobom koji su se posrali na sve njihovo
ako je krmak Milošević, za kojeg takođe neki misle da je sljedbenik komunističke partije srbije i časnih ljudi partizanske provinijencije, nasljednik te partije onda je i kreten Laguzija, zajedno s vama, iako ovaj debil bar nije ratni zločinac
ali se zna na šta ja poentiram
Ti se u stvari obracas komsicu... Ja nema veze s sdp-om, a on je jos uvijek zvanicno clan predsjednistva ispred sdp-a... Potpuno si u pravu... :D
nosara

#18039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
nosara wrote:
milonja wrote:
retardirana papčino šta ja to tvoja sranja potvrđujem
glupi retardo slučajni prolaznik i ostale komunjare su idioti koji veze nemaju sa časnim ljudima NOR-a komunistima, to su kreteni zajedno s tobom koji su se posrali na sve njihovo
ako je krmak Milošević, za kojeg takođe neki misle da je sljedbenik komunističke partije srbije i časnih ljudi partizanske provinijencije, nasljednik te partije onda je i kreten Laguzija, zajedno s vama, iako ovaj debil bar nije ratni zločinac
ali se zna na šta ja poentiram
Ti se u stvari obracas komsicu... Ja nema veze s sdp-om, a on je jos uvijek zvanicno clan predsjednistva ispred sdp-a... Potpuno si u pravu... :D
pa ti si totalno sjeban
on čovjeka koji je NAPUSTIO usrane komunjare i dalje povezuje sa sdp-om a samo na osnovu toga što je član predsjedništva ??
pa ti veze sa vlastitim mozgom nemaš
ko je predsjednik stranke SDP i za sebe tvrdi da je socijaldemokrata i ko je pravni nasljednik SK BiH
Izdao je njih, izdao je svoje glasace... Njegov bivsi guzni haver je objasnio...

Glede SK, pa upravo o tome i pricam... Niti sdp, a poglavito ovaj izdajnik, nemaju pravo bastiniti tekovine partije... Ljiljan je shvatio pa se okrenuo sds-u... :D
Opetja033

#18040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:
Opetja033 wrote:
Oko mjesec dana nakon formiranja DF-a sam govorio da je SDA dobila novog koalicionog partnera. U vrijeme predizborne kampanje to je vec bila gotova stvar. Nakon izbora sam isto ponavljao.
Da vidim te postove pa da te ubuduće pažljivije čitam ... :mrgreen:

Pamtim da je to govorio samo @Prpa.ba. Svi ostali, a da nisu iz stranačkih centrala, su uglavnom pričali o Suljagićevoj lukavštini i hinjaluku i Komšićevim limitima što i nije kakva novost.

Ako ne postoji opcija da trazis svoje postove u ovoj temi, nema sanse da ih nadjem ali cu potraziti. :mrgreen:

Ali mogu to potvrditi forumasi koji su se tada smijali i govorili kako se radi samo o mojim zeljama, npr. kolege @LIBERO i @MADNER. :) Cini mi se da je tada veliki DF-ovac a danas okorjeli SDA-ovac @HM2011 (ili kako vec ide nick) takodje govorio, netom po osnivanju stranke - da ja sve izmisljam i da oni nikada necu u koaliciju sa kleronacionalistima.
A opklada sa @madnerom i @Mujicom je bila odmah nakon izbora. Tvrdili su da nece sa SDA u koaliciju a ja sam znao da je to vec gotova stvar... Odavno. Samo je ovisilo o izbornim rezultatima DF-a.

Neko je spomenuo (mozda ti?) da je pritisak u DF-u dosao odozdo, od kadra koji se zelio uhljebiti. Ne, naprotiv. Kompletna prica je zavrsena na vrhu stranke a baza nije bas odusevljena. Mene samo zanima kako je sve ovo primilo ono masno, cupavo, debelo krme koje je do neki dan nosalo zlatnu kasiku po gradu. Hoce li biti principijelan pa se sada prestati druziti sa svojim guznim haverima i dolaziti na sve skupove stranke kao Suljagicev privjesak. :mrgreen:
Pol_Pot

#18041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pol_Pot »

nosara wrote:
Pol_Pot wrote:Kako je dobar osjećaj kad se pred izbore predomisliš i ne glasaš za DF, a onda oni urade ovo. 8)
Moj osjecaj... Vrhunski... :D
Još jedna pobjeda malog čovjeka 8) :D
Havatar

#18042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

nosara wrote: Izdao je njih, izdao je svoje glasace... Njegov bivsi guzni haver je objasnio...

Glede SK, pa upravo o tome i pricam... Niti sdp, a poglavito ovaj izdajnik, nemaju pravo bastiniti tekovine partije... Ljiljan je shvatio pa se okrenuo sds-u... :D
Nije ih izdao pošto su njegovi glasači dijelom glasali protiv svoje i njegove bivše stranke a drugi dio zbog Komšića patriote .
Banksy

#18043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Opetja033 wrote:
Banksy wrote:
Opetja033 wrote:
Oko mjesec dana nakon formiranja DF-a sam govorio da je SDA dobila novog koalicionog partnera. U vrijeme predizborne kampanje to je vec bila gotova stvar. Nakon izbora sam isto ponavljao.
Da vidim te postove pa da te ubuduće pažljivije čitam ... :mrgreen:

Pamtim da je to govorio samo @Prpa.ba. Svi ostali, a da nisu iz stranačkih centrala, su uglavnom pričali o Suljagićevoj lukavštini i hinjaluku i Komšićevim limitima što i nije kakva novost.

Ako ne postoji opcija da trazis svoje postove u ovoj temi, nema sanse da ih nadjem ali cu potraziti. :mrgreen:

Ali mogu to potvrditi forumasi koji su se tada smijali i govorili kako se radi samo o mojim zeljama, npr. kolege @LIBERO i @MADNER. :) Cini mi se da je tada veliki DF-ovac a danas okorjeli SDA-ovac @HM2011 (ili kako vec ide nick) takodje govorio, netom po osnivanju stranke - da ja sve izmisljam i da oni nikada necu u koaliciju sa kleronacionalistima.
A opklada sa @madnerom i @Mujicom je bila odmah nakon izbora. Tvrdili su da nece sa SDA u koaliciju a ja sam znao da je to vec gotova stvar... Odavno. Samo je ovisilo o izbornim rezultatima DF-a.

Neko je spomenuo (mozda ti?) da je pritisak u DF-u dosao odozdo, od kadra koji se zelio uhljebiti. Ne, naprotiv. Kompletna prica je zavrsena na vrhu stranke a baza nije bas odusevljena. Mene samo zanima kako je sve ovo primilo ono masno, cupavo, debelo krme koje je do neki dan nosalo zlatnu kasiku po gradu. Hoce li biti principijelan pa se sada prestati druziti sa svojim guznim haverima i dolaziti na sve skupove stranke kao Suljagicev privjesak. :mrgreen:
Nagađati to u vrijeme izbora nije velika pamet, ali predvidjeti to odmah nakon formiranja same stranke, to je nešto. Ako je istina da je postojao taj plan od samog početka, onda je DF zaista jednokratan projekat kreiran od strane MZ-e za različite svrhe i potrebe, a mi smo se debelo prevareni ...
Radio Sarajevo

#18044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Da su ovakav scenario najavljivali prije izbora, a ocigledno nisu, ne bih rekao nista, a ni njih ne bi bilo na mapi... Sustina je u tome da su krili svoje namjere svjesno obmanjujuci glasace...

I sad ce, kao, oni izvadit drzavu iz blata...? Koja je slijedeca velika laz...?
Niko neće izvaditi državu iz govana, kao što ni Vučić nije izvadio Srbiju, ali se može barem početi s drugačijom retorikom i sa nekim pomacima, i to je već nešto. Tebi kao profesionalnom političaru je možda draže da gledaš svađe na teveu svaki dan, ali ja zbog toga već godinama povraćam kad pogledam dnevnik.

Prestanimo se zavaravati da će neke nove stranke uskoro doći na vlast, jer kad SDP nije uspio sa cijelom svojom infrastrukturom i mašinerijom, teško će uspjeti i neka ina politička partija. Ako u SDS-u kažu da će promijeniti retoriku i početi sa politikom pomirenja, to je velika stvar i treba pokušati. Ako ništa drugo, neće se ljudima drob prevrstati kao kad ugledaju Krmka dok mrmlja o nezavisnosti i sličnim budalaštinama. Ideološki su oni tu negdje i tu nema zbora, ali kao što ne postoji ljevica u RS-u, teško i da postoji u Federaciji, a SDP to sigurno nikad nije ni bila. Stranka koja je najviše lijevo je Naša stranka, ali jasno nam je da od njih još neće biti ništa.

Nijedna partija ti ništa ne najavljuje prije izbora, nigdje u svijetu, a ti kao obrazovan čovjek bi to trebalo da znaš. Uvijek se prvo pogledaju rezultati, a onda se ide u vlast i sa najcrnjim đavolom, ako se nešto može promijeniti, posebno ako je druga opcija da se vlast ostavi crnom đavolu i da se ne uzme nijedan procenat.
Opetja033

#18045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:
Opetja033 wrote:Ako ne postoji opcija da trazis svoje postove u ovoj temi, nema sanse da ih nadjem ali cu potraziti. :mrgreen:

Nagađati to u vrijeme izbora nije velika pamet, ali predvidjeti to odmah nakon formiranja same stranke, to je nešto. Ako je istina da je postojao taj plan od samog početka, onda je DF zaista jednokratan projekat kreiran od strane MZ-e za različite svrhe i potrebe, a mi smo se debelo prevareni ...
Odmah nakon formiranja stranke, do tri mjeseca poslije. I nije to bas tako jednostavno. DF nije projekat MZ, odredjeni medjunarodni krugovi su ubacili odredjene ljude u stranku nesto prije pocetka same predizborne kampanje. I ti ljudi nisu bas bili blagonakloni prema koaliciji sa SDA ali ljudi koji su u stranci od samog pocetka, vrh stranke, je svo vrijeme znao sa kim ce u koaliciju. I tu pricu pricam od ljeta prosle godine. Dovoljno se sjetiti samo ko je iz DF-a u vrijeme predizborne kampanje konstantno osipao paljbu po SDA a ko je sutio. Koketiranje sa Fahrom je bilo iz cistog, ekonomskog, interesa kako bi se izgurala predizborna kampanja. Ni u jednom trenutku nije ozbiljno uziman u obzir kao koalicioni partner. Prije vise od godinu dana sam svojim sam usima slusao jednog bas visokopozicioniranog clana DF-a (necu ga imenovati a svi ga znate) kako govori da je bosnjackom narodu i BiH potrebna jaka i stabilna SDA.
Druga stvar, a sto je mene posebno iznenadilo, jeste sto je medju narodom izgleda u potpunosti nepoznat odnos Bakira i Komsica. Izgradili su jedan, moze se reci, prijateljski odnos tokom rada u Predsjednistvu.
Last edited by Opetja033 on 12/11/2014 09:34, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#18046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Radio Sarajevo »

nosara wrote:Izdao je njih, izdao je svoje glasace... Njegov bivsi guzni haver je objasnio...

Nikoga on nije izdao. Lagumdžija je upravo izdao svoje glasače milion puta dosad, a ovaj put nije imao priliku, pa je stvar svalio na Komšića, a glasačima se očigledno više sviđa Komšićeva politika nego Lagumdžijina i zato su njega odabrali.
Banksy

#18047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Opetja033 wrote:
Odmah nakon formiranja stranke, do tri mjeseca poslije. I nije to bas tako jednostavno. DF nije projekat MZ, odredjeni medjunarodni krugovi su ubacili odredjene ljude u stranku nesto prije pocetka same predizborne kampanje. I ti ljudi nisu bas bili blagonakloni prema koaliciji sa SDA ali ljudi koji su u stranci od samog pocetka, vrh stranke, je svo vrijeme znao sa kim ce u koaliciju. I tu pricu pricam od ljeta prosle godine. Dovoljno se sjetiti samo ko je iz DF-a u vrijeme predizborne kampanje konstantno osipao paljbu po SDA a ko je sutio. Koketiranje sa Fahrom je bilo iz cistog, ekonomskog, interesa kako bi se izgurala predizborna kampanja. Ni u jednom trenutku nije ozbiljno uziman u obzir kao koalicioni partner. Prije vise od godinu dana sam svojim sam usima slusao jednog bas visokopozicioniranog clana DF-a (necu ga imenovati a svi ga znate) kako govori da je bosnjackom narodu i BiH potrebna jaka i stabilna SDA.
Druga stvar, a sto je mene posebno iznenadilo, jeste sto je medju narodom izgleda u potpunosti nepoznat odnos Bakira i Komsica. Izgradili su jedan, moze se reci, prijateljski odnos tokom rada u Predsjednistvu.
Stani malo, pa iz tvog posta čitamo da je Ljiljan taj koji je znao/htio/planirao koaliciju s SDA odmah nakon formiranja stranke?
VjecitiStudent

#18048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Nagađati to u vrijeme izbora nije velika pamet, ali predvidjeti to odmah nakon formiranja same stranke, to je nešto. Ako je istina da je postojao taj plan od samog početka, onda je DF zaista jednokratan projekat kreiran od strane MZ-e za različite svrhe i potrebe, a mi smo se debelo prevareni ...
Postojala je ta koalicija i u trenutku samog osnivanja DF-a, vidjeti pod Hanka V.
U svakom slučaju, samo naša tradicionalno naivna biračka siva masa je mogla nasjesti na priču o principijelnosti od skupine likova koji bi van politike i vlasti već sutradan crkli od gladi.

Također, pretjerujete zbilja sa trenutnim željama MZ da se puno troši na ovom terenu. Podrške par institucija izvana DF-u jeste bilo, isto kao što ih je bilo i za npr. Raguža, no to je daleko od bilo kakvog 'masterminda' koji povlači konce izvana i postavlja i smjenjuje ovdje vlade kako poželi.
Opetja033

#18049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:
Opetja033 wrote:
Stani malo, pa iz tvog posta čitamo da je Ljiljan taj koji je znao/htio/planirao koaliciju s SDA odmah nakon formiranja stranke?
Da.
VjecitiStudent

#18050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Opetja033 wrote:
S obzirom da mu je Hanka odmah bila desna ruka, dovoljno je bilo sabrati 2 i 2.
Post Reply