Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
afannedim

#18001 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Usluga SUPER TV dva dana odron odrona. Kockanje kanala.
MTV

#18002 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sve ok kod mene, gledam finale Zivot na Vagi nema nijedne kockice. Za juce ne znam nisam bio tu.
Provjeri kablove ako je sve ok zovi ih.
MTV

#18003 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

NOVA BH HD ide 3-4 sekunde brze od Nove BH putem Totala sa onim kruzicem gore lijevo. I slika Nove BH HD je 725384625 puta bolja od Nove BH putem Totala.
Stari kenjac

#18004 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Sakazulu wrote:E jes dobar ovaj novi tv stroj za kanale i novi software!

meni rekose da nema snimalicu ili ima za samo 2-3 kanala. Mozes provjeriti one filmske fox, axn adria i druge. Hvala.
MTV

#18005 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Uprekidu su mi:
BN BIH HD
OTV Valentino
NOVA BH
NOVA BH 1 (ova dva zadnja su putem Totala)
OBN
Alternativna
TV KISS (trza, stopa koci)
RTL Living
K::CN 1
K::CN 2
K::CN 3
Happy Tv
AMC Channel
FOX
FOX Movies
FOX Life
FOX Crime
National Geographic
Epic Drama HD
Minimax
Hayat Music
BN Music HD koci

Jos malo pa bi mi bilo lakse nabrojati koji mi kanali rade :lol: :lol:
MTV

#18006 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Stari kenjac wrote:

meni rekose da nema snimalicu ili ima za samo 2-3 kanala. Mozes provjeriti one filmske fox, axn adria i druge. Hvala.
Na HD resiveru moues vratiti 35 kanala 5 dana unazad. Kanali na kojima radi snimalica su:
BHT SD ( na njoj nazalosti ide analogna umjesto digitalne slike)
FTV
RTRS
TVSA HD (tu ide SD slika preko snimalice)
Hayat
Nova BH
OBN
TV1
FACE TV SD
HRT 1
HRT 2
RTL 2 HR
TV 1000
DIVA
AXN Adria
FOX
FOX Movies
FOX Life
FOX Crime
Discovery Channel
Animal Planet
TLC
History
National Geographic
NG Wild
Viasat History
Viasat Explore
24 Kitchen
Minimax
Baby TV
Arena Sport 2
Arena Sport 3
Arena Sport 4
Eurosport
Eurosport 2

Mislim da je u planu ovaj novi MOVE sistem koji je predstavio mtel CG
https://mtel.me/a72272/O-nama/Kompanija ... nazad.html
Stari kenjac

#18007 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

MTV wrote:
Stari kenjac wrote:

Na HD resiveru moues vratiti 35 kanala 5 dana unazad. Kanali na kojima radi snimalica su:
BHT SD ( na njoj nazalosti ide analogna umjesto digitalne slike)
FTV
RTRS
TVSA HD (tu ide SD slika preko snimalice)
Hayat
Nova BH
OBN
TV1
FACE TV SD
HRT 1
HRT 2
RTL 2 HR
TV 1000
DIVA
AXN Adria
FOX
FOX Movies
FOX Life
FOX Crime
Discovery Channel
Animal Planet
TLC
History
National Geographic
NG Wild
Viasat History
Viasat Explore
24 Kitchen
Minimax
Baby TV
Arena Sport 2
Arena Sport 3
Arena Sport 4
Eurosport
Eurosport 2

Mislim da je u planu ovaj novi MOVE sistem koji je predstavio mtel CG
https://mtel.me/a72272/O-nama/Kompanija ... nazad.html
Hvala, govoris o nekim novim seto boxovima o kojima sam nesta nacuo? Imal ono "da mu ga sam zadas kod simalice", a ne da motam nazad pa kad naletim. Mislim da znas o cemu govori. Bilo je i ima jos uvijek na ovim starim seto boxovima air tres.
MTV

#18008 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ove kanale mozes vratiti na AirTies HD (imam 2 komada), Mag 250, Mag 254 i Mag 4K. Imas jedino "novi" STB a to je Mag 4K koji ako zelis moras kupiti i kosta 355 KM. I nema vise nista novo.

Jedino sto Telekom Srbija planira sistem MOVE nesto ala EON ali on za sada ide samo na Mtel Crna Gora. I ne zna se koji je to tip resivera jer mtel u CG posluje kao kablovska a ne kao IPTV. A logosoft je IPTV.
MTV

#18009 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Slika na Novoj BH HD dok ide serija Na Granici je mnogo dobra.
crnivrag

#18010 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:Slika na Novoj BH HD dok ide serija Na Granici je mnogo dobra.
Tako je nažalost, dakle svi sadržaji koje originalno emitira Nova HR ili TOP kanal imaju odličnu FHD rezoluciju, dok sadržaji sa Grand kanala te originalne emisije Nove BH (Info Top, Danas kod nas, Info Scena, Zabranjeni forum...) imaju odvratnu muljavu kvalitetu slike.
MTV

#18011 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:Slika na Novoj BH HD dok ide serija Na Granici je mnogo dobra.
Tako je nažalost, dakle svi sadržaji koje originalno emitira Nova HR ili TOP kanal imaju odličnu FHD rezoluciju, dok sadržaji sa Grand kanala te originalne emisije Nove BH (Info Top, Danas kod nas, Info Scena, Zabranjeni forum...) imaju odvratnu muljavu kvalitetu slike.
Sadrzaj Granda je jos i dobar, upscale SD sadrzaja. Njihova produkcija naslijedjena od Pinka Info top, Danas kod nas... je kao sa VHS kaseta u 1080i. Primijetio sam i da pojedine reklame pustaju u HD. Samo da poprave kad idu utakmice tu je kritican HD sadrzaj. I ovo bi uskoro moglo liciti na nesto kako treba...
Stari kenjac

#18012 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

MTV wrote:Ove kanale mozes vratiti na AirTies HD (imam 2 komada), Mag 250, Mag 254 i Mag 4K. Imas jedino "novi" STB a to je Mag 4K koji ako zelis moras kupiti i kosta 355 KM. I nema vise nista novo.

Jedino sto Telekom Srbija planira sistem MOVE nesto ala EON ali on za sada ide samo na Mtel Crna Gora. I ne zna se koji je to tip resivera jer mtel u CG posluje kao kablovska a ne kao IPTV. A logosoft je IPTV.

Hvala MTV. Ja neznam koji je kod mene AirTies od ovih sto ti navodis. Posto je logosoft u komsiluku i dosta male raje je radilo tamo, od njih info da mjenjaju setoboxove radi SK kanala te da na njima moze snimalica samo na 2-3 kanala??' E sad vidjecemo. Ja ne mogu gledati recimo film, sa reklamamam od 15 min. niti cekati da skontam jesam li gledo, valja li i sl. ja mu ga zadam, pa kad je meni cejf zacas provjerim od snimljenog sta se moze gledati, a reklame premmotam i jedino tako i mogu gledati osim utakmica.
Hvala jos jednom.
MTV

#18013 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Stari kenjac wrote: Hvala MTV. Ja neznam koji je kod mene AirTies od ovih sto ti navodis. Posto je logosoft u komsiluku i dosta male raje je radilo tamo, od njih info da mjenjaju setoboxove radi SK kanala te da na njima moze snimalica samo na 2-3 kanala??' E sad vidjecemo. Ja ne mogu gledati recimo film, sa reklamamam od 15 min. niti cekati da skontam jesam li gledo, valja li i sl. ja mu ga zadam, pa kad je meni cejf zacas provjerim od snimljenog sta se moze gledati, a reklame premmotam i jedino tako i mogu gledati osim utakmica.
Hvala jos jednom.
AirTies HD 7120 cini mi se da mu je naziv i to je jedini AirTies na Logosoftu. Magovi su drukciji resiveri.
Podebljano je reklo par forumasa jos prije godinu dana i nista od toga.
Stari kenjac

#18014 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

:thumbup:
MTV wrote:
Stari kenjac wrote: Hvala MTV. Ja neznam koji je kod mene AirTies od ovih sto ti navodis. Posto je logosoft u komsiluku i dosta male raje je radilo tamo, od njih info da mjenjaju setoboxove radi SK kanala te da na njima moze snimalica samo na 2-3 kanala??' E sad vidjecemo. Ja ne mogu gledati recimo film, sa reklamamam od 15 min. niti cekati da skontam jesam li gledo, valja li i sl. ja mu ga zadam, pa kad je meni cejf zacas provjerim od snimljenog sta se moze gledati, a reklame premmotam i jedino tako i mogu gledati osim utakmica.
Hvala jos jednom.
AirTies HD 7120 cini mi se da mu je naziv i to je jedini AirTies na Logosoftu. Magovi su drukciji resiveri.
Podebljano je reklo par forumasa jos prije godinu dana i nista od toga.
MTV

#18015 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Obavještenje za korisnike

Poštovani korisnici,

zbog radova na optičkoj infrastrukturi, a u cilju unapređenja naših servisa u naseljima Mojmilo, Vojničko polje, Hrasno i Otoka, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju servisa za korisnike u ulicama: Adija Mulabegovića, Hasana Sućeske, Ramiza Salčina, Teheranski trg, Senada Mandića-Dende, Olimpijska i Trg Barcelone, Žrtava fašizma, Brčanska, Gradačačka, Prijedorska, Ilije Engela, Aleja Lipa, Trg heroja , Topal Osman Paše u periodu od 21.11. do 30.11. od 09:30-16:00.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/6ab4387da68 ... -korisnike
beni-bu-man

#18016 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:Obavještenje za korisnike

Poštovani korisnici,

zbog radova na optičkoj infrastrukturi, a u cilju unapređenja naših servisa u naseljima Mojmilo, Vojničko polje, Hrasno i Otoka, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju servisa za korisnike u ulicama: Adija Mulabegovića, Hasana Sućeske, Ramiza Salčina, Teheranski trg, Senada Mandića-Dende, Olimpijska i Trg Barcelone, Žrtava fašizma, Brčanska, Gradačačka, Prijedorska, Ilije Engela, Aleja Lipa, Trg heroja , Topal Osman Paše u periodu od 21.11. do 30.11. od 09:30-16:00.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/6ab4387da68 ... -korisnike
Aleja Lipa, Trg heroja , Topal Osman Pase, jebo majku mene zaobidjose u Porodice Ribar :lol:
afannedim

#18017 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Tvoju ulicu su ranije unaprijedili :mrgreen: :lol:
MTV

#18018 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ovo je vec 3 unaprijedjenje Gradacacke. Nikad nije bilo prekida dok unapredjuju.
afannedim

#18019 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Nisi bio kući kad su radili :mrgreen:
MTV

#18020 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol: vidio bi po prekidu konekcije al ako pise 1000 sati onda nije bilo prekida :wink:
Nek oni unaprijede malo TV da svi kanali rade a ne da ih po 5-6 neradi. RTS 1 HD, RTS 2 HD, Alternativna, EDU TV povremeno ne rade. KISS je kritican. VIP je izgleda umro al ne znam sto ga drze na listi.
afannedim

#18021 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

RTS 1 HD, RTS 2 HD, Alternativna, kod mene su radili normalno a EDU dva dana ne radi kao ni jutros prije posla, a KISS nikako odavno i ako se pojavi to je na slamćicu
MTV

#18022 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:RTS 1 HD, RTS 2 HD, Alternativna, kod mene su radili normalno a EDU dva dana ne radi kao ni jutros prije posla, a KISS nikako odavno i ako se pojavi to je na slamćicu
Sve isto sem da RTS 1 HD, RTS 2 HD i Alternativna imaju testove crne boje. Oni rade al ima perioda okrenem crna slika.
MTV

#18023 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

NOVA BH HD ide i putem Super WEB TV-a. Do neki dan je bila SD verzija.
afannedim

#18024 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV

#18025 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Trenutno SciFi HD ne radi a Sci Fi (-1) koji kasni sat vremena i ide u SD formatu slika i zvuk ne idu u isto vrijeme.
Post Reply