Kako da ne, u ime Bošnjaštva su nas opljačkali. Nastavimo dalje sa SDA pulenima tipa Asim SArajlić i ostalim papcima koji šljegnu da se obogate preko naših grbača.sambarti wrote:Inace prepravio sam ono covjek u "obrazovan Bosnjak", jer nije OK, da premijer izrazito bosnjackog kantona bude nebosnjak. Znaci trazi se obrazovan Bosnjak, po mogucnosti obrazovan na zapadu.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
VjecitiStudent
#18002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Deen u potpunosti odgovara opisusambarti wrote: ...
Na tu funkciju mora doci posten, sposoban, iskusan, obrazovan Bosnjak (po mogucnosti obrazovan na zapadu), ne smije tu biti nikakvo ali!
...
- Corto Maltese
#18003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stanareviću, ima li kakvo konkretno ime u opticaju, ili opet palamudimo pred prijemnom komisijom?sambarti wrote:Mislim da sam bio jasan sta se treba traziti, a nijedan od tih koje ti spominjes, ne spada u tu trazenu grupu.KatarinaKosaca wrote:Kako da ne, u ime Bošnjaštva su nas opljačkali. Nastavimo dalje sa SDA pulenima tipa Asim SArajlić i ostalim papcima koji šljegnu da se obogate preko naših grbača.sambarti wrote:Inace prepravio sam ono covjek u "obrazovan Bosnjak", jer nije OK, da premijer izrazito bosnjackog kantona bude nebosnjak. Znaci trazi se obrazovan Bosnjak, po mogucnosti obrazovan na zapadu.
Zasto bi sad izabirali nesposobnog, nedovoljno obrazovanog i bez iskustva na tim funkcijama Srbina i to pravdali time sto su idioti SDA i SDP prije toga postavljali korumpirane Bosnjake?
Ne, to tako ne treba raditi. Zelimo stvari promijeniti na bolje sto se tice ekonomije, a ne da iskoristimo priliku i na tu funkciju uvalimo nesposobnog, neobrazovanog Srbina, jer s tim se nece nista promijeniti. Narodu tog kantona je sasvim svejedno da li ga ja pokrao nekakav Kaplan jer je korumpiran ili mu Kojovic sjebao recimo 50 mil. maraka jer nije imao dovoljno znanja i iskustva, a navodno je posten. I ako se postenje nekog kandidata ocjenjuje tek kad dodje u priliku da moze ukrasti. Nemojmo zaboraviti SDPovce, dok su bili opozicija, predstavljali su se kao opatice, a danas su veci lopovi cak i od SDA i HDZ.
-
StupskaBitanga
#18004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nevjerovatno dobar nadasve odličan nastup Peđe K. i stvarno ako ovakav želi biti Premijer KS zašto da ne
-
weredsf
#18005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovaj spisak mozes naci na jednoj drugoj temi, tamo je vec mjesecima i svakome je jesano da od ovoga nema nista, vlazni snoviVjecitiStudent wrote:Netačno, ovo je bio jedan od onih trenutaka kada su SDA i SDP nešto zajedno odigrali.weredsf wrote:Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenumaKatarinaKosaca wrote: Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.
Vidim da je jose editovao post i odgovorio na pitanje o doktoru NN.
http://www.klix.ba/forum/nova-ekspertna ... 190s0.html
Zašto ti i Mujica pronađete jedan drugog samo na ovakvim temama?
-
VjecitiStudent
#18006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vlažna izmišljotina, nije čak ni san.weredsf wrote:Ovaj spisak mozes naci na jednoj drugoj temi, tamo je vec mjesecima i svakome je jesano da od ovoga nema nista, vlazni snoviVjecitiStudent wrote:Netačno, ovo je bio jedan od onih trenutaka kada su SDA i SDP nešto zajedno odigrali.Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenuma
Zašto ti i Mujica pronađete jedan drugog samo na ovakvim temama?
- KatarinaKosaca
#18007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A zašto je uopće bitno ko i kad je dao prijedlog ovog sastava Vlade? Opet spamovanje iz centrala vladajućih, ne spominjući nekompetencije Kaplana, Mesihovića, Nikšića &co, sad je strateško pitanje ko i kad je iznio prijedlog ovih imena, nego kako i da li bi ti ljudi dobro radili posao. Ponavljam, bilo šta da urade je više od dosadašnjih ništa.
-
weredsf
#18008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Razlika je sto iza spomenutih stoje stranke koje su skupa dobile vise stitine glasova na izborima, za razliku od Brkana i Zbanicki..KatarinaKosaca wrote:A zašto je uopće bitno ko i kad je dao prijedlog ovog sastava Vlade? Opet spamovanje iz centrala vladajućih, ne spominjući nekompetencije Kaplana, Mesihovića, Nikšića &co, sad je strateško pitanje ko i kad je iznio prijedlog ovih imena, nego kako i da li bi ti ljudi dobro radili posao. Ponavljam, bilo šta da urade je više od dosadašnjih ništa.
Zna se kako se dolazi na vlast, ako gospodu sa spiska zanima vlast neka se kandidiraju na izborima i dobiju podrsku naroda, drugacije je nece vidjeti, posebno dok ih tamo neki marginalci okupljeni oko plenuma predlazu..
-
VjecitiStudent
#18009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vjerovatno nisi upratila, ovaj spisak je izašao iz centrala SDA-SDP, prije no što se i jedan jedini plenum održao (pogledaj datume), da bi se prikazalo da sve konce građanskog bunta vuku sbb i sateliti.KatarinaKosaca wrote:A zašto je uopće bitno ko i kad je dao prijedlog ovog sastava Vlade? Opet spamovanje iz centrala vladajućih, ne spominjući nekompetencije Kaplana, Mesihovića, Nikšića &co, sad je strateško pitanje ko i kad je iznio prijedlog ovih imena, nego kako i da li bi ti ljudi dobro radili posao. Ponavljam, bilo šta da urade je više od dosadašnjih ništa.
No toliko je smiješan bio da ga je na kraju objavilo tek par portalčića, a lansiranje ovdje je dočekano sa podsmijehom.
I onda se Mujica i drug mu Weredsf nakon dva mjeseca naivni prave ...
Last edited by VjecitiStudent on 19/04/2014 17:23, edited 1 time in total.
-
weredsf
#18010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja se pravim naivan time sto ti govorim da je spisak objavljen prije 2 mjesecaVjecitiStudent wrote:Vjerovatno nisi upratila, ovaj spisak je izašao iz centrala SDA-SDP, prije no što se i jedan plenum održao, da bi se prikazalo da sve konce građanskog bunta vuku sbb i sateliti.KatarinaKosaca wrote:A zašto je uopće bitno ko i kad je dao prijedlog ovog sastava Vlade? Opet spamovanje iz centrala vladajućih, ne spominjući nekompetencije Kaplana, Mesihovića, Nikšića &co, sad je strateško pitanje ko i kad je iznio prijedlog ovih imena, nego kako i da li bi ti ljudi dobro radili posao. Ponavljam, bilo šta da urade je više od dosadašnjih ništa.
No toliko je smiješan bio da ga je na kraju objavilo tek par portalčića, a lansiranje ovdje je dočekano sa podsmijehom.
I onda se Mujica i drug mu Weredsf nakon dva mjeseca naivni prave ...
-
Pedja Kojovic
#18011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
Lista o kojoj se prica je plod necije maste.
p.k.
p.k.
-
weredsf
#18012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
p.k.
-
VjecitiStudent
#18013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da se ne praviš naivan, onda bi ga zaboravio kao lošu šalu, ne bi ove gluposti pisaoweredsf wrote:Ja se pravim naivan time sto ti govorim da je spisak objavljen prije 2 mjesecaVjecitiStudent wrote:Vjerovatno nisi upratila, ovaj spisak je izašao iz centrala SDA-SDP, prije no što se i jedan plenum održao, da bi se prikazalo da sve konce građanskog bunta vuku sbb i sateliti.KatarinaKosaca wrote:A zašto je uopće bitno ko i kad je dao prijedlog ovog sastava Vlade? Opet spamovanje iz centrala vladajućih, ne spominjući nekompetencije Kaplana, Mesihovića, Nikšića &co, sad je strateško pitanje ko i kad je iznio prijedlog ovih imena, nego kako i da li bi ti ljudi dobro radili posao. Ponavljam, bilo šta da urade je više od dosadašnjih ništa.
I onda se Mujica i drug mu Weredsf nakon dva mjeseca naivni prave ...![]()
![]()
![]()
Razlika je sto iza spomenutih stoje stranke koje su skupa dobile vise stitine glasova na izborima, za razliku od Brkana i Zbanicki..
- Paranoid
#18014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kojovicu, sad si Kati pokvario dan...nije fer.Pedja Kojovic wrote:Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
p.k.
-
VjecitiStudent
#18015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad smo već kod teme, ko je sve na tvojoj pravoj listi?Pedja Kojovic wrote:Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
p.k.
Ako nije bio obični blef, lista je morala biti spremljena, ko su bili tvoji kandidati za ministre?
-
StupskaBitanga
#18016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gdine Peđa
Zašto vi u svojim javnim nastupima niste onoliko uvjereni i snažni kao sinoć u CD. Kakav vam se preobražaj desio?
Zašto vi u svojim javnim nastupima niste onoliko uvjereni i snažni kao sinoć u CD. Kakav vam se preobražaj desio?
- Paranoid
#18017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije ni Tito na Neretvi iznosio plan u javnost...lista ce ugledati svjetlo dana kada se most srusi..VjecitiStudent wrote:Kad smo već kod teme, ko je sve na tvojoj pravoj listi?Pedja Kojovic wrote:Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
p.k.
Ako nije bio obični blef, lista je morala biti spremljena, ko su bili tvoji kandidati za ministre?
PS: PK sorry morao sam..
-
Pedja Kojovic
#18018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Ljudi koje ja zelim u Vladi su spremni.
Prihvatanjem naseg prijedloga/koncepta vlade predsjedavajuca ce omoguciti da se u roku od par dana odaberu svi ministri.
p.k.
Prihvatanjem naseg prijedloga/koncepta vlade predsjedavajuca ce omoguciti da se u roku od par dana odaberu svi ministri.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#18019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
stupskabitanga
Zaista ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje.
Ja nisam imao osjecaj da sam sinoc bio drugaciji nego inace.
p.k.
Zaista ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje.
Ja nisam imao osjecaj da sam sinoc bio drugaciji nego inace.
p.k.
- KatarinaKosaca
#18020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Paranoid wrote:Kojovicu, sad si Kati pokvario dan...nije fer.Pedja Kojovic wrote:Bez namjere da kvarim zabavu i prekidam diskusiju, ali...
p.k.
-
VjecitiStudent
#18021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A zašto tajiti sjajna imena, zar njihovo objavljivanje ne bi definitivno ukopalo vladajuću većinu?Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
-
VjecitiStudent
#18022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakav je trenutni sastav kantonalne vlade? Šta o sastavu kaže Ustav?sambarti wrote:Khm, khm ... a ovaj zato sto su Bosnjaci velika vecina u kantonu Sarajevo, placaju poreze, radi se o njihovim zivotima i sto se kanton Sarajevo nalazi u fasistickoj BiH, gdje na 75% BiH Bosnjak nema nikakva prava i ta mu prava uzima i narod kojem pripada Pedja, a Pedja to ignorise.Genije wrote:
Khm, khm...a ovaaj...zašto baš mora biti BOŠNJAK?
Kojovic kaze na FaceTV, "ja garantujem"? S cim garantujes Pedja? Sa bankovnom garancijom od milijardu maraka?
Nastup Kojovica na FaceTV, nista narocito.
- KatarinaKosaca
#18023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A zašto ih ne tajiti? Ja bih tajila. Braća po materi korupciji SDA+SDP su od 08.02 u velikom medijsko-marketinškom zaletu demoniziranja svakog ko je antirežimski raspoložen. U misiji prijetnji otkazima, prijetnji drugim stvarima, kupovinom poslušnika, prizivanjem dužnika itd. U tom smsilu neka @pk sad stavi Hazreti Fatimu na spisak (izvinjavam se vjernicima , navodim samo primjer kao nečeg bezgriješnog) iskopaće joj do sutra već nenu prostitutku i naći nekog kome je dužna ostala cvaju, pa će režimski mediji o tome guslati do beskonačnosti sve dok i zadnjem dedi koji čuva koze u Hercegovini to ne udje u uši. Bilo da dobije podršku ili ne, a ako ne dobije podršku, ta će "HazretiFatima" biti provučena kroz blato bez potrebe.VjecitiStudent wrote:A zašto tajiti sjajna imena, zar njihovo objavljivanje ne bi definitivno ukopalo vladajuću većinu?Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
-
#Heisenberg
#18024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Khm,khm ... paa ovaj žitelji države BiH su bošnjaci raznih nacionalnosti,¸tako da je to jedan od osnovnih uvjeta da bi mogao raditi u državnoj službi,nije napisao da mora biti pošten musliman,pretpostavljam da ti živiš malo istočnije u državi Bih,što te čini također BOŠNJAKOM!!Znam da treba vremena da prihvatite terminologiju,ali ima vremena doći će to sve na svojeGenije wrote:Khm, khm...a ovaaj...zašto baš mora biti BOŠNJAK?sambarti wrote:Dajte ljudi nemojte biti smijesni, premijer kantona Sarajeva kad stupi na tu funkciju, ce morati raditi sa vise love nego vjerovatno svi ostali premijeri kantona zajedno, postaviti tamo iskljucivo postenog, a glupog idiota, bez CV-a, iskustva, znanja, budite pametni, to je put u katastrofu.KatarinaKosaca wrote: Bilo koji premijer sada bilo koje razine vlasti, dovolojno je da bude pošten i da transparentno radi i da ima komunikaciju sa građanima, već je napravio puno.
Paznja i zahtjevi za funkciju premijera kantona Sarajevo, mora biti identicna istoj kad se postavlja predsjedatelj VM i predsjednik vlade FBIH. Zapravo to je mozda najvaznija operativna funkcija u drzavi, kojoj se pridaje jako malo medijske paznje, a koja je jako odgovorna i vazna.
Postaviti postenog bezveznjakovica na tu funkciju je zajebavati se sa vise od 500 hiljada stanovnika i sa budzetom koji je velik kao budzet barem polovice drzave, harakiri.
Na tu funkciju mora doci posten, sposoban, iskusan, obrazovan Bosnjak (po mogucnosti obrazovan na zapadu), ne smije tu biti nikakvo ali!
U Sarajevu funkcija gradonacelnika u odnosu na funkciju premijera vlade kantona Sarajevo je fikus vrste. Medjutim deset puta vise se pridaje paznje funkciji gradonacelnika, nego funkciji premijera kantonalne vlade, premijera koji raspolaze dnevno "skoro istom" kolicinom novca kojom gradonacelnik raspolaze tokom godinu dana.
-
weredsf
#18025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koji ti dio posta nije jasan da dodatno pojasnim??Da se ne praviš naivan, onda bi ga zaboravio kao lošu šalu, ne bi ove gluposti pisao