UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tito_i_Partija
#18001 Re: UEFA Champions League
Jest' dno dna, al' vjerujem da svaki klub na ovoj planeti ima takve mrake medju svojim navijacima.
- AmiĐa_Idriz
#18002 Re: UEFA Champions League
Naravno da ima, nažalost.
- leškarenje
#18003 Re: UEFA Champions League
Evo čitam i Palota se digo ,grmi
i opet nijedan Rom da spomene da je bilo i loših odluka protiv Liverpula....a jesu bijeda,a majke mi poslije Milana mi bili najgotivniji....od sinoc idu na dno ljestvice
firaunija se digla Boga mi ko da su redovni učesnici završnica evropskih takmicenja ,a oni spletom okolnosti zalutali tu gdje jesu jednu jebenu sezonu i kontaju da su neka krema .....mrs
Ovo za ovog firauna sa mobitelom u ruci je dokaz kakvi su to jadovi.
Ovo za ovog firauna sa mobitelom u ruci je dokaz kakvi su to jadovi.
- MyTao
#18004 Re: UEFA Champions League
Pa sta drugi reci na glupost da je Roma pored svega ("penala" i Dzekinog gola iz offside) trebala dobiti jos dva, i dva crvena kartona za LiverpoolTito_i_Partija wrote:![]()
http://www.klix.ba/sport/nogomet/van-di ... /180503098
Pa Marcelo je ljudina i po za ovog debila.
Neko je vec pisao, ali ovo je stvarno slucaj kao na terminu kada igras sa nekom glupom ekipom do 10, zabijes im 8-9 komada i onda se igras sa njima... oni nekako iz frljoka zabiju nekoliko, i ispade da su imali neke sanse
- leškarenje
#18005 Re: UEFA Champions League
Znači po njemu sve sudjeno na štetu Roma
"Znam da je teško suditi, ali je zaista sramotno da izgubimo na takav način. Ne možete da dozvolite da se takve stvari dešavaju. Pogledajte i sami. U 49. minutu nije bio ofsajd, a Džeka je srušio golman. Igranje rukom je bilo očigledno svima na svetu, osim ljudima na terenu. Trebalo je da bude dosuđen crveni karton i oni bi bili sa desetoricom na terenu od 63. minuta. Ako sada ne uvedu VAR u Ligu šampiona biće smejurija", rekao je predsednik Rome Džejms Palota.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18006 Re: UEFA Champions League
Nije ti nimalo loš odgovor, možda bih i ja trebao tako_BataZiv_0809 wrote:Vela je obicni trol i ne uzimam ga za ozbiljno.Tomahawk11 wrote:
Da pokušam odgovoriti kontrapitanjem:
Da li ti odgovara vellina reakcija kad je Bayern u pitanju?
Sad ti odgovori kad sam te ispostovao
Ma vidi, Bato, ima tu raznih razloga zašto neko ne može Real i sve ok, kakvi god da su, pravo i sloboda izbora.
Međutim, teorije zavjere, priče o štimanju, o gadnom klubu, igračima, to u neko doba postane bljutavo i degutantno.
Znam ja na šta ti ciljaš sa onim kako i navijači pomažu tome, ali i to je dio kontrareakcije na pljuvačinu.
Kako ćeš i počinjati bilo kakvu raspravu s nekim ko je u startu došao s pričom kako su iz Reala kupili sudije, kako im se svaku utakmicu štima, kako ovo, kako ono...?!
Ne ide, eto vidjeli smo na drugom paru u revanšu koliko je grešaka sudija napravio, napravio je i onaj u revanšu City - Liverpool, pa i onaj na Real - Juventus, ali nikako samo u korist Reala. Nego, tu su svi uglavnom najglasniji kad je Real, pa onda ispadne, vidi vraga, njih sudija konstantno gura.
Neko je to dobro konstatovao, griješile su i prije sudije, samo nije bilo ovoliko kamera, pa nismo mogli vidjeti sve to.
Sad se ibretimo kako sudija nije vidio ruku Alexandera-Arnolda, a zapravo se desilo veoma brzo i pitanje je koliko se i kako moglo vidjeti. A mi gledamo 16 puta i kontamo....vidi, zavrnu ljude za crveni i penal.
- AmiĐa_Idriz
#18007 Re: UEFA Champions League
Možda su i Laku Konjicu tako oštetili za neki trofej 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18008 Re: UEFA Champions League
Zamisli Božiju ruku danasAmiĐa_Idriz wrote:Možda su i Laku Konjicu tako oštetili za neki trofej
- AmiĐa_Idriz
#18009 Re: UEFA Champions League
Ja ba, kad se tad onako zapalilo pa zamisli danasTomahawk11 wrote:Zamisli Božiju ruku danasAmiĐa_Idriz wrote:Možda su i Laku Konjicu tako oštetili za neki trofej![]()
- AmiĐa_Idriz
#18010 Re: UEFA Champions League
The last time Real Madrid lost a Champions League Final was against Liverpool in 1980/81.

-
kindlas
#18011 Re: UEFA Champions League
Vidi Salaha s brojem 11, i tad igraoAmiĐa_Idriz wrote:The last time Real Madrid lost a Champions League Final was against Liverpool in 1980/81.
- leškarenje
#18013 Re: UEFA Champions League
Amidza,koji je pravi

- Artest
#18014 Re: UEFA Champions League
Klopp samo mora izdati naredbu da se zabiju 4 gola, i ako se to ispuni, Liverpool se moze nadati klemponji.
Budu li se sa Realom igrali čekalice, ovi ce ih skuhat ko žabu. Presudit ce im Ramo u 90-oj.
Napad je najbolja, i za liverpool mozda jedina odbrana. Cak i kad bi na poluvremenu vodili sa 3:0, cilj treba ostati isti - zabiti minimum cetri gola. Ne budu li impresionarani Realovim imenom i kontinuitetom (tj. ako ne izgube u svlacionici), vjerujem da je Liverpool kadar to uciniti. Najveci problem bi moglo predstavljati konstantno ubacivanje Marcela i Carvajala. Real ima isuvise suhog talenta u napadu i vezi (recimo mali Ceballos ne vidi terena, a bio bi drugi igrac Rome); svako je sposoban odigrat dupli pas; svako je spsoban jednim potezom rjesit tekmu (osim Lukice i brazilskog mungosa)...Kad na sve to, dodas ovu dvojicu elitnih bekova, koji 'em znaju, 'em imaju u glavi...Jebeno
Moja prognoza: Mane ce promasit makar jedan zicer .
Dobra je stvar sto je lovren jucer imao jedan ozbiljan kiks, ostaje nada da je ispunio svoju kvotu!?
Umjesto Arnolda, gurnut Clynea, ako bude spreman.
Budu li se sa Realom igrali čekalice, ovi ce ih skuhat ko žabu. Presudit ce im Ramo u 90-oj.
Napad je najbolja, i za liverpool mozda jedina odbrana. Cak i kad bi na poluvremenu vodili sa 3:0, cilj treba ostati isti - zabiti minimum cetri gola. Ne budu li impresionarani Realovim imenom i kontinuitetom (tj. ako ne izgube u svlacionici), vjerujem da je Liverpool kadar to uciniti. Najveci problem bi moglo predstavljati konstantno ubacivanje Marcela i Carvajala. Real ima isuvise suhog talenta u napadu i vezi (recimo mali Ceballos ne vidi terena, a bio bi drugi igrac Rome); svako je sposoban odigrat dupli pas; svako je spsoban jednim potezom rjesit tekmu (osim Lukice i brazilskog mungosa)...Kad na sve to, dodas ovu dvojicu elitnih bekova, koji 'em znaju, 'em imaju u glavi...Jebeno
Dobra je stvar sto je lovren jucer imao jedan ozbiljan kiks, ostaje nada da je ispunio svoju kvotu!?
- AmiĐa_Idriz
#18015 Re: UEFA Champions League
Maloprije sam bas ovo gledaoleškarenje wrote:Amidza,koji je pravi![]()
Ma kad bi 70% egipcana pustilo kosu i bradu bili bi isto Salah
- ultima_palabra
#18016 Re: UEFA Champions League
Zato sto su najuspjesniji, i generalno i zadnjih sezona. Uvijek je najveca hampa na najbolju ekipu, Pepova Barca je imala puno hejtera, Fergijev United 80% Engleske ne moze smisliti itd itd_BataZiv_0809 wrote:A zapitas li se kao navijac zasto je to tako?Tomahawk11 wrote: Nije, bolan, pravi razlog je: ne mogu ljudi Real smisliti.
Mada nije bas ni da mu vi navijaci ne cinite medvjedju uslugu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18017 Re: UEFA Champions League
Koga manje mrzimo u finaluArtest wrote:Klopp samo mora izdati naredbu da se zabiju 4 gola, i ako se to ispuni, Liverpool se moze nadati klemponji.
Napad je najbolja, i za liverpool mozda jedina odbrana. Cak i kad bi na poluvremenu vodili sa 3:0, cilj treba ostati isti - zabiti minimum cetri gola. Ne budu li impresionarani Realovim imenom i kontinuitetom (tj. ako ne izgube u svlacionici), vjerujem da je Liverpool kadar to uciniti. Najveci problem bi moglo predstavljati konstantno ubacivanje Marcela i Carvajala. Real ima isuvise suhog talenta u napadu i vezi (recimo mali Ceballos ne vidi terena, a bio bi drugi igrac Rome); svako je sposoban odigrat dupli pas; svako je spsoban jednim potezom rjesit tekmu (osim Lukice i brazilskog mungosa)...Kad na sve to, dodas ovu dvojicu elitnih bekova, koji 'em znaju, 'em imaju u glavi...Jebeno![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18018 Re: UEFA Champions League
Prica je dosta kompleksna i valja je sagledati iz vise uglova.Tomahawk11 wrote:
Nije ti nimalo loš odgovor, možda bih i ja trebao tako![]()
![]()
Ma vidi, Bato, ima tu raznih razloga zašto neko ne može Real i sve ok, kakvi god da su, pravo i sloboda izbora.
Međutim, teorije zavjere, priče o štimanju, o gadnom klubu, igračima, to u neko doba postane bljutavo i degutantno.
Znam ja na šta ti ciljaš sa onim kako i navijači pomažu tome, ali i to je dio kontrareakcije na pljuvačinu.
Kako ćeš i počinjati bilo kakvu raspravu s nekim ko je u startu došao s pričom kako su iz Reala kupili sudije, kako im se svaku utakmicu štima, kako ovo, kako ono...?!
Ne ide, eto vidjeli smo na drugom paru u revanšu koliko je grešaka sudija napravio, napravio je i onaj u revanšu City - Liverpool, pa i onaj na Real - Juventus, ali nikako samo u korist Reala. Nego, tu su svi uglavnom najglasniji kad je Real, pa onda ispadne, vidi vraga, njih sudija konstantno gura.
Neko je to dobro konstatovao, griješile su i prije sudije, samo nije bilo ovoliko kamera, pa nismo mogli vidjeti sve to.
Sad se ibretimo kako sudija nije vidio ruku Alexandera-Arnolda, a zapravo se desilo veoma brzo i pitanje je koliko se i kako moglo vidjeti. A mi gledamo 16 puta i kontamo....vidi, zavrnu ljude za crveni i penal.
Uz svo postovanje koje imam prema Realu, a ono nije kurtoazno i rezultat je godina pracenja fudbala, neke stvari se ne mogu zanemariti. Znaci pricamo o zdravorazumskim zamjerkama, ne o trol prici
Od cinjenice da taj klub ima ukus Frankovog rezima, da njegov stadion nosi ime po Frankovom vojniku, preko ovih obicnom fudbalskom navijacu u 2018 godini blizih stvari o kojima se ovdje polemise.
Govoreci pod pretpostavkom da nas se vecina ovdje fudbalski formirala u drugoj polovici devedesetih, sta mozemo zakljuciti? Da nas vecina zna iskljucivo za ovaj korporativni Perezov Real Madrid. Klub koji je totalni mainstream, nikakva alternativa nego naprotiv nesto sto je medijski profanisano do krajnje granice, nesto sto je totalno lagan izbor bez puno muke i razmisljanja, nesto sto je kao stajanje na stranu jacega.... i da mi se ne uvrijedis, ali imam obicaj u polusali rec-turbofolk klub.
A onda navijaci, barem ovi balkanski, moje je iskustvo da su svi slicni ko jaje jajetu. Poznajem, ovako na prvu govoreci bez nekog prevelikog razmisljanja 20tak vatrenih navijaca/simpatizera Reala i svi, ali bas sve do jednog fudbal i sve vezano za njega percipiraju na isti-identican nacin. Vrlo je tesko to rijecima objasniti, ali uhvatim sebe da prepoznam Realovog navijaca samo slusajuci sta prica o Ligi prvaka/Primeri
Sto se tice sudija-ljudi su i grijese, to je neminovno...kad fudbalu oduzmes ljudsku komponentu uzeo si mu dusu i zato nisam za uvodjenje tehnologije u prevelikoj mjeri. Mada smo na dobrom smo putu da mu se ljudska komponenta uzme i tu Real svojim korporativnim pristupom ima dobre, rekao bih ogromne zasluge.
Krenuh o sudijama...nevjerovatan je niz sudijskih gresaka kontra Realovih protivnika da se tu ne pokrene prica o nekoj zavjeri. Ja licno u zavjere ne vjerujem, ali zadrzavam pravo da se zapitam da li bi se ovi recentni uspjesi Reala desili da je sviran faul Balea nad Godinom, da je Ramosu ponisten gol za 1:0 u finalu 2016, da su Ronaldu svirana ona dva ofsajda protiv Bajerna a da je Kazemiro dobio crveni umjesto Vidala, da je sa Juventusom otisao u produzetak, da je Bajernu dosudjen penal neku noc....
- pirmin
#18019 Re: UEFA Champions League
Dva razlike za nas.
Minimum.
Minimum.
-
omar little
#18020 Re: UEFA Champions League
na cijoj si ti strani?pirmin wrote:Dva razlike za nas.
Minimum.
- Edin H.
#18021 Re: UEFA Champions League
Graeme Souness.kindlas wrote:Vidi Salaha s brojem 11, i tad igraoAmiĐa_Idriz wrote:The last time Real Madrid lost a Champions League Final was against Liverpool in 1980/81.
- Artest
#18022 Re: UEFA Champions League
Ne smijem napisat idealni scenarijVelkoski wrote:Koga manje mrzimo u finaluArtest wrote:Klopp samo mora izdati naredbu da se zabiju 4 gola, i ako se to ispuni, Liverpool se moze nadati klemponji.
Napad je najbolja, i za liverpool mozda jedina odbrana. Cak i kad bi na poluvremenu vodili sa 3:0, cilj treba ostati isti - zabiti minimum cetri gola. Ne budu li impresionarani Realovim imenom i kontinuitetom (tj. ako ne izgube u svlacionici), vjerujem da je Liverpool kadar to uciniti. Najveci problem bi moglo predstavljati konstantno ubacivanje Marcela i Carvajala. Real ima isuvise suhog talenta u napadu i vezi (recimo mali Ceballos ne vidi terena, a bio bi drugi igrac Rome); svako je sposoban odigrat dupli pas; svako je spsoban jednim potezom rjesit tekmu (osim Lukice i brazilskog mungosa)...Kad na sve to, dodas ovu dvojicu elitnih bekova, koji 'em znaju, 'em imaju u glavi...Jebeno![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18023 Re: UEFA Champions League
Pa vidi, ima dosta toga da je....da je Nijemcima, je li ono, priznat očit gol (a nije), Englezi nikad ne bi imali SP._BataZiv_0809 wrote:
Prica je dosta kompleksna i valja je sagledati iz vise uglova.
Uz svo postovanje koje imam prema Realu, a ono nije kurtoazno i rezultat je godina pracenja fudbala, neke stvari se ne mogu zanemariti. Znaci pricamo o zdravorazumskim zamjerkama, ne o trol prici![]()
Od cinjenice da taj klub ima ukus Frankovog rezima, da njegov stadion nosi ime po Frankovom vojniku, preko ovih obicnom fudbalskom navijacu u 2018 godini blizih stvari o kojima se ovdje polemise.
Govoreci pod pretpostavkom da nas se vecina ovdje fudbalski formirala u drugoj polovici devedesetih, sta mozemo zakljuciti? Da nas vecina zna iskljucivo za ovaj korporativni Perezov Real Madrid. Klub koji je totalni mainstream, nikakva alternativa nego naprotiv nesto sto je medijski profanisano do krajnje granice, nesto sto je totalno lagan izbor bez puno muke i razmisljanja, nesto sto je kao stajanje na stranu jacega.... i da mi se ne uvrijedis, ali imam obicaj u polusali rec-turbofolk klub.
A onda navijaci, barem ovi balkanski, moje je iskustvo da su svi slicni ko jaje jajetu. Poznajem, ovako na prvu govoreci bez nekog prevelikog razmisljanja 20tak vatrenih navijaca/simpatizera Reala i svi, ali bas sve do jednog fudbal i sve vezano za njega percipiraju na isti-identican nacin. Vrlo je tesko to rijecima objasniti, ali uhvatim sebe da prepoznam Realovog navijaca samo slusajuci sta prica o Ligi prvaka/Primeri![]()
Sto se tice sudija-ljudi su i grijese, to je neminovno...kad fudbalu oduzmes ljudsku komponentu uzeo si mu dusu i zato nisam za uvodjenje tehnologije u prevelikoj mjeri. Mada smo na dobrom smo putu da mu se ljudska komponenta uzme i tu Real svojim korporativnim pristupom ima dobre, rekao bih ogromne zasluge.
Krenuh o sudijama...nevjerovatan je niz sudijskih gresaka kontra Realovih protivnika da se tu ne pokrene prica o nekoj zavjeri. Ja licno u zavjere ne vjerujem, ali zadrzavam pravo da se zapitam da li bi se ovi recentni uspjesi Reala desili da je sviran faul Balea nad Godinom, da je Ramosu ponisten gol za 1:0 u finalu 2016, da su Ronaldu svirana ona dva ofsajda protiv Bajerna a da je Kazemiro dobio crveni umjesto Vidala, da je sa Juventusom otisao u produzetak, da je Bajernu dosudjen penal neku noc....
Sve je to dio ove igre.
Što se tiče navijača, velika je mogućnost da si uglavnom sretao gloryhuntere, istih imaš i među navijačima/simpatizerima Bayerna, Barse, Uniteda, bilo koje ekipe koja je u jednom dijelu svoje historije bila na vrhu.
Ja sam već ranije pisao kako sam i kad počeo pratiti i simpatizirati Real. Bilo je to ono vrijeme kad je ekipa i davala i primala dosta golova. U jednom momentu su bili 17. na tabeli. Na kraju sezone završili 5., ali su te sezone uzeli LP i opet se kvalifikovali za takmičenje.
Ne bih da se ponavljam, ali nisam to percipirao u smislu ja navijam za ekipu, jer su oni najlakši ili logičan izbor.
A vidi, isto možeš reći za jedan Juventus kad je Italija u pitanju, godinama dominacija, logičan izbor. Ili eto za Bayern kad je Njemačka u pitanju.
Razlika je samo što je ovo na globalnom nivou. Tako da, slažem se, ima dosta onih koji kreiraju sliku o navijačima/simpatizerima Reala u globalu.
A isto je i sa navijačkom tribinom bilo koje ekipe, zna se kreirati stav i mišljenje o svim navijačima na osnovu grupe koja je svojim potezima dovela na loš glas sve u kompletu. S kim si, takav si, uvijek bilo. Nažalost.
Stadion nije dobio ime po Santiago Bernabeu iz političkih razloga. Mada, u Španiji je odnos Reala i Barselone pođonjen itekako političkim aspektom, kako zbog prošlosti, ratova na tim prostorima, tako i zbog današnje situacije, prvenstveno odnosa Madrid - Katalonija.
Na kraju, još jedan aspekt....ono kad kažu, kako možeš navijati za ekipu koja sve osvaja...kako je to zanimljivo. Kao eto, popularno je navijati za, ne znam, Extramaduru, Lazio, West Ham, Hannover (proizvoljno uzeto). Ma, sve je stvar slobode izbora i ako se neko na neki način povezao sa nekom ekipom, super. Mnogima od nas su bile simpatične ekipe Deportiva, Valensije, nekad Fiorentine, Parme, Leedsa...
Treba malo više sve ovo gledati kao na zabavu i najvažniju sporednu stvar u životu
- pirmin
#18024 Re: UEFA Champions League
Na strani bogatih klubova.omar little wrote:na cijoj si ti strani?pirmin wrote:Dva razlike za nas.
Minimum.
Nema od sirotinje nista.
-
SSemir
#18025 Re: UEFA Champions League
Ne moze covjek da oprosti realu frakov rezim. Valjda jos uvijek ima losa sjecanja na taj period, sta li, cim prepoznaje cak ukus tog rezima...