Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#18001 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

omega369 wrote:Sta imam lopovima cestitati? Na cemu? Jakupovici

Navijaju nakon gola i zadnjih 10 min :lol:
javio se lopov :lol: :lol:

nosara

#18002 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Nebi punca, sta li...?

Manijaci vas pojeli... Dakle, sve sa koreografijom za koju niste imali dovoljno ljudstva... Shvatam, kisa, prohladno... :oops:
rumenige_brajtner

#18003 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

Pitar sa Kariba wrote:Odjaviti se sa teme cestitkama konama. Jbg pobjeda je pobjeda i red je cestitati. O ostalom... bespredmetno je na ovoj temi. 'naci cestitke. :D
hvala živio, kapu nakrivio!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18004 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

JOINT_1921 wrote:
simonese wrote:maksuz selam za leshka
I od mene maksuz selam za njega, doci ce on da cestita 100% :mrgreen:
U jednu ruku bi trebao biti sretan za ovakav rezultat. Mozda bude jos kakvog asfaltiranja za njegovu firmu oko evropske Grbavice :D
Dead Man Walking

#18005 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Tomahawk11 wrote: Taj dogadjaj se odvijao ispred zapada i nije tacno da je igrac Sarajeva vukao Bekrica.
Nije, al u kurcu.
lakilaka

#18006 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

Tomahawk11 wrote: Taj dogadjaj se odvijao ispred zapada i nije tacno da je igrac Sarajeva vukao Bekrica.
hahahahahahahhhaahahahah toliko o tvojoj objektivnosti. pogledaj snimak veceras, pa ces se uvjeriti.
jeza u ledja

#18007 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote:
Valjale su se obje ekipe od samog pocetka na startove.

Eh da, zaboravio sam, hrasno, Blagojevic je jos prije toga trebao dobiti zuti, jer je zaustavio cist napad. Mislim cisti zuti da ne moze biti cistiji. Poslije toga 5 minuta neke price i gluposti i opet mu nije dao zuti. Nakon toga faul, ponovo za zuti, i opet mu nije dao nista.
Potom faul nad Benkom, Kosoric ga drzi i drzi, ovaj ima cist put prema naprijed, s loptom, i ovaj svira faul u napadu i potom zbog protesta daje Benki zuti. Kod gola, za bezvezan faul Kovacevica daje njemu zuti.
Jos kad se na to doda 18 tacnih pasova koji su prethodili golu protiv Maribora moze se reci da s'r'j'vo nije zasluzilo poraz. Hebo te tefter, gledaj tekmu opusteno bez memorisanja svakog trenutka za potencijalne forumske analize.
Jakupovic se pogubio, tacno, sve zute je dao u pogresno vrijeme, umjesto na startu kad su se svi klali on se razmaho kasnije. Sinisa je trebao dobiti drugi zuti, a nije ga dobio valjda jer mu je prvi dao bez veze nakon sto ga je Hrustem napastvovao. :D Brojis neke zute, a ne vidis za sta je Bekricu dao zuti, ili kako je Benki oprostio zuti dva puta, jednom kad je skakutao ono njega na centru, drugi put kad je udario Bogija nakon sto je lopta vec izasla.
Cuj gledaj opusteno derbi umjesto da memorise sudijske kradje? U cemu je problem? Meni je trebalo jarane pet minuta da skontam o cemu pises kad si spomenuo Maribor. Ti memorises moje postove, a meni govoris da sam smijesan sto memorisem situacije iz utakmice koja je zavrsila prije sat i po.

Jeste, sjecam se i zutog nad Bekricem. Smijesan je bio jer pusta da ga drzi za ruku (mescini Duljevica) jedno 30 metara, pustajuci neku lafo prednost, i onda mu daje zuti, cisto jer je situacija postala opasnija, umjesto da je faul svirao na pocetku akcije. :-)
Pulse460

#18008 Re: Sarajevski derbi

Post by Pulse460 »

lakilaka wrote:
Pulse460 wrote:Joj kad kaze ne znate podnjeti poraz...
Pa kad nas je Sloboda uzela u Kupu, ja bih im prvi cestitao da sam u kontaktu sa nekim navojacem. Nadigrali su nas u svim segmentima igre i svaka im cast(Navijaci Slobode i njihovo skandiranje je druga prica, ali to je radila jedna grupa me svi)
A danas, Sarajevo je u prvom poluvremenu bilo dominantnije i bolje, a vi ste iz jedine sanse sali gol. Imali ste pomc sudije i igrali kao da ste iz ringa izasli...
I sad ja vama trebam cestitati
How yes no...
libo racku plave hoces li ti ili ne cestitati. to govori vise o tebi. evo sada saznadoh da se sastaje skupstina plavih da razmotri to sto ti nisi cestitao. bjezi baaaaa. edis pobjedio u zadnja dva derbija. po tome ce biti rekorder, ako to ne poboljsa pobjedom u naredna dva. ratnik je on.
Govori o meni?
Znaci pobijedili ste na nesportski nacin(sudija vam je bio 12 igrac) i ja ili bilo koji navijac F.K Sarajevo treba da vam cestitamo.
Kada nas pobijedite na posten nacin tada cu vam cestitati, a do tada platite racun za vodu...
Hahahahahahaha
jeza u ledja

#18009 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Nije, al u kurcu.
Sad vidim da si ti nesto drugo "vidio". Ja sam vidio da Bekric njega drzi od samog starta i sudija pusta tako jedno 30 metara. Duljevic (ili Rustem) je imao slobodan put prema naprijed.
mega_mashcine

#18010 Re: Sarajevski derbi

Post by mega_mashcine »

Zasluzena pobjeda Zelje. Utakmica vrlo losa, pogotovo prvo poluvrijeme, gdje je Zeljo, za razliku od Sarajeva, uspio iskoristiti jednu od svojih sansi.
Drugo poluvrijeme malo bolje, bilo par dobrih prilika na obje strane, pogotovo za Sarajevo (stativa i precka), ali je bilo i za ocekivati da napadaju vise, jer su jurili rezultat. Inace, potpuno ocekivano losa igra, tipican derbi, puno prekida, nervoze, i nije se moglo ocekivati mnogo vise.

Sto se sudjenja tice, bilo je mozda par diskutabilnih odluka, ali nista strasno mislim. Kod onog prekrsaja Stevanovica, mogao mu je dati drugi zuti, ali oigledno nije zelio da takvim potezom u konacnici utice na rezultat derbija, a i svakako je bila dopustena grublja igra sa obje strane, tako da je sasvim ispravna odluka nepokazivanje crvenog kartona u tom trenutku. Kasnije ga je Edis zamjenio, ne zeleci rizikovati crveni. O penalima ne bih puno govorio, tu se cini da je sve bilo cisto.

U iducem kolu vjreujem da Siroki moze kiksati u Sarajevu, pa bi u tom slucaju i I Zeljo i Sarajevo imali izgledne sanse da izbore Evropu. :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18011 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

PriNc_ba wrote:Kakva je papcina modni macak. Pa ispao bi lafcina teska da je rekao na presici da su trebali dobiti crveni i da je izvadio igraca zato. A ko picka govori kao ne interesuje ga grubost i to sto sudija nije sankcionisao neke startove a onda prica o nekim mudima kako su svi imali ogromna muda. Pa sto ga nisi ostavio na tereni picka ti materina glavata ako imas muda. I jos govori kao nije znao za 12 godina na kosevu a onda milisekundu nakon toga izgovara da se po medijima provlacila ta prica o 12 godina ali da nisu razmisljali o tome puno. Kakav retard moras biti nerealno za ovakvu pricu na presici i spinovanje.

Elem, derbi tezak, sudija maksimalno usrao s obzirom da je i macak potvrdio sad na presici da im je taktika bila ubij, zakolji pa ako prodje kod sudije dobro i jest. Zeljo zabio iz jedine prilike na tekmi, malo glup gol s obzirom koliko je lopta putovala al gol je gol. Mi nase 3 100% sanse nismo iskoristili. Crveni za stevanovica i penal i crveni za kosorica s obzirom da nema nenamjernog igranja rukom na gol liniji. Al jbg to je fudbal. Nisu u zelji krivi nama sto fulamo prazne golove i sto je sudija kreten.

Cestitke navijacima na nezasluzenoj pobjedi ali fkt je takva i tako je treba i nazvati ali je pobjeda i nema price dalje o tome. Situacije su ciste ko suza bile. Bekic glupan isto teski, dao se isprovocirati ko zadnji levat. Kad ga je vec opalio trebao ga je opaliti da se i ne digne frajer a ne onako.

Po meni mulalic sa svojom ratno mudzahedinsko samoubilackom pricom i sudija su unistili jos jedan derbi. Imam osjecaj da je odovic vodiio zelju da bi ovo bio jedsn od boljih derbija zadnjih godina i da bi svejedno zeljo opet dobio ali bi makar svi bili zadovoljni igrom i prikazanim.

Odjava s ove teme i jos jednom cestitke na pobjedi bez obzira sto je nezasluzena ako se sve sagleda.
i ti obavezno za veceru "griz i jaja"....da se malo smiris!!!
Pulse460

#18012 Re: Sarajevski derbi

Post by Pulse460 »

Tomahawk11 wrote:
lakilaka wrote: libo racku plave hoces li ti ili ne cestitati. to govori vise o tebi. evo sada saznadoh da se sastaje skupstina plavih da razmotri to sto ti nisi cestitao. bjezi baaaaa. edis pobjedio u zadnja dva derbija. po tome ce biti rekorder, ako to ne poboljsa pobjedom u naredna dva. ratnik je on.
Sta ti imas s tim? Sta si ti? Advokat? Eno ti Olimpic ispade, sta se slepas Zelji.
Ovaj lakilaka neki navijac Olimpica jel?
Hahahahahhahahahaha
hrasno38

#18013 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

insaneinthebrain wrote:
last mohicans wrote: Klempo ruzni...Najbitnije je da se on preksrstio kad je dao gol. Čak je i sablja "ljepši"
nek je jeBenko brat musliman, prouci fatihu svaki put kad ga zabije :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Fuzzy Dunlop

#18014 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Kad se pogleda historijski, nije Željo nikad pošteno dobio :D A vazda je tu i taj mitski penal, i bar koji crveni :D

Slijedeći put dignite parolu "Nemojte nam udarati igrače, osjetljivi su" :D
avetinja

#18015 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Treba biti sportista i čestitati.

Age Sarajlije sa analitičkog istoka gađaju sudiju, a on direktno šilji za njih. Pljujete po ruci koja vam guzicu briše. Ovo još nisam doživio. :lol:

Ako ćemo o navijanju, vi se tek niste čuli. Ne kažem da smo mi dobro navijali, ali da smo bolji od vas, bolji smo. I što vas je onako malo? Raširili se, a malo vas više od pola sjevera.

Bilo je ovdje i sreće za pobjedu. Kjosevski ne smije onako izlijetati. Jednom će nas u crno zaviti. Ovo mu je već druga utakmica kako izlazi sa gola kada ne smije. Ali momak nas je i vadio, tako da ne mogu biti toliko grub. Svaka čast Blagojeviću, Kosoriću i Stevanoviću. Vidi se da je Tiago slab u duelima. Memija je danas imao grešaka, ali bitan je krajnji rezultat. U nekoliko situacija, loš pregled igre nas je sputavao da damo i drugi gol, a iz istog razloga smo mogli primiti gol. Ne znam koja je tačno situacija bila kada igrač Sarajeva na 18 metara od gola prima loptu i nema nikog iza sebe. To se ne smije dešavati. Mogao je komotno da krene naprijed, da je znao da ga niko ne čuva, ali je srećom loptu poslao na stranu. Sve u svemu, drago mi je što smo prekinuli post, vrijeme je bilo.

Predaj se Dino... :mrgreen:
tutku

#18016 Re: Sarajevski derbi

Post by tutku »

Pitari na aparatima, Zeljo sampion!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#18017 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Dead Man Walking wrote:
Nije, al u kurcu.
Sad vidim da si ti nesto drugo "vidio". Ja sam vidio da Bekric njega drzi od samog starta i sudija pusta tako jedno 30 metara. Duljevic (ili Rustem) je imao slobodan put prema naprijed.
Rustem bio. Vukao ga cijelo vrijeme i na kraju oborio. I jos se cudi sto dobi zuti :-)
sumirprimus

#18018 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

tutku wrote:Pitari na aparatima, Zeljo sampion!!!
Pocelo sta sam reko :mrgreen:
hrasno38

#18019 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Ovo je pravi navijac Sarajeva ali ona druga nikakva polovina po pitanju obraza. Pa evo sve da stavimo na stranu Manijacu su vas danas poderali na Kosevu....kako te bolan nije stid i sram......ah izvini zaboravio sam proradio cir!!!!
Last edited by hrasno38 on 24/04/2016 20:28, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18020 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:Treba biti sportista i čestitati.

Age Sarajlije sa analitičkog istoka gađaju sudiju, a on direktno šilji za njih. Pljujete po ruci koja vam guzicu briše. Ovo još nisam doživio. :lol:
Sto bolan lazes? Jasta je, gadjali ga od dragosti sto je siljio za nas :skoljka:
Logovan

#18021 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:Pljujete po ruci koja vam guzicu briše. Ovo još nisam doživio. :lol:
Nemoj Boga ti da nam ta ruka guzicu briše. Vidim kako nam je šiljio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18022 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Evo slike sa derbija, osim naseg zapada.....a zapad je bio prilicno ispunjen....za razliku od dijela sa Zeljinim navijacima....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
relativno84

#18023 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Zasto sutiteeeeeeeee zasto sutiteeeeeeeeeeeeee :hajmooo:

Dominacija se nastavlja :izet: lijepo je vidjeti ta tuzna lica s bordo salovima, kako pognute glave odlaze kuci :izet: Sablja jebe i ne vadi :izet: pitarska tuga neprocjenjivo :lol:

A sad evropo :kiss:
Image
manijak1

#18024 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

:? :? stvarno ne treba ovo komentirati :izet: :izet: treba samo reći .....plačite
Kad se pogleda historijski, nije Željo nikad pošteno dobio :D A vazda je tu i taj mitski penal, i bar koji crveni :D

Slijedeći put dignite parolu "Nemojte nam udarati igrače, osjetljivi su
ovo se zove - nemam kompas :D :D nađite mi jedan :D
Rustem bio. Vukao ga cijelo vrijeme i na kraju oborio. I jos se cudi sto dobi zuti
Rustko :D je Bekrića držao za dres sve vrijeme ......trke :oops: :D ili mi se učinilo :? :?
avetinja

#18025 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:Pljujete po ruci koja vam guzicu briše. Ovo još nisam doživio. :lol:
Nemoj Boga ti da nam ta ruka guzicu briše. Vidim kako nam je šiljio.
Svaki kontakt faul, a crveni ste zaslužili.
Post Reply